خواص عسل گشنیز و گون برای سلامتی در طب سنتی + عوارض و کاربرد

خواص عسل گشنیز و گون برای سلامتی در طب سنتی + عوارض و کاربرد عسل گشنیز چیست و برای چی خوبه؛ خواص و مضرات عسل گشنیز و گون برای سرماخوردگی و سرفه، عفونت، دیابت، سرطان، معده، اسهال در طب سنتی، کاربردها و عوارض عسل گشنیز در سلام دنیا بخوانید.

عسل گشنیز با استفاده از شهد گیاه گشنیز تهیه می شود. گشنیز گیاهی رایج است اما شهد آن به شدت به شرایط آب و هوایی وابسته است و بنابراین پیدا کردن آن بسیار کار سختی است، به همین خاطر این شهد بسیار کمیاب است. عسل گشنیز طبیعی رسیده تمام فواید دارویی و درمانی مرتبط با  گیاه گشنیز را در خود دارد. به همین دلیل مصرف این عسل طبیعی می تواند فواید سلامتی زیادی برای شما داشته باشد. در این مطلب سلام دنیا شما را با عسل گشنیز چیست و برای چی خوبه خواص بی نظیر عسل گشنیز و گون برای سلامتی، سرماخوردگی، دیابت، سرطان، چربی خون، قلب، رفلاکس معده، ماربردها، موارد مصرف و عوارض عسل گشنیز آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

عسل گشنیز چیست و برای چی خوبه

عسل گشنیز یک فراورده غذایی است که اخیراً محبوبیت زیادی پیدا کرده است.طعم آن بسیار خاص است و خواص مفید آن واقعاً گسترده است.عسل گشنیز در بخش های مختلف مانند آشپزی و بخش های درمانی استفاده می شود. در مورد خواص تغذیه ای آن باید بگوییم که 100 گرم عسل گشنیز حاوی پروتئین (0.8 گرم)، کربوهیدرات (81.5 گرم) و بدون چربی است. برای بهره مندی از خواص این عسل طبیعی بهتر است به میزان مناسب مصرف شود برای بهره مندی از تمام فواید، مصرف یک قاشق چای خوری در زمان صبحانه کافی است، با این حال افرادی که از آن به عنوان تثبیت کننده روده استفاده می کنند، بهتر است همیشه مقدار متوسطی از آن را عصرها مصرف کنند تا هضم خوب بعد از غذا را تشویق کنند. اما بهترین زمان مصرف این عسل طبیعی حداقل نیم ساعت قبل از رفتن به رختخواب است.

گیاه گشنیز چیست

گشنیز یک گونه علفی دارویی است که از نظر زیبایی به جعفری شباهت دارد. ظاهر این گیاه با برگ های سبز و گل های سفید کوچک که مانند یک چتر رشد می کنند مشخص می شود. گل گشنیز برای زنبورها بسیار محبوب است. کمیاب بودن عسل گشنیز به این دلیل است که شهد این گیاه به شدت تحت تأثیر شرایط آب و هوایی قرار دارد و معمولاً گیاه گشنیز این شهد را در فواصل زمانی حتی هر 5 یا 6 سال یکبار تولید می کند. بنابراین پیدا کردن شهد گشنیز برای زنبورها کار بسیار دشواری است، به همین دلیل، تولید آن با تقاضا و استقبال زیادی روبه رو است.


حتما بخوانید: خواص و مضرات گشنیز برای مردان و زنان


تاریخچه گیاه گشنیز 

گشنیز یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که تاکنون وجود داشته است. منشأ آن به قدری دور است که قبلاً در تمدن مصر از استفاده می شد. در کتاب مقدس نیز از این گیاه نام برده شده است و دانه های آن در مقبره های فراعنه به عنوان نشانه خوش شانسی و ثروت استفاده می شد. حتی رومی ها هم از آن به عنوان یک گیاه دارویی و هم به عنوان چاشنی برای شیرین کردن غذاها استفاده می کردند.

طعم عسل گشنیز

اگر با خود فکر می کنید که عسل گشنیز چه طعمی دارد،باید بگوییم که طعم ان منحصر به فرد و خاص است. نت‌های معطر آن به شما امکان می‌دهد طعمی را درک کنید که عمدتاً شیرین است که با وجود طعمی تندی که ماندگار است، ترکیب شده است. این عسل تعادل غیرمعمولی بین شیرینی و شور ایجاد می کند. بنابراین طعم کمی تند آن وقتی با برخی از چای های گیاهی و همچنین با غذاهای خوش طعم ترکیب می شود، آن را واقعا خاص می کند! در مورد بوی آن باید بگویم که این عسل عطرهای شیرین قابل مقایسه با بوی نارگیل و با برخی نت های بالزامیک بسیار تازه را دارد. تبلور آن به طور متوسط ​​سریع است اما هرگز به طور کامل رخ نمی دهد و رنگ آن به نارنجی کم رنگ متمایل می شود.

طعم عسل گشنیز

عسل گشنیز سرد است یا گرم

عسل گشنیز طبعی معتدل و کمی گرمی دارد.

خواص عسل گشنیز چیست

عسل گشنیز برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی بسیار موثر است زیرا این عسل طبیعی از غلظت بالای آنتی اکسیدان ها، خواص آنتی بیوتیکی، ضد التهابی، ضد عفونی کننده و...برخوردار است. استفاده از آن برای مشکلات روده ای، مبارزه با یبوست و همچنین برای مقابله با قولنج، نفخ و ورم معده عالی است.مصرف این عسل برای بهبود زخم نیز اثرات مثبتی نشان داده شده است. وجود عناصر مهمی مانند آهن، مس و منگنز به عسل گشنیز خواص درمانی شگفت انگیزی بخشیده است. برخی از مهمترین خواص عسل گشنیز  عبارت اند از:

1. خواص عسل گشنیز برای رفع سرماخوردگی و سرفه

نتایج تحقیقات ثابت کرده است که عسل گشنیز ممکن است در تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه مفید باشد. سازمان بهداشت جهانی در واقع عسل را به عنوان یک درمان طبیعی سرفه توصیه می کند.


حتما بخوانید: درمان خانگی سرماخوردگی کودک و بزرگسال


خواص عسل گشنیز چیست:رفع سرماخوردگی و سرفه

2. خواص عسل گشنیز برای درمان زخم و سوختگی

 استفاده موضعی از عسل گشنیز  به دلیل خواص ضدعفونی کننده ان می تواند به درمان زخم و سوختگی کمک کند.زیرا عسل گشنیز آب موجود روی زخم را خشک می کند و از این طریق رشد قارچ ها و باکتری ها را بطرز موثری مهار می کند.عسل گشنیز خام مانند یک آنتی بیوتیک طبیعی از آلوده شدن زخم ها جلوگیری می کند.

3. خواص عسل گشنیز برای درمان اسهال

نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف عسل خام می تواند شدت و طول مدت اسهال را کاهش دهد.

4. خواص عسل گشنیز برای جلوگیری از رفلاکس اسید معده

تحقیقات نشان داده است که عسل گشنیز پوششی برای مری و معده ایجاد می کند،در واقع می تواند از برگشت مواد غذایی هضم نشده به سمت مری جلوگیری کرده و اسید معده را کاهش دهد.

5. خواص عسل گشنیز برای  مقابله با عفونت

دانشمندان در سال 2010 گزارش دادند که عسل گشنیز از طریق پروتئین خود (دفنسین-1) توانایی مقابله با باکتری های عامل عفونت را دارد.در حقیقت این عسل طبیعی می تواند بطرز موثری با عفونت های بدن مقابله کند.

6. خواص عسل گشنیز برای بیماری مزمن

عسل گشنیز خام با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مفید است. آنتی اکسیدان شامل ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای آلی است.وجود این ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی می تواند از بدن در مقابل اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کند و در نتیجه خطر بروز بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

7. خواص عسل گشنیز برای کاهش تری گلیسیرید

تری گلیسیرید با مقاومت به انسولین مرتبط است و عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 شناخته شده است.مطالعات متعددی، مصرف منظم عسل گشنیز  را با کاهش سطوح تری گلیسیرید مرتبط دانسته اند،به خصوص زمانی که این عسل طبیعی به جای قند در برنامه غذایی افراد استفاده می شود.

8. خواص عسل گشنیز برای کمک به سلامت مغز

عسل گشنیز می تواند به حفظ سلامت مغز کمک کند.علاوه براین، این عسل طبیعی می تواند در درمان بیماری های مغزی که با التهاب متعدد همراه هستند نظیر پارکینسون، آلزایمر و اسکلروز موثر عمل کند.همچنین مصرف عسل گشنیز می تواند به بهبود و تقویت حافظه در سنین بالا هم کمک کند.

9. خواص عسل گشنیز برای تقویت قلب

نتایج برخی مطالعات نشان داده است که مصرف عسل گشنیز با کاهش فشار خون بالا و سطح کلسترول LDL (بد) می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را بطرز موثری کاهش دهد.


حتما بخوانید: برای تقویت قلب چه بخوریم


خاصیت ادرارآوری این عسل با دفع سدیم اضافی در بدن موجب کاهش فشار خون و LDL (بد) کلسترول و افزایش کلسترول HDL (خوب) می شود و به این ترتیب به حفظ سلامت قلب کمک می کند.

خواص عسل گشنیز چیست:تقویت قلب

10. خواص عسل گشنیز در طب سنتی

عسل گشنیز عسلی معطر است و در طب سنتی دارای خواص سلامتی متعددی نظیر مقوی معده ،اشتها اور، رفع سوءهاضمه، بادشکن، نرم کننده سینه و مفید برای تب عنوان شده است. در طب سنتی از عسل گشنیز برای درمان بیماری های عفونی استفاده شده است.برخی خواص عسل گشنیز در طب سنتی عبارت اند از:

  • مفید برای سرماخوردگی
  • درمان سرخک و آبله
  • مسکن و آرام بخش
  • خواب آور 
  • مفید برای زکام
  • دارای خاصیت ضد صرع
  • تقویت لثه
  • مسکن صفرا
  • درمان تب های روماتیسمی 
  • مفید برای آفت دهان
  • افزایش شیر مادر
  • مفرح
  • مقوی مغز و قلب
  • ضد سرطان
  • ضد عفونی کنندگی دستگاه گوارش
  • دفع سموم بدن
  • خلط آور
  • درمان عفونت های دستگاه ادراری
  • مفید برای زنان به ویژه در دوره عادت ماهیانه

خواص عسل گشنیز و گون 

عسل گون و گشنیز یکی از انواع عسل‌های طبیعی و گیاهی است که علاوه بر معطر بودن از  خواص سلامتی فراوانی هم برخوردار است.

1. خواص عسل گشنیز و گون : بهبود مشکلات گوارشی

مصرف عسل طبیعی گون و گشنیز می تواند برای رفع مشکلات گوارشی نظیر نفخ معده و روده، کاهش ورم معده و کاهش درد و سوزش معده موثر عمل می کند.


حتما بخوانید: از بین بردن باد شکم و نفخ فوری با 25 درمان خانگی


2. خواص عسل گشنیز و گون: خاصیت ضدالتهاب و ضد حساسیت

عسل گون و گشنیز از خواص ضدالهتابی برخوردار است بنابراین مصرف ان می‌تواند حساسیت‌ های فصلی و التهابات را بهبود ببخشد.

3. خواص عسل گشنیز و گون: کاهش استرس

نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف برخی غذاها یک روش طبیعی برای کاهش استرس هستند.اگر در یک شرایط استرس زا قرار گرفتید خوردن عسل گون و گشنیز یا استفاده از آن به عنوان طعم دهنده در دم‌نوش‌ها می‌تواند به طرز قابل توجهی به کاهش استرس شما کمک کند.

خواص عسل گشنیز و گون 

4. خواص عسل گشنیز و گون: بهبود درد مفاصل

همانطور که گفته شد عسل گون و گشنیز از خاصیت ضد التهابی و ضد درد برخوردار است.وجود اسید فرمیک در این عسل طبیعی در کاهش درد مفاصل و بهبود بیماری‌های مربوط به استخوان تاثیر فوق العاده ای دارد. برای بهبود و کاهش درد مفاصل می توانید هم این عسل طبیعی را میل کنید و هم آن را بر روی مفاصل بمالید.

5. خواص عسل گشنیز و گون: کنترل قند خون

عسل گون و گشنیز با تحریک غدد درون‌ریز نظیر لوزالمعده، باعث افزایش ترشح انسولین در بدن می شود و در نتیجه به حفظ میزان قند خون در سطح مناسب‌ کمک می کند.

کاربرد یا مصارف عسل گشنیز

عسل گشنیز به عنوان یک شیرین کننده طبیعی شناخته شده است،این عسل نه تنها برای شیرین کردن چای، دمنوش های گیاهی و عرقیات استفاده می شود، بلکه استفاده از آن در زمینه آشپزی هم بسیار متنوع است. این عسل وقتی با گوشت یا پنیرهای قدیمی ترکیب شود طعم فوق العاده ای پیدا می کند. بیشترین کاربرد آن در تهیه غذاهای حاوی گوشت گاو و مرغ است، زیرا طعم آنها به خوبی باهم ترکیب می شود. با این حال، خاصیت عسل به طور کلی فقط به یک شیرین کننده محدود نمی شود، بلکه خواص بسیار زیادی برای سلامت ما هم بهمراه دارد.

عوارض عسل گشنیز

مصرف مقادیر مناسب عسل گشنیز عوارض جانبی را در پی ندارد. اما مصرف بیش از حد آن با عوارضی مانند سنگین شدن خواب، احساس گنگی و بی حسی در بدن همراه است.در صورتی که به عسل یا گیاه گشنیز حساسیت دارید از مصرف آن خودداری کنید.

زمان برداشت عسل گشنیز

اواخر بهار (خرداد ماه) زمان برداشت عسل گشنیز است. در این زمان از شهدهای این گیاه برای تهیه این عسل مقوی و پرخاصیت استفاده می شود.

زمان برداشت عسل گشنیز

قیمت عسل گشنیز

عسل گشنیز را می توانید از سایت ها یا فروشگاهای معتبر با قیمت تقریبی 240 تا 287 هزار تومان تهیه کنید.

سخن پایانی:

عسل گشنیز قدمت دیرینه ای دارد،این عسل علاوه بر عطر و طعم بی نظیری که دارد برای درمان بسیاری از مشکلات نیز استفاده می شود. از مهم ترین خواص عسل گشنیز می توان به درمان مشکلات گوارشی، رفع بی خوابی، رفع سردرد، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی، سرفه و گلو درد و... اشاره کرد. برای بهره مندی از خواص عسل گشنیز لطفا در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.


مقالات مرتبط:

خواص و عوارض روغن آشواگاندا (جنسینگ هندی) برای استرس و پوست

خواص و مضرات کوهوش سیاه برای زنان، لاغری و گر گرفتگی

از
2
رای