ال آرژنین (L-arginine) یکی از اسیدهای آمینه هایی است که بدن برای عملکرد درست به آن نیاز دارد. ال-آرژنین مانند دیگر اسیدهای آمینه، در تولید پروتئین نقش دارد. بدن می تواند از پروتئین برای ایجاد عضله و ترمیم بافت استفاده کند. در نتیجه محققان به بررسی تاثیر ال آرژنین در درمان زخم های جدی و ضایعات بافتی در بیماری های جدی کردند. در این پست از وب سایت سلام دنیا؛ به بررسی اینکه ال ارژنین چیست، فواید و عوارض مصرف مکمل L-Arginine پرداختیم. با ما همراه باشید.
ال آرژنین چیست؟
ال آرژنین علاوه بر ساخت پروتئین، نیتریک اکسید نیز در خون آزاد می کند. نیتریک اکسید باعث باز شدن عروق خونی در جریان خون می شود که ممکن است به برخی بیماری های مرتبط با گردش خون کمک کند. بدن انسان به طور طبیعی تحت شرایط عادی ال آرژنین تولید می کند. همچنین افراد می توانند ال آرژنین را از طریق رژیم غذایی خود نیز دریافت کنند. گوشت قرمز، ماهی، لبنیات و تخم مرغ حاوی مقادیر کمی ال آرژنین است که به بدن در ذخیره منابع لازم خود کمک می کند.
گاهی اوقات، نیاز افراد به ال آرژنین ممکن است از توانایی بدن در تولید طبیعی این ماده بیش تر باشد. این حالت اغلب برای افراد مسن با بیماری های خاص رخ می دهد. در این موارد، ممکن است برای این افراد ال آرژنین مصنوعی به شکل خوراکی، تزریقی یا کرم تجویز شود. برخی افراد ال آرژنین را به عنوان مکمل مصرف می کنند. در مصرف این مکمل همانند هر مکمل دیگری، باید احتیاط کرد. اگرچه L-arginine در دوزهای متوسط بی خطر در نظر گرفته می شوند، اما مصرف زیاد آن می تواند عوارض جانبی جدی از جمله مرگ را به دنبال داشته باشد. این مهم است که بدانید چطور مکمل ها می توانند با بدن و داروهای دیگری که از قبل مصرف می کرده اید، تداخل نشان دهند.
حتما بخوانید: مکمل نیتریک اکسید
مزایای و فواید قرص ال آرژنین
ال آرژنین دو مزیت دارد: به نیتریک اکسید تبدیل می شود و در تولید پروتئین به بدن کمک می کند.
این اثرات به ال آرژنین مجموعه ای از مزایای بالقوه را می دهد که به سلامت قلب و بهبود دردهای قفسه سینه کمک می کند و در ساخت ماهیچه ها، بهبود زخم ها و ارتقا باروری مردان موثر است. اگرچه ادعاهای زیادی در مورد فواید ال آرژنین وجود دارد، اما همه آن ها توسط مطالعات تحقیقاتی علمی تایید نمی شوند. در ادامه برخی از فواید و کاربردهای ال آرژنین را تحت بررسی قرار دادیم:
- ذخیره هورمون رشد
- کاهش فشار خون بالا
- اصلاح خطاهای مادر زادی سنتز اوره
- درمان بیماری های قلبی
- درمان اختلال نعوظ
- کاهش التهاب دستگاه گوارش در نوزادان نارس
- کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت
علاوه بر این، ال آرژنین ممکن است توانایی کمک به بسیاری از بافت های دیگر را نیز داشته باشد. با این حال، تحقیقات بیش تری برای ارزیابی اثرات ال آرژنین روی موارد زیر لازم است:
- بهبود جریان خون
- بهبود سریع زخم ها
- کاهش اضطراب
- درمان سوختگی
- بهبود عملکرد کلیه در افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب
- ارتقاء عملکرد ورزشی
حتما بخوانید: طرز تهیه مکمل های گینر خانگی
افرادی که علاقه مند به مصرف مکمل های ال آرژنین به عنوان هستند، باید پیش از مصرف درباره فواید و خطرات احتمالی آن از پزشک سوال کنند.
عوارض جانبی ال آرژنین
ال آرژنین دارای عوارض جانبی بالقوه ای است که هنگام مصرف آن به عنوان مکمل باید از آن اطلاع داشته باشید. برخی از عوارض جانبی شایع این دارو عبارتند از:
حتما بخوانید: روش های درمانی آسم به زبان ساده
با این حال، ال آرژنین ممکن است منجر به برخی عوارض جدی شود که باید آن ها را در نظر داشت.
خطرات و عوارض ناشی از مصرف ال آرژنین
ال آرژنین برای گروه خاصی از افراد خطرات جدی به دنبال دارد. این خطرات شامل:
- بیماری های جدی یا مرگ در کودکان و نوزادان
- مشکل در کنترل فشار خون در طول جراحی
- بدتر شدن تبخال
- افزایش خطر مرگ پس از سکته قلبی
- تداخلات منفی با داروهای خاص، از جمله ویاگرا و داروهای فشار خون
اگرچه در مصرف ال آرژنین خطراتی وجود دارد، اما اکثر تحقیقات نشان می دهد که مصرف دوزهای کم آن، برای افراد بی خطر است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) بر ایمنی یا اثر بخشی مکمل ها نظارت نمی کند، بنابراین مهم است که یک برند معتبر را انتخاب کنید. مکمل ها را همچنین می توان از طریق خرید آنلاین تهیه کرد، اما مانند هر مکمل یا داروی دیگر، فرد باید قبل از مصرف ال آرژنین با پزشک یا متخصص رژیم غذایی مشورت کند، زیرا خطرات آن ممکن است از مزایای آن بیش تر باشد.
راه های طبیعی برای دریافت مقدار کافی ال آرژنین
مهمترین مزیت دریافت ال آرژنین از طریق رژیم غذایی این است که دریافت مقدار زیاد آن از این طریق سخت است. بنابراین، از برخی عوارض جانبی مصرف بیش از حد آن جلوگیری می شود. از طرف دیگر، مصرف مواد غذایی ممکن است به تنهایی ال آرژنین کافی برای بدن را تامین نکند. فرد قبل از تغییر رژیم غذایی باید در مورد آن با پزشک مشورت کند. بهترین منبع طبیعی دریافت ال آرژنین، مصرف غذاهای سرشار از پروتئین است. برای برخی از افراد، پروتئین های حیوانی، مانند گوشت قرمز، مرغ و بوقلمون، گاو و محصولات لبنی می تواند تامین کننده ال آرژنین باشد. افرادی که گوشت نمی خورند، می توانند از پروتئین های گیاهی حاوی ال آرژنین شامل عدس، نخود، بادام زمینی، دانه کدو و سویا استفاده کنند. افرادی که متوجه می شوند میزان ال آرژنین آن ها به اندازه ای که تامین کننده نیازهایشان باشد نیست، می توانند غذاهای حاوی پروتئین را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
یک متخصص تغذیه یا پزشک می تواند پیشنهادات برنامه غذایی برای افزایش ال آرژنین مصرفی طبیعی را به بیمار بدهد.
منبع: medicalnewstoday