علت کیپ شدن گوش چیست؛ درمان گرفتگی گوش با روش خانگی و طب سنتی

علت کیپ شدن گوش چیست؛ درمان گرفتگی گوش با روش خانگی و طب سنتی علت گرفتگی و کیپ شدن گوش راست و چپ؛ درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی، طب سنتی با عسل، پیاز، سیر، قطره، درمان خانگی گرفتگی گوش بعد از شستشو، در ماشین و هواپیما را در سلام دنیا بخوانید.

گرفتگی و کیپ شدن گوش به احساس پری گوش اشاره دارد. ممکن است فرد احساس کند که گوش هایش بسته یا کیپ شده است. این وضعیت همچنین می تواند منجر به مشکلات شنوایی، سرگیجه و گوش درد شود.درمان‌های مختلف بدون نسخه (OTC)، نسخه‌ای و طبیعی می‌توانند به رفع گرفتگی گوش کمک کنند. با این حال، برخی از علل نیاز به درمان پزشکی دارند. در این مطلب سلام دنیا ما درباره علت گرفتگی گوش و کیپ شدن آن چیست و به روش های مختلف درمان گرفتگی و کیپ شدن گوش در طب سنتی با روش های خانگی و پزشکی، با عسل، سیر، پیاز، قطره، در سرماخوردگی بر اساس علت آن می پردازیم. با ما همراه باشید.

علت گرفتگی گوش و کیپ شدن آن چیست

1. احتقان سینوس

شرایطی که منجر به التهاب یا احتقان در سینوس ها می شود نیز می تواند منجر به گرفتگی گوش شود.نمونه هایی از شرایطی که بر سینوس ها و گوش ها تأثیر می گذارد عبارتند از:

  • سینوزیت یا التهاب پوشش سینوس ها
  • آلرژی
  • عفونت ها، مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی
  • عفونت سینوسی باکتریایی یا ویروسی
  • سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار دست دوم
  • ناهنجاری های ساختاری

حتما بخوانید: درمان خانگی سینوزیت با 8 روش ساده


2. آلرژی

رینیت آلرژیک یا آلرژی بینی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن نسبت به آلرژن های موجود در محیط مانند گرده، گرد و غبار یا شوره حیوانات خانگی بیش از حد واکنش نشان دهد.یک مقاله معتبر در سال 2019 اشاره می کند که رینیت آلرژیک می تواند بر گوش نیز تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به رینیت آلرژیک ممکن است مواردی مانند فشار داخل گوش،کیپش دن گوش و مشکلات شنوایی را تجربه کند.

3. تغییرات ارتفاع

تغییرات ارتفاع می تواند منجر به گرفتگی و کیپ گوش شود.این زمانی اتفاق می افتد که فشار هوای بیرون گوش با فشار هوای داخل شیپور استاش متفاوت باشد. شیپورهای استاش کانال های باریکی هستند که گوش میانی را به قسمت بالایی گلو و حفره بینی متصل می کنند.تغییرات فشار هوا در طول سفر هوایی، غواصی در اعماق دریا یا هر زمان که شخصی به ارتفاعات بالاتر یا پایین تر سفر می کند، رخ می دهد.

علت گرفتگی گوش و کیپ شدن آن چیست: تغییرات ارتفاع

4. تجمع جرم گوش

جرم گوش که به عنوان سرومن نیز شناخته می شود، یک ماده مومی شکل است که مجرای گوش تولید می کند.وجود مقداری جرم گوش خوب است. این ماده به تمیز کردن و محافظت از کانال گوش کمک می کند. با این حال، جرم بیش از حد گوش می تواند منجر به وضعیتی به نام نهفتگی سرومن شود.افرادی که جرم گوش بیش از حد یا نهفتگی سرومن دارند ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:

  • مشکل شنوایی
  • ناراحتی گوش
  • خارش
  • احساس گرفتگی در گوش
  • وزوز گوش، یا صدای زنگ در گوش

حتما بخوانید: علت و درمان سوت کشیدن گوش یا وزوز گوش چیست


  • گوش درد
  • سرگیجه
  • عفونت گوش
  • تخلیه گوش

5. عفونت های گوش

عفونت گوش نیز می تواند منجر به گرفتگی گوش شود. عفونت گوش زمانی رخ می دهد که عفونت باکتریایی، ویروسی یا قارچی در گوش میانی ایجاد شود.عفونت منجر به التهاب و تجمع مایع در شیپور استاش می شود. تجمع مایعات می تواند باعث احساس پری یا احتقان در گوش شود.هر کسی ممکن است دچار عفونت گوش شود.با این حال، آنها رایج ترین وضعیت در کودکان هستند.

علت گرفتگی گوش و کیپ شدن آن چیست: عفونت های گوش

6. بیماری منیر

بیماری منیر یک اختلال گوش داخلی است که باعث سرگیجه شدید یا سرگیجه، وزوز گوش و احتقان گوش می شود.علائم بیماری منیر زمانی رخ می دهد که مایع در لابیرنت گوش داخلی جمع شود. لابیرنت شامل کانال های نیم دایره ای است که به تنظیم تعادل کمک می کند و حلزون حلزون که مسئول شنوایی است.

سایر علل گرفتگی گوش عبارتند از:

  • نوروم آکوستیک: این یک تومور غیرسرطانی است که روی اعصاب گوش داخلی ایجاد می‌شود.
  • کلستئاتوم: این یک رشد پوستی خوش خیم است که در پشت پرده گوش ایجاد می شود.
  • اوتیت میانی یا اوتیت سروز: این عفونت حفره پشت پرده گوش است.
  • مشکلات مفصل گیجگاهی فکی (TMJ): این شامل طیف وسیعی از شرایط است که مفاصل دو طرف فک را که دهان را باز و بسته می‌کنند، تحت تاثیر قرار می‌دهد. اختلالات TMJ می تواند در نتیجه تراز غیر طبیعی فک، آسیب یا دندان قروچه رخ دهد.

حتما بخوانید: اگزما گوش چیست و چگونه درمان می شود


درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی

1. کمپرس گرم

برای درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی می توان از کمپرس گرم برای تخلیه مخاط بینی و کاهش مقدار آن در گوش استفاده کرد.استفاده از کمپرس گرم به سادگی در خانه انجام می شود برای این منظور آب داغ را روی یک دستمال تمیز بریزید در ادامه وقتی پارچه خیس شد، باید آن را فشار دهید تا آب اضافی خارج شود و بعد حوله را حدود 5 تا 10 دقیقه زیر گوش آسیب دیده نگه دارید.در روش دیگر می توانید از کیسه‌ی آب داغ روی گوش کیپ شده استفاده کنید،این کار موجب افزایش جریان خون در این ناحیه می‌شود و به رفع گرفتگی گوش کمک می کند.در مواردی که علت گرفتگی گوش وجو عفونت باشد نیز استفائه از کمپرس گرم برای تسکین گرفتگی و درد موثر است.

درمان گرفتگی گوش در سرماخوردگی: کمپرس گرم

2. باز و بسته کردن دهان و انجام حالت بلعیدن

یک روش موثر دیگر در درمان گرفتگی گوش در زمان ابتلا به سرما خوردگی و حساسیت باز و بسته کردن دهان درست مانند غذا خوردن است.با انجام این کار هوا از داخل سینوس ها خالی  و در نتیجه مجاری گردش هوا باز می شود.

درمان گرفتگی گوش در طب سنتی

1. درمان گرفتگی گوش با اکالیپتوس

اکالیپتوس گیاه دارویی است که با خاصیت باز کنندگی مجاری تنفسی و احتقان شناخته می شود.استفاده از بخور اکالیپتوس می تواند به درمان گرفتگی گوش کمک کند.برای این منظور مقداری اکالیپتوس را به آب جوش اضافه کنید و بخار ایجاد شده را به مجاری تنفسی وارد کنید. با عبور بخار از مجاری تنفسی عروق  باز و مخاط شل می شوند و در نتیجه گرفتگی گوش رفع می شود.

درمان گرفتگی گوش در طب سنتی: اکالیپتوس

2. درمان گرفتگی گوش با سرکه سیب

سرکه‌ی سیب به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانیش می‌تواند با عوامل باکتریایی یا عفونی مبارزه کند. برای درمان گرفتگی گوش با سرکه سیب ابتدا روی یک سمت از بدن دراز بکشید و با استفاده از قطره چکان چند قطره سرکه سیب داخل گوش بچکانید و 10 دقیقه در همان حالت باقی بمانید.بعد از گذشت 10 دقیقه گوش را با پنبه تمیز کنید.

3. درمان گرفتگی گوش با روغن زیتون

استفاده از روغن زیتون روش موثر دیگری برای نرم کردن و خارج کردن ترشحات از گوش است.برای استفاده از این روش در درمان گرفتگی گوش چند قطره روغن زیتون را با کمک قطره چکان در داخل گوش بریزید و بعد از نیم ساعت گوش را از پاک کنید.علت پاک کردن گوش جلوگیری از جذب گرد و خاک و ایجاد جرم داخل گوش می باشد.

درمان گرفتگی گوش در طب سنتی:روغن زیتون

4. درمان گرفتگی گوش با برگ ریحان

در طب سنتی استفاده از برگ ریحان برای درمان گرفتگی گوش توصیه شده است.برای استفاده  از این روش ابتدا چند برگ ریحان را خرد کنید و آب آن را درون گوش بریزید.فقط باید مراقب باشید مقدار آب ریحان به قدری زیاد نباشد که به پرده‌ی گوش برسد، چون این منجر آسیب دیدن پرده و کم کردن شنوایی می‌شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی عفونت گوش میانی کودکان


5. درمان گرفتگی گوش با عسل

 عسل ماده ای طبیعی با خاصیت ضدعفونی کنندگی است که در درمان بسیاری از شرایط بکار می رود. خاصیت ضد عفونی کنندگی عسل آن را به یکی از درمان های خانگی گرفتگی و عفونت گوش تبدیل کرده است.

درمان گرفتگی گوش با عسل

6. درمان گرفتگی گوش با پیاز

پیاز نیز یک روش دیگر برای درمان گرفتگی گوش است زیرا پیاز دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی است.پیاز می تواند به رفع گرفتگی گوش ناشی از عفونت کمک کند.برای استفاده از این روش می توانید یک لایه از پیاز را در گوش خود بگذارید با این کار عفونت داخل گوش جذب پیاز می شود. جذب عفونت توسط پیاز کاهش درد و التهاب گوش را در پی دارد.

7. درمان گرفتگی گوش با سیر

سیر یک گیاه معجزه گر برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله گرفتگی گوش محوب می شود. با یکی از دو روش زیر می توانید از سیر برای درمان گرفتگی گوش استفاده کنید.

الف: استفاده از روغن سیر

برای تهیه‌ی روغن سیر به چند حبه سیر خرد شده نیاز دارید.سیرها را را با روغن زیتون و آب  مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید.ترکیب را هم بزنید تا کمی سفت شود. پس از اینکه روغن خنک شد، دو قطره از آن را داخل گوش بچکانید و بعد از  5 دقیقه آن را از گوش خالی کنید و با کمک گوش پاک کن مجرای گوش را پاک کنید.

درمان گرفتگی گوش با سیر

ب: استفاده از کمپرس سیر

سیر به‌صورت ترکیب با آب و نمک یک روش خانگی موثر برای درمان گرفتگی گوش است. آب،نمک و سیر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. یک تکه پارچه‌ی تمیز را در مواد فرو ببرید و با همان گرما پارچه را روی گوش بگذارید تا گرفتگی گوش رفع شود.

8. درمان گرفتگی گوش با قطره

علاوه بر درمان های خانگی که می توانند به رفع گرفتگی گوش کمک کنند،استفاده از قطره های گوش نیز می تواند تاثیر زیادی در رفع گرفتگی گوش داشته باشد.بهترین قطره برای گرفتگی گوش قطره گلیسیرین فنیکه می باشد. البته پزشک ممکن است بسته به علت گرفتگی قطره های دیگری نظیر قطره بتامتازون، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین و… را هم تجویز کند. توجه داشته باشید که ابتدا برای استفاده از هر نوع قطره گوش بهتر است با پزشک مشورت کنید.

9. درمان گرفتگی گوش بعد از شستشو

برای بررسی علت احساس گرفتگی بعد از شستشو گوش گوش به تست های تشخیصی توسط پزشک نیاز است بنابراین در این حالت باید به متخصص گوش مراجعه کنید.


حتما بخوانید: 9 درمان خانگی انواع گوش درد کودک و بزرگسال


10. درمان گرفتگی گوش در ماشین

در هنگام سفر با ماشین افرادی که که دچار اختلال در عملکرد شیپوراستاش و گرفتگی گوش هستند باید  آدامس یا آبنبات به همراه داشته باشند و از آنها استفاده کنند.زیرا جویدن آدامس و خوردن آبنبات با حرکات کام انجام می شود و این عمل منجر به باز شدن شیپوراستاش و تعادل هوا می شود و به رفع گرفتگی کمک می کند.

درمان گرفتگی گوش در ماشین

11. درمان گرفتگی گوش بعد از استخر

در گوش بعضی از افراد، جرم وجود دارد و زمانی که در آب شنا می کنند، این جرم ها مقداری آب جذب کرده و همین امر باعث انسداد کانال گوش می گردد؛ به همین خاطر بعضی از افراد بعد از شنا دچار گرفتگی گوش می شوند.در این شرایط این افراد بعد از استخر باید حتما گوش خود را کاملا خشک کنند و برای تمیز کردن گوش از وارد کردن گوش پاک کن ، دستمال کاغذی و یا سایر اجسام خارجی پرهیز کنند.معمولا به کمک ساکشن جرم هایی که منجر به گرفتگی گوش افراد بعد از شنا در استخر می شوند از گوش خارج می شوند.ساکشن گوش روشی است که پزشکان و متخصصان برای تمیز کردن واکس داخل گوش از آن استفاده می کنند.


حتما بخوانید: علائم بیماری اوتیت گوش خارجی


12. درمان گرفتگی گوش در هواپیما

برای رفع گرفتگی گوش به دلیل تغییرات ارتفاع در زمان مسافرت با هواپیما فرد می تواند روش های زیر را امتحان کند:

  • خمیازه کشیدن
  • جویدن آدامس یا خوردن آبنبات در هنگام برخاستن یا فرود آمدن هواپیما
  • انجام دادن مانور والسالوا،برای استفاده از این روش سوراخ های بینی خود را با انگشتان فشار دهید و در این حالت سعی کنید گونه های خود را خنثی یا کشیده نگه داشته باشد. در ادامه، به آرامی از سوراخ های بینی هوا را خارج کنید. این کار با ایجاد فشار در پشت بینی، در باز شدن شیپور استاش موثر عمل می کند.
  • استفاده از اسپری ضد احتقان بدون نسخه

درمان گرفتگی گوش در هواپیما

 سخن پایانی:

گرفتگی گوش خود به خود برطرف می شود. از علل احتقان گوش می توان به فشردگی جرم گوش، تغییر ارتفاع، عفونت و آلرژی اشاره کرد.با راهکارها و روش های خانگی که در این مطلب ارائه کردیم می توانید گرفتگی گوش را در خانه درمان کنید.


مقالات مرتبط:

علائم عفونت گوش نوزاد چیست و درمان خانگی آن

علت و درمان عفونت گوش شناگر

بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد و نکات مراقبت بعد از آن



از
4
رای