علائم پیرچشمی چیست؛ علت، تشخیص و درمان پیرچشمی

علائم پیرچشمی چیست؛ علت، تشخیص و درمان پیرچشمی بیماری پیرچشمی چیه؛ علائم و علت پیرچشمی چیست؛ روش های تشخیص، پیشگیری، مقابله و درمان پیر چشمی با روش های خانگی و پزشکی و اینکه برای پیرچشمی چی خوبه را در سلام دنیا بخوانید.

پیرچشمی به آرامی و به تدریج به وجود می آید. شما میتوانید در هنگامی که کتاب ها و روزنامه ها را برای خواندن در دست میگیرید متوجه پیرچشمی خود شوید. ما در این مطلب سلام دنیا، درباره اینکه پیرچشمی چیست و چه علائمی دارد و روش های تشخیص و درمان پیرچشمی با روش های پزشکی و خانگی و همچنین راههای مقابله و پیشگیری از پیرچشمی، برای شما مطالبی را بیان کردیم. با ما همرا باشید.

پیرچشمی چیست (پیرچشمی یعنی چه)

از دست دادن آرام آرام و تدریجی توانایی چشم هایتان برای تمرکز بر روی اجسام مجاور و نزدیک را پیرچشمی می گویند. این روندی اغلب طبیعی و آزاردهنده بر اثر افزایش سن (پیری) رخ میدهد. پیرچشمی معمولاً در اوایل تا اواسط 40 سالگی شما رخ میدهد و تا حول و حوش 65 سالگی سن شما بدتر می شود.

شما میتوانید در هنگامی که کتاب ها و روزنامه ها را برای خواندن در دست میگیرید متوجه پیرچشمی خود شوید. یک معاینه اولیه برای چشم می تواند پیرچشمی شما را تایید کند. شما می توانید پیرچشمی خود را با عینک یا لنزهای تماسی بهبود ببخشید. همچنین شما میتوانید عمل جراحی را هم جزو گزینه هایتان در نظر بگیرید.

علائم پیرچشمی

پیرچشمی به آرامی و به تدریج به وجود می آید. شما میتوانید برای اولین بار پس از 40 سالگی با وجود این علائم و نشانه‌ها متوجه پیرچشمی خود شوید:


حتما بخوانید: علت پلک زدن زياد چشم و درمان آن


  • نگه داشتن دورتر مطالب برای واضح تر شدن حروف
  • تاری دید در فاصله خواندن در حالت عادی
  • خستگی چشم یا سردرد پس از مطالعه یا انجام کارهایی که در نزدیک چشم خود انجام می دهید
  • اگر خسته هستید یا در منطقه ای با نور کم قرار دارید، میتوانید متوجه بدتر شدن این علائم شوید

علائم پیرچشمی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر تاری دید نزدیک، شما را از مطالعه- انجام کارهای نزدیک یا لذت بردن از سایر فعالیت های عادی باز می دارد، به چشم پزشک مراجعه کنید. چشم پزشک می تواند پیرچشمی شما را تشخیص دهد و بعد از آن شما را در مورد گزینه های پیش رویتان راهنمایی کند.

اگر هر یک از موارد زیر را تجربه کردید هرچه سریع به دنبال مراقبت های پزشکی باشید:

  • از دست دادن ناگهانی بینایی در یک چشم با و یا بدون درد چشم
  • تجربه کردن ناگهانی دیدی نا واضح یا تاری چشم
  • دیدن جرقه هایی از نور، نقاط سیاه یا هاله‌های اطراف چراغ‌ها
  • داشتن دوبینی

علت بیماری پیر چشمی

برای تشکیل دادن یک تصویر، چشم شما به قرنیه و عدسی تکیه می کند تا بتواند نور منعکس شده از اجسام را متمرکز کند. هر چه جسم نزدیکتر باشد، لنز بیشتر خمیده (خم) میشود.

  • قرنیه همان سطح جلویی شفاف و گنبدی شکل (خمیده شکل) چشم شما میباشد.
  • این لنز ساختاری شفاف، به اندازه و شکل یک شکلات M&M میباشد.
  • هر دوی این ساختارها نور ورودی به چشم را خم (انکسار) می‌کنند تا بتوانند تصویر را روی شبکیه که در دیواره پشتی داخلی چشم شما قرار دارد متمرکز کنند.

عدسی چشم برخلاف قرنیه آن تا حدودی انعطاف پذیر است و می تواند با کمک یک عضله دایره ای که اطراف چشم را احاطه کرده است تغییر شکل دهد. وقتی از دور به چیزی نگاه می کنید، عضله حلقوی کل چشم شما شل می شود. وقتی به چیزی نزدیک نگاه می‌کنید، عضله چشم شما منقبض و به لنز نسبتاً الاستیک اجازه می‌دهد خم شود و قدرت تمرکزی خود را تغییر دهد.


حتما بخوانید: علت وجود لکه در چشم چیست؟


پیرچشمی در اثر سفت شدن عدسی چشم شما که با افزایش سن پدیدار میشود به وجود می آید. از آنجایی که لنز شما انعطاف‌پذیرتر می‌شود، دیگر نمی‌تواند برای تمرکز روی تصاویر نزدیک تغییر شکل دهد. پس در نتیجه، تصاویر خارج از تمرکز ظاهر می شوند.

عوامل خطرساز پیر چشمی

عوامل خاصی می توانند احتمال ابتلا به پیرچشمی را از جمله در موارد زیر افزایش دهند:

  • سن. سن یکی از بزرگترین عامل ها برای پیرچشمی به شمار می رود. تقریباً همه پس از 40 سالگی درجاتی از پیرچشمی را تجربه می کنند.
  • سایر شرایط پزشکی (سلامتی). دوربینی یا ابتلا به برخی بیماری‌ها - مانند دیابت، مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری‌های قلبی عروقی - می‌تواند خطر پیرچشمی زودرس را که به آن پیرچشمی در افراد کمتر از 40 سال می گویند را افزایش دهد.
  • داروها. برخی داروها ، از جمله داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها و دیورتیک ها با علائم پیرچشمی زودرس همراه هستند.

تشخیص پیرچشمی چیست

پیرچشمی با یک معاینه اولیه از چشم، که شامل ارزیابی انکسار و معاینه سلامت چشم میشود، تشخیص داده می شود. بررسی انکسار تعیین می کند که آیا شما دارای نزدیک بینی یا دوربینی، آستیگماتیسم یا پیرچشمی هستید یا خیر. پزشک می تواند از ابزارهای مختلفی استفاده کند و با آن ها از شما بخواهد که از طریق چندین لنز به اطراف خود نگاه بیندازید تا او با آن بتواند فاصله و دید نزدیک شما را آزمایش کند.

تشخیص پیرچشمی چیست

چشم پزشک احتمالاً برای معاینه کردن سلامت چشم های شما، قطره هایی را در آنها می ریزد تا مردمک چشم شما را باز کند. این کار می تواند چشمان شما را تا چند ساعت پس از معاینه به نور حساس تر کند. اتساع، به پزشک شما این اجازه را می دهد تا به راحتی داخل چشم شما را مشاهده کند. آکادمی چشم پزشکی آمریکا توصیه می کند که بزرگسالان هر بار طبق گفته های زیر یک معاینه کامل از چشم را داشته باشند:

  • پنج تا 10 سال: افراد زیر 40 سال
  • دو تا چهار سال: افراد بین سنین 40 تا 54
  • یک تا سه سال :افراد بین سنین 55 تا 64
  • یک تا دو سال که از سن 65 سالگی شروع می شود

اگر نیاز به عینک یا لنزهای تماسی دارید و یا نیز در معرض عوامل خطر ساز چشمی قرار دارید، ممکن است به معاینات مکرر نیاز داشته باشید.

درمان پیرچشمی (راههای مقابله با پیرچشمی)

هدف از درمان، جبران کردن ناتوانی چشم شما در تمرکز بر روی اشیاء نزدیک می باشد. گزینه های درمانی شامل استفاده از عینک های اصلاحی (عدسی های عینک) یا لنزهای تماسی، انجام عمل جراحی انکساری یا کاشت لنز برای پیرچشمی میشود.

درمان پیرچشمی با عینک پیرچشمی 

عینک یک راه ساده و ایمن برای اصلاح مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی میباشد. اگر قبل از ابتلا به پیرچشمی دیدی خوب و اصلاح نشده داشتید، ممکن است بتوانید از عینک های مطالعه بدون نسخه استفاده کنید. از چشم پزشک خود بپرسید که آیا عینک های بدون نسخه برای شما مناسب هستند یا خیر.

  • شماره اکثر عینک های مطالعه بدون نسخه از +1.00 دیوپتر (D) تا +3.00 D میباشد. هنگام انتخاب عینک مطالعه به موارد زیر دقت کنید:
  • شماره های مختلف را تا زمانی که بزرگنمایی مناسب را پیدا کنید امتحان کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید راحت تر بخوانید. از شماره های پایین‌تر شروع کنید.
  • هر جفت آن ها را روی مطالب خواندنی که در فاصله ای راحت نگه داشته شده اند، آزمایش کنید

اگر عینک‌های بدون نسخه برای شما ناکارآمد هستند و یا اگر از قبل برای نزدیک‌بینی، دوربینی یا آستیگماتیسم به لنزهای اصلاحی نسخه‌ای نیاز داشتید، پس از این رو برای پیرچشمی هم به لنزهای تجویزی نیاز دارید. انتخاب های شما شامل موارد زیر خواهند شد:

  • عینک مطالعه نسخه ای. اگر مشکل بینایی دیگری ندارید، می توانید از عینک با لنزهای طبی فقط برای مطالعه استفاده کنید. زمانی که مطالعه نمی کنید باید آن ها را از چشمانتان بردارید.
  • عینک دو کانونی. این لنزها شامل یک خط افقی قابل مشاهده که نسخه فاصله شما را در بالای خط و نسخه خواندن شما را در زیر خط جدا می کند میباشند.
  • عینک سه کانونی. این عینک شامل اصلاحاتی برای کارهای نزدیک، دید از راه دور - مانند صفحه نمایش کامپیوتر میشود. عینک های سه کانونی با دو خط افقی قابل مشاهده در لنزها عرضه می شوند.
  • عینک چند کانونی پیشرونده. این نوع لنز هیچ خطوط افقی قابل مشاهده ای را ندارد، اما شامل شماره های متعدد برای اصلاح فاصله، فاصله میانی و کلوزآپ میشود. نقاط مختلف از لنز قدرت تمرکز متفاوتی را دارند.

حتما بخوانید: درمان خارش چشم با 2 درمان خانگی ساده و قطعی


  • عینک پیشروهای اداری. این لنزها شامل اصلاحاتی برای کار با کامپیوتر از راه دور و نزدیک میشوند. شما معمولاً از آنها برای کار با رایانه یا برای مطالعه استفاده می کنید. آنها را باید برای رانندگی یا پیاده روی از چشمانتان بردارید.

درمان پیرچشمی با عینک پیرچشمی

درمان پیرچشمی با لنزهای تماسی

افرادی که تمایلی به استفاده از عینک ندارند، اغلب از لنزهای تماسی برای بهبود مشکلات بینایی ناشی از پیرچشمی خود استفاده می کنند. ممکن است که این گزینه برای شما اگر که دارای شرایط و بیماری خاصی در ارتباط با پلک ها، مجاری اشکی یا سطوح چشم مانند خشکی چشم هستید، مناسب نباشد.

چندین نوع لنز در دسترس میباشد:

لنزهای تماسی دو کانونی. لنزهای تماسی دو کانونی در هر تماس، فاصله و تصحیح نمای نزدیک را برای شما فراهم می کنند. در یکی از انواع لنزهای دو کانونی، قسمت پایین و قسمت خواندن لنز، وزن کافی را برای این که لنز به درستی روی چشم شما قرار گیرد را دارد. انواع جدیدتر لنزهای تماسی دو کانونی یک نوع اصلاح را از طریق لبه‌های هر لنز و نوع دیگر اصلاح را از طریق مرکز لنز ارائه می‌دهد.

لنزهای تماسی مونوویژن. با کنتاکت‌های مونویژن، یک لنز تماسی برای دید از راه دور در یک چشم (معمولاً چشم غالب شما) و یک لنز تماسی برای دید نزدیک در چشم دیگر استفاده میشود.

مونوویژن اصلاح شده. با استفاده از این گزینه، شما یک لنز تماسی دو کانونی یا چند کانونی را در یک چشم و از لنز تماسی تنظیم شده برای فاصله در چشم دیگر (معمولاً چشم غالب) استفاده میکنید. شما از هر دو چشم برای فاصله و از یک چشم برای خواندن استفاده می کنید.

درمان پیرچشمی با جراحی انکساری

جراحی انکساری شکل قرنیه شما را تغییر می دهد. در پیرچشمی، این نوع از درمان می تواند برای بهبودی دید نزدیک در چشم غیر غالب شما استفاده شود. این عمل مثل استفاده از لنزهای تماسی مونویژن است. این را هم باید اضافه کنم که ممکن است که حتی بعد و پس از جراحی، نیاز به استفاده از عینک برای کارهای نزدیک را داشته باشید.

از آن جایی که این روش، روشی قابل برگشت نیست، با پزشک خود در مورد عوارض جانبی احتمالی صحبت کنید. ممکن است که شما بخواهید از لنزهای تماسی مونویژن برای مدتی قبل از انجام عمل جراحی استفاده کنید (این کار برای امتحان کردن میباشد)

روش های جراحی انکساری عبارتند از:

  • کراتوپلاستی رسانا. این روش از انرژی فرکانس رادیویی برای اعمال گرما به نقاط ریز اطراف قرنیه شما استفاده می کند. گرما باعث می شود لبه قرنیه شما کمی کوچک شود و خمیدگی و توانایی تمرکز آن افزایش یابد. نتایج کراتوپلاستی رسانا متغیر است که میتواند طولانی مدت هم نباشد.
  • کراتومیلوسیس درجا با کمک لیزر (LASIK). با این روش، جراح چشم شما یک فلپ نازک را از جلوی چشم شما جدا می کند. سپس جراح از لیزر برای برداشتن لایه‌های داخلی قرنیه برای آن که شکل گنبدی و خمیده آن را شیب دار تر کند استفاده میکند. بهبودی پس از جراحی لیزیک معمولاً سریعتر و کمتر از سایر جراحی های قرنیه میباشد.
  • کراتکتومی زیر اپیتلیال با کمک لیزر (LASEK). جراح یک فلپ فوق العاده نازک را فقط در پوشش محافظ بیرونی قرنیه (اپیتلیوم)شما به وجود می آورد. سپس او از لیزر برای تغییر شکل لایه های خارجی قرنیه، شیب دادن به منحنی و خمیدگی آن، و سپس جایگزینی اپیتلیوم استفاده میکند.
  • کراتکتومی فوتورفرکتیو (PRK). این روش شبیه به روش لازک میباشد ولی با این تفاوت که جراح به طور کامل اپیتلیوم را برمی دارد و سپس از لیزر برای تغییر شکل قرنیه استفاده می کند. اپیتلیوم جایگزین نمی شود، اما به طور طبیعی که مطابق با شکل جدید قرنیه شما خواهد بود رشد می کند.

درمان پیرچشمی با کاشت لنز

برخی از چشم پزشکان از روشی استفاده می کنند که در آن عدسی هر چشم را برداشته و آن را با یک لنز مصنوعی جایگزین می کنند. به این لنز و این عمل، لنز داخل چشمی می گویند. چندین نوع کاشت لنز برای اصلاح پیرچشمی در دسترس میباشد.

برخی از این لنزها به چشم شما اجازه می‌دهند که اشیا را هم در نزدیکی و هم از راه دور ببیند. برخی دیگر در داخل چشم شما تغییر موقعیت یا شکل می دهند (عدسی سازگار). کاشت لنز می تواند باعث کاهش کیفیت دید نزدیک شما شود. این گونه ممکن است که شما همچنان به زدن عینک مطالعه نیاز داشته باشید.

عوارض جانبی احتمالی عبارتند از تابش خیره کننده و تاری چشم. علاوه بر این ها، این نوع جراحی خطراتی مشابه را با جراحی آب مروارید مانند التهاب، عفونت، خونریزی و گلوکوم را به همراه دارد.


حتما بخوانید: علائم آب مروارید چشم چیست


درمان پیرچشمی با کاشت قرنیه

برخی از افراد در درمان پیرچشمی که شامل قرار دادن یک حلقه پلاستیکی کوچک با دهانه ای مرکزی در قرنیه یک چشم است، موفق بوده اند. دهانه مانند یک دوربین سوراخ سوزنی عمل می کند که این خود به شما این اجازه را می دهد تا نور متمرکزی را دریافت کنید تا بتوانید اجسام نزدیک را ببینید.

اگر نتایج و عوارض عمل کاشت قرنیه را دوست ندارید، جراح چشم شما می‌تواند حلقه‌ها را بردارد و دست شما را آزاد بگذارد تا گزینه‌های درمانی دیگر را در نظر بگیرید و آن ها را انتخاب کنید.

راههای مقابله پیرچشمی

شیوه زندگی و درمان خانگی پیرچشمی

شما نمی توانید از پیرچشمی جلوگیری کنید اما با رعایت نکات زیر می توانید به محافظت از چشم و بینایی خود کمک کنید:

  • چشم های خود را چکاپ کنید: این کار را به طور منظم حتی اگر خوب می بینید انجام دهید.
  • شرایط سلامتی خود و بیماری های مزمن خود را کنترل کنید: اگر درمان مناسبی را دریافت نکنید، شرایط و بیماری های خاصی مانند دیابت و فشار خون بالا می‌توانند بینایی شما را تحت تأثیر خود قرار دهند.
  • از چشمان خود در برابر نور خورشید محافظت کنید: از عینک یا عینک آفتابی استفاده کنید که جلوی اشعه ماوراء بنفش (UV) را میگیرد. این امر خود زمانی مهم میشود که ساعات طولانی را زیر نور خورشید می گذرانید و یا از داروهای تجویزی که حساسیت شما را به اشعه ماوراء بنفش افزایش می دهند استفاده میکنید.
  • جلوگیری از آسیب چشم: هنگام انجام برخی کارها، مانند ورزش کردن، چمن زنی، نقاشی یا استفاده از سایر محصولات با بخارات سمی، از عینک محافظ استفاده کنید. عینک های مطالعه بدون نسخه معمولاً محافظت ایمنی را به شما ارائه نمی کنند.
  • غذاهایی سالم بخورید: سعی کنید مقدار زیادی میوه، سبزیجات برگ دار و سایر سبزیجات را مصرف کنید. این غذاها به طور کلی حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها و همچنین ویتامین A و بتا کاروتن هستند. این غذا ها همچنین برای حفظ کردن شرایطی همچون بینایی ای سالم امری حیاتی به شمار می آیند.
  • از عینک مناسب استفاده کنید: عینک مناسب دید شما را بهتر می کند. با انجام معاینات منظم اطمینان حاصل کنید که نسخه عینک شما درست و برای شما نیز مناسب است.
  • از نور خوب استفاده کنید: برای دید بهتر، نور را روشن تر یا به محل اضافه کنید.اگر هر یک از این علائم را همچون - از دست دادن ناگهانی بینایی در یک چشم با و یا بدون درد، تاری دید ناگهانی یا تاری دید، دوبینی، یا مشاهده جرقه های نور، لکه های سیاه یا هاله های اطراف نور، را تجربه کردید فوراً به پزشک مراجعه کنید.هر یک از این علائم ممکن است نشانه یک بیماری جدی پزشکی یا بیماری چشمی در شما باشد.
سخن آخر

از دست دادن آرام آرام و تدریجی توانایی چشم هایتان برای تمرکز بر روی اجسام مجاور و نزدیک را پیرچشمی می گویند. این روندی اغلب طبیعی و آزاردهنده بر اثر افزایش سن (پیری) رخ میدهد. پیرچشمی معمولاً در اوایل تا اواسط 40 سالگی شما رخ میدهد و تا حول و حوش 65 سالگی سن شما بدتر می شود. با علت و علائم بیماری پیرچشمی و روش های درمان و پیشگیری از آن را در این مطلب به شما گفتیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد و آن را با دوستان خود که این پست برایشان کاربری است در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

علت آبریزش چشم و درمان آن

درمان سریع گودی و سیاهی زیر چشم با داروهای گیاهی و خانگی

از
1
رای