داغ شدن بدن نشانه چیست؛ علائم گرمی و درمان خانگی حرارت زیاد بدن

داغ شدن بدن نشانه چیست؛ علائم گرمی و درمان خانگی حرارت زیاد بدن علائم گرمی بدن چیست ؛ داغ شدن بدن نشانه چیست، علت داغی بدن در زنان و مردان، درمان بالا رفتن حرارت بدن از درون و درمان خانگی گر گرفتگی در شب را در سلام دنیا بخوانید.

گاهی اوقات ممکن است بدون داشتن تب در بدن خود احساس گرمی یا داغ شدن را داشته باشیم. بالا رفتن حرارت بدن و احساس گرما در بدن علائم و علل مختلفی دارد. در این مطلب سلام دنیا می خواهیم درباره علت بالا رفتن حرارت بدن، علائم گرمی بدن،علت داغی بدن در زنان و مردان و درمان خانگی داغی بدن صحبت کنیم لطفا تا پایان همراه ما باشید.

علائم گرمی بدن

اگچه علائم گرمی بدن متفاوت هستند و درجات مختلفی دارند.اما بعضی از این علائم شامل:

  • سرخ شدن رنگ پوست
  • احساس حرارت و گرمی درون
  • دمای بالای بدن
  • احساس تشنگی
  • جوش‌های ریز و قرمز
  • کهیر

حتما بخوانید: علائم کهیر چیست و چگونه درمان میشود


  • زرد شدن ادرار به دلیل کم آبی بدن
  • بوی تند و گاهی سوزش ادرار
  • بی‌قراری و اضطراب
  • بی‌حالی و ضعف
  • تمایل به نوشیدنی‌های سرد
  • سرگیجه
  • درد یا سفتی عضلات

داغ شدن بدن نشانه چیست

دمای طبیعی بدن حدود 37.5 درجه سانتی‌گراد است،اما گاهی دمای بدن انسان به دلیل عوامل مختلفی دچار افزایش و یا کاهش می شود.به طور کلی نقش هیپوتالاموس و سیستم عصبی خودمختار در بدن حفظ دمای طبیعی بدن است،در برخی مواقع مصرف برخی غذاها،ابتلا به بیماری،تغییرات هورمونی و یا عوال دیگری باعث افزایش گرمای بدن و داغ شدن می شوند.اگرچه داغ شدن بدن و احساس گرمای زیاد همیشه خطرناک نیست اما این می تواند نشان دهنده وجود یک مشکل دیگر در بدن باشد.

1. ابتلا به بیماری التهابی مانند عفونت

ابتلا به بیماری‌ های التهابی مانند عفونت با بروز تب همراه هستند که نشان می دهد چیزی غیرعادی در بدن در حال رخ دادن است.

2. مصرف کافئین

قهوه به دلیل وجود کافئین افزایش هوشیاری و کم خوابی را در پی دارد.زیاده روی در مصرف کافئین باعث افزایش فشار خون، قند خون و افزایش اسید معده و مشکلات خواب و داغی بدن می شود.

داغ شدن بدن نشانه چیست:مصرف کافئین

3. مصرف غذاهای پر ادویه

مصرف برخی غذاهای تند و پر از ادویه باعث داغ شدن بدن میشوند.گفته می شود این ادویه ها با افزایش دمای هسته بدن باعث گرم شدن و تعریق فرد میشوند.اگرچه این مسئله نگران کننده نیست اما در مصرف ادویه ها حتما اعتدال را رعایت کنید.

4. اختلال تیروئید

این اختلال به دلیل افزایش تولید هورمون تیروئید در بدن باعث داغ شدن بدن می شود.


حتما بخوانید: علائم و درمان تیروئید کم کار و تیرویید پرکار


5. انجام تمرینات بدنی شدید

انجام فعالیت های ورزشی سنگین منجر به افزایش دمای بدن می‌شوند، زیرا عضلات فعال و فعالیت‌های مربوط به گردش خون باعث تولید گرمای زیادی در بدن می شوند.

داغ شدن بدن نشانه چیست:انجام تمرینات بدنی شدید

6. کم آبی بدن

نوشیدن مقدار کم آب باعث بروز کم آبی در بدن می شود و در نتیجه باعث کاهش توانایی بدن برای تعریق و خنک کردن و حمایت از دمای طبیعی ان می شود.

7. ابتلا به فیبرومیالژی

فیبرومیالژی نوعی بیماری مزمن است که با بروز درد در سرتاسر بدن همراه است. این بیماری همچنین می‌تواند منجر به تغییر واکنش‌های حرارتی در بدن افراد مبتلا به این بیماری شود.به همین خاطر مبتلایان به فیبرومیالژی ممکن است بصورت غیرطبیعی متوجه افزایش دمای بدن  و احساس گرمای زیاد در بدن خود شوند.

8. مصرف داروها

در برخی مواقع مصرف برخی داروها نیز باعث افزایش دمای بدن می شوند.این داروها شامل بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها، مواد افیونی و آنتی‌هیستامین‌ها،مکمل های روی و سایر داروهای حاوی روی،برخی داروهای ضد افسردگی، از جمله دزیپرامین (Norpramin) و نورتریپتیلین (Pamelor)،داروهای هورمونی،آنتی بیوتیک ها،مسکن ها،داروهای قلب و فشار خون هستند.

داغ شدن بدن نشانه چیست:مصرف داروها

9. دیابت

ابتلا به دیابت مانع از گشاد شدن عروق خونی بصورت طبیعی ان می شود و این مسئله برای خون رسانی به سمت پوست مشکلاتی ایجاد می کند و در نتیجه کم شدن گرما برای بدن سخت می شود. علاوه براین غدد تعریق که وظیفه خنک کردن بدن را برعهده دارند به خوبی کار نمی کنند. این امر تغییر دمای بدن به حالت طبیعی را دشوار می کند. به همین دلیل مبتلایان به دیابت بیشتر از دیگران احساس گرما می کنند. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 در مقایسه با سایر افراد نسبت به گرما حساسیت بیشتری دارند.


حتما بخوانید: غذاهای مفید برای دیابت نوع 1، 2 و بارداری


علت داغی بدن در زنان (علت بالا رفتن دمای بدن زنان)

1. یائسگی

یائسگی به دوره ای گفته می شد که پریود خانم ها متوقف می شود. معمولا زنان در حدود سن 50 سالگی این اتفاق را تجربه می کنند.یکی از علائم یائسگی در زنان گرگرفتن عنوان شده است.گرگرفتن باعث افزایش دمای بدن و داغ شدن ناگهانی و کوتاه مدت در آنها می شود.این علائم اغلب با اتمام اخرین قاعدگی شروع می شود و ممکن است چند سال ادامه داشته باشد.

2. نارسایی اولیه تخمدان Primary Ovarian Insufficiency

درصورتی که تخمدان های یک خانم به میزان کافی و طبیعی هورمون استروژن تولید نکنند و یا به میزان کافی تخمک آزاد نکنند نارسایی اولیه تخمدان رخ می دهد. در این وضعیت بارداری زنان دچار مشکل خواهد شد و علاوه براین فرد ممکن است گر گرفتگی یا تعریق های شبانه را هم تجربه کند.

علت داغی بدن در زنان (علت بالا رفتن دمای بدن زنان)

3. بارداری

بارداری به علت تغییرات هورمونی باعث افزایش خون رسانی به سطح پوست و در نتیجه گرمای بیش از حد در زنان باردار و تعریق در آنها می شود.همچنین افزایش دما در مرحله تخمک گذاری چرخه قاعدگی اتفاق طبیعی برای زنان است.

علت داغی بدن در مردان

1. محرومیت از آندروژن یا ADT

علت گرگرفتگی در مردان به احتمال زیاد با نوعی درمان ضد هورمونی برای سرطان پروستات که به نام درمان محرومیت از آندروژن یا ADT شناخته می شود،مرتبط است.در طی این روش درمانی تولید تستوسترون محدود می شود به طوری که این هورمون قادر به تحریک رشد سلول های سرطانی نمی باشد.اکثر مردانی که تحت این شیوه درمان قرار گرفته اند با علائم گرگرفتگی و داغ شدن مواجه شدند.

2. سبک زندگی نادرست

گرگرفتگی در آقایان معمولا با بروز همزمان علائمی مانند اختلال نعوظ، از دست دادن میل جنسی و تغییرات خلقی همراه است.علت بروز این علائم ممکن است استرس، افسردگی یا اضطراب باشد.


حتما بخوانید: 6 درمان خانگی و داروی گیاهی برای اختلال نعوظ مردان


علت داغی بدن در مردان

3. دلایل پزشکی

عوامل مختلفی در کاهش سطح هورمون تستوسترون دخیل هستند. علی رغم در نظر گرفتن علت این کاهش، می توان گفت که گرگرفتگی به دلیل کاهش سطح این هورمون در مردان رخ خواهد داد.

علت گرمای زیاد بدن در طب سنتی

از نظر طب سنتی مصرف برخی غذاهای تند و داغ، استرس و  عوامل بیماری زا خارجی عامل گرمای زیاد بدن هستند.علاوه براین استرس و فشارهای هیجانی با رکود انرژی بدن منجر به گرمای بیش از حد در بدن می شوند.

درمان داغی بدن از درون

درمان داغی بدن از درون بدون داشتن تب به علت زمینه ای ان بستگی دارد اما انجام اقدامات زیر نیز برای درمان داغی بدن از درون موثر هستند.

1. نعناع

نعناع به دلیل داشتن اثر تکسین دهنده و خنک کننده می تواند به کاهش داغی بدن از درون کمک کند.مقداری برگ نعناع بردارید و ان را درون یک دیگ آب بریزید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه بجوشد و بعد صبر کنید تا خنک شود.حالا این جوشانده خنک را درون وان حمام خود بریزید و به مدت 20 دقیقه در ان بمانید.

2. لیمو

مصرف منظم لیمو به دلیل وجود ویتامین C می تواند به حفظ دمای طبیعی بدن کمک کند و بدن را خنک نگه دارد و مانع از بروز بیماری های مرتبط با گرما شود.برای این منظور لیمو را نصف کنید و آب ان را داخل لیوان بریزید و بعد 1 قاشق چای خوری عسل اضافه کنید و در ادامه تعدادی قالب یخ درون لیوان بریزید.روزی 3 بار از این نوشیدنی میل کنید تا داغی بدن از درون را کاهش دهید.

درمان داغی بدن از درون: لیمو

3. آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی درمان خانگی موثر برای رفع داغی بدن شناخته شده است و می تواند به دلیل خواص خنک کننده خود برای کاهش طبیعی دمای بدن شما موثر عمل کند.مقداری ژل آلوئه ورا را از برگ آن خارج کنید و روی بدن خود قرار دهید و بعد از گذشت 20 دقیقه با آب سرد حمام کنید.

علاوه بر این مواد اقدامات زیر نیز برای درمان داغی از درون موثر هستند:

  • پوشیدن لباس های رنگ روشن، سبک و آزاد
  • قرار گرفتن در فضاهای بسته دارای تهویه مطبوع
  • دوش یا حمام با آب سرد
  • نوشیدن مایعات فراوان و جبران الکترولیت های از دست رفته از طریق تعریق

درمان خانگی بالا رفتن دمای بدن در شب

1. آب سرد

آب سرد یک درمان خانگی آسان‌ برای کاهش حرارت بدن در شب است.نوشیدن یک لیوان آب سرد به سرعت حرارت بالا بدن را کاهش می دهد.برای این منظور هر 15 دقیقه آب سرد بنوشید. در روش جایگزین می توانید چند قالب یخ را در یک سطل پر از آب سرد بریزید و به مدت 15 دقیقه پاهای خود را در این آب فرو ببرید. همچنین حمام آب سرد نیز برای کاهش حرارت بدن مفید است.


حتما بخوانید: فواید دوش آب سرد برای سلامتی، زیبایی پوست و مو


درمان خانگی بالا رفتن دمای بدن در شب: آب سرد

2. آب نارگیل

نوشیدن آب نارگیل هم به کاهش حرارت بدن کمک می کند.زیرا آب نارگیل حاوی الکترولیت بوده که برای هیدراته کردن بدن مفید است. علاوه براین وجود مقادیر زیاد مواد مغذی در ان به افزایش انرژی شما هم کمک خواهد کرد.

3. پوشیدن لباس‌های نخی، گشاد و مناسب

در هنگام خواب برای کاهش حرارت بالای بدن سعی کنید از لباس های نخی، گشاد و مناسب استفاده کنید.

4. تهویه مناسب

خوابیدن در یک محیط خنک که تهویه هوای مناسبی دارد باعث کاهش حرارت بالای بدن در شب می شود.

5. ماساژ سرد در نقاط مهم بدن

اگر امکان انجام این کار را دارید قطعه‌ای یخ یا آب سرد را در نقاط کلیدی بدن یعنی جایی که رگ‌ها نزدیک به سطح هستند مانند مچ دست، گردن، سینه و شقیقه بگذارید. این کار خیلی سریع باعث کاهش دمای خون موجود در این رگ‌ها می شود و در نتیجه خنک شدن بدن را در پی دارد.

درمان خانگی بالا رفتن دمای بدن در شب:ماساژ سرد در نقاط مهم بدن

درمان خانگی داغ شدن بدن

1. حمام روغن با روغن زنجبیل

استفاده از حمام روغن یک درمان خانگی فوق العاده برای درمان حرارت بالای بدن در نظر گرفته شده است.کار را با گرم کردن مقداری روغن، به ویژ روغن زنجبیل شروع کنید و آن را روی تمام بدن، از سر تا نوک انگشتان پا، بمالید.به مدت 1 ساعت صبر کنید تا روغن جذب بدن شود. بعد از آن بدن را با آب گرم ملایم بشویید.

درمان خانگی حرارت بالای بدن:حمام روغن با روغن زنجبیل

2. نوشیدن قهوه سرد

شاید فک کنید که تنها آب سرد برای خنک کردن و کاهش حرارات بدن موثر است اما باید بگوییم که شیر سرد یا قهوه سرد نیز درمان خانگی عالی برای کاهش حرارت بدن هستند.نوشیدن قهوه سرد با یخ به حفظ دمای طبیعی بدن کمک می کند.

3.  دانه رازیانه

دانه رازیانه نیز یک درمان خانگی دیگر برای کاهش حرارت بدن است.برای این منظور دانه رازیانه را به مدت یک شب در آب خیس کنید و صبح بعد آن را از صافی عبور دهید. با نوشیدن این نوشیدنی دمای بدن را بصورت طبیعی کاهش دهید.


حتما بخوانید: خواص و مضرات رازیانه برای زنان و مردان و لاغری


4. موز

موز میوه‌ای فوق العاده و سرشار از مواد مغذی و خواص خنک کننده است.پتاسیم موجود در موز،به این میوه‌ خاصیت خنک کننده بخشیده است. همچنین،موز برای هضم سریع غذا‌های سنگین و پر ادویه نیز موثر عمل می‌کند.خوردن  موز بعد از وعده‌های غذایی،علاوه بر هضم غذا به کاهش دمای بدن به صورت طبیعی نیز کمک می کند.

درمان خانگی حرارت بالای بدن: موز

5.انگور فرنگی

انگور فرنگی یا آملا حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C است که می‌تواند برای کاهش حرارت دمای بدن مفید باشد.برای این منظورآب آملا، عسل خام و آبلیمو را به نسبت 2:1:1 ترکیب کنید و روزانه قبل از صرف صبحانه این مخلوط را میل کنید.

سخن پایانی:

گاهی اوقات دمای طبیعی بدن بدون داشتن تب دچار افزایش می شود و این می تواند باعث داغ شدن بدن از درون شود.در این مطلب علاوه بر بررسی علل داغ شدن بدن روش های برای درمان خانگی حرارت بالای بدن ارائه کرده ایم که می توانید آنها را امتحان کنید.


مقالات مرتبط:

علت داغ شدن صورت چیست و درمان آن

داغی کف پا نشانه چیست؛ علت و درمان خانگی آن



از
3
رای