فواید حنا گذاشتن کف دست و کف پا و کاربردهای آن در طب سنتی

فواید حنا گذاشتن کف دست و کف پا و کاربردهای آن در طب سنتی حنا در رنگ موها، محصولات آرایشی، محصولات مو و برای ساختن خالکوبی موقت استفاده می شود. از گل های حنا برای تهیه عطر استفاده می شود. حنا نرم کننده فوق العاده برای مو است که باعث ضخیم و براق شدن موها نیز می شود.

حنا یک بوته یا درختچه کوچک گلدار است که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا، آفریقا و شمال استرالیا است. شناخت فواید حنا و به کاربردن آن در طب سنتی از عصر برنز ثبت شده است و سابقه تاریخی استفاده از آن در هند، روم، ایران، مصر، سوریه و اسپانیا وجود دارد. سابقه استفاده از حنا تقریباً 6000 سال پیش است.

کاربردهای و موارد استفاده از حنا

  • حنا اثر خنک کنندگی برای بدن دارد و همچنین به موها رنگی بین نارنجی کمرنگ تا قهوه ای مایل به قرمز رنگ می دهد. وقتی برگ حنا پودر می شود، رنگدانه های نارنجی مایل به قرمز آن آزاد می شود که موها و پوست را رنگ می کند.
  • اضافه کردن روغن های اساسی مانند روغن درخت چای، روغن اکالیپتوس یا روغن اسطوخودوس باعث بهتر شدن رنگ حنا می شود.
  • حنا از زمان های قدیم در بسیاری از نقاط جهان به خصوص هند، در جشن ها و مراسم های سنتی برای خالکوبی کردن کف دست و پا به خصوص در ازدواج مورد استفاده قرار می گرفت. مسلمانان هم از زمان پیامبر اکرم (ص) برای رنگ کردن ریش مردان و موی زنان از حنا استفاده می کردند.  
  • علیرغم فواید فراوان حنا، استفاده از حناهای تجاری که اطمینان کامل به طبیعی بودن آن ندارید، تنها برای مو توصیه می شود و نباید آنها را برای پوست استفاده کرد. بررسی روی این حناهای تجاری نشان می دهد که سایر ترکیبات شیمیایی به حنا خالص اضافه می شود تا رنگی تولید شود که ماندگاری بیشتری پیدا کند. این محصولات می توانند سرطان زا باشد و برای پوست مضر هستند.
  • حنا در رنگ موها، محصولات آرایشی، محصولات مو و برای ساختن خالکوبی موقت استفاده شده است. از گل های حنا برای تهیه عطر استفاده می شود. حنا نرم کننده فوق العاده برای مو است که باعث ضخیم شدن موها و براق شدن موها نیز می شود. حنا تعادل اسیدی- قلیایی پوست سر را احیا می کند و یک تمیز کننده طبیعی است.

کاربردهای و موارد استفاده از حنا

فواید حنا گذاشتن کف دست و کف پا

1. درد آرتریت و آرتروز را کاهش می دهد

وقتی که حنا روی کف دست استفاده شود، از طریق اثر خنک کنندگی که روی اعصاب دارد به آرامش بدن کمک می کند، بنابراین التهاب ناشی از علائم آرتریت و آرتروز را کاهش می دهد.

2. حنا، انواع بیماری ها و مشکلات پوستی را درمان می کند

کاربردهای دارویی حنا در طب سنتی شامل استفاده از آن به عنوان منعقد کننده در زخم های باز و به عنوان ضماد در سوختگی ها و اگزمای دست و پا است. حنا گذاشتن در کف دست و کف پا برای محافظت از پوست در برابر عفونت ها و از بین بردن التهاب بسیار مفید است. نه تنها به این دلیل که می تواند یک لایه محافظ در برابر عوامل بیماری زا به پوست اضافه کند، بلکه همچنین به دلیل داشتن توانایی خنک کنندگی طبیعی، گرما را از پوست برطرف می کند. این مسئله باعث می شود که مانند ژل آلوئه ورا برای آفتاب سوختگی ها عمل کند.  

3. تب را پایین می آورد

قرار دادن مقداری حنا که با آب مخلوط شده و به شکل خمیر درآمده است در کف دست می تواند با تاثیر روی گردش خون به پایین آوردن تب کمک کند. حنا می تواند با تحریک عرق کردن یا کم کردن تب به بهبود وضعیت سلامتی کمک کند زیرا بالا بودن دمای بدن برای عملکرد اندام ها و فرآیندهای متابولیکی خطرناک است. گذاشتن حنا در کف پا همچنین می تواند به افرادی که دچار گرگرفتی در پا هستند نیز کمک کند و آن را کاهش دهد.

فواید حنا گذاشتن کف پا

4. رفع بوی بد پا

تهیه خمیر با استفاده از آب و پودر حنا و گذاشتن حنا در کف پا می تواند به رفع بوی پا کمک کند. این بوی بد ناشی از تعریق بیش از حد است.

5. رفع تعریق بیش از حد کف دست و پا

تعریق بیش از حد کف دست می تواند مسئله ای آزار دهنده باشد و انجام بسیاری از کارهای روزمره را مختل کند، می توان با تهیه خمیر حنا، برگ سدر و برگ هلو و گذاشتن آن در کف دست و پا از تعریق بیش از حد آنها جلوگیری کرد.

6. ضخیم شدن پوست کف دست و کف پا

برای اشخاصی که دارای مشاغلی هستند که به پوست دست آنها صدمه می زند، گذاشتن حنا در کف دست می تواند پوست را ضخیم کند و از آسیب زیاد پیشگیری کند. همچنین افرادی که پیاده روی طولانی یا کوهنوردی انجام می دهند، گذاشتن حنا در کف پا با ضخیم تر کردن پوست آن، مانع از ایجاد تاول و آسیب می شود.

7. تقویت قوای جنسی

در طب سنتی به تاثیر گذاشتن حنا در کف پا برای تقویت قوای جنسی اشاره شده است. در طب اسلامی نیز توصیه هایی در این خصوص وجود دارد.

از
295
رای