رژیم مدیترانه ای چیست؛ فواید رژیم مدیترانه ای برای لاغری و سلامتی

رژیم مدیترانه ای چیست؛ فواید رژیم مدیترانه ای برای لاغری و سلامتی رژیم مدیترانه ای چیست ؛ با فواید رژیم مدیترانه ای (mediterranean-diet) برای لاغری، سلامتی و درمان بیماری های قلبی و عروقی، جلوگیری از آلزایمر، افزایش کیفیت اسپرم و جلوگیری از سرطان در سلام دنیا آشنا شوید.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای (mediterranean-diet)، یکی از انواع رژیم غذایی سالم و جدید است که در گذشته مردم اسپانیا، یونان و مراکش از غذاهایی که در رژیم مدیترانه ای استفاده می شود، مصرف می کردند. در این مطلب سلام دنیا، به شما درباره اینکه رژیم مدیترانه ای چیست و چه فوایدی برای سلامتی و درمان بیماری ها دارد؛ مطالبی بیان کردیم. با ما همراه باشید.

رژیم مدیترانه ای چیست

رژیم غذایی مدیترانه‌ای، یکی از انواع رژیم غذایی سالم و جدید است که در گذشته مردم اسپانیا، یونان و مراکش از غذاهایی که در رژیم مدیترانه ای استفاده می شود، مصرف می کردند. اساس رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده از غذاهایی مانند: حبوبات، غلات کامل، سبزیجات، مصرف زیاد روغن زیتون و لبنیات مثل: ماست، پنیر و همچنین مصرف کم گوشت و فراورده های گوشتی است.

فواید رژیم مدیترانه ای برای سلامتی

رژیم مدیترانه ای پیامدهای مثبت زیادی را نتیجه می دهد. به همین دلیل است که رژیم مدیترانه ای در میان بسیاری از افراد مشهور بسیار محبوب است.


حتما بخوانید: رژیم کتوژنیک چیست


1. فواید رژیم مدیترانه ای برای لاغری و کاهش وزن

در حال حاضر یک مطالعه جدید ادعا کرده است که اتخاذ یک رژیم غذایی مدیترانه ای از خوردن بیش از حد جلوگیری می کند و همچنین در برابر چاقی و بیماری های کبدی محافظت کننده است. مطالعه ای که در نشریه "چاقی" منتشر شده است می گوید: کسانی که رژیم غذایی مدیترانه مصرف می کنند، عمدتا تمایل به مصرف کالری دارند که منجر به کاهش وزن بیشتر و چربی بدنی کمتر نسبت به رژیم غذایی غربی می شود. این مطالعه همچنین دریافت که رژیم غذایی مدیترانه ای از ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی که با چاقی همراه است  و می تواند منجر به  سیروز کبدی و سرطان کبد شود، جلو گیری می کند.

رژیم مدیترانه ای

2. فواید رژیم مدیترانه ای برای کاهش بیماری های قلبی و عروقی 

مطالعه ای که از سوی دانشکده بهداشت عمومی و سلامت کمبریج انجام شد، دریافت که رژیم مدیترانه ای که بر مصرف ماهی، آجیل، سبزیجات و میوه تمرکز دارد، خطر بیماری های قلبی و سندرم متابولیک، افزایش وزن را کاهش می دهد و HDL یا کلسترول خوب را افزایش داده و LDL یا کلسترول بد را کاهش می دهد.

3. فواید رژیم مدیترانه ای برای افزایش طول عمر 

جای تعجب نیست که رژیم مدیترانه ای که اصرار بر مصرف میوه ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات، روغن زیتون و کمی شراب دارد، می تواند زندگی شما را طولانی تر و کیفیت آن را بهتر کند. این غذاها با آسیب های رادیکال های آزاد و التهاب مبارزه می کنند و بنابراین می توانند روند پیری را تغییر دهند و در نتیجه منجر به افزایش امید به زندگی شوند.

4. فواید رژیم مدیترانه ای برای هضم بهتر غذا

یک رژیم غذایی مدیترانه ای که حاوی فیبر و سایر مواد غذایی حاوی سبزی، حبوبات، آجیل، غلات و ماهی است برای سلامت روده مفید است. این می تواند به کاهش خطر بیماری های التهابی، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی کمک کند.


حتما بخوانید: رژیم دوکان چیست و آیا باید آن را امتحان کنید؟


5. فواید رژیم مدیترانه برای جلوگیری از آلزایمر 

رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند بیماری آلزایمر و زوال عقل و تضعیف عملکرد شناختی در افراد مسن را کاهش دهد. همچنین می تواند به شما کمک کند حافظه خود را بهتر حفظ کنید.

6. فواید رژیم مدیترانه بر کیفیت اسپرم 

مطالعه در مجله Human Reproduction Update گفت که رژیم های غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که غنی از اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها می باشند و اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای ترانس چرب کمتری دارند، می توانند منجر به افزایش کیفیت اسپرم شوند.

7. فواید رژیم مدیترانه ای برای جلوگیری از سرطان کولورکتال

واقعیت این است که رژیم مدیترانه دارای مقدار زیادی میوه ها، سبزیجات و حبوبات، آجیل و دانه ها، دانه های غلات، ماهی و مرغ است. یک مطالعه نشان می دهد که استفاده بیشتر از اسید چرب اشباع نشده و مصرف کم تر  گوشت قرمز، الکل و نوشیدنی های غیر الکلی  می تواند با کاهش ریسک سرطان کولورکتال مرتبط باشد.

رژیم مدیترانه ایی برای جلوگیری از آلزایمر

سخن آخر

پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانه ای مستلزم ایجاد تغییرات طولانی مدت و پایدار در رژیم غذایی است. به طور کلی، یک فرد باید رژیم غذایی غنی از غذاهای طبیعی، از جمله سبزیجات فراوان، غلات کامل و چربی های سالم را هدف قرار دهد. هر کسی که متوجه می شود رژیم غذایی رضایت بخش نیست، باید با یک متخصص تغذیه صحبت کند. آنها می توانند غذاهای اضافی یا جایگزین را برای کمک به افزایش سیری توصیه کنند. امیدوارم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

رژیم شیر و خرما برای لاغری سریع + مضرات رژیم شیر و خرما

برنامه کامل رژیم غذایی 21 روزه گیاهخواری برای لاغری
 
 

از
8
رای