خواص سماق برای مردان و زنان، لاغری و کبد در طب سنتی و مضرات آن

خواص سماق برای مردان و زنان، لاغری و کبد در طب سنتی و مضرات آن سماق برای چی خوبه؛ طبع و خواص سماق برای مردان، زنان، کبد، لاغری، چربی خون، رحم، سرطان، فشار خون، دیابت و پوست در طب سنتی و فواید سماق و ماست، آب و عسل و مضرات سماق در سلام دنیا بخوانید.

سماق یکی از پرکاربرد ترین طعم دهنده های غذا در سراسر جهان است. که در ایران باستان آن را با نام سماک میشناخته اند و سماق معادل عربی آن است که امروزه بیشتر رواج دارد. احتمالا تنها زمانی که سماق را مصرف کرده اید یا قرار دادن در سفره هفت سین بوده و یا در کنار کباب کوبیده برای خوش طعم کردن آن ، اما این پودرهای ترش مزه خاصیتی دارند شگفت آور که از آن در همه مواقع می توانید استفاده کنید، در این مطلب از سلام دنیا درباره سماق برای چی خوبه؛ خواص سماق برای مردان و زنان، کبد، لاغری، رحم، سرطان، فشار خون، دیابت، پوست و مو ، معده ، سرماخوردگی، خواص سماق برای چربی خون در طب سنتی و فواید سماق و ماست، آب و عسل خواص سماق قهوه ای و قرمز، و مضرات سماق صحبت خواهیم کرد با ما همراه باشید.

سماق برای چی خوبه

 سماق هم خانواده بادام هندی و انبه است و گیاه آن به شکل درختچه ایست با ارتفاع 3.4 متر و با گل های حنایی رنگ و میوه هایی خوشه ایی شکل با رنگ های قرمز و قهوه ایی که در  مناطق کوهستانی و نیمه گرمسیر رشد می کند. از دیر باز سماق در آمریکا بسیار پر مصرف بوده است و بومیان آمریکا از این ادویه برای طعم دادن به خوراکی های خود از آن استفاده می کرده اند. معروف ترین نوع سماق، سماق سیسیلی است که در جنوب ایتالیا کشت می شود. در آسیا ایران بزرگترین مصرف کننده و صادر کننده سماق می باشد. برای استفاده از سماق معمولا بعد از خشک شدن آن را می کوبند و به شکل پودر بر روی غذاها و سالادها و ... می ریزند. 

طبع سماق چیست

لازم به ذکر است که طبع سماق سرد و خشک است.

خواص سماق

1. خواص ضد سرطانی سماق 

به استناد آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه های پیشرفته، سماق می تواند رشد سلول های سرطانی را به خوبی کنترل کند. این ادویه پر خاصیت توانسته است رشد سلول های سرطان روده  ( HT.29 ) را متوقف کند و زمینه را برای بهبود این سرطان وحشتناک آماده کند. همچنین تاثیرات ضدسرطانی سماق بر روی سرطان سینه نیز به اثبات رسیده است. و دانشمندان کانادایی از سماق بعنوان یک شیمی درمانی طبیعی برای سرطان سینه یاد کرده اند. 

از دیگر خواص ضد سرطانی سماق می توان اشاره کرد که صمغ گیاه سماق می تواند رشد مویرگ های خونی موجود در تومور را از بین ببرد.


حتما بخوانید: علائم سرطان سینه چیست؟


2. سماق کاهش دهنده فشار خون

جوشانده سماق یک داروی کاهش فشار خون محسوب می شود. سماق می تواند از سفت شدن رگ ها که با بالا رفتن سن ایجاد می شود، جلوگیری کند. همچنین با انجام دادن آزمایشی با جامعه آماری 30 نفره با افرادی که کلسترول بالایی داشتند، محققین به این نتیجه رسیدند که از این بین، افرادی که سماق مصرف کرده اند مقداری از فشار خون سیستولیک و دیاستولیک آنها کاهش پیدا کرده است.

3. سماق درمان کننده دیابت 

در طب سنتی برای از بین بردن دیابت، بر مصرف سماق تاکید فراوان شده است. در علم پزشکی نوین نیز با انجام آزمایشاتی بر روی موش های آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده اند که مقدار گلکوز خون بعد از مصرف سماق به میزان 24% کاهش می یابد. و همچنین گزارشات علمی نشان داده است که سماق می تواند قند خون را کاهش دهد و مقاومت انسولین را ببهبود می دهد. منجر به تقویت سطح لپتین می شود. 

خواص ضد سرطانی سماق

4. خواص سماق برای لاغری

با پژوهش های علمی انجام شده بر روی پانکراس خوک مشاهده شده است که مصرف سماق باعث فعالیت آنتی.لیپازی می شود. و سبب بهبود ترشح آنزیم های لوزالمعده میشود. و همچنین دیده شده است که مصرف سماق در  تجزیه چربی ها موثر است. از این رو خوردن سماق همراه با کباب و سایر غذاهایی گوشتی توصیه می شود.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش ها برای لاغری شکم و پهلو


دمنوش سماق برای لاغری

شما می توانید مانند چایی که هر روز دم می کنید، مقدار 1.2 قاشق غذاخوری پودر سماق را در یک قوری با آب جوش دم کنید و بعد از گذراندن آن از صافی آن را میل کنید.

  • برای اینکه طبع سرد سماق گرفته شود، دمنوش آن را با نبات میل کنید.

فواید سماق بر روی کباب

5. فواید سماق برای دهان و دندان 

سماق در مقابل باکتری های دهانی نقش ضدباکتریایی دارد و برای کسانی که ارتودنسی انجام داده اند از تشکیل زیست لایه بر روی سیم های ارتودنسی جلوگیری می کند. برای تقویت لثه ها و تسکین درد دندان توصیه می شود که سماق را بر روی لثه و دندان بمالید. و می توان با مالیدن سماق بر روی دندان به سفیدی بیشتر دندان ها کمک کرد.


حتما بخوانید: طرز ساخت خمیر دندان خانگی با سماق و عسل


شما می توانید با استفاده از سماق یک خمیردندان ضدباکتریال طبیعی درست کنید و از آن به جای خمیردندان های شیمیایی که ممکن است عوارضی نیز داشته باشند، استفاده کنید.

سماق سفید کننده دندان

6. خواص سماق برای پوست صورت

مصرف سماق به دلیل دارا بودن ویتامین C و مقدار زیاد آنتی اکسیدان باعث جوانسازی پوست و از بین رفتن چین و چروک های پوست صورت می شود. 

  • و با جوشاندن برگ بوته سماق و قرار دادن آن بر روی پوست صورت می توان از شر لک های سفید و قهوه ایی خلاص شد.
  • و از دیگر خواص سماق برای پوست صورت می توان به ترکیب آن با جوش شیرین برای از بین بردن کهیر اشاره کرد. 

7. خواص سماق برای زنان باردار 

  • زنان باردار می توانند برای از بین بردن حالت تهوع در دوران بارداری کباب کوبیده را با پاشیدن پودر سماق و انار دانه خشک میل نمایند.
  • مادران شیرده برای از بین بردن ترک نوک پستان خود در دوران شیردهی از کمپرس سماق استفاده کنند. 
  • همچنین برای زنان سماق می تواند کنترل کننده خونریزی های رحم و خونریزی در دوران قاعدگی باشد.
  • و زنانی که ترشحات واژینال دارند می توانند سماق جوشیده شده در داخل لگن ریخته و مدتی در آن بنشینند. 

8. از بین بردن گلودرد با سماق

افرادی که از گلودرد رنج می برنند می توانند مقداری سماق در یک لیوان آب جوشانده شده حل کننده و آنرا 2.3 وعده در روز مانند آب نمک غرغره کنند تا گلودرد آنها بهبود بیابد. و شایان ذکر است که مصرف سماق در جلوگیری از سرما خوردگی نیز مفید است.

سماق برای گلودرد

9. هپاتیت B و سماق 

پژوهش های علمی نشان داده اند که مصرف سماق می تواند باعث کنترل رشد ویروس هپاتیت B شود.

10. خواص سماق برای زخم های سطحی

سماق دارای خواص ضدعفونی کننده است و همچنین سماق یک ضدقارج قوی است لذا ضماد سماق یک درمان کامل برای زخم های سطحی است. و از این ضماد می توان در درمان بواسیر و رفع خون ریزی نیز استفاده کرد. 


حتما بخوانید: درمان هموروئید (بواسیر) با روش خانگی و پزشکی


11. خواص سماق برای تقویت قوای جنسی

در طب سنتی آمده است که با مالیدن جوشانده برگ سماق و بارهنگ به انتهای آلت تناسلی و ستون فقرات مردان می تواند از انزال زودرس و سستی عضو جلوگیری کرد. 

تقویت قوای جنسی با سماق

12. خواص سماق و عسل

از فایده های عسل تاکنون بسیار خوانده اید، اما ترکیب عسل با سماق چه خاصیتی می تواند داشته باشد؟ از این ترکیب می توان شربتی تهیه کرد و در درمان سرفه می توان استفاده کرد ، به این شکل که؛ به نسبت مساوی عسل و آب را مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه روی حرارت کم قرار می دهیم تا یکنواخت شود، سپس سماق را به مقدار دو قاشق به آن اضافه می کنیم و حرارت را خاموش کرده تا سرد شود.

عسل و سماق برای کسانی که خونریزی لثه نیز دارند مفید است ، از این ترکیب به اضافه مقدار کمی نمک تهیه کرده و بعد از مخلوط کردن خمیر دندانی به دست می آید که می توان با آن لثه ها را تقویت ، آفت را درمان و خونریزی لثه را قطع کرد.

13. خواص سماق و ماست

ترکیب ماست و سماق برای سلامت روده ها مفید است و دارای کلسیم و پروتئین می باشد، کسانی که اضافه وزن دارند ماست کم چرب و سماق را با هم مخلوط کرده و ساعتی قبل از غذا میل کنن تا اشتهایشان کم شود و روده هایتان پاکسازی شود.


حتما بخوانید: 21 ملین قوی برای یبوست شدید و مزمن گیاهی


14. خواص سماق و یبوست

سماق را چه به صورت پودر و چه به صورت دانه استفاده کنید به درمان یبوست کمک می کند، برگ درخت سماق نیز در مداوای اسهال، سوهاضمه و اختلالات معده به کار می رود.

با خواص سماق برای چسم

15. خواص سماق برای چشم

کسانی که دچار ناراحتی پلک چشم و جرب هستند 30 گرم سماق را یک لیوان و نیم آب بجوشانند و مقداری خرفه نیز به آن بیفزایند. کمی که خنک شد پارچه ای را به آن آعشته کنند و پلک چشمشان را بشویند.

16. خواص سماق برای کبد

و اما خاصیت مهم سماق که درمان کبد چرب می باشد، سماق سم زدای عالی برای کبد مزی باشد به طوری که اگر دائم از سماق استفاده کنید  در تمام عمر کبدی سالم خواهید داشت، البته توجه داشته باشید که به سماق حساسیتی نداشته باشید.

17. خواص سماق با آب

مخلوط سماق و آب جوش درست خواصی دارد که سماق را در غذا یا به تنهایی استفاده می کنید، این نوع مصرف سماق برای کاهش وزن نیز بسیار مناسب است، زیرا تانن های موجود در سماق  قابض است و معده را پاک می کند.

18. خواص سماق در طب سنتی

همانطور که متوجه شدید سماق از فواید و خواص فراوانی برخوردار می باشد به همین دلیل در طب سنتی از آن استفاده های فراوان می شود، سماق طبع سرد و خشک دارد و درمانی برای درد دندان است ، مسکن تب ، داروی نقرس و روماتیسم، اشتهاآور، تقویت کننده لثه ، ضد یبوست و  آنتی بیوتیکی برای دستگاه گوارش می باشد.

خواص سماق

19. تفاوت سماق قهوه ای با قرمز

سماق قهوه ای و قرمز از نظر رنگ و طعم با هم متفاوت می باشند ، سماق قرمز کمی ترشی بیشتری دارد زیرا که با دانه هایش پودر می شود، اما اگر دانه هایش گرفته شود هم از ترشی اش کم می شود و هم رنگش به قهوه ای می خورد و تیره تر می شود.

20. خواص سماق قهوه ای

از خواص سماق قهوه ای می توان علاوه بر داشتن تمامی خواص سماق تب بر و ضد اسهال بودنش اشاره کرد ، این نوع مدل سماق به درمان بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند و البته چین و چروک پوست را نیز کاهش می دهد.

21. خواص سماق قرمز

علاوه بر داشتن تمامی خواص سماق ، کسانی که در نظر دارند تا وزنشان کاهش یابد بهتر است از این نوع سماق استفاده کنند .


حتما بخوانید: درمان سوء هاضمه و معده درد با 21 درمان خانگی


22. خواص سماق برای معده

اضافه کردن سماق به رژیم غذایی می تواند مشکلات معده و گوارش را برطرف کند، برگ  درخت سماق نیز اسهال را درمان ، سوهاضمه را رفع و اختلالات معده را از بین می برد. ترکیب ساق با پودر زیره و آب نیز غذا را از معده دفع می کند تا فرد دچار استفراغ نشود.

خواص سماق و گشنیز

23. خواص سماق و گشنیز

گشنیز از سبزی های خوش عطری است که ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین B6 ، آهن ، منیزیم ، کلسیم ، پتاسیم و فیبر دارد و داروی مفیدی برای معده می باشد و به هضم غذا کمک می کند، سرب و آلومینیوم را از معده دفع می کند و ضد نفخ می باشد و ترکیبش با سماق بسیار مفید است.

24. خواص سماق برای سرماخوردگی

اشخاصی که دچار سرماخوردگی می شوند اگر سماق را به عنوان غرغره استفاده کنند گلودرد و خروسکشان نیز برطرف می شود‌.

25. خواص سماق برای چربی خون

سماق خاصیتی ضدچربی دارد و چربی خون را کاهش می دهد ، مصرف روزانه سماق کلسترول خون را پایین می آورد و عملکرد قلب را بهبود می‌بخشد و بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می کند.


حتما بخوانید: برای کاهش سریع چربی خون چه بخوریم


26. خواص سماق برای موی سر

جوشانده برگ درخت سماق رنگ طبیعی برای موها به حساب می آید که اگر روی موی روشن گذاشته شود مو را تیرهتر می کند، علاوه بر آن سلامت مو نیز را تضمین می کند.

27. خواص سماق برای ریه

پودر پوست سماق ضدمیکروب می باشد به همین دلیل بعنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی می تواند مفید باشد و برای درمان عفونت ریه که توسط یک نوع قارچ بوجود می آید استفاده می شود.

مضرات و موارد منع مصرف سماق

1. حساسیت های غذایی

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد سماق از خانواده بادام هندی و انبه است لذا به افرادی با مصرف آجیل و انبه دچار حساسیت های پوستی و یا خارش و قرمزی پوست می شوند توصیه می گردد که قبل از مصرف سماق از نداشتن حساسیت به آن اطمینان حاصل کنند.  

2. منع مصرف سماق برای افراد لاغر

افرادی که لاغر هستند و یا در وزن ایده آل خود قرار دارند و نمی خواهند وزن آنها کاهش یابد بهتر است در مصرف سماق احتیاط کنند، زیراکه مصرف سماق می تواند باعث جلوگیری از جذب چربی در روده کوچک شود و در نهایت موجب کاهش وزن گردد. 

3. تداخلات دارویی سماق

برای افرادی که داروهای کاهش فشار خون و کاهش کلسترول و داروهای مربوط به بیماری دیابت مصرف می کنند، مصرف خارج از تعادل سماق می تواند باعث تشدید تاثیر داروها شود و برای آنان خطرآفرین باشد. 

تذکر : سماق تازه ممکن است فرد را دچار مسمومیت کند و بهتر است از سماق خشک استفاده شود.

مضرات سماق

سخن آخر

جالب است بدانید که سماق 66 برابر بلوبری آنتی اکسیدان دارد. این ادویه دارای خواص بیشماری است.  ما در این مطلب به بررسی خواص سماق بر سلامت و زیبایی پوست صورت، فواید درمانی سماق برای فشار خون و دیابت، خاصیت سماق برای گلودرد و سرماخوردگی، سماق سفید کننده دندان ها پرداختیم. حتما این نکته را در مصرف سماق به یاد داشته باشید که از سماق تنها زمانی استفاده کنید که خشک شده باشد زیرا سماق تازه ایجاد مسمومیت می کند، مصرف بیش از حد آن نیز مسمومیت زاست، همینطور از سماق خشک نیز دور از نور مسقیم خورشید نگهداری کنید.


مقالات مرتبط:

بهترین دمنوش های گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت

درمان دل درد قاعدگی با دمنوش، معجون و قرص



از
13
رای