خواص و مضرات گشنیز برای مردان، رحم، لاغری، سرماخوردگی و طب اسلامی

خواص و مضرات گشنیز برای مردان، رحم، لاغری، سرماخوردگی و طب اسلامی گشنیز برای چی خوبه ؛ خواص و مضرات گشنیز برای مردان و زنان، رحم، لاغری، دیابت؛ نوزادان، سرماخوردگی، گلودرد، یبوست در طب اسلامی و خواص دمنوش گشنیز و جعفری در سلام دنیا بخوانید.

گشنیز گیاهی خوش عطر است که برگ و ساقه و دانه آن قابل استفاده هستند.گشنیز حاوی ترکیبات مهم و مغذی نظیر ویتامین ها و مواد معدنی است که علاوه بر مصارف آشپزی به دلیل خواص درمانی برای درمان مشکلات و بیماری ها هم کاربرد دارد.در این مطلب سلام دنیا قصد داریم به بررسی خواص و مضرات گشنیز بپردازیم.

گشنیز برای چی خوبه

گشنیز به دلیل عطر خوبی که دارد به عنوان ادویه برای تهیه غذا و به دلیل خواص داروی در درمان بیماری ها استفاده می شود.وجود ترکیباتی نظیر ویتامین‌های A، C،B6 و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم به گشنیز خاصیت درمانی بخشیده و آن را به یک سبزی پرخاصیت و مفید تبدیل کرده است.از مهمترین خواص سلامتی گشنیز می توان به درمان التهابات پوستی ، کلسترول بالا ، اسهال ، زخم دهان ، کم خونی و سوء هاضمه اشاره کرد.

1. خواص گشنیز برای دیابت

در طب سنتی دانه، برای کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت از روغن و عصاره یا عرق گشنیز استفاده می شود. البته نتایج آزمایشات مختلف حیوانی نشان داد که مصرف عصاره دانه گشنیز به موش‌های مبتلا به دیابت و چاقی   طور چشم‌گیری میزان قند خون در آنها را  کاهش داد.مطالعات دیگ هم مشخص کردند که مصرف عصاره تخم گشنیز با افزایش ترشح انسولین موجب کاهش سطح قند خون در موش های مبتلایان به دیابت شد.


حتما بخوانید: درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی


2. خواص گشنیز برای سلامت چشم

وجود مقادیر بالای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و کارتنوئیدها در برگ گشنیز می تواند در تقویت سلامت چشم موثر باشد. تحقیقات اخیر اثبات کرده‌اند که مصرف روزانه گشنیز می‌تواند باعث تاخیر انداختن روند بیماری دژنراسیون ماکولا ناشی از افزایش سن و همچنین بیماری التهاب ملتحمه چشم شود.

3. خواص گشنیز برای بهبود سلامت استخوان ها

گشنیز منبع غنی کلسیم، پتاسیم، منگنز، منیزیم و آهن محسوب می شود که برای تقویت و سلامت استخوان‌ها بسیار موثر و مفید هستند.گشنیز  به عنوان یکی از قوی‌ترین گیاهان و سبزیجات در درمان پوکی استخوان شناخته شده است.

4. خواص گشنیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود آنتی اکسیدان های نظیر ترپینن ،کوئرستین و توکوفرول ها در سبزی گشنیز ممکن است اثرات ضد سرطان ، تقویت کننده سیستم ایمنی و محافظت کننده عصبی برای بدن بهمراه داشته باشند

5. خواص گشنیز برای سلامت پوست

گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان های نظیر ویتامین C است و میتواند در درمان بثورات خفیف مانند درماتیت موثر باشد.

خواص گشنیز برای پوست

6. خواص گشنیز برای آلرژی

 آنتی هیستامینی قوی موجود در گشنیز  می‌تواند منجر به کاهش آلرژی‌های فصلی و تب یونجه شوند. همچنین،  روغن گشنیز باعث کاهش اثرات آلرژیک ناشی از حشرات، گیاهان، غذاها و سایر چیزها می شود.

7. خواص گشنیز برای نوزاد

مصرف تخم گشنیز برای درمان زردی نوزادان موثر است.برای این منظور،هر روز یک قاشق چایخوري تخم گشنیز را به یک استکان آب اضافه کنید و  روي حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد و یک چهارم آن باقی بماند. جوشانده را صاف کنید و در طول روز با قاشق چایخوري به نوزاد بخورانید. میتوانند جوشانده را با افزودن مقداري کمی شکر شیرین کنند.

8. خواص گشنیز برای سرفه

سبزی گشنیز به دلیل وجود ترکیبات مهم و خواص ضدالتهابی برای درمان سرفه، گلودرد و سرماخوردگی کاربرد دارد.


حتما بخوانید: برای درمان سرفه چی بخوریم


9. خواص گشنیز برای معده

وجود فیبر و سایر ترکیبات مهم در سبزی گشنیز خاصیت داروی معده را به این سبزی بخشیده است،از این رو مصرف سبزی گشنیز با بهبود هضم غذا به درمان سوء هاضمه و تقویت معده کمک می کند.همچنین این سبزی پرخاصیت باعث ضدعفونی کردن معده و رفع کرم ان هم می شود برای رفع این مشکل 2 تا 5 گرم تخم بو داده آنرا میل نمایید.

10. خواص گشنیز برای گلودرد

همانطور که در قسمت بالا هم اشاره شد گشنیز می تواند با تقویت سیستم ایمنی و داشتن خواص ضد عفونی کننده به درمان سرماخوردگی و رفع التهابات گلو کمک کند.

خواص گشنیز برای گلودرد

خواص گشنیز برای حافظه

مصرف سبزی گشنیز برای تقویت حافظه مفید است،برای این منظور 15 گرم تخم گشنیز و 15 گرم تخم شنبلیله را با هم بکوبید و با عسل مخلوط کنید هر روز صبح  یک قاشق از ترکیب را میل نمایید.

خواص گشنیز برای سرماخوردگی

گیاه گشنیز به دلیل داشتن میزان بالایی از ویتامین ها از جمله ویتامین C موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سریع سرماخوردگی می شود.

خواص گشنیز برای لاغری

وجود مقادیر خوبی از فیبر در سبزی گشنیز می تواند باعث کاهش اشتها و مانع از پرخوری شما شود. علاوه براین مصرف تخم گشنیز به دلیل وجود ویتامین های B با افزایش سرعت چربی سوزی و متابلولیسم بدن می تواند به روند کاهش وزن و لاغری کمک کند.

خواص گشنیز برای مو 

 تخم گشنیز حاوی ترکیبات مهمی نظیر ویتامین‌ها و پروتئین‌های ضروری مو است که با تقویت ریشه مو باعث افزایش رشد موها شده و از ریزش مو‌ها جلوگیری می کند.برای استفاده از خواص سلامتی گشنیز برای مو می تواند پودر تخم گشنیز را با مقداری روغن زیتون مخلوط کنید و ترکیب را روی سر بمالید و پوست سر را به خوبی ماساژ دهید.بعدر از اینکه ترکیب به مدت 30 دقیقه روی سر ماند موها را با شامپو و آب گرم بشویید.


حتما بخوانید: روش درمان ریزش مو با آب پیاز


همچنین می‌توانید با گرفتن آب سبزی گشنیز هم یک محلول تقویت موخانگی تهیه کنید.این محلول را قبل از حمام روی پوست سر و مو‌های خود بریزید و به آرامی ماساژ دهید و بعد از گذشت چند دقیقه موها را آبکشی کنید.

خواص گشنیز برای مو 

خواص گشنیز برای یبوست

گشنیز حاو مقادیر خوبی از فیبر است.فیبر در گشنیز باعث افزایش حرکاته روده ای شده و به درمان و پیشگیری از بروز یبوست کمک می کند.

خواص گشنیز برای کلیه 

خواص اردارآوری طبیعی در گیاه گشنیز با افزایش میزان دفع ادرار علاوه بر پاکسازی کلیه ها به  به همین خاطر  دفع سنگ کلیه کمک می کند.متخصصان طب سنتی برای رفع این مشکل مصرف گشنیز و عرق گشنیز را توصیه می کنندافرادی که دچار مشکل سنگ کلیه هستند و دارویی مصرف می کنند قبل از مصرف گشنیز بهتر است با پزشک خود مشورت کنند.

خواص گشنیز برای مردان

مصرف گشنیز در مردان برای درمان ضعف نیروی جنسی و نعوظ از گذشته کاربرد داشته است.بنابراین گشنیز در  تقویت نیروی جنسی و رفع اختلال نعوظ موثر است.

خواص گشنیز برای مردان

خواص گشنیز برای پروستات

همانطور که قبلا هم اشاره شد عصاره گشنیز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواند باعث کاهش التهاب و کندسازی روند رشد سلول های سرطان پروستات شود.


حتما بخوانید: علائم سرطان پروستات، تشخیص و درمان آن


خواص گشنیز برای زنان

گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان ها است،این آنتی اکسیدان ها می توانند التهاب ردر بدن را کاهش دهند و روند رشد سلول های سرطان سینه در زنان را کاهش دهند.علاوه براین مصرف گشنیز در رفع مشکلات قاعدگی هم مفید است.

خواص گشنیز برای قاعدگی

گشنیز  به عنوان یک محرکی طبیعی شناخته شده و می تواند به تنظیم ترشحات غدد درون ریز در بدن کمک کند. این اثر گذاری هورمونی گشنیز می تواند برای تنظیم سیکل قاعدگی مفید باشد و موجب کاهش درد قاعدگی نظیر درد شکم،گرفتگی و...زنان شود.

خواص گشنیز برای قاعدگی

خواص گشنیز برای رحم

سبزی گشنیز به دلیل ترکیبات مهم و ضروری که دارد میتواند برای تقویت و رفع خارش رحم مفید باشد و پیشگیری از بروز عفونت های رحمی موثر عمل کند.

خواص گشنیز در طب اسلامی

گشنیز در طب سنتی طبیعت سرد و خشکی دارد.

  • مصرف هفت مثقال از آب گشنیز به همراه شکر اشتها آور است و به داشتن خواب خوب مناسب کمک می کند.
  • تخم گشنیز نشاط آور، تقویت کننده قلب و مغز و معده است.
  • گشنیز ماده ای اشتها آور، خواب آور، تسکین دهنده صفرا و رفع تشنگی بوده و در رفع التهاب معده و استفراغ موثر  است.
  • گشنیز از رسیدن بخارات فاسد به مغز (زمانی که غذا در معده فاسد شده و یا در معده ماده بدی وجود دارد) جلوگیری می کند و ازین طریق مانع از بروز سردرد و حالت سرگیجه می‌شود.
  • این گیاه برای از بین بردن برفک دهان بسیار موثر است. برای این منظور افراد میتوانند آب گشنیز را مزه کنند.

حتما بخوانید: درمان برفک دهان با 23 درمان خانگی و گیاهی


  •  گیشنیز برای رفع خارش بدن و رحم و مقعد بسیار مفید است. لازم است آب گشنیز را با آرد ترکیب کرده و به محل مورد نظر بمالید.

خواص گشنیز در طب اسلامی

خواص گشنیز و جعفری

  • برای درمان و کاهش التهابات پوستی موثر هستند.
  •  بیماری های پوستی را درمان می کنند.
  •   کلسترول خون را کاهش می دهند.
  • برای درمان و تنظیم فشار خون موثر هستند.
  • از ابتلا به کم خونی جلوگیری می کنند.
  •  زخم های دهانی را درمان می کنند.
  • ضد حساسیت هستند و برای سلامتی استخوان و گوارش مفید هستند.

حتما بخوانید: خواص جعفری برای سلامتی


خواص گشنیز برای سگ

گشنیز از جمله سبزیجان مناسب برای رژیم غذایی سگ ها است.این سبزی برای حفظ سلامت آنها مفید است.

خواص گشنیز برای سگ

خواص دمنوش  گشنیز

برای تهیه دمنوش تخم گشنیز، باید آنها را به مدت حداقل 1 ساعت در آب خیس کنیم و بعد روی حرارت قرار دهیم و در ادامه یک لیوان آب به آن اضافه کنیم و صبرکنیم تا به نقطه جوش برسد و نصف آب تبخیر شود.بعد از اینکه صاف کردید دمنوش را میل کنید. مصرف 2بار در روز این دمنوش برای لاغری، تقویت سیستم ایمنی و تقویت سیستم گوارش مفید است.

مضرات گشنیز

برخی از افراد ممکن است با مصرف گشنیز دچار حساسیت شوند،که این حساسیت ها ممکن است با بروز  واکنش‌های آلرژیک نظیر خارش لب‌ها، دهان و گلو، چشم‌ها و تب همراه باشد. اگرچه یکی از خواص تخم گشنیز کاشه قند خون برای مبتلایان به دیابت است اما باید توجه داشته باشید درباره تعیین مقدار مصرف باید با پزشک خود صحبت کید زیرا مصرف بیش از حد تخم گشنیز منجر به کاهش بیش از حد قند خون و بروز خطراتی برای این افراد شود. علاوه براین افراد مبتلا به فشار خون که داروی خاصی را مصرف می کنند هم باید در مصرف گشنیز احتیاط کنند و قبل از شروع مصرف با پزشک خود صحبت کنند.

کلام آخر:

گشنیز از جمله سبزیجات پر خاصیت و معطری است که با داشتن ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن فواید بیشماری را بهمراه دارد.از جمله خواص سلامتی گشنیز می توان به لاغری، بهبود سیستم گوارش، تقویت مو و پوست،سرماخوردگی و غیره اشاره کرد.در این مطلب به تفضیل خواص و مضرات گشنیز را مورد بررسی قرار داده ایم با مصرف این سبزی پرخاصیت فواید سلامتی برای خود فراهم کنید.


مقالات مرتبط:

خواص و مضرات تخم یا دانه ریحان برای لاغری و سلامتی

خواص و مضرات تاج خروس برای سقط و سرماخوردگی



از
4
رای