کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود؛ ویتامین ب برای سرگیجه

کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود؛ ویتامین ب برای سرگیجه کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود؛ رابطه کمبود ویتامین و سرگیجه؛ آیا قرص ویتامین دی باعث سرگیجه میشود و تاثیر ویتامین ب و مکمل های مولتی ویتامین برای سرگیجه را در سلام دنیا بخوانید.

یکی از دلایل سرگیجه که بیماران آن را «احساس چرخش» توصیف می‌کنند، کمبود ویتامین‌ها است. متخصصان گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن می گویند: "کم خونی فقر آهن، کمبود ویتامین B12 و ویتامین D باعث سرگیجه می شود". در ادامه این مطلب سلام دنیا قصد دارین تا درباره کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود ؛ آیا قرص ویتامین دی باعث سرگیجه میشود و تاثیر ویتامین ب و مکمل های مولتی ویتامین برای سرگیجه، صحبت کنیم. لطفا تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود

1. سرگیجه ناشی از کمبود ویتامین D

ویتامین D برای تنظیم سطح کلسیم و فسفر در بدن شما حیاتی است، ماده ای که ممکن است در حفظ عملکرد صحیح گوش نقش داشته باشد. گیرنده های ویتامین D واقع در گوش داخلی به تنظیم تعادل مناسب کلسیم کمک می کنند. محققان ارتباط بین ویتامین D و سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم یا BPPV را بررسی کردند، BPPV یک اختلال تعادلی در گوش داخلی است که باعث سرگیجه شدید می شود.


حتما بخوانید: برای کمبود ویتامین دی چی بخوریم


این مطالعه که در سال 2016 در مجله Auris, Nusas, Larynx منتشر شد، نشان داد که عود سرگیجه موضعی حمله ای خوش خیم را می توان با درمان کمبود ویتامین D کاهش داد. علاوه بر این، ویتامین D در حفظ سیستم ایمنی سالم، کاهش التهاب و تعدیل رشد سلولی نقش دارد. منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است. ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، روغن کبد ماهی و شیر غنی شده و آب پرتقال به عنوان منابع غذایی خوبی برای این ویتامین مهم هستند.

کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود:ویتامین D

2. سرگیجه ناشی از کمبود ویتامین B12

یکی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که در جهان نادیده گرفته شده، ویتامین B12 است. ویتامین B12 در متابولیسم تمامی سلول های بدن نقش دارد. در صورت عدم درمان، کمبود ویتامین B12 می تواند منجر به بیماری های خونی طولانی مدت و همچنین مشکلات عصبی شود. سرگیجه نیز یکی از علائم هشدار دهنده مرتبط با کمبود ویتامین B-12 است. حملات مکرر در مورد سرگیجه می تواند نشان دهنده کمبود ویتامین B12 باشد. ممکن است وقتی خیلی سریع از حالت نشسته بلند می شوید، یا همچنین ممکن است هنگام بالا رفتن یا پایین رفتن از پله ها احساس سرگیجه داشته باشید.البته علائم سرگیجه مزمن باید مورد توجه پزشک قرار گیرد، چون آنها می توانند موارد مورد نیاز برای درمان کمبود ویتامین B12 به شما کمک کنند.


حتما بخوانید: علت سرگیجه ناگهانی در زنان و مردان و درمان آن


3. سرگیجه ناشی از کمبود ویتامین B6

ویتامین B6 یکی دیگر از اجزای مورد نیاز برای تولید گلبول های قرمز سالم است. علاوه بر این، ویتامین B6 به شما کمک می کند تا سطح قند خون مناسب را حفظ کنید. افت ناگهانی گلوکز می تواند منجر به سرگیجه شود. بدن شما برای تبدیل کربوهیدرات های ذخیره شده به انرژی به B6 نیاز دارد، به خصوص زمانی که کالری دریافتی شما کم است. ویتامین B6 همچنین سیستم ایمنی سالم را تقویت می کند و از سیستم لنفاوی شما که گلبول های سفید سالم تولید می کند، حمایت می کند.

کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود:ویتامین B6

4. سرگیجه ناشی از کمبود ویتامین E

ویتامین E یکی دیگر از ویتامین های ضروری و مهم برای حفظ سلامتی بدن است. کمبود این ویتامین می‌تواند آسیب عصبی و عضلانی را در پی داشته باشد که به از دست دادن احساس در بازوها و پاها، از دست دادن کنترل حرکت بدن، ضعف عضلانی و مشکلات بینایی منجر می شود. سیستم ایمنی ضعیف یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین E است.البته مصرف بیش‌ ازحد ویتامین E موجب عوارضی مانند سرگیجه خواهد شد.

5. سرگیجه ناشی از کمبود ویتامین C

ویتامین C یکی از ضروری ترین مواد مغذی است که برای عملکرد سالم بدن ما حیاتی است. گنجاندن ویتامین C در برنامه غذایی علاوه بر ارائه فوایدی مانند تقویت سیستم ایمنی، رشد استخوان، سلامت رگ‌های خونی و بهبود زخم به جذب آهن نیز کمک می کند. این کار برای جلوگیری از بیماری هایی مانند کم خونی، که نتیجه کاهش تعداد یا کیفیت گلبول های قرمز در بدن شما است، حیاتی است. علائم ممکن است شامل خستگی، رنگ پریدگی، تنگی نفس، سرگیجه، کاهش وزن و غیره باشد.

کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود:ویتامین C

آیا قرص ویتامین دی باعث سرگیجه میشود

ویتامین دی برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم است. این ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت و عملکرد سلول ­های بدن برعهده دارد. در صورتی که مقدار این ویتامین در بدن کمتر از حد طبیعی باشد پزشکان برای جبران این کمبود مکمل ویتامین دی را تجویز می کنند. با این حال، ممکن است (در موارد نادر) مقدار این ویتامین در بدن به میزان سمی برسد. تنها در صورتی که مصرف ویتامین D شما بیش از حد باشد، کلسیم خون شما ممکن است به سطوحی برسد که می تواند باعث علائم ناخوشایند و بالقوه خطرناک شود.علائم سمیت ویتامین D در درجه اول مربوط به هیپرکلسمی است که به معنای سطح کلسیم خون بیش از حد است.علائم هیپرکلسمی عبارتند از:

  • ناراحتی های گوارشی مانند استفراغ، حالت تهوع، یبوست و درد معده
  • خستگی، سرگیجه، توهم و گیجی
  • از دست دادن اشتها
  • ادرار بیش از حد
  • سنگ کلیه، آسیب کلیه و حتی نارسایی کلیه
  • فشار خون بالا و ناهنجاری های قلبی
  • کم آبی بدن

حتما بخوانید: درمان خانگی سنگ کلیه با 10 نوشیدنی مفید


مقدار طبیعی کلسیم خون 8.5-10.8 میلی گرم در دسی لیتر است. هیپرکلسمی معمولاً پس از مصرف مگادوز ویتامین D برای مدت طولانی ایجاد می شود. تحقیقات نشان می دهد که بزرگسالانی که روزانه بیش از 10000 واحد بین المللی ویتامین D مصرف می کنند و علائمی را نشان می دهند، باید از نظر هیپرکلسمی ارزیابی شوند. در گزارش موردی سال 2020 که قبلاً ذکر شد، زنی که به‌مدت 20 ماه به‌طور متوسط ​​130000 واحد بین‌ المللی ویتامین D در روز مصرف می‌کرد نیز به دلیل علائم مربوط به هیپرکلسمی در بیمارستان بستری شد.هیپرکلسمی می تواند تهدید کننده زندگی باشد و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

ویتامین ب برای سرگیجه

ویتامین های خانواده B از 8 نوع مواد مغذی مختلف تشکیل شده که هر 8 نوع مواد مغذی کاربرد مختلفی در بدن دارند. یکی از مهم ترین اثری که این 8 ماده روی بدن می گذارند این است که به سلامت سلول ها و حفظ انرژی در بدن کمک می کنند. کمبود ویتامین های گروه B با علائمی مانند خستگی و سرگیجه شروع می شوند و حتی دچار کم خونی در بدن می شوند که برای جبران این کمبود ها باید از رژیم غذایی مناسب استفاده نمود.

مولتی ویتامین برای سرگیجه

با ترکیبات موجود در مکمل های مولتی ویتامین که 13 نوع ویتامین و 17 نوع مواد معدنی ضروری برای بدن است که با خوردن این مکمل به بهبود سلامتی و ایمنی بدن کمک شایانی می شود. اما به این نکته هم باید اشاره کنیم که مصرف مکمل های مولتی ویتامین عوارضی هم شاید داشته باشد که منجر به خارش های پوستی، جوش و سرگیجه شدید یا تنگی نفس شود.

سخن پایانی:

کمبود برخی ویتامین ها از جمله ویتامین B12، B6، E و C در بدن می تواند باعث بروز سرگیجه شود، در صورتی که سرگیجه را تجربه می کنید بهتر است به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشات دقیق از سطح ویتامین های بدن تان مطلع شوید تا از بروز چنین عوارض جانبی جلوگیری کنید. سرگیجه می تواند از عوارض جانبی برخی از داروهایی که استفاده می کنید باشد. داروهایی مانند ضد تشنج، داروهای ضد افسردگی، آرام بخش ها و مسکن ها می توانند منجر به بروز سرگیجه شوند. اگر داروهای کاهش فشار خون استفاده می کنید که بیش از حد، فشار خون را کاهش دهند؛ ممکن است باعث ایجاد سرگیجه شود.


مطالب مرتبط:

کمبود کدام ویتامین باعث خارش بدن میشود و راه درمان آن

کمبود کدام ویتامین باعث خواب رفتن دست و پا (پارستزی) میشود

علت سرگیجه و حالت تهوع بعد از غذا چیست و روش های درمان آن

درمان سرگیجه با ورزش و مانور خانگی اپلی Epley



از
1
رای