پیاده روی بعد از غذا ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، مانند بهبود هضم و کاهش وزن. به خواندن ادامه دهید تا در مورد فواید بیشتر، عوارض جانبی احتمالی و بهترین زمان برای پیاده روی بدانید. مرسوم است که بعد از هر وعده غذایی کمی پیاده روی کنید تا فواید سلامتی مختلفی داشته باشید. اما، خارج از یک روند، پیاده روی کوتاه بعد از غذا در واقع می تواند بر سلامت شما تأثیر مثبتی بگذارد. در حالی که پیاده روی بعد از غذا مضرات کمی دارد، برخی ممکن است دچار ناراحتی معده شوند. از این رو، ممکن است هنگام شروع پیاده روی پایین نگه داشتن شدت و مدت پیاده روی بعد از غذا مفید باشد. ما در این مقاله سلام دنیا، به بررسی فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن، مضرات و اینکه چه مدت بعد از غذا باید پیاده روی کرد و روش صحیح پیاده روی بعد از غذا چیست؛ پرداختیم. با ما همراه باشید.
مزایای بالقوه و فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن برای سلامتی
ورزش با فواید بسیاری برای سلامتی همراه است. این شامل پیاده روی بعد از غذا می شود که فواید منحصر به فرد خود را دارد.
1. فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن برای بهبود هضم
یک مزیت بالقوه اصلی مرتبط با پیاده روی بعد از غذا خوردن، بهبود هضم است. حرکت بدن می تواند با تحریک معده و روده به هضم شما کمک کند و باعث می شود غذا با سرعت بیشتری حرکت کند. منبع معتبر تحقیقات نشان داده است که پیاده روی معادل 10 ساعت در هفته از سرطان در دستگاه گوارش جلوگیری می کند که شامل موارد زیر است:
- دهان
- گلو
- مری
- معده
- روده کوچک
- کولورکتوم
- پانکراس
- کیسه صفرا
- کبد
حتما بخوانید: بهترین داروی گیاهی برای قند خون
2. فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن برای مدیریت سطح قند خون
یکی دیگر از مزایای قابل توجه پیاده روی پس از غذا خوردن، بهبود مدیریت قند خون است. این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 - شرایطی که پردازش قند خون را مختل می کند - مهم است، زیرا ورزش بعد از غذا خوردن ممکن است از افزایش بیش از حد قند خون جلوگیری کند. یک مطالعه در سال 2016 در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که پیاده روی سبک به مدت 10 دقیقه بعد از هر وعده غذایی موثرتر از 30 دقیقه پیاده روی در هر زمان برای کنترل قند خون است. در حالی که ورزش بعد از غذا به ویژه برای مبتلایان به دیابت موثر است، دیگران نیز می توانند از اثرات کاهش قند خون آن بهره مند شوند. تحقیقات نشان داده است که ورزش های سبک نزدیک به زمان غذا خوردن موثرتر از ورزش های شدیدتر در بیرون است.
3. فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن برای کاهش خطر بیماری قلبی
برای چندین دهه، فعالیت بدنی با سلامت قلب مرتبط بوده است. به طور خاص، تحقیقات منبع معتبر نشان داده است که ورزش منظم ممکن است فشار خون و کلسترول بد (LDL) شما را کاهش دهد و در عین حال خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را نیز کاهش دهد. منبع CDCTrusted 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط را حداقل 5 روز در هفته توصیه می کند. با انجام سه پیاده روی 10 دقیقه ای در روز بعد از وعده های غذایی، می توانید به راحتی این دستورالعمل را رعایت کنید.
4. فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن برای لاغری و کاهش وزن
به خوبی شناخته شده است که ورزش در ترکیب با رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در کاهش وزن دارد. برای ترویج کاهش وزن، باید کمبود کالری داشته باشید. این بدان معناست که شما بیشتر از آنچه که دریافت می کنید کالری می سوزانید. پیاده روی بعد از غذا می تواند شما را به کمبود کالری نزدیک تر کند. گفته می شود، برای تعیین اثرات خاص پیاده روی بعد از غذا بر کاهش وزن به داده های بیشتری نیاز است.
حتما بخوانید: فواید پیاده روی برای لاغری و برنامه
5. فواید پیاده روی بعد از غذا خوردن برای تنظیم فشار خون
پیاده روی بعد از غذا نیز ممکن است تا حدی به تنظیم فشار خون کمک کند. مطالعه دیگری که بر روی افراد کم تحرک انجام شد نشان داد که شروع یک برنامه پیاده روی می تواند فشار خون سیستولیک را کاهش دهد، از جمله افرادی که دارای فشار خون مقاوم هستند. بر اساس دادههای کنونی، شرکت در پیادهروی بعد از غذا ممکن است اثر قوی در کاهش فشار خون داشته باشد.
مضرات و عوارض پیاده روی بعد از خوردن غذا
1. ممکن است باعث ناراحتی معده شود
در حالی که پیاده روی بعد از غذا خوردن عوارض جانبی بسیار کمی دارد، باید به یکی اشاره کرد. برخی از افراد ممکن است در هنگام راه رفتن بعد از غذا خوردن دچار ناراحتی معده شوند که با علائمی مانند سوء هاضمه، اسهال، حالت تهوع، گاز و نفخ همراه است. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که غذایی که اخیراً خورده شده است در معده شما حرکت کند و محیطی کمتر از ایده آل برای هضم ایجاد کند. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، سعی کنید 10 تا 15 دقیقه بعد از غذا قبل از پیاده روی صبر کنید و شدت راه رفتن را پایین نگه دارید.
چه مدت باید پیاده روی کرد؟
پیاده روی در حدود 10 دقیقه به شما امکان می دهد از مزایای بالقوه آن بهره مند شوید و در عین حال از عوارض جانبی مانند ناراحتی معده جلوگیری کنید. به علاوه، این مدت زمان پیادهروی در طول روز را آسانتر میکند بدون اینکه تأثیر زیادی بر برنامهتان داشته باشد. با انجام سه پیادهروی 10 دقیقهای در روز، میتوانید به راحتی 30 دقیقه فعالیت بدنی روزانه داشته باشید، بنابراین دستورالعملهای توصیهشده CDC را رعایت کنید.
سرعت مناسب پیاده روی بعد از غذا چقدر باشد
در حالی که ممکن است فکر کنید اگر پیاده روی بعد از غذا خوب است، آهسته دویدن بعد از غذا باید بهتر باشد، احتمالاً اینطور نیست. در طول فرآیند هضم اولیه بعد از غذا، در صورت انجام ورزش بیش از حد شدید، در معرض خطر ابتلا به ناراحتی معده هستید. بنابراین، باید شدت آن را کم تا متوسط نگه دارید – بدون اینکه نفس خود را از دست بدهید، ضربان قلب را بالا ببرید. یک پیاده روی سریع با سرعت حداکثر 3 مایل (5 کیلومتر) در ساعت به شما امکان می دهد از مزایای آن بهره مند شوید و به احتمال زیاد از ناراحتی معده جلوگیری کنید. برخی از افراد ممکن است واکنش متفاوتی به پیاده روی بعد از غذا نشان دهند، بنابراین اگر عادت به فعالیت بدنی مکرر ندارید، مهم است که با شدت کمتر شروع کنید.
سخن آخر
پیاده روی بعد از غذا یک روند رو به رشد است. مزایای اصلی شامل بهبود هضم، سلامت قلب، مدیریت قند خون، تنظیم فشار خون و کاهش وزن است. شروع با 10 دقیقه پیاده روی با شدت کم تا متوسط بعد از وعده های غذایی اصلی به شما امکان می دهد تا این فواید را با خطر کم عوارض جانبی منفی داشته باشید.اگرچه شدت آن به طور کلی کم است، اما مهم است که قبل از شروع یک رژیم ورزشی در صورت داشتن هر گونه بیماری از قبل، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.
مقالات مرتبط:
آب کردن چربی دور شکم و پهلو با 17 راه ساده
چگونه 10000 قدم در روز برداریم