14 مورد از خواص انار برای سلامتی از جمله کاهش وزن و لاغری

14 مورد از خواص انار برای سلامتی از جمله کاهش وزن و لاغری انار دارای خواص بی شماری برای سلامتی انسان است، خوردن انار می تواند درد مفاصل را کم کند و حافظه انسان را تقویت کند. استفاده از انار در طب سنتی بسیار سفارش شده است.

اَنار، انار خوراکی (نام علمی: Punica Granatum) از میوه های درختی است. رنگ دانه های انار اغلب به رنگ قرمز است و انار هایی از رقم های مختلف به رنگ سفید و یا طیفی از رنگ های بین قرمز و سفید وجود دارند. انار هایی با دانه های سفید به «انار سفید» مشهور هستند. تفاوت زیادی بین خواص انار سفید و انار های دیگر نیست. انار ترش در طب سنتی به عنوان یک سم زدا طبیعی، از جایگاه با ارزشی برخوردار است.
انار یکی از مفید ترین و سالم ترین میوه‌ها و دارای مواد مغذی و طبیعی مورد نیاز برای حفظ سلامتی بدن است. انار خواص بسیار گوناگونی دارد و می‌ تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های خطر ناک مفید باشد و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند؛ بیماری قلبی، سرطان، آرتروز و التهاب مفصل و مشکلات گوارشی را کاهش دهد. از دیگر خواص انار و آب انار می توان به تاثیرات خارق‌العاده آن بر بهبود حافظه و افزایش تاثیر ورزش بر بدن اشاره کرد. این ها بخش کوچکی از خواص انار برای حفظ سلامتی بدن هستند.

خاصیت انار برای سلامتی

خواص انار 

1 . انار یک تامین کننده عالی مواد مغذی برای بدن است

بیشترین خاصیت انار مربوط به دانه های ترش و شیرین آن است. پوست انار هم در بعضی موارد کاربرد دارد. یک لیوان انار دان شده که حدود 174 گرم وزن دارد دارای مواد مغذی به شرح زیر است:

• فیبر: 7 گرم
• پروتئین: 3 گرم
• ویتامین C: سی درصد
• ویتامین K: سی‌وشش درصد
• فولات: شانزده درصد
• پتاسیوم: دوازده درصد

این ترکیبات به علاوه مواد دیگر که در ادامه ذکر خواهد شد انار را به یک میوه خارق العاده تبدیل کرده است. نام میوه بهشتی برازنده این میوه پر خاصیت است.

2 . خواص دارویی انار

خواص دارویی انار

وجود 2 ماده اصلی در انار، این میوه را از دیگر میوه ها متمایز می کند. بسیاری از میوه ها خواص مشترکی دارند و وجود ترکیب خاص، آن ها را از لحاظ دارویی و درمانی با یکدیگر متمایز خواهد کرد.

پونیکالاجین (Punicalagin)

همه ما می دانیم که اکثر میوه ها به خاطر داشتن ویتامین ها، مواد معدنی و به خصوص مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها مشهور هستند. آنتی اکسیدان ها انواع مختلفی دارند که مقدار بعضی از آن ها در برخی گیاهان و میوه ها بیشتر است. به زبان ساده، آنتی اکسیدان ها از بین برنده سم ها در بدن هستند. سم های ایجاد شده در بدن، هم منشا درونی دارند و هم منشا بیرونی؛ آنتی اکسیدان پونیکالاجین (Punicalagin) یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان هاست. دانه های انار سرشار از آنتی اکسیدان پونیکالاجین است. در پوست میوه انار هم مقداری از این آنتی اکسیدان وجود دارد.

پونیسیک اسید (Punicic acid)

وقتی صحبت از ترکیبات انار در محصولات مراقبت از پوست و مو می شود؛ منظور شان وجود پونیسیک اسید (Punicic acid) در آن محصولات است. این ترکیب از هسته انار استخراج می شود. ترکیبات هسته انار در بازار با عنوان روغن هسته انار به فروش می رسند.

نوعی از اسید های چرب که برای بدن بسیار مفید هستند به دسته ی اسید های چرب امگا تعلق دارند؛ پونیسیک اسید (Punicic acid) یکی از اسید های چرب امگا 6 است. 

3 . ترکیبات انار خواص ضد التهابی قوی دارند

التهاب های شدید در بیشتر موارد باعث بیماری های جدی در انسان می شوند. بیماری هایی ناشی از مشکلات قلبی - عروقی، انواع سرطان ها، آلزایمر، دیابت نوع 2 و حتی چاقی مفرط باعث ایجاد التهاب در بافت های بدن شده و سلامت بدن را به خطر می اندازند.

التهاب:

التهاب یک پاسخ طبیعی بدن به آسیب بافت ها است. التهاب یک بیماری نیست بلکه نشان دهنده آسیب در آن قسمت از بدن است. وقتی می گوییم ماده ای ضد التهاب است به معنی آن است که آن ماده به بدن کمک می کند تا بافت آسیب دیده ترمیم شود و به این ترتیب علایم التهاب کاهش پیدا می کند.

خاصیت ضد التهابی انار مربوط به ماده پونیکالاجین (Punicalagin) که به عنوان یکی از آنتی اکسیدان های قوی است.

4 . هضم راحت با مصرف انار

وقتی دستگاه گوارش به خوبی کار نکند، قطعا بدن دچار مشکل خواهد شد. چون وظیفه دستگاه گوارش تجزیه و تفکیک مواد غذایی بلع شده است. وقتی دستگاه گوارش شما به خوبی کار نکند و مواد مصرف شده به خوبی جذب نشوند همه تلاش ها برای رساندن مواد مورد نیاز به بدن بی فایده خواهد بود.

خوردن دانه های انار به دلیل داشتن فیبر فراوان و آنتی اکسیدان ها به پاکسازی و ترمیم روده و معده شما کمک می کند. همچنین مصرف انار از بروز بیماری «کرون» و بیماری های ناشی از التهابات روده جلوگیری خواهد کرد و برای رفع «زخم معده» نیز مفید است.

5 . تاثیرات مثبت مصرف انار برای درمان سرطان پروستات در مردان

سرطان پروستات یکی از سرطان های رایج در مردان محسوب می شود. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند؛ عصاره انار ممکن است بتواند رشد سلول های سرطانی را کند یا متوقف کند. و یا حتی سلول های سرطانی را به مرحله آپوپتوز (به انگلیسی: Apoptosis) یا خزان یاخته ای هدایت کند. ( یعنی باعث کشته شده سلول های سرطانی شود)

تحقیقات انجام شده بر روی آقایان نتایج امید وار کننده ای از تاثیر مصرف انار در درمان سرطان را نشان می دهند.

نوشیدن یک لیوان آب انار که حدود 237 گرم است به صورت مداوم و به صورت روزانه باعث کاهش موادی در خون می شوند که با «PSA» یا prostate-specific antigen بیان می شود. این مواد نشانه ای از وجود سرطان پروستات است. مردانی که «PSA» خون آن ها در مدت کوتاهی دو برابر شود در معرض مرگ بر اثر سرطان پرستات هستند.

خواص انار برای آقایان بسیار قابل توجه است به طوری که نوشیدن منظم 237 گرم آب انار از دو برابر شدن PSA خون جلوگیری کرده و به این ترتیب از پیشرفت سرطان پرستات جلوگیری خواهد نمود.

6 . خواص انار در جلوگیری از سرطان سینه

اثر ضد سرطانی عصاره انار در بیشتر سرطان ها به یک صورت عمل می کند. سرطان سینه یکی از سرطان هایی است که ممکن است در هر سنی در خانم ها ایجاد شوند. افراد زیادی در سراسر دنیا به این سرطان مبتلا هستند. اثر ترکیبات انار بر روی سرطان سینه نیاز به تحقیقات بیشتر دارد اما همان طور که گفتیم آنتی اکسیدان های موجود در آب انار و پوست انار با سلول های سرطانی مبارزه می کنند و از سرطانی شدن سلول ها نیز جلوگیری خواهند کرد.

7 . برای کاهش فشار خون بالا آب انار بنوشید

خواص انار برای کاهش فشار خون

فشار خون بالا باعث ایجاد بیماری های مختلف می شود. عوارض ناشی از فشار خون بالا در بسیاری از موارد جبران نشدنی است؛ سکته قلبی و مغزی از عوارض بسیار خطرناک فشار خون بالا است.

در یک تحقیق انجام شده بر روی افراد با فشار خون بالا نتایج به این صورت بود: مصرف روزانه 150 میلی گرم آب انار به صورت روزانه و به مدت 2 هفته در افراد با فشار خون بالا به طور قابل ملاحظه و بارزی کاهش پیدا کرد. تحقیقات زیادی در رابطه با ارتباط فشار خون بالا و نوشیدن آب انار انجام شده است که در همه آن ها تاثیر آب انار در کاهش فشار خون ثابت شده است. استفاده از رب انار در غذا ها برای کاهش فشار خون، همان تاثیر آب انار را دارد.

8 . انار درد مفاصل را کاهش می دهد

خواص انار برای درد مفاصل

التهاب مفصل یا آرتریت (Arthritis) یک بیماری است که بر اثر التهابات شدید بافت های اطراف مفصل ایجاد می شود. این بیماری در بین زنان و مردان بسیار شایع است و انواع مختلفی دارد. به دلیل وجود ترکیبات ضد التهابی در انار؛ مصرف انار تاثیر زیادی بر روی بیماری های ناشی از التهاب مانند التهاب مفاصل دارد.

تحقیقات نشان می دهند، عصاره موجود در انار با اثر بر روی آنزیم های دخیل در التهاب مفاصل در مردان و زنان، و کاهش تعداد آن ها به بهبود التهاب مفاصل کمک خواهد نمود.

این آزمایش ها بیشتر بر روی موش ها انجام شده و اثر آن بر روی انسان ها به طور گسترده بررسی نشده است.

9 . کاهش وزن و لاغری با مصرف انار

بیشتر مزه ترشی انار به دلیل وجود ویتامین C است. میزان ویتامین C انار به اندازه ای است که می تواند 40 % از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین کند. انار هم مثل بسیاری از میوه ها دارای فیبر فراوان است. مهم ترین فایده فیبر ها در بهبود کارکرد دستگاه گوارش است؛ زمانی که بیشتر حجم معده شما را میوه ها و سبزیجات پر کند، شما احساس سیری می کنید به دون آن که کالری زیادی وارد بدن شما شود.

برای لاغر شدن و کاهش وزن، روزانه یک پیاله انار دان شده بخورید و اگر انار تازه دوست ندارید می توانید از رب انار ( انار پخته شده) در غذا استفاده کنید. رب انار به غذا هایی که دارای گوشت مرغ هستند طعم و مزه خوبی می دهد. رب انار هم مانند آب انار در کاهش وزن و لاغری موثر است. دانه ها انار را می توانید در ماست یا سالاد هم استفاده کنید و از خواص بی نظیر آن بهرمند شوید.

10. انار از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند

امروزه بیماری های قلبی، قبل از رسیدن به سن پیری ایجاد می شوند. میزان مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی - عروقی در سطح جهان بسیار گسترده شده است. وجود اسید چرب پونیسیک اسید (Punicic acid) در هسته انار به قلب کمک می کند تا در برابر عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی - عروقی مقاوم شود. 

در تحقیقی که بر روی 51 نفر با چربی خون بالا انجام شد حاکی از آن بود که میزان تری گلیسیرید اسید های خون آن ها با مصرف 800 میلی گرم روغن هسته انار به مدت 4 هفته کاهش قابل توجهی داشته است.

مصرف روغن انار ضریب «کلسترول خوب» (HDL) خون را به تعادل می رساند و «کلسترول بد» (LDL) خون را کاهش می دهد.

11 . خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی انار

خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی انار ثابت شده است. بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که ترکیبات انار با میکروارگانیسم های مضر مبارزه می کنند و اثر ضد قارچی و ضد باکتریایی دارند.

تاثیر نوشیدن آب انار در بهبود عفونت ها و التهابات دهان نیز به خاطر خاصیت ضد عفونی کنندگی آن است. انار در بهبود التهابات و عفونت های دهان مانند: آفت دهان، پیوره لثه، التهاب لثه و استوماتیت (التهاب فراگیر دهان) بسیار موثر است. برخی تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن آب انار از تجمع پلاک های دندان تا 32 % جلوگیری می کند.

12 . خواص پوست انار در تنگ کردن واژن

از نظر طب سنتی پوست انار خاصیت قابض دارد و طبع آن سرد است. وجود ترکیباتی مانند تانن و آلکالوئید ها مختلف باعث می شود پوست انار خاصیت قبض کنندگی بالایی داشته باشد. خیلی از زنان بعد از زایمان با مشکلات ناشی از شل شدگی واژن رو به رو خواهند شد. برای رفع این مشکل می توان از جوشانده پوست انار به صورت موضعی استفاده کرد.

خواص پوست انار

13 . تقویت حافظه با انار 

شواهدی وجود دارند که نشان می دهند عصاره انار در بهبود حافظه موثر است. در برخی از جراحی ها افراد دچار فراموشی موقت می شوند. در تحقیقی در این رابطه مشخص شد که مصرف 2 گرم از عصاره انار فراموشی بعد از جراحی را بهبود می بخشد.

در تحقیقی دیگر که بر روی 28 فرد مسن که دچار مشکل ضعف حافظه بودند انجام شد؛ بعد از مصرف روزانه 237 میلی لیتر آب انار به صورت روزانه حافظه «حافظه زبانی» و «حافظه تصویری» را در این افراد به شکل معنی داری بهبود بخشید.

14 . رابطه ورزش و مصرف انار

میوه انار دارای نیترات خوراکی بسیار بالایی است. نیترات خوراکی باعث تاثیر بیشتر ورزش بر بدن می شود.

در یک پژوهش که بر روی 19 ورزشکاری که روی تردمیل می دویدند انجام شد. نشان داد که استفاده 1 گرم از عصاره انار 30 دقیقه قبل از ورزش گردش خون را افزایش می دهد و خستگی را به تعویق خواهد انداخت و به این ترتیب اثر ورزش بر روی بدن افزایش می یابد.

مزه شیرین موجود در انار به دلیل وجود کربوهیدرات ها در آن است. این کربوهیدرات های سالم انرژی و کالری مورد نیاز بدن برای ورزش را تامین می کنند.

به نظر می رسد انار هم مانند چغندر به بهبود عملکرد فیزیکی بدن کمک می کند، ولی این مسئله نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

از
3
رای