درمان آپنه خواب (تنگی نفس در خواب) با طب سنتی و خانگی بدون CPAP

درمان آپنه خواب (تنگی نفس در خواب) با طب سنتی و خانگی بدون CPAP آپنه خواب چیست ؛ درمان خانگی آپنه خواب، بهترین درمان آپنه خواب (تنگی نفس در خواب) با طب سنتی، داروی گیاهی، طب سوزنی و قرص برای آپنه خواب به چه دکتری مراجعه کنیم در سلام دنیا بخوانید.

آپنه خواب یا (تنگی نفس در خواب) یک اختلال خواب خطرناک است که در آن تنفس فرد به طور مکرر متوقف و دوباره شروع می شود. اگر با صدای بلند خروپف می کنید و حتی پس از یک خواب کامل شبانه احساس خستگی می کنید، ممکن است دچار آپنه خواب باشید.در صورتی که این وضعیت بدون درمان رها شود می توان باعث بروز مشکلات سلامتی جدی مانند بیماری قلبی و فشار خون بالا شود. برای رفع مشکل آپنه خواب علاوه بر درمان های پزشکی روش های خانگی و درمان هایی در طب سنتی هم وجود دارد که در این مطلب سلام دنیا به تعریف آپنه خواب چیست و روش های درمان آپنه خواب یا تنگی نفس در خواب با طب سنتی، گیاهی و خانگی اشاره خواهیم کرد.

آپنه خواب چیست؟

آپنه خواب می تواند بدون اینکه حتی آن را درک کنید زندگی شما را خراب کند: مسیرهای هوایی ممکن است در هنگام خواب مسدود شده و باعث ایجاد خرخر شدید و توقف های واقعی در روند تنفس شوند و این شرایط مانع می شود که شما به مرحله خواب عمیق برسید. آپنه خواب یک وضعیت مزمن است که الگوهای خواب را برهم زده و در طول روز شما را خسته رها خواهد کرد. 


حتما بخوانید: علت آپنه خواب چیست و علائم آن


درمان آپنه خواب با طب سنتی

1. درمان آپنه خواب با رایحه اسطوخودوس

در طب سنتی استفاده از رایحه اسطوخودوس برای درمان آپنه خواب توصیه شده است.زیرا رایحه مطبوع و آرامبخش اسطوخودوس می تواند با باز کردن راه انسداد گلو به فرد برای داشتن خواب راحت کمک کند.برای این منظور چند قطره اسانس اسطوخودوس را در یک کاسه آب داغ بریزید و قبل از خواب با این ترکیب بخور انجام دهید.در روش جایگزین می توانید چند قطره از اسانس اسطوخودوس را روی یک دستمال تمیز نخی بریزید و آن را زیر بالش خود بگذارید و خواب لذت بخش تجربه کنید. 

دکتر برویس می گوید: اسطوخودوس به عنوان یک مسکن طبیعی عمل کرده و به آرامش و خواب راحت تر شما کمک می کند. این ماده همچنین خواص ضد التهابی دارد. ریختن چند قطره روغن اسطوخودوس بر روی یک حوله و قرار دادن آن در زیر بالشت در هنگام خواب و یا افزودن آن به آب جوش و استنشاق بخار حاصل از آن، می تواند به خواب بهتر شما کمک کند.

درمان آپنه خواب با طب سنتی:رایحه اسطوخودوس

2. درمان آپنه خواب با سیر

استفاده از سیر به دلیل خاصیت ضد التهابی این گیاه می تواند نقش مهمی در کاهش التهاب سیستم تنفسی داشته باشد.برای بهره بردن از خواص سیر در درمان آپنه خواب می توانید هر روز صبح بصورت ناشتا یک یا دو حبه سیر را به همراه آب میل کنید. تا زمانی که این التهاب ها و نشانه‌ها برطرف شود این روش درمانی را ادامه دهید.

3. درمان خانگی آپنه خواب با زنجبیل

زنجبیل یک درمان موثر و سودمند برای از بین بردن آپنه خواب در طب سنتی محسوب می شود.زیرا زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی بیوتیکی است و در دسته انواع گیاهان آرام بخش قرار دارد،به همین دلیل استفاده از آن می تواند به باز شدن مجرای تنفسی کمک کند.برای این منظور یک قاشق چایخوری تکه‌های زنجبیل تازه را درون قوری بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و قوری را روی حرارت بگذارید تا جوش بیایید.بعد از جوش آمدن قوری را از روی حرارت بردارید و نصف قاشق چایخوری چوب دارچین به آن اضافه کنید.اجازه دهید چای به مدت پنج الی ده دقیقه باقی بماند و بعد از این مدت آن را بنوشید.برای اثرگذاری بهتر این چای را به مدت چند وقت و هرشب نیم ساعت قبل از خواب نوش جان کنید.

4. درمان خانگی آپنه خواب با دمنوش سنبل الطیب

سنبل الطیب یکی دیگر از گیاهانی است که در طب سنتی برای رفع آپنه خواب توصیه شده است. استفاده از دمنوش سنبل الطیب قبل از خواب به دلیل خاصیت آرام بخشی آن می تواند به رفع این اختلال کمک کند.برای تهیه دمنوش سنبل الطیب چند تکه از ریشه‌ی این گیاه را به همراه دو لیوان آب جوش به یک قوری اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.اجازه دهید دمنوش به مدت دو الی سه دقیقه به آرامی جوش بخورد. بعد از این مدت دمنوش خود را درون یک فنجان بریزید و نوش جان کنید.

درمان آپنه خواب با طب سنتی:دمنوش سنبل الطیب

5. درمان خانگی آپنه خواب با ترکیب شیرگرم و زردچوبه

ترکیب شیرگرم و زردچوبه یکی از ترکیبات بسیار سودمند خانگی و طبیعی است که در طب سنتی برای درمان آپنه خواب استفاده شده است.شیر موجود در این ترکیب به دلیل داشتن اسید آمینه تجربه خوابی راحت را برای شما بهمراه دارد و زردچوبه به دلیل خاصیت ضد التهابی اش به کاهش التهاب سیستم تنفسی کمک می کند. برای استفاده از خواص ترکیب شیرگرم و زردچوبه در درمان این اختلال کافی است یک لیوان شیر گرم و یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در ظرفی بریزید و اجازه دهید به مدت چند دقیقه بجوشد.بعد از به جوش آمدن ترکیب آن را از روی حرارت برداشته و مقداری عسل به آن اضافه و میل کنید.برای مشاهده نتایج مطلوب هر شب نیم ساعت پیش از خواب این ترکیب را میب کنید. 


حتما بخوانید: برای خواب راحت چه دمنوشی بخوریم


درمان آپنه خواب با داروی گیاهی

6. درمان گیاهی آپنه خواب با بابونه

گیاه بابونه یکی از گیاهان دارویی موثر در درمان آپنه خواب است. این گیاه به دلیل خاصیت ضد التهابی راههای انسدادی تنفسی را باز می کند. برای استفاده از بابونه در درمان آپنه خواب می توانید به یک آب گرم دو قاشق چایخوری گل بابونه اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و صبر کنید به مدت پنج الی شش دقیقه بماند.بعد از این مدت مقداری عسل و یک قاشق چایخوری پود دارچین به دمنوش خود اضافه و میل کنید.چای بابونه را هر شب یک ساعت پیش از خواب بنوشید و شاهد نتایج مطلوب آن باشید.

7. درمان گیاهی آپنه خواب با روغن گیاه بنفشه

روغن بنفشه یکی از روغن‌های گیاهی بسیار موثر در رفع آپنه خواب است. برای استفاده از این روغن در درمان این اختلال کافی است مقداری روغن گیاه بنفشه را در نواحی صورت و سر بمالید و خیلی آرام آن را ماساژ دهید.این روش درمانی را روزانه تکرار کنید تا از خاصیت آن برای درمان آپنه خواب بهره مند شوید.

درمان آپنه خواب با داروی گیاهی:روغن گیاه بنفشه

8. درمان گیاهی آپنه خواب با رازیانه، سنبل و نعناع

رازیانه، سنبل و نعناع از ترکیبات موثری است که به دلیل خاصیت ضد التهابی و آرام بخشی می تواند به رفع خروپف ناشی از گرفتگی راه تنفس کمک کند. برای تهیه این ترکیب پنج قطره اسانس رازیانه، سنبل و نعناع را به یک لیوان آب نیمه گرم اضافه کنید و این محلول را به مدت دو الی سه دقیقه در دهان خود نگه دارید و قرقره کنید. با استفاده از این روش درمانی هر شب پیش از خواب،می توانید شاهد بهبود اختلال آپنه خواب باشید.


حتما بخوانید:فواید خواب کافی برای لاغری و سلامتی


9. درمان آپنه خواب با طب سوزنی

طب سوزنی هم یکی از معدود روش های جایگزین برای مدیریت و درمان آپنه خواب در نظر گرفته شده است. با این وجود، اغلب نتایج مطالعات صورت گرفته در مورد تاثیر طب سوزنی در درمان آپنه خواب، نشان داده است که فقط تعداد کمی از بیماران بعد از استفاده از این روش درمانی بهبود پیدا کرده اند.به دلیل نبود مطالعات کافی درباره درمان آپنه خواب با طب سوزنی بهتر است قبل از امتحان کردن این روش ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.

درمان آپنه خواب با طب سوزنی

درمان خانگی آپنه خواب (خفگی در خواب) بدون CPAP

10. درمان خانگی آپنه خواب با تمرینات گلو

یک ترفند برای تسهیل جریان هوای مناسب از طریق بینی، تمرین باد کردن یک بادکنک با نفس های عمیق بر اساس گفته سازمان آپنه خواب آمریکا (ASAO) می باشد. سعی کنید بادکنک را در فاصله بین دمیدن هوا در آن با کمک نفس هایتان، از دهان خارج ننمایید. این کار را 5 بار در روز انجام دهید تا جریان هوای دم و بازدم شما بهبود پیدا کند. البته درمان های خانگی برای آپنه خواب همواره درمان کاملی نیستند و گاهی اوقات وقتی در کنار ماشین CPAP استفاده می شوند، موثرتر می گردند.

درمان های خانگی آپنه خواب

11. درمان خانگی آپنه خواب با عسل

خوردن یک قاشق مربا خوری عسل قبل از رفتن به تختخواب می تواند به شما کمک کند تا بهتر بخوابید. این مطلب را پروفسور مایکل برویس به عنوان پزشک خواب بیان می کند. عسل دارای خواص ضد التهابی بوده و می تواند تورم در ناحیه گلو را کاهش دهد. عسل همچنین به عنوان یک روان کننده برای گلو عمل کرده و خرخر کردن را تسکین می بخشد. برای استفاده از عسل در درمان های خانگی برای آپنه خواب، یک قاشق غذاخوری از آن به یک لیوان آب گرم افزوده و قبل از خوابیدن بنوشید. نکته در اینجاست که بایستی از عسل خام (پاستوریزه نشده) استفاده کنید. 


حتما بخوانید: خواص سیر و عسل ناشتا و در شب برای سلامتی و پوست


12. درمان خانگی آپنه خواب با لاغری و کاهش وز ن

آپنه خواب با اضافه وزن در ارتباط بوده و کاهش 10 درصدی وزن نیز می تواند به کاهش قابل توجه میزان آپنه خواب کمک کرده و رسیدن به وزن طبیعی بر اساس آنچه در ژورنال آمریکایی طب تنفس و مراقبت های خاص آمده است، می تواند آپنه خواب را درمان نماید.

ترفندهای ساده و طبیعی برای درمان آپنه خواب

13. درمان خانگی آپنه خواب با حمام نمک اپسوم

حمام نمک اپسوم قبل از خواب به دلایل خوبی نوعی خواب بهتر برای نسل ها بوده است. دکتر بروس گزارش می کند، منیزیم موجود در نمک های اپسوم می تواند عضلات را شل کرده و احساس بهزیستی ایجاد کند که می تواند به خواب راحت و رضایت بخش شبانه منجر شود. نمک Epsom را به یک حمام گرم اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه پاهای خود را در آن خیس کنید. این یکی از آرامش بخش ترین راه حل های خانگی آپنه خواب است.

روش های آسان برای درمان آپنه خواب بدون دستگاه CPAP

14. درمان خانگی آپنه خواب با بلند کرد سر تخت خود

خوابیدن در حالت بالا قرار گرفتن سر می تواند تا حدود زیاد علائم آپنه خواب را تسکین بخشد. بر اساس تحقیق که در ژورنال خواب و تنفس چاپ شده بود، بیمارانی که بر روی یک بالشت مخصوص گردن یا تختی با زاویه مناسب برای بالا قرار گرفتن سر، خوابیده بودند، تعداد دفعات حمله آپنه خواب کمتری را در طول شب تجربه نموده و اشباع اکسیژن بهتری داشته اند.

15. درمان خانگی آپنه خواب با نخوابیدن بر روی پشت

خوابیدن به پشت یکی از مرسوم ترین حالات خوابیدن می باشد اما می تواند آپنه خواب را تشدید نماید. خوابیدن به پهلو می تواند علائم آپنه خواب را کمتر کرده یا متوقف نماید و به خوابیدن بهتر شما کمک کند. بر اساس تحقیق دیگری که در ژورنال خواب و تنفس چاپ شده است، این حالت می تواند باعث کاهش خرخر کردن شود.

خوراکی های طبیعی برای رفه مشکل خفگی در خواب

16. درمان خانگی آپنه خواب با مکمل دارویی ماری جوانا

ترکیبی که در ماری جوانا یافت شده است نتایج بسیار خوبی در تحقیق بر روی  افرادی که مبتلا به آپنه خواب بوده اند، کسب کرده است. در این تحقیقات به بیماران درونابینول، یک شکل مصنوعی THC یا ترکیب روانگردان موجود در ماری جوانا داده شده و مشاهده شد که کیفیت خواب آنها بهبود یافته و وقوع آپنه خواب در آنها با کاهش روبرو شده است (هرچند ممکن است این ماده باعث افزایش وزن فرد شود). اما توجه داشته باشید که بر اساس گفته های محققین هر نوع ماری جوانا قادر به انجام این کار نبوده و نوع دارویی خاص آن دارای این خاصیت می باشد. از پزشک خود بخواهید تا در صورت صلاحدید برای شما درونابینول تجویز نمایید اما به خاطر داشته باشید که این ماده باعث ازدیاد وزن شما خواهد شد.


حتما بخوانید: درمان خانگی خروپف با عسل و داروی گیاهی


برای درمان آپنه خواب به چه دکتری مراجعه کنیم

درصورتی که راه هوایی بینی مسدود باشد این وضعیت ممکن است باعث خفگی یا آپنه خواب در فرد شود. برای معاینه و اطمینان باید به پزشک گوش، حلق و بینی مراجعه کرد تا پزشک متخصص با معاینه دقیق تشخیص دهد که آیا انسداد راه هوایی باعث بروز این اختلال شده است یا خیر.

قرص برای آپنه خواب

مصرف برخی از داروها نظیر استازولامید، زولپیدم و تریازولام ممکن است در رفع آپنه خواب موثر عمل کنند. البته برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی قبل از مصرف این داروها با یک پزشک متخصص مشورت کنید.زیرا ممکن است این داروها برای همه افراد مناسب نباشند.

قرص برای آپنه خواب

سخن پایانی:

آپنه خواب یک اختلال جدی است که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه (اما با تعداد دفعات زیاد) در طول خواب می گردد.در این مطلب درمان های طبیعی و سنتی برای رفع این اختلال ارائه کرده ایم که می توانید بعد از مشورت با پزشک خود آنها را امتحان کنید.


مقالات مرتبط:

نارکولپسی یا حمله خواب چیست

علت بدن درد و کوفتگی صبحگاهی بعد از خواب و درمان خشکی مفاصل



از
6
رای