علت بی اختیاری مدفوع در بزرگسالان؛ علائم و درمان بی اختیاری مدفوع

علت بی اختیاری مدفوع در بزرگسالان؛ علائم و درمان بی اختیاری مدفوع بی اختیاری مدفوع چیست ؛ علت بی اختیاری مدفوع در بزرگسالان و علائم، آزمایشات، روش های تشخیص و درمان بی اختیاری مدفوع با روش های خانگی، ورزش و قرص بی اختیاری مدفوع در سلام دنیا بخوانید.

بی اختیاری مدفوع ناتوانی در کنترل حرکات روده است که باعث نشت غیر منتظره مدفوع از راست روده می شود. این وضعیت بی اختیاری روده نیز نامیده می شود. بی اختیاری مدفوع ممکن است به طور موقت در طول یک حمله گاه به گاه اسهال رخ دهد، در این مقاله سلام دنیا، درباره علائم بی اختیاری مدفوع در بزرگسالان، راه های تشخیص و درمان بی اختیاری مدفوع با ورزش، قرص و درمان خانگی بی اختیاری مدفوع صحبت می کنیم. با ما همراه باشید. 

بی اختیاری مدفوع (بی اختیاری روده ) چیست

بی اختیاری مدفوع ناتوانی در کنترل حرکات روده است که باعث نشت غیرمنتظره مدفوع از راست روده می شود.این وضعیت بی اختیاری روده نیز نامیده می شود، بی اختیاری مدفوع از نشت گهگاهی مدفوع در حین دفع گاز تا از دست دادن کامل کنترل روده متغیر است. علت شایع بی اختیاری مدفوع شامل اسهال، یبوست و آسیب عضلانی یا عصبی است. آسیب عضلانی یا عصبی ممکن است با افزایش سن یا با زایمان همراه باشد. علت آن هر چه که باشد، بی اختیاری مدفوع می تواند خجالت آور باشد. اما برای رفع این مشکل حتما با پزشک خود صحبت کنید. زیرا درمان ها می توانند بی اختیاری مدفوع و کیفیت زندگی شما را بهبود بخشند.

علائم بی اختیاری مدفوع

بی اختیاری مدفوع ممکن است به طور موقت در طول یک حمله گاه به گاه اسهال رخ دهد، اما برای برخی افراد، بی اختیاری مدفوع مزمن یا عود کننده است. افراد مبتلا به این عارضه ممکن است نتوانند جلوی دفع مدفوع که بطور ناگهانی ایجاد می شوند و مانع از رسیدن به موقع آنها به توالت می شود،را بگیرند.به این وضعیت بی اختیاری فوری می گویند.نوع دیگری از بی اختیاری مدفوع در افرادی رخ می دهد که از نیاز به دفع مدفوع آگاه نیستند. به این بی اختیاری غیرفعال می گویند.

بی اختیاری مدفوع ممکن است با سایر مشکلات روده همراه باشد، مانند:

  • اسهال
  • یبوست
  • گاز و نفخ

علائم بی اختیاری مدفوع

زمان مراجعه به پزشک

اگر شما یا فرزندتان دچار بی اختیاری مدفوع می شوید، به خصوص اگر این وضعیت مکرر یا شدید باشد یا باعث ناراحتی روحی و روانی شود، باید به پزشک مراجعه کنید. اغلب، افراد تمایلی به صحبت درباره بی اختیاری مدفوع با پزشک خود ندارند. اما ازآنجایی که برای رفع این مشکل درمان‌های وجود دارد، پس اگر هر چه زودتر بررسی شوید، می توانید زودتر علائم خود را درمان کنید.

علت بی اختیاری مدفوع

برای بسیاری از افراد بیشتر از یک علل برای بروز بی اختیاری مدفوع وجود دارد. علل بی اختیاری مدفوع می تواند شامل موارد زیر باشد: 

1. آسیب عضلانی

آسیب به حلقه‌های عضلانی در انتهای راست روده (اسفنکتر مقعد) ممکن است نگه‌داشتن صحیح مدفوع را دشوار کند. این نوع آسیب می تواند در هنگام زایمان رخ دهد، به ویژه اگر در هنگام زایمان طبیعی اپیزیوتومی یا برش در ناحیه پرینه داشته باشید یا از فورسپس (یا وکیوم)استفاده کنید.

2. آسیب عصبی

آسیب به اعصابی که مدفوع را در راست روده حس می کنند یا آنهایی که اسفنکتر مقعدی را کنترل می کنند می تواند منجر به بی اختیاری مدفوع شود. آسیب عصبی می تواند ناشی از زایمان، فشار مداوم در حین حرکات روده، آسیب نخاعی یا سکته باشد. برخی از بیماری ها مانند دیابت و مولتیپل اسکلروزیس نیز می توانند این اعصاب را تحت تاثیر قرار دهند و باعث آسیب هایی شوند که منجر به بی اختیاری مدفوع می شود.


حتما بخوانید: بیماری ام اس (مولتیپل اسکلروز) چیست؟


3. یبوست

یبوست مزمن ممکن است باعث تشکیل یک توده خشک و سفت مدفوع (مدفوع ضربه خورده) در رکتوم شود و برای دفع بیش از حد بزرگ شود.در این شرایط ماهیچه‌های راست روده و روده‌ها کشیده می‌شوند و در نهایت ضعیف می‌شوند و به مدفوع آبکی این امکان را می‌دهند که از فواصل دورتر دستگاه گوارش به اطراف مدفوع نهفته حرکت کند و نشت پیدا کند. یبوست مزمن همچنین ممکن است باعث آسیب عصبی شود که منجر به بی اختیاری مدفوع می شود.

علت بی اختیاری مدفوع:یبوست

4. اسهال

 نگه داشتن مدفوع جامد در مقایسه با مدفوع آبکی در مقعد راحت تر است، به همین دلیل مدفوع شل ناشی از اسهال می تواند باعث بی اختیاری مدفوع یا تشدید این وضعیت گردد.

5. بواسیر

تورم رگ های درون راست روده (رکتوم) می تواند وضعیتی به نام بواسیر را ایجاد کند، این وضعیت مانع از بسته شدن کامل مقعد می‌شود که در نتیجه می‌تواند باعث نشت مدفوع شود.


حتما بخوانید: بهترین درمان های خانگی بواسیر


6. از دست دادن ظرفیت ذخیره سازی در روده بزرگ

به طور معمول، راست روده یا روده بزرگ برای سازگاری با مدفوع تا حد مشخصی کشیده می شود. اگر راست روده شما به دلیل جراحی، پرتودرمانی یا بیماری التهابی روده دچار زخم یا سفت شده باشد، راست روده نمی تواند آنقدر که نیاز است کشیده شود و این ممکن است منجر به نشت مدفوع اضافی به بیرون از مقعد شود.

7. جراحی

گاهی اوقات بزرگی جراحی هایی که به منظور درمان رگ های بزرگ شده راست روده یا مقعد (بواسیر)، و همچنین جراحی های پیچیده تر که مربوط به راست روده و مقعد انجام می شوند، می تواند منجر به آسیب عضلانی و عصبی شود که در نتیجه بی اختیاری مدفوع را در پی دارند.

8. افتادگی راست‌ روده

بی اختیاری مدفوع می تواند در نتیجه افتادگی راست‌روده یا پرولاپس ركتوم رخ دهد، وضعیتی که در آن رکتوم به سمت مقعد می افتد. کشیدگی اسفنکتر رکتوم در اثر افتادگی به اعصابی که اسفنکتر رکتوم را کنترل می کنند آسیب می رساند. هرچه این وضعیت برای مدت بیشتر ادامه یابد، احتمال بهبودی اعصاب و عضلات کمتر می شود.

9. رکتوسل

در صورتی که در زنان راست روده به سمت واژن پیشروی کند و از آن به سمت بیرون بزند، ممکن است این وضعیت بی اختیاری مدفوع را در پی داشته باشد.

عوامل خطر بی اختیاری مدفوع

برخی از عوامل ممکن است موجب افزایش خطر ابتلا به بی اختیاری مدفوع ، این عوامل عبارت اند از:

  • سن: اگرچه بی اختیاری مدفوع می تواند در هر سنی رخ دهد، اما این وضعیت در بزرگسالان بالای 65 سال شایع تر است.
  • جنسیت: بی اختیاری مدفوع در زنان می تواند از عوارض زایمان باشد.تحقیقات اخیر همچنین نشان داده است که زنانی که از درمان جایگزینی هورمونی یائسگی استفاده می کنند، خطر بی اختیاری مدفوع را افزایش می دهند.
  • آسیب عصبی: افرادی که به دیابت طولانی مدت، مولتیپل اسکلروزیس یا ضربه به کمر در اثر جراحت یا جراحی دچار هستند،ممکن است بیشتر  در معرض خطر بی اختیاری مدفوع قرار داشته باشند، زیرا این شرایط می تواند به اعصابی که به کنترل دفع مدفوع کمک می کند، آسیب برساند.
  • زوال عقل: بی اختیاری مدفوع معمولا در اواخر مرحله بیماری آلزایمر و زوال عقل رخ می دهد.
  • ناتوانی جسمی: ناتوانی جسمی می تواند دسترسی به موقع به توالت را دچار مشکل کند . آسیبی که باعث ناتوانی جسمی شود نیز ممکن است باعث آسیب عصب رکتوم شود که منجر به بی اختیاری مدفوع گردد.

عوامل خطر بی اختیاری مدفوع:ناتوانی جسمی

عوارض بی اختیاری مدفوع

عوارض بی اختیاری مدفوع ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تشویش روانی

از دست دادن غرور همراه با از دست دادن کنترل بر عملکردهای بدن می تواند منجر به خجالت، شرم، ناامیدی و افسردگی در فرد بیمار شود. معمولاً افراد مبتلا به بی اختیاری مدفوع سعی می کنند مشکل را پنهان کنند یا از مشارکت در جمع ها اجتناب کنند.

تحریک پوست

اطراف مقعد پوست ظریف و حساسی دارد. تماس مکرر  پوست این نواحی با مدفوع می تواند باعث درد و خارش و به طور بالقوه زخم در این ناحیه شود که به درمان پزشکی نیاز دارد.


حتما بخوانید: درمان خانگی سوزش و خارش مقعدی


پیشگیری از بی اختیاری مدفوع

بسته به علت بروز بی اختیاری مدفوع، بهبود یا پیشگیری از این وضعیت امکانپذیر است. اقدامات زیر ممکن است به پیشگیری از بی اختیاری مدفوع کمک کند:

  • یبوست را کاهش دهید: بیشتر ورزش کنید، غذاهای که حاوی فیبر زیادی هستند را بیشتر مصرف کنید و مصرف مایعات را هم افزایش دهید.
  • اسهال را کنترل کنید: درمان یا از بین بردن علت اسهال، مانند عفونت روده، ممکن است به شما در جلوگیری از بی اختیاری مدفوع کمک کند.
  • از زور زدن خودداری کنید. زور زدن در حین حرکات روده ای در نهایت می تواند عضلات اسفنکتر مقعد را ضعیف کند یا به اعصاب آسیب برساند و احتمال بروز بی اختیاری مدفوع را افزایش دهد.

تشخیص بی اختیاری مدفوع

پزشک در مورد وضعیت شما سوالاتی می پرسد و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد که معمولاً شامل بررسی بصری مقعد شما می شود. ممکن است از یک پروب برای بررسی این ناحیه از نظر آسیب عصبی استفاده شود. به طور معمول، این لمس باعث انقباض اسفنکتر مقعد و جمع شدن مقعد می گردد.

آزمایش های پزشکی

برخی از آزمایشات برای کمک به تشخیص علت بی اختیاری مدفوع انجام می شوند،این آزمایشات شامل:

معاینه رکتال دیجیتال

پزشک برای بررسی قدرت عضلات اسفنکتر و بررسی وجود هرگونه ناهنجاری در ناحیه رکتوم، یک انگشت که با  دستکش پوشیده و به روغن آغشته شده را وارد راست روده شما می کند. در طول معاینه ممکن است پزشک از شما بخواهد کمی فشار وارد کنید تا بیرون زدگی رکتوم را بررسی کند.

تست دفع بالن

یک بالون کوچک وارد راست روده شده و با آب پر می شود. سپس از شما خواسته می شود که برای خارج کردن بالون به توالت بروید. اگر انجام این کار بیش از یک تا سه دقیقه طول بکشد، احتمالاً دچار اختلال در دفع مدفوع هستید.

مانومتری مقعدی

یک لوله باریک و انعطاف پذیر وارد مقعد و رکتوم میشود. یک بالون کوچک در نوک لوله قرار می گیرد. این آزمایش به منظور کمک به بررسی سفتی اسفنکتر مقعدی و حساسیت و عملکرد راست روده بیمار انجام می شود.

سونوگرافی آنورکتال

در طی این آزمایش یک ابزار باریک وارد مقعد و رکتوم می شود. به کمک تصاویر ویدئویی که این ابزار تولید می کند،پزشک می تواند ساختار اسفنکتر شما را مورد ارزیابی قرار دهد.

پروکتوگرافی

در طی آزمایش پروکتوگرافی درحالی که شما در یک توالت مخصوص طراحی شده در حال دفع مدفوع هستید تصاویر ویدئویی اشعه ایکس گرفته میشود. این آزمایش میزان مدفوع، مدت زمانی که راست روده شما می تواند مدفوع را نگه دارد و نحوه دفع مدفوع توسط بدن را بررسی می کند.

کولونوسکوپی

در طی کولونوسکوپی یک لوله انعطاف پذیر وارد راست روده شما می شود تا کل روده بزرگ را بررسی کند.

آزمایشات تشخیصی بی اختیاری مدفوع:کولونوسکوپی

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا ام آر آی می تواند تصاویر واضحی از اسفنکتر ارائه دهد تا پزشک تشخیص دهد که آیا ماهیچه ها دچار تغییرات شده اند یا خیر و همچنین می تواند تصاویری را در حین دفع مدفوع هم تهیه کند (دفکوگرافی).

درمان بی اختیاری مدفوع

داروها بی اختیاری مدفوع (قرص برای بی اختیاری مدفوع)

بسته به علت بی اختیاری مدفوع، گزینه های دارویی عبارتند از:

  • داروهای ضد اسهال مانند لوپرامید هیدروکلراید (Imodium A-D) و دیفنوکسیلات و آتروپین سولفات (Lomotil)
  • ملین های حجیم مانند متیل سلولز (سیتروسل) و پسیلیوم
  • (متاموسیل) در صورتی که یبوست مزمن باعث بی اختیاری شما شده است.

حتما بخوانید: قرص دیفنوکسیلات آتروپین برای چیست


ورزش و سایر روش های درمانی بی اختیاری مدفوع

در صورتی که بی اختیاری مدفوع ناشی از آسیب عضلانی بوده شود، پزشک ممکن است برای احیاء قدرت عضلانی برنامه ورزش و سایر روش های درمانی را پیشنهاد کند. این درمان ها می توانند برای بهبود کنترل اسفنکتر مقعد و آگاهی از نیاز به دفع مدفوع موثر عمل کنند.

درمان بی اختیاری مدفوع با ورزش

تمرینات کگل

تمرینات کگل عضلات کف لگن را تقویت می کند که از مثانه و روده و در زنان از رحم حمایت می کند و ممکن است به کاهش بی اختیاری کمک کند. برای انجام تمرینات کگل، ماهیچه هایی را که معمولاً برای توقف جریان ادرار استفاده می کنید، منقبض کنید. برای 3 ثانیه عضلات را منقبض کنید و نگه دارید، سپس سه ثانیه استراحت کنید. این تمرین را 10 بار تکرار کنید. همانطور که عضلات شما تقویت می شوند، انقباض را طولانی تر کنید، به تدریج تا سه ست 10 تایی انقباض را در روز انجام دهید.

بیوفیدبک

فیزیوتراپیست ها می تواند برای افزایش قدرت عضلات مقعد تمرینات ساده ای را آموزش دهند. در این تکنیک فرد نحوه تقویت ماهیچه های کف لگن را یاد می گیرد، تا احساس کنند که مدفوع چه زمانی برای آزاد شدن آماده است و در صورت دفع مدفوع در یک زمان معین، ماهیچه ها را منقبض کنید. گاهی اوقات آموزش انقباض ماهیچه های کف لگن از طریق مانومتری مقعدی و بالون رکتوم صورت می گیرد.

درمان بی اختیاری مدفوع با ورزش

آموزش دفع مدفوع

پزشک ممکن است زمان مشخصی از روز را برای دفع مدفوع پیشنهاد کند: به عنوان مثال، بعد از غذا خوردن. تعیین زمان نیاز به استفاده از توالت می تواند به شما کمک کند تا کنترل بیشتری روی دفع مدفوع داشته باشید.

مواد حجم دهنده ها

تزریق مواد حجم دهنده غیر قابل جذب می تواند به ضخیم شدن دیواره مقعد کمک کند. این کار برای جلوگیری از نشت مدفوع موثر عمل می کند.

تحریک عصب ساکرال (SNS)

اعصاب خاجی از نخاع شما به سمت ماهیچه های لگن شما کشیده می شوند و به کنترل حس و قدرت عضلات اسفنکتر مقعد کمک می کنند. قرار دادن دستگاهی که تکانه های کوچک الکتریکی مداومی به اعصاب می فرستد می تواند به تقویت ماهیچه های روده کمک کند.

تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS/TENS)

 این درمان کم تهاجمی،موجب تحریک عصب تیبیال خلفی را در مچ پا می شود. با این حال، در یک مطالعه بزرگ، این درمان به طور قابل توجهی عملکرد بهتری نسبت به دارونما نداشت.

بالون واژینال

این روش شامل نوعی پمپ است که در واژن قرار می گیرد. بالون باد شده منجر به فشار بر ناحیه رکتوم می شود که باعث کاهش تعداد دوره های بی اختیاری مدفوع می شود.

درمان با فرکانس رادیویی

این روش که به عنوان روش Secca نیز شناخته می شود، شامل رساندن انرژی فرکانس رادیویی با دمای کنترل شده به دیواره کانال مقعد برای کمک به بهبود کشیدگی طبیعی عضلات مقعد است.درمان با فرکانس رادیویی کم تهاجمی است و به طور کلی تحت بی حسی موضعی و تزریق آرامبخش انجام می شود. با این حال، این روش همیشه تحت پوشش بیمه قرار ندارد.

جراحی

درمان بی اختیاری مدفوع ممکن است برای اصلاح یک مشکل زمینه ای، مانند افتادگی رکتوم یا آسیب اسفنکتر ناشی از زایمان به جراحی نیاز داشته باشد. روش های جراحی برای درمان بی اختیاری مدفوع شامل:

اسفنکتروپلاستی

در طی این روش اسفنکتر مقعدی که در حین زایمان آسیب دیده یا ضعیف شد، ترمیم می شود. پزشکان ناحیه آسیب دیده عضله را شناسایی کرده و لبه های آن را از بافت اطراف جدا می کنند. سپس لبه های ماهیچه ها را به هم می رسانند و می دوزند و عضله را تقویت می کنند و اسفنکتر را سفت می کنند. اسفنکتروپلاستی ممکن است  برای بیمارانی که از کولوستومی اجتناب می کنند،می تواند گزینه درمانی مناسبی باشد.

جراحی:برای درمان بی اختیاری مدفوع

درمان پرولاپس رکتوم، رکتوسل یا بواسیر

جراحی پرولاپس رکتوم، رکتوسل یا بواسیر می تواند احتمالا به کاهش و یا رفع بی اختیاری مدفوع کمک کند. با گذشت زمان، افتادگی راست روده از طریق اسفنکتر رکتوم به اعصاب و عضلات اسفنکتر آسیب می رساند. اگر وضعیت پرولاپس درمان نشود، خطر رفع نشدن بی اختیاری مدفوع بعد از جراحی بیشتر خواهد بود.

کولوستومی (انحراف روده)

این جراحی مدفوع را از طریق سوراخی در شکم خارج می کند. پزشکان برای جمع آوری مدفوع کیسه مخصوصی را به این دهانه متصل می کنند. کولوستومی به طور کلی تنها پس از موفقیت آمیز نبودن سایر درمان ها در نظر گرفته می شود.

شیوه زندگی و درمان های خانگی بی اختیاری مدفوع

تغییرات رژیم غذایی

با ایجاد تغییر در رژیم غذایی می تواند کنترل بهتری بر حرکات روده خود داشته باشید،برای این منظور اقدامات زیر را انجام دهید:

غذایی که می خوردید را یاداشت کنید

آنچه می خورید و می نوشید بروی قوام مدفوع شما تأثیر می گذارد. یک لیست از غذاهای مصرفی خود تهیه کنید. زیرا ممکن است بین مصرف غذاها و دوره های بی اختیاری خود ارتباطی پیدا کنید. زمانی که متوجه شدید کدام غذا باعث بروز مشکل در شما می شود، مصرف آن غذا را متوقف کنید تا متوجه شوید که آیا بی اختیاری شما بهبود می یابد یا خیر.

غذاهایی که منجر به اسهال یا گاز و تشدید بی اختیاری مدفوع می شوند عبارتند از: غذاهای تند، غذاهای چرب و چرب و محصولات لبنی (اگر عدم تحمل لاکتوز دارید). نوشیدنی های حاوی کافئین و الکل نظیر آدامس های بدون قند و نوشابه های رژیمی که حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند نیز می توانند عملکرد مانند ملین را داشته باشند و وضعیت شما را بدتر کنند.

رژیم غذایی بی اختیاری مدفوع

دریافت فیبر کافی

در صورتی که یبوست باعث بی اختیاری مدفوع می شود، پزشک ممکن است خوردن غذاهای غنی از فیبر را توصیه کند. فیبر به نرم شدن مدفوع و کنترل آسان‌تر کمک می‌کند. اگر اسهال به این مشکل کمک می کند، غذاهای با فیبر بالا نیز می توانند حجم مدفوع شما را افزایش دهند و آب آن را کاهش دهند.

فیبر عمدتاً در میوه ها، سبزیجات و نان ها و غلات سبوس دار وجود دارد. 25 گرم فیبر در روز یا بیشتر باید مصرف کنید اما یکباره آن را به رژیم غذایی خود اضافه نکنید. فیبر زیاد به طور ناگهانی می تواند باعث نفخ و گاز ناراحت کننده شود.


حتما بخوانید: غذاهای فیبردار برای یبوست


نوشیدن آب فراوان

نوشیدن حداقل هشت لیوان مایع، ترجیحا آب، در روز می تواند برای نرم نگه داشتن و فرم دادن به مدفوع موثر است.

درمان بی اختیاری مدفوع

مراقبت از پوست اطراف مقعد

شما می توانید با تمیز و خشک نگه داشتن پوست اطراف مقعد تا حد امکان مانع از بروز ناراحتی بیشتر به دلیل  بی اختیاری مدفوع شوید برای تسکین ناراحتی مقعدی و رفع هرگونه بوی احتمالی مرتبط با بی اختیاری مدفوع اقدامات زیر را انجام دهید:

  • شستن با آب :بعد از هر بار دفع مدفوع به آرامی محل را با آب بشویید. دوش گرفتن یا نشستن در وان در حمام نیز ممکن است مفید باشد.
  • صابون می تواند پوست را خشک و تحریک کند. به همین دلیل می توانید مناطق را به آرامی  با دستمال توالت تمیز کنید. دستمال مرطوب یا دستمال بدون الکل و بدون عطر ممکن است  برای تمیز کردن نواحی جایگزین خوبی برای صابون باشد.
  • از یک کرم یا پودر استفاده کنید. کرم های محافظ رطوبت به جلوگیری از تماس مستقیم پوست تحریک شده با مدفوع کمک می کنند. قبل از استفاده از هر کرمی مطمئن شوید که ناحیه تمیز و خشک است. پودر تالک غیر دارویی یا نشاسته ذرت نیز ممکن است به تسکین ناراحتی مقعدی کمک کند.
  • لباس زیر نخی و لباس های گشاد بپوشید. لباس های تنگ می توانند جریان هوا را کم کرده و موجب بدتر شدن مشکلات پوستی می شود.لباس زیر کثیف را سریع عوض کنید.

زمانی که درمان های پزشکی نتوانند به درمان کامل بی اختیاری کمک کنند، محصولاتی مانند پدهای جاذب و لباس های زیر یکبار مصرف می توانند برای مدیریت مشکل موثر عمل کنند. اگر از پد یا پوشک بزرگسالان استفاده می کنید، مطمئن شوید که یک لایه فتیله ای جاذب در  قسمت بالا دارند تا رطوبت را از پوست شما دور نگه دارد.

نتیجه گیری:

برای برخی از افراد، از جمله کودکان، بی اختیاری مدفوع یک مشکل نسبتاً جزئی محسوب می شود که محدود به کثیف شدن گاه به گاه لباس زیر آنها است. اما برای سایر بزرگسالان، این وضعیت به دلیل عدم کنترل کامل بروی روده می تواند مسئله جدی درنظر گرفته شود. بی اختیاری مدفوع را نباید بدون درمان رها کرد زیرا موجب بروز مشکلات بیشتری می شود، بنابراین برای حل مشکل از مراجعه به پزشک خودداری نکنید.


مقالات مرتبط:

 5 بیماری قابل تشخیص با کولونوسکوپی

درمان خانگی یبوست با 8 دمنوش ملین و چای گیاهی
 

از
3
رای