علت بوی بد پا چیست ؛ درمان خانگی بوی بد پا در طب سنتی

علت بوی بد پا چیست ؛ درمان خانگی بوی بد پا در طب سنتی بوی بد پا می تواند باعث خجالت زدگی در جمع شود بویژه زمانی که به یک مشکل دائمی تبدیل شود. علل شایع بوی بد پا و بوی کفش و درمان خانگی بوی بد پا در طب سنتی را در سلام دنیا بخوانید.

بوی بد پا یکی از مشکلات رایج در بین مردم است. ایجاد بوی نامطبوع در پا در بسیاری از موارد ایجاد مشکل و دردسر می کند. راه ها و روش های زیادی برای رفع بوی بد پا وجود دارد. در خیلی از موارد بوی بد پا یک مشکل خفیف است و در برخی موارد ممکن است نشانه عفونت در پا و یا مشکلات دیگر است. در این مقاله از سایت سلام دنیا، به بررسی اینکه علت بوی بد پا چیست و برای رفع بوی بد پا چه باید کرد و همچنین به روش های درمان بوی بد پا در طب سنتی پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

علل های شایع بوی بد پا

  • استرس روزمره
  • برخی جراحات در بافت ساختمانی پا
  • زیاد ایستادن بر روی پا
  • پوشیدن یک کفش به‌ صورت مداوم و هر روز
  • عدم رعایت بهداشت فردی
  • تغییرات هورمونی در بدن (مخصوصا در نوجوانان و زنان باردار)
  • ورزشکارانی که مشکل عفونت‌های قارچی مانند «بیماری پای ورزشکاران» دارند.

حتما بخوانید: بیماری پای ورزشکار 


علت بوی بد پا چیست؟

چیزی که به مشام ما می رسد و ما آن را به صورت بوی خوب و یا بوی بد احساس می کنیم در واقع مواد شیمیایی گازی شکل هستند که با توجه به اتم ها و ترکیبات آن ها بو های مختلفی را ایجاد می کنند. در بیشتر موارد انسان ها گازهایی را که توسط میکروب ها (باکتری ها و قارچ ها و سایر جانداران میکرو ارگانیسم) تولید می شوند را با بوی بد احساس می کنند و برای آن ها خوش آیند نیست.

بیشتر باکتری ها و میکروارگانیسم ها برای زنده ماندن و تکثیر به رطوبت نیاز دارند و هر کدام بسته به گونه مورد نظر ماده خاصی را به عنوان غذا مصرف می کنند. باکتری های مولد بوی بد پا از عرق برای تغذیه استفاده می کنند. در فرایند تجزیه عرق توسط باکتری ها گازی تولید می شود که ما آن را با بوی بد پا می شناسیم. جدای از این که چه عواملی باعث بو گرفتن پا می شود، همه آن ها در 3 چیز مشترک هستند.

  • عرق زیاد
  • رطوبت زیاد
  • باکتری ها

دلایل ایجاد بوی بد پا

تأثیر عرق کردن در ایجاد بوی بد پا

در پا حدود 250 هزار غده تولید کننده وجود دارد. یکی از دلایل وجود این همه غده عرق در پا مربوط به وظیفه پا برای خنک کردن بدن است. خون های در گردش بدن زمانی که به پا می رسند با سرعت کم تری به قسمت های بالای بدن منتقل می شوند.

در این مدت زمان در واقع خون در حال عبور از ترموستات بدن است. پا مانند یک ترموستات عمل می کند و در صورت بالا بودن دمای خون عبوری با افزایش فعالیت غدد عرق در پا از دمای آن می کاهد. با تولید عرق که بیشترین حجم آن از آب تشکیل شده است؛ عامل دوم در ایجاد بود بد یعنی رطوبت را تشدید می کند.

به غیر از گرما دلایل دیگری هم در عرق کردن زیاد پا دخالت دارند، مانند ژنتیک و ارثی بودن عرق زیاد، استرس، عصبانیت و ... می توانند باعث عرق زیاد و در نتیجه بو گرفتن پا شوند.

روش های خانگی رفع بوی بد پا (برای رفع بوی بد پا چه باید کرد)

برای رفع بوی بد پا بهتر است مواردی که در ادامه مطلب ذکر می شود را رعایت کنید و اگر مشکل بوی بد پا حل نشد به پزشک مراجعه کنید.

1. رعایت نکات بهداشتی

  • شستشوی پا: هر روز پاهای خود را با صابون های آنتی باکتریال (ضد باکتری) بشویید (به خصوص زمانی که پا به مدت زیادی در کفش بوده است) و کاملا آن ها را خشک کنید، به خصوص لای انگشت های پا را، زیرا رطوبت باقی مانده در این نواحی دیر خشک می شوند و محل مناسبی برای رشد باکتری ها هستند.
  • سرکه سیب: بعد از خشک کردن پا ها، لای انگشت ها را با کمک یک پنبه مرطوب کنید.
  • برس پای ضد باکتری: استفاده از برس پای ضد باکتری نیز برای رفع بوی بد پا موثر است. اگر دچار مشکل پوستی مانند اگزما و ترک پا هستید از این برس ها استفاده نکنید.
  • کوتاه نگه داشتن ناخن ها: ناخن ها بلند باعث تجمع آلودگی ها در زیر آن ها می شود و این آلودگی ها بوی بد پا را ایجاد می کنند. از دیگر مشکلات ناخن های بلند احتمال ایجاد قارچ ناخن که از قارچ های پوستی هستند، می باشد.

برای رفع بوی بد پا چه باید کرد

2. رفع بوی بد پا و بوی بد کفش با استفاده از پودر های جذب کننده رطوبت

بعد از هر بار شستن و خشک کردن پاها، آن ها را با پودر جوش شیرین، نشاسته ذرت و پودر بچه آغشته کنید. این مواد از پودر های جذب کننده رطوبت هستند و محیط پا را برای رشد باکتری ها نامساعد می کنند.


حتما بخوانید: کاربردهای جوش شیرین


3. رفع بوی بد پا با استفاده از محلول های طبیعی ضد قارچ

برای رفع سریع بوی بد پا می توانید از محلول هایی که در ادامه معرفی می شود استفاده کنید. این محلول ها با خاصیت ضد قارچی که دارند علاوه بر رفع سریع بوی بد پا، در صورت استفاده مداوم شما را برای همیشه از شر بوی بد پا راحت می کنند.

درمان بوی بد پا در طب سنتی

4. رفع بوی بد پا با استفاده از چای 

در چای عصاره وجود دارد که خاصیت ضد میکروبی دارد. برای استفاده از خواص چای در از بین بردن بوی بد پا، 4 تا 5 تا کیسه چای را در یک لیتر آب قرار دهید و اجازه بدهید تا رنگ آن ها کاملا خارج شود. (یا به اندازه یک لیتر چای دم کنید). بعد از سرد شدن چای، آن را در ظرف مناسبی بریزید و پا های خود را به مدت 20 دقیقه درون چای قرار دهید. می توانید هر روز از این روش استفاده کنید.

5. از بین بردن بوی بد پا با سرکه سیب

برای استفاده از خواص ضد باکتری سرکه سیب برای رفع بوی بد پا، با توجه به مقدار محلول مورد نیاز 1 سهم از سرکه سیب را با 2 سهم آب مخلوط نمایید و پاهای خود را برای چند دقیقه در آن قرار دهید


حتما بخوانید: 41 خاصیت عالی سرکه سیب


6. رفع بوی بد پا با محلول های حاوی نمک

استفاده از نمک ها نیز در از بین بردن بوی بد پا موثر است. برای این کار نصف فنجان نمک کوشر یا یک‌ چهارم فنجان نمک اپسوم (سولفات منیزیم) را در 4 فنجان آب مخلوط کنید و پا های خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه درون این محلول قرار دهید. این نمک ها با از بین بردن باکتری ها و قارچ های پا به سلامتی و رفع بوی بد پا کمک می نمایند.

رفع بوی بد پا

7. رفع بوی بد پا با از چند جفت کفش استفاده کنید

همیشه از یک کفش استفاده نکنید. استفاده مداوم از یک کفش خاص یکی دیگر از دلایل بوی بد پا است. پوشیدن هر روز یک نوع کفش باعث می شود کفش شما فرصت خشک شدن را پیدا نکنند و همچنین آلودگی در آن ها افزایش پیدا می کند. برای همین از چند جفت کفش برای پوشیدن استفاده کنید.

8. رفع بوی بد پا با جوراب های مناسب استفاده کنید

استفاده از یک جوراب مناسب، برای کاهش رطوبت پا یکی از موارد ضروری در حفظ سلامت پا است. جوراب هایی که از جنس پنبه و پشم هستند بهتر عرق پا را جذب می کنند. کاهش رطوبت پا در نهایت باعث فعالیت کم تر باکتری ها می شود و به این ترتیب از ایجاد بو در پا جلوگیری می شود.

9. رفع بوی بد پا با مراقب رژیم غذایی خود باشید!

در برخی از موارد رژیم غذایی نامناسب دلیل بوی بد پا است. افرادی که از کربوهیدرات های ساده مانند انواع شیرینی و شکلات به میزان زیاد در رژیم غذایی خود دارند باعث می شود پا زودتر بو بگیرد.

سخن آخر

راه ها و روش های زیادی برای رفع بوی بد پا وجود دارد. در خیلی از موارد بوی بد پا یک مشکل خفیف است. برای رفع بوی بد پا بهتر است درمان خانگی و درمان بوی بد پا در طب سنتی که در این مطلب سلام دنیا ذکر شد را رعایت کنید و اگر مشکل بوی بد پا حل نشد به پزشک مراجعه کنید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید. 


مطالب مرتبط:

علت گرفتگی عضلات پا + درمان خانگی درد عضلات ساق پا

علل افتادن ناخن پا، علائم و روش درمان ناخن جدا شده از بستر

از
10
رای