طرز ساخت دستگاه جوجه کشی ساده خانگی با لامپ حرفه ای و ساده

طرز ساخت دستگاه جوجه کشی ساده خانگی با لامپ حرفه ای و ساده ساخت دستگاه جوجه کشی ساده؛ طرز درست کردن و ساخت دستگاه جوجه کشی حرفه ای خانگی با لامپ 25 ولت به همراه اصول و نکات ایمنی و روش جوجه کشی تخم ها را تصویری و گام به گام در سلام دنیا بیاموزید.

پرورش مرغ در خانه اخیراً رایج شده است زیرا افراد آموزش زیادی در مورد وضعیت اسفبار مرغ های پرورش یافته در مزارع کارخانه ها دیده اند.علاوه بر این جوجه کشی می تواند یک پروژه خانوادگی سرگرم کننده نیز باشد.اگرچه هزینه های خرید دستگاه جوجه کشی بسیار بالا است، اما ساخت آن در خانه فرآیندی نسبتاً ساده است. احتمالاً در حال حاضر این مواد را در اطراف خانه خود دارید. با دنبال کردن مراحلی که در این مطلب سلام دنیا ارائه شده است می توانید طرز ساخت دستگاه جوجه کشی ساده خانگی بیاموزید و خودتان در خانه دستگاه جوجه کشی بسازید.

قسمت اول: ساخت دستگاه جوجه کشی


حتما بخوانید: راه های پرورش و مراقبت از جوجه مرغ در خانه


1. یک سوراخ در انتهای جعبه خنک کننده پلی استایرن ایجاد کنید.

سوراخ حاوی لامپ و سوکت آن خواهد بود. سوکت را از هر لامپ وارد کنید و یک لامپ 25 وات قرار دهید. از داخل و خارج جعبه خنک کننده دور سوراخ و سوکت نوار چسب قرار دهید. این برای کاهش خطر آتش سوزی بسیار مهم است.

  • می توانید از یک جعبه کوچک نیز استفاده کنید، اما جعبه خنک کننده استایروفوم به دلیل عایق بودن به خوبی کار می کند.

یک سوراخ در انتهای جعبه خنک کننده پلی استایرن ایجاد کنید.

2. جعبه خنک کننده را به دو طرف تقسیم کنید

با استفاده از توری مرغ یا مقداری توری مش محکم، قسمتی از جعبه خنک کننده را که لامپ در آن قرار دارد جدا کنید. انجام این کار برای محافظت از جوجه ها در برابر سوختن مهم است.

  • اختیاری: یک ته کاذب با استفاده از توری مرغ کمی بالاتر از کف جعبه کولر ایجاد کنید. این کار تمیز کردن مدفوع مرغ را پس از بیرون آمدن جوجه ها آسان تر می کند.

 جعبه خنک کننده را به دو طرف تقسیم کنید.

3. دماسنج دیجیتال و رطوبت سنج اضافه کنید

دماسنج دیجیتال و رطوبت سنج را در سمتی که تخم مرغ ها قرار دارند قرار دهید. از آنجایی که وظیفه اصلی دستگاه جوجه کشی حفظ دما و رطوبت داخل آن در سطح بهینه است، مطمئن شوید که دماسنج از دقت بالایی برخوردار است.

. دماسنج دیجیتال و رطوبت سنج اضافه کنید.

4. در یک کاسه آب اضافه کنید.

این منبع رطوبت شما خواهد بود. یک اسفنج هم بگذارید تا بتوانید مقدار آب را به راحتی تنظیم کنید.

در یک کاسه آب اضافه کنید.

5. یک درگاه مشاهده ایجاد کنید

با استفاده از شیشه قاب عکس، اندازه دهانه را تعیین کنید. باید کمی کوچکتر از ابعاد لیوان باشد. سپس با استفاده از چسب نواری شیشه را در دهانه محکم کنید.

  • اختیاری: با چسباندن آن به یک طرف قسمت بالایی با چسب نواری، یک لولا برای درب کولر درست کنید.

 یک درگاه مشاهده ایجاد کنید.

6. دستگاه جوجه کشی را تست کنید

قبل از گذاشتن تخم‌مرغ‌ها، چراغ را روشن کنید و دما و رطوبت را برای یک روز یا بیشتر کنترل کنید. حرارت و رطوبت را تا زمانی که در حد مطلوب قرار گیرند، تنظیم کنید. در تمام مدت جوجه کشی باید دمای 99.5 درجه حفظ شود. رطوبت مطلوب متفاوت است: باید بین 40 تا 50 درصد برای 18 روز اول و 65 تا 75 درصد در چهار روز آخر باشد.


حتما بخوانید: آموزش نکات پرورش اردک در خانه و شرایط نگهداری


  • برای کاهش دما، دو طرف جعبه خنک کننده را سوراخ کنید. اگر بعد از انجام این کار خیلی کم شد، برخی از سوراخ ها را با نوار چسب بچسبانید.
  • برای رطوبت، مقداری از آب را با اسفنج بریزید تا آن را کاهش دهید و آب بیشتری را برای افزایش آن فشار دهید.

 دستگاه جوجه کشی را تست کنید.

7. تخم مرغ را داخل آن بریزید

پیدا کردن تخمک های بارور شده بسیار مهم است: تخمک های خریداری شده از فروشگاه برای این کار خوب نیستند. اگر خودتان جوجه و خروس ندارید، یک راه خوب برای یافتن تخم های بارور شده تماس با کشاورزان محلی است. هنگامی که تخم مرغ های خود را به دست آوردید، آنها را به هم نزدیک کنید، زیرا این به آنها کمک می کند دمای ثابتی داشته باشند.

  • کیفیت تخم مرغ ها به سلامت جوجه هایی که از آن ها بدست آمده اند بستگی دارد. بنابراین، قبل از خرید تخم مرغ از یک مزرعه، از مدیر بپرسید که آیا می توانید این مرکز را بررسی کنید. مرغ های آزاد تقریبا همیشه سالم تر از مرغ های در قفس هستند.
  • نرخ بهینه جوجه کشی بین 50 تا 85 درصد است.
  • مرغ های تخمگذار معمولاً از نظر اندازه کوچکتر هستند و برای تولید تخم پرورش داده می شوند. از طرف دیگر مرغ های گوشتی برای اندازه مرغ پرورش داده می شوند. آنها معمولاً پرندگان بزرگتری هستند که نسبتاً سریع رشد می کنند. با این حال، جوجه هایی وجود دارند که به عنوان پرندگان دو منظوره پرورش داده می شوند. از کشاورزانی که با آنها تماس می گیرید بپرسید که کدام گونه را پرورش می دهند.

 تخم مرغ را داخل آن بریزید.

قسمت دوم: جوجه کشی تخم ها


حتما بخوانید: روش پرورش حلزون در خانه و نگهداری آن


1. زمان و آمار حیاتی را پیگیری کنید

جوجه ها 21 روز طول می کشد تا از تخم مرغ بیرون بیاید، بنابراین مهم است که روز دقیق قرار دادن آنها در جعبه خنک کننده را بدانید. همچنین، خوانش رطوبت و دما را دنبال کنید.

 زمان و آمار حیاتی را پیگیری کنید.

2. تخم مرغ ها را بچرخانید

در 18 روز اول، روزی سه بار تخم مرغ ها را یک ربع تا نیم نوبت برگردانید. سپس باید آنها را بچرخانید تا یک طرف رو به پایین و طرف دیگر رو به بالا باشد. یک طرف هر تخم مرغ را با "X" و طرف دیگر را با "O" علامت بزنید تا متوجه شوید که کدام طرف به سمت بالا است.

تخم مرغ ها را بچرخانید.

3. بعد از هفته اول تخم مرغ ها کندلینگ یا نوربینی کنید

کندلینگ یا نوربینی تخم مرغ به شما امکان می دهد تخمک های نابارور و بد را تشخیص دهید. این شامل نگه داشتن تخم مرغ در برابر نور روشن در یک اتاق تاریک برای دیدن داخل است. می‌توانید یک دستگاه کندلینگ یا نوربینی تخم مرغ بخرید، اما در بیشتر موقعیت‌ها، یک چراغ قوه کوچک و روشن این کار را می‌کند. اگر تخمک بد یا ناباروری پیدا کردید، آنها را از جعبه خنک کننده خارج کنید.


حتما بخوانید: محوطه سازی باغ، ویلا و حیاط کوچک با 12 ایده ساده


  • اگر از چراغ قوه استفاده می کنید، عدسی آن باید به اندازه ای کوچک باشد که نور به سمت تخم مرغ هدایت شود.
  • راه دیگر برای ساخت کندلینگ خانگی این است که یک چراغ رومیزی را در داخل یک جعبه مقوایی قرار دهید که یک سوراخ گرد کوچک در قسمت بالایی آن برش داده شده است.تخم مرغ را در این سوراخ قرار دهید تا شمع شود.
  • ممکن است مجبور شوید تخم مرغ را به آرامی بالا و پایین یا از این طرف به سمت دیگر بچرخانید تا محتویات آن را بهتر ببینید.
  • یک جنین زنده به صورت یک لکه تاریک با رگ های خونی که از آن خارج می شوند ظاهر می شود.
  • جنین مرده می تواند به صورت حلقه یا رگه ای از خون در داخل پوسته ظاهر شود.
  • تخمک های نابارور حتی زمانی که جنینی در داخل آن وجود نداشته باشد هم روشن می شوند.

بعد از هفته اول تخم مرغ ها کندلینگ یا نوربینی کنید

4. به صدای جوجه هایی که شروع به بیرون آمدن می کنند گوش دهید

در روز بیست و یکم جوجه ها پس از ترکیدن کیسه های هوا، پوسته های خود را "سوراخ" می کنند تا نفس بکشند. بعد از این مرحله آنها را با دقت تماشا کنید. بیرون آمدن کامل جوجه از پوسته ممکن است تا دوازده ساعت پس از "سوراخ کردن" طول بکشد.


حتما بخوانید:  فواید و مضرات کرچ شدن مرغ


  • اگر برخی از جوجه ها بعد از دوازده ساعت شکستن پوسته تخم خود را به پایان نرسانده اند، شما ادامه دهید و قسمت بالای آن تخم ها را بردارید.

 به صدای جوجه هایی که شروع به بیرون آمدن می کنند گوش دهید.

سوالات متداول:

چگونه می توانم جوجه کشی با تکنولوژی Dry Hatch پانجام دهم؟

در جوجه کشی با تکنولوژی Dry Hatch، تا آخر آب اضافه نمی کنید. دوره کمون همان 21 روز خواهد بود. با این حال، روز بعد به عنوان روز اول و روز اصلی به عنوان روز صفر محاسبه می شود. مهم است بدانید که این روش در هر محیطی کار نمی کند. به عنوان مثال، در مکانی که رطوبت بیشتر است، جوجه کشی با تکنولوژی Dry Hatch کار نمی کند، در حالی که برای مکانی با آب و هوای خشک تر مناسب است. جوجه کشی با تکنولوژی Dry Hatch واقعاً وابسته به آب و هوا است و فرآیند جوجه کشی نوعی آزمون و خطا است.

آیا باید لامپ را 24 ساعت شبانه روز روشن بگذارم؟

بله، مهم است که جوجه ها را به طور مداوم گرم نگه دارید.

جوجه ها را هنگام بیرون آمدن از تخم در کجا قرار دهیم؟

جوجه ها را یک ساعت پس از خروج از تخم یا تا زمانی که همه خشک شوند در انکوباتور بگذارید. سپس باید آنها را به یک پرورش دهنده منتقل کنید. مولد جایی است که جوجه ها هفته های اول زندگی خود را در آن سپری می کنند. این می تواند یک جعبه مقوایی ساده باشد، اما باید حاوی یک چراغ حرارتی، ملافه، غذای جوجه و آب باشد.

سخن پایانی:

جوجه کشی در خانه می تواند یک فعالیت سرگرم کننده و درآمد زا باشد اگر به این کار علاقه دارد با کمک مراحا ارائه شده در این مطلب دستگاه جوجه کسی خودتان را بسازید و به راحتی در خانه جوجه ها را پرورش دهید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.


مطالب مرتبط:

روش تولید و ساخت کمپوست خانگی با زباله + نکات درست کردن

روش های مراقبت از خرگوش در خانه

بهترین روش نگهداری و پرورش فنچ در منزل 



از
2
رای