علائم سندروم اردک چیست؛ علت و درمان سندرم اردک

علائم سندروم اردک چیست؛ علت و درمان سندرم اردک سندروم اردک چیست و چه علائمی دارد ؛ با علت و روش تشخیص و درمان سندرم اردک و همچنین با اینکه برای درمان سندروم اردک به چه دکتری مراجعه کنیم، در سلام دنیا بخوانید.

سندرم اردک به عنوان یک بیماری رسمی سلامت روانی تشخیص داده نشده است و بیشتر در دانشجویان و یا فارغ التحصیل شدگان دیده شده است. سندرم اردک به وضعیتی اشاره می کند که در آن فرد مبتلا در سطحی کاملاً آرام به نظر می رسد ولی خب در واقعیت این چنین نیست و آنها دیوانه وار در تلاش هستند تا با خواسته های زندگی خود، خود را مطابقت دهند. در این مطلب سلام دنیا، ما به تعریف سندروم اردک؛ عوامل خطر ساز سندروم اردک؛ علائم سندروم اردک و تشخیص آن پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

حقایق سندرم اردک چیست

سندرم اردک اغلب نشان دهنده این حقیقت است که فرد تجربه گر از افسردگی بالینی، اضطراب و یا بیماری روانی دیگری رنج می برد. عوامل خطرساز برای سندرم اردک شامل استرس محیط دانشگاه، تمایلات شخصی و خانوادگی برای تأکید بیش از حد بر موفقیت و محافظت بیش از حد از خانواده می شود. به طور کلی افسردگی، اضطراب و بیماری های روانی می توانند فرد را مستعد ابتلا به سندرم اردک کنند. هیچ معیار رسمی برای تشخیص دادن سندرم اردک وجود ندارد.

از آنجایی که سندرم اردک به عنوان یک بیماری رسمی سلامت روانی تشخیص داده نشده است، پس افسردگی، اضطراب و هر مشکل روانی دیگر باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. برای ارزیابی این موارد شما به یک متخصص بهداشتی - که از یک ارزیابی پزشکی کامل اطمینان حاصل می کند و یک ارزیابی جامع سلامت روان را انجام می دهد - نیاز پیدا خواهید کرد.


حتما بخوانید: علائم افسردگی در مردان و زنان و درمان آن


از پایه های اصلی درمان افسردگی و اضطراب، ترکیب روان درمانی ها و داروها می باشد که باید در کاهش سندرم اردک آن ها را در نظر بگیریم. بدون انجام هیچ گونه درمانی، افراد مبتلا به سندرم اردک همانند افرادی که از افسردگی و اضطراب رنج می برند، در معرض خطر ابتلا به بیماری ها، سایر مشکلات سلامت روان، ناتوانی و مرگ زودرس قرار می گیرند.

افسردگی بالینی، اضطراب و یا بیماری روانی

سندرم اردک

پزشکان سندرم اردک (سندرم اردک استنفورد یا سندرم جوجه اردک زشت) را به طور رسمی به عنوان یک بیماری روانی تشخیص نداده اند. این سندرم در درجه اول به دانشجویان اختصاص داده شده است. اینگونه به نظر می رسد که سندرم اردک یکی از راه هایی است که افسردگی، اضطراب یا مراحل اولیه بسیاری از بیماری های روانی معمولاً در واکنش به استرس در آن ظاهر می شوند. با توجه به عواقب مخرب جدی شناخته شده در افسردگی و یا اضطراب، سندرم اردک هم باید کاملا جدی گرفته شود و به طور تهاجمی درمان شود.

عوامل خطر ساز سندرم اردک

عوامل خطر ساز خاص برای سندرم اردک شامل بسیاری از جنبه های تجربه در کالج همانند زندگی دور از خانواده برای اولین بار، افزایش قابل توجه تقاضاهای تحصیلی و فوق برنامه در مقایسه با دبیرستان و همچنین فشار اجتماعی مرتبط با حضور در دانشگاه می‌شود. تئوری‌ دیگری که در زمینه عوامل خطر ساز جدی و علل سندرم اردک مطرح شده است شامل فشاری که رسانه‌های اجتماعی می‌توانند بر روی بزرگسالان جوان وارد کنند، می شود.

فشار رسانه‌های اجتماعی بر روی بزرگسالان جوان

عوامل خطر ساز خانوادگی که برای سندرم اردک خاص تلقی می شوند عبارت اند از:

  • تمایل به رقابتی بودن
  • ارزش زیادی برای کمال قائل شدن 
  • وجود والدینی که بیش از حد از کودکان محافظت می‌کنند

گاهی اوقات به چنین سبک از فرزندپروری، فرزندپروری هلیکوپتری هم نیز گفته می شود. فرزندپروری هلیکوپتری به این صورت است که والدین تمایل دارند بیش از حد در زندگی فرزندانشان مداخله کنند. با توجه به ارتباط احتمالی بین سندرم اردک و بیماری های روانی، به ویژه با افسردگی و اضطراب، عوامل خطر ساز برای آن شرایط هم نیز باید به عنوان عوامل مستعد کننده برای سندرم اردک در نظر گرفته شود.

مانند بسیاری از شرایط عاطفی، افسردگی و یا اضطراب مرتبط با سندرم اردک هم می تواند شامل یک علت خاص نشود. شما باید در نظر داشته باشید که تعدادی از عوامل بیولوژیکی، روانی و محیطی هم در ایجاد سندرم اردک نقش دارند. از نظر بیولوژیکی، افسردگی، اضطراب و در نتیجه شاید سندرم اردک می تواند با سطوح غیر طبیعی انتقال دهنده های عصبی در مغز، اندازه کوچکتر برخی از مناطق مغز و افزایش فعالیت در سایر قسمت های مغز مرتبط باشد.

دختران و زنان در مقایسه با پسران و مردان بیشتر در معرض تشخیص افسردگی و بسیاری از اختلالات اضطرابی قرار می گیرند که این خود به دلیل تفاوت‌های بیولوژیکی بر اساس جنسیت و تفاوت در نحوه تشویق زنان به تفسیر تجربیات و پاسخ به آنها در مقایسه با مردان می باشد. برای ابتلا به این اختلالات، اینگونه گمان می رود که حداقل یک جزء ژنتیکی باید وجود داشته باشد. افرادی که والدینی افسرده یا مضطرب دارند بیشتر به این نوع از اختلالات مبتلا می شوند.

درست همانند عواملی که قبلاً در به وجود آمدن سندرم اردک توضیح داده شد، عوامل روانشناختی افسردگی و اضطراب هم شامل کمال‌گرایی، اعتماد به نفس پایین، تصویر بدنی منفی، انتقاد بیش از حد از خود و اغلب احساس درماندگی در مواجهه با رویدادهای منفی می شوند.


حتما بخوانید: علت سندروم استکهلم چیست


افرادی که از اختلال سلوک، اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) رنج می برند و یا دارای مشکلات شناختی/یادگیری و همچنین مشکل در انجام فعالیت های اجتماعی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب و سندرم اردک قرار می گیرند. افسردگی یا اضطراب و سندرم اردک، هر سه می توانند واکنشی به استرس های زندگی که فرد را مستعد ابتلا به هر گونه بیماری روانی می کند، باشند. نمونه هایی از این عوامل خطر ساز عبارت اند از :

  • تروما (مانند قربانی آزار کلامی، فیزیکی یا جنسی بودن)
  • قرار گرفتن در معرض خشونت خانگی
  • مرگ عزیزان
  • مشکلات در مدرسه
  • مورد قلدری واقع شدن
  • قرار گرفتن در معرض فشار همسالان 

قرار گرفتن در معرض خشونت خانگی

علاوه بر عوامل خطر ساز خاص برای افسردگی و اضطراب که قبلاً توضیح داده شد، سایر عوامل جدی تر شامل موارد زیر می شوند.

  • فقر
  • قرار گرفتن در معرض خشونت از طرف جامعه
  • انزوای اجتماعی
  • درگیری والدین (مانند طلاق و سایر علل اختلاف در خانواده)

نکته: کودکانی که فعالیت بدنی محدودی دارند، عملکرد ضعیفی را در مدرسه از خود نشان می دهند و یا رابطه های خود را از داده اند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و در نتیجه ابتلا به سندرم اردک قرار می گیرند.

علائم و نشانه های سندرم اردک

به دلیل غیر رسمی بودن تشخیص این نوع از بیماری، هیچ معیار رسمی تشخیصی ای مرتبط با سندرم اردک هم وجود ندارد. ولی باز با این حال، علائمی که اغلب توضیح داده شده اند عبارتند از:

  • داشتن ظاهری آرام و سطحی که به طرز دیوانه‌وار و در عین حال پنهانی در تلاش‌های خود برای همسویی با خواسته‌های طاقت‌فرسا ناکام مانده‌اند.
  • افراد مبتلا به سندرم اردک احساس می کنند که بقیه بهتر از او می باشند و در حال بررسی دقیق و یا طراحی موقعیتی برای آزمایش عملکردی خود می باشند.

مقایسه خود با دیگران

تشخیص سندرم اردک 

از آنجایی که سندرم اردک به عنوان یک بیماری رسمی سلامت روانی تشخیص داده نشده است، پس افسردگی، اضطراب و هر مشکل روانی دیگر باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. افسردگی و یا اضطراب با تعدادی دیگر از بیماری های روانی، مانند اختلال بیش فعالی با کمبود توجه (ADHD)، اختلال دوقطبی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات فکری مانند اسکیزوفرنی، افسردگی شیدایی (اختلال دوقطبی)، سابقه تروما و سایر علائم بیماری های روانی مرتبط می باشند.


حتما بخوانید: علائم اسکیزوفرنی چیست


افسردگی و یا اضطرابی که معمولاً با سندرم اردک همراه است هم نیز می تواند با تعدادی از بیماری ها همراه باشد و یا عارضه جانبی  ناشی از داروهای مختلف، قرار گرفتن در معرض مواد مخدر یا سایر مواد سمی باشد. آزمایش‌های معمول آزمایشگاهی اغلب در طول معاینات اولیه برای رد کردن سایر علل علائم تجویز می شوند.

گاهی اوقات ممکن است که شما نیاز به اشعه ایکس، اسکن یا آزمایش تصویربرداری دیگری داشته باشید. به عنوان بخشی از ارزیابی، پزشک می تواند یک سری سوالات را برای بررسی علائم استاندارد و یا خودآزمایی ای برای کمک به تعیین خطر خودکشی از فرد بپرسد.

اشعه ایکس - تشخیص سندرم اردک 

چه نوع متخصصانی سندرم اردک را درمان می کنند؟

تعدادی از پزشکان بهداشت روان تمایل دارند که فردی را که تصور می شود مبتلا به سندرم اردک است را مورد ارزیابی قرار دهند.

  • مشاوران بهداشت روان دارای مجوز
  • پزشکان اطفال
  • سایر ارائه دهندگان مراقبت های اولیه
  • متخصصانی که بیماران را برای یک بیماری درمان می کنند
  • پزشکان بخش اورژانس
  • روانپزشکان
  • روانشناسان
  • پرستاران روانپزشکی
  • پرستار متخصص
  • دستیاران پزشک
  • مددکاران اجتماعی
سخن آخر

سندرم اردک اغلب نشان دهنده این حقیقت است که فرد تجربه گر از افسردگی بالینی، اضطراب و یا بیماری روانی دیگری رنج می برد. ما در این مطلب شما را با علائم و علت سندروم اردک؛ همچنین روش های تشخیص و درمان سندرم اردک آشنا کردیم. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. می توانید آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

علائم سندرم کوشینگ چیست

کمال گرایی به چه معناست و کودکان چطور کمال گرا می شوند؟
 



از
2
رای