آره درسته، نوشیدن آب به طور خودکار چربی های اضافی بدن را از بین نمی برد، ولی خب از اینکه بدانید چگونه هیدراتاسیون مناسب می تواند به شما در کاهش چربی اضافی بدن کمک کند شگفت زده خواهید شد. هیدراته بودن به شما کمک می کند تا قند خون خود را تنظیم کنید تا سالم بمانید و هوس های غذایی خود را کاهش دهید. در این مطلب سلام دنیا، ما به مباحثی همچون فواید نوشیدن آب برای بدن؛ آیا آب یک سم زدایی چربی است؛ آیا نوشیدن آب، چربی و قند را از بدن شما دفع می کند؛ رابطه قند و کلیه؛ دلیل تشنگی مداوم؛ سم زدایی قند همراه با ورزش و میزان نوشیدن مناسب آب پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
آیا نوشیدن آب، چربی و قند را از بدن شما دفع می کند؟
تا حالا شده ناگهان به این فکر کنید که آیا می توانید با نوشیدن آب زیاد، سم زدایی قند را در بدن خود شروع کنید. درست است که آب شما را هیدراته نگه می دارد و به کلیه های شما در دفع سموم کمک می کند، اما خب یک سوالی هم پیش می آید، آیا هیدراته ماندن چربی و قند را از بدن شما خارج می کند؟ زندگی کردن در یک دنیای عالی مثل خوردن نسبت های مناسب چربی و قند متناسب با سطح فعالیت می باشد. این دنیای عالی که تصور کرده ایم شاید یکی از بهترین دنیاهای ممکن باشد، اما خب از کامل بودن فاصله زیادی دارد. ما امروزه سیگنال هایی را که از تشنگی دریافت می کنیم با نوشابه های رژیمی و آبمیوه ها رفع می کنیم، که خب طبیعتاً پتانسیل هیدراتاسیون بدن ما را ندارند. نوشیدن آب به عنوان بخشی از یک سبک زندگی سالم، تلاش شما را برای رسیدن به تناسب اندام و کاهش چربی بسیار موثرتر می کند.
حتما بخوانید: خواص و مضرات نوشیدن آب سرد برای سلامتی
مصرف آب و رابطه آن با سم زدایی چربی
نوشیدن آب به دفع قند در بدن شما کمک نمی کند، اما ورزش بیشتر به شما کمک می کند توانایی بدن خود را برای سوزاندن قند و چربی ذخیره شده افزایش دهید. درست است که ورزش با شدت بالا می تواند برای بدن یکی از سودمندترین کارها باشد، اما خب این تنها راه نیست. بهترین نوع تمرین، آن ورزشی است که در واقع شما آن را انجام می دهید، پس بنابراین هر کاری که شما را به حرکت وادار می کند، باید آن را انجام دهید. مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می دهد پیاده روی ساده، به خصوص در طبیعت، می تواند به کاهش چربی و سالم ماندن شما کمک کند، پس بنابراین شما می توانید با گوش کردن به یک پادکست این کار را با لذت بیشتری انجام دهید.
قند و کلیه
لوزالمعده (پانکراس) نقش مهمی را در متابولیسم قند ایفا می کند که خب تنها بازیکن موجود نیست. علاوه بر پانکراس، کلیه ها هم نیز نقش مهمی را ایفا می کنند. بیایید در ادامه مطلب، نگاهی به کارهایی که کلیهها انجام میدهند و نحوه عملکرد آنها بیندازیم. گلوکز خون شما باید به درستی تنظیم شود که خب این نقش، نقش اصلی کلیه ها می باشد. یکی از وظایف اصلی کلیه ها فیلتر کردن خون است. کلیه ها هر اونس از خون شما را می گیرند و آن را از طریق مکانیسم های پیچیده فیلتر می کنند. از طریق این روش، کلیه ها مواد زائد، سموم و آب اضافی را از بدن شما حذف می کنند تا ادراری را که از بدن شما خارج می شود را به درستی به بیرون هدایت کنند و خب از طرفی به یاد داشته باشید که کلیه ها در عین حال مواد خوب هم نیز مانند مواد معدنی الکترولیت را در بدن شما حفظ می کنند.
کلیه ها از گلوکز تصفیه شده از خون شما برای نیازهای فوری انرژی خود استفاده می کنند و سپس قند باقیمانده را دوباره جذب و بعد دوباره وارد جریان خون می کنند تا سعی کنند آن را بهتر حفظ کنند. از این گذشته، بدن شما به خوبی میداند که گلوکز منبع حیاتی انرژی است و نمیخواهد آن را هدر دهد. بیایید یک حقیقت خنده دار را به شما بگویم. یکی از روشهای اولیه که پزشکان برای تشخیص دیابت از آن استفاده میکردند، مشاهده این بود که آیا بیمار ادرار شیرین دارد یا نه. وجود قند در ادرار به معنی موثر کار نکردن کلیه ها و وجود قند بیشتر در جریان خون که توسط انسولین از پانکراس پاک نمی شود، می باشد.
حتما بخوانید: خواص نوشیدن آب گرم برای سلامتی
دلیل تشنگی مداوم
کلیه های شما در هر لحظه فقط می توانند حدود 180 میلی گرم در دسی لیتر گلوکز را تحمل کنند. دانستن این امر که مقداری از آن گلوکز در سطوح بالاتر به ادرار شما نفوذ می کند، خالی از لطف نمی باشد. از نظر فنی، نوشیدن آب زیاد قند اضافی را از بدن شما خارج می کند. خارج شدن قند اضافی از بدن باعث دفع ادرار بیشتر شما که شامل گلوکز هم نیز می شود و معمولا تنها برای بیماران دیابتی یک مشکل است، می باشد. درست است که قرار دادن مکرر کلیهها در معرض سطوح بالای گلوکز میتواند به کلیه آسیب برساند، ولی خب به یاد داشته باشید که نوشیدن آب زیاد یا آب ناکافی میتواند به جفت کلیه ها آسیب برساند.
سم زدایی قند همراه با ورزش
ورزش کردن یکی از راه حل های عالی برای سوزاندن قند های اضافی محسوب می شود. هنگامی که شما شکر مصرف می کنید، بدن شما چندین عملکرد را در آن واحد انجام می دهد. مصرف شکر فوراً از آنچه نیاز دارد برای انرژی استفاده می کند، مقداری از باقیمانده را به ذخیره گلیکوژن در کبد و ماهیچه ها و سپس بقیه را به چربی تبدیل می کند تا در بافت چربی بتواند ذخیره شود. سطوح بالای گلوکز در گردش خون التهابی می باشد که می تواند به بافت ها، به ویژه اندوتلیوم ظریف پوشاننده رگ های خونی، آسیب برساند.
بدن شما بدنی زیرک می باشد که گلوکز اضافی را به تری گلیسیرید تبدیل می کند و در فرآیندی به نام لیپوژنز به صورت ایمن آن را به عنوان چربی ذخیره می کند. (البته ایمن یک اصطلاح نسبی است، زیرا بافت چربی اضافی و تری گلیسیرید بالا چالش های سلامتی خود را برای شما به وجود می آورند) درک کردن این موضوع بسیار مهم است چرا که در حین ورزش کردن، بدن شما از گلوکز خون در گردش و گلیکوژن ماهیچه ای ذخیره شده برای انرژی استفاده می کند. به عبارت دیگر، اگر بیش از حد شکر مصرف کرده باشید، ورزش می تواند به شما در انجام پاکسازی قند با سوزاندن قند اضافی کمک کند.
جالبتر این است که با افزایش شدت یا مدت زمان ورزش کردن، سرعت سوزاندن قند هم نیز افزایش مییابد. در شماره مارس 2012 مجله فیزیولوژی، محققان خاطرنشان کردند که ورزش کردن با شدت کم می تواند گلوکز شما را 10-15٪ کاهش دهد. با اضافه کردن شدت ورزش خود مثل دویدن سریعتر، می توانید بیش از 70 درصد از گلوکز خود را کاهش دهید.
میزان مصرفی آب کافی چقدر است؟
درست است که نوشیدن آب به طور مستقیم به دفع قند از بدن شما کمک نمی کند، اما خب نوشیدن مقدار کافی از آن همچنان برای بدن به عنوان یک فرایند مهم محسوب می شود. اگر به اندازه کافی آب نمی نوشید، تولید انرژی و توانایی خود را برای سوزاندن چربی های ذخیره شده بدن مهار می کنید و خب در همین حین در متابولیسم گلوکز هم نیز اختلالاتی را ایجاد می کنید. دریافت آب کافی بدن - که پایه و اساس تناسب اندام و از دست دادن چربی اضافی بدن است - شما را سالم نگه می دارد. مصرف آب کافی همچنین شما را هیدراته نگه می دارد و به شما انرژی کافی را می دهد تا بتوانید تمرینات ورزشی با شدت بالا را پشت سر بگذارید و روز ها را عادی سپری کنید.
باید بدانید که میزان آبی که شما شخصاً در روز نیاز دارید برایتان متفاوت است. اگر هوا گرم است و تمرین ورزشی سختی را انجام می دهید، نسبت به روزی که در یک ساختمان اداری خنک نشسته اید به آب بیشتری نیاز خواهید داشت. به گفته دکتر روکسان سوکول، نیاز به آب بسته به عواملی مانند سن، متابولیسم و حتی دمای اطراف شما بسیار متفاوت می باشد. نیاز شما به آب از روز به روز بسته به میزان عرق شما نیز حتی متفاوت است. در روزهایی که تمرینات ورزشی با شدت بالا انجام می دهید، نسبت به روزهایی که کاری را با تاثیر کمتر انجام می دهید، به آب بیشتری نیاز دارید.
دکتر سوکول اضافه می کند که تمرکز بر روی ادرارتان یک قانون بسیار خوب است. شما می توانید از روی ظاهر و بوی ادرار خود متوجه شوید که به آب بیشتری نیاز دارید یا خیر. اگر ادرار شما رنگ پریده یا تقریباً شفاف با کمی یا بدون بو است، احتمالاً به خوبی هیدراته شده اید. اگر زرد تیره است و بوی آمونیاک قوی دارد، باید آب بیشتری را بنوشید.
حتما بخوانید: 18 علت ادرار تیره و سیاه رنگ
مصرف بیش از حد آب
درست است، ممکن است که شما در روز آب خیلی زیادی را بنوشید، ولی خب باید بهتان هشدار دهم که در مصرف آب زیاده روی نکنید. اگر این کار را انجام دادید، هاروارد بهداشت هشدار می دهد که می توانید الکترولیت های خون خود، به ویژه سدیم را رقیق کنید. مصرف بیش از حد آب می تواند به هیپوناترمی، که به عنوان مسمومیت با آب هم نیز شناخته می شود، کمک کند که این خود می تواند باعث تورم مغز و حتی مرگ در فرد شود (اگرچه این بسیار نادر است). وقتی آب را از طریق ادرار دفع می کنیم، مواد معدنی ارزشمندی از جمله مواد معدنی الکترولیتی که به تنظیم تولید انرژی، عملکرد ماهیچه ها، شلیک اعصاب و فعالیت مغز کمک می کنند را هم نیز از دست می دهیم.
وقتی هیدراته میشوید، حتماً مطمئن شوید که حداقل یک نوشیدنی را در روز بنوشید. در نظر داشته باشید که این نوشیدنی سرشار از مواد معدنی الکترولیتی بدون قند اضافه مانند Electrolyte Recovery Plus باشد. این نوع از نوشیدنی الکترولیتی میل شیرینی شما را بدون افزایش گلوکز خون ارضا می کند و جای الکترولیت هایی را که به شما کمک می کند بهترین احساس را داشته باشید، دوباره در بدن شما پر می کند. بنابراین، هر وقت که در مصرف شکر زیاده روی کردید، در مصرف آب زیاده روی نکنید.
سخن آخر
بدن هر شخص بسته به میزان فعالیت روزانه ای که انجام می دهد نیاز به آب دارد. سعی کنید خود را همیشه هیدراته نگه دارید و از نوشیدن بیش از حد شکر و آب به مقدار زیاد خودداری کنید.
مطالب مرتبط:
هضم سریع غذا با بهترین داروی گیاهی، میوه و غذا
برای کاهش سریع چربی خون چه بخوریم
درمان خانگی میگرن با 6 دمنوش خوشمزه