ریحان بنفش تنها برای مصرف در کنار کباب کوبیده نمی باشد، این سبزی خوش رنگ و بو علاوه بر تزئین بشقاب غذا خواص مفیدی دارد که در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات ریحان بنفش برای چی خوبه، خواص و مضرات ریحان بنفش برای سلامتی، پوست، بارداری، طب سنتی، خواص ریحان بنفش دم کرده، ریحان بنفش خشک شده، دمنوش ریحان بنفش، ریحان بنفش و لیمو، مضرات ریحان بنفش، مزیت ریحان بنفش به ریحان سبز و اینکه آیا ریحان بنفش باعث سرطان میشود صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ریحان بنفش برای چی خوبه
ریحان بنفش یکی از انواع سبزی ریحان می باشد که با رنگ زیبایی که دارد در بین اقلام سبزی های خوردن مورد توجه قرار گرفته است، از این سبزی به علت عطر و بوی شامه نوازش در تهیه برخی غذاها ، دسرها، سالادها و دمنوش ها استفاده می شود، علاوه بر مصرف خوراکی ریحان بنفش از این گیاه در تهیه ضماد و یا ماسک برای پوست استفاده می شود و در درمان بیماری ها از آن بهره گرفته می شود.
حتما بخوانید: خواص و مضرات تخم یا دانه ریحان برای لاغری و سلامتی
خواص ریحان بنفش چیست
ریحان بنفش خاصیتی دارد که در سلامتی انسان بسیار موثر می باشد، در ادامه بیشتر با ریحان بنفش آشنا خواهیم شد.
خواص ریحان بنفش برای سلامتی
این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی مصرف درمانی نیز دارد و باعث کاهش بیماری های قلبی عروقی می شود. جلوگیری از انواع سرطان ها ، سلامتی پوست و استخوان بکارگرفته می شود، این سبزی به از آهن فراوانی برخوردار می باشد و البته پوست را از پیری زودرس محافظت می کند.
خواص ریحان بنفش برای پوست
ریحان بنفش خواصی برای پوست انسان دارد که می توان به شکل ضماد در جهت ضد عفونی کردن و درمان خراش های پوستی و همچنین ناراحتی های به جا مانده از نیش حشرات استفاده کرد همچنین با ماساژ دادن پوست در محل گزش خارش و درد آن بهبود پیدا می کند.
حتما بخوانید: بهترین درمان خانگی گزیدگی حشرات و پشه
برگ های ریحان بنفش به دلیل داشتن تیمول و کامفن از خارش و عفونت های پوستی را درمان می کنند و البته خاصیت خنک کنندگی دارد. برای این منظور برگ های تازه ریحان بنفش را بکوبید و روی پوست قرار دهید، تا اگزمای پوستی را مداوا کنید.
خواص ریحان بنفش در بارداری
زنان باردار ریحان بنفش را به دلیل وجود استراگول بهتر است مصرف نکنند، زیرا امکان انقباض رحم در آنها وجود دارد و جنین آنها را با سقط شدن تهدید می کند، همچنین مصرف اسانس ریحان به شکل خوراکی موجب سقط جنین آنها خواهد شد.
خواص ریحان بنفش در طب سنتی
ریحان بنفش در طب سنتی طبیعتی گرم و خشک دارد و عطری خوشبو و آرام بخش معتدل می باشد،در کتب طب سنتی ایرانی نیز آمده که از گیاه ریحان بنفش در درمان انسدادهای عروق مغزی، تحلیل ورم های داخلی و خارجی، تقویت معده، درمان نفخ و بادهای غلیظ، بهبود تنگی نفس و درمان سرفه، و برطرف کردن زخم های دهانی و درمان سردرد می توان استفاده کرد.
حتما بخوانید: درمان سریع سردرد با 11 روش خانگی موثر و فوری
خواص ریحان بنفش دم کرده
ریحان بنفش دمکرده محرکی برای نیروی جنسی، تقویت معده، خلط آور، تقویت اعصاب و حافظه می باشد، با تهیه دمکرده از برگ های تازه ریحان بنفش می توان آبریزش بینی را کاهش داد و حرارت بدن را پایین آورد، این نوشیدنی گرم ضداکسیدانی و ضدسرطانی است.
خواص ریحان بنفش خشک شده
استفاده از ریحان خشک در طب سنتی نیز توصیه شده است از این نوع ریحان علاوه بر درمان بیماری های جسمی و روحی در تهیه دسرها و شربت ها و خوشبوکننده ها و طعم دهنده های غذا استفاده می شود.
دمنوش ریحان بنفش برای چی خوبه
دمنوش ریحان بنفش در بهبود و تقویت عملکرد دستگاه قلبی _ عروقی، دستگاه عصبی،دستگاه ادراری و تناسلی، دستگاه تنفسی، غدد، گوارش و پوست موثر می باشد.
خواص دمنوش ریحان بنفش و لیمو
دمنوش ریحان بنفش و لیمو یک ترکیب ضد التهابی قوی ایجاد می کند که می تواند برای مبارزه با عفونت و ورم مفید باشد، همچنین مصرف دمنوش ریحان بنفش و لیمو باعث پاک سازی پوست صورت از سلول های مرده کمک کرده و در نتیجه باعث داشتن پوست صاف، شفاف و روشن می شود.
معایب و مضرات ریحان بنفش
ریحان بنفش نیز مانند دیگر سبزیجات معایبی دارد که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد؛
- زنان باردار از مصرف ریحان بنفش بپرهیزند زیرا وجود استراگول در برگ های ریحان سبب انقباضات رحمی در دوره بارداری خواهد شد.
- ریحان بنفش موجب تداخل دارویی با داروهایی می شود از قبیل: داروهای رقیق کننده خون، داروهای کاهنده قند خون.
حتما بخوانید: انواع رقیق کننده خون طبیعی و شیمیایی
ریحان سبز بهتر است یا بنفش
در خصوص مزیت ریحان بنفش به نسبت ریحان سبز می توان به طعم آن اشاره کرد که تیزتر است و عطر و طعم خوبی به غذا می دهد، همچنین از نظر ترکیب ، ریحان بنفش سالم تر می باشد، علاوه بر محافظت کردن بدن در مقابل انواع سرطان ها تقریبا خواص ریحان سبز و بنفش یکسان می باشد.
آیا ریحان بنفش باعث سرطان میشود
برای سرطان زا بودن ریحان بنفش هر روز به اندازه یک کیلوگرم ریحان بنفش باید مصرف شود که این دور از عقل است پس مصرف آن هر از گاهی به همراه غذا، سالاد و دمنوش نمی تواند ایجاد سرطان کند.
سخن آخر
با اضافه کردن ریحان بنفش تازه و حتی خشک کرده در رژیم غذایی خود از خواص این گیاه مفید بهره ببرید. امیدواریم که از این مطلب استفاده و لذت برده باشید.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات خار مریم برای کبدچرب، لاغری و لک صورت
خواص و مضرات هل باد (هل سیاه) برای زنان و مردان در طب سنتی