خواص و مضرات ماهی سالمون خام و پرورشی برای سلامتی، بدنسازی و لاغری

خواص و مضرات ماهی سالمون خام و پرورشی برای سلامتی، بدنسازی و لاغری خواص و مضرات ماهی سالمون ؛ فواید ماهی قزل آلا سالمون برای لاغری، دیابت، خواص ماهی سالمون خام، پرورشی، نروژی؛ ارزش غذایی ماهی سالمون، انواع ماهی سالمون در سلام دنیا بخوانید.

ماهی قزل آلا یک گونه ماهی است که از خانواده آزاد ماهیان است. از خویشاوندان نزدیک قزل آلا،ماهی سفید و خاکستری است. ما در این مقاله از سلام دنیا در مورد ارزش غذایی ماهی سالمون، انواع آن، فواید و مضرات ماهی سالمون صحبت کردیم. با ما همراه باشید.

ماهی قزل آلا سالمون

ماهی قزل آلا یک گونه ماهی است که از خانواده آزاد ماهیان است. از خویشاوندان نزدیک قزل آلا ، ماهی سفید و خاکستری است.بومی اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس آرام است. به طور گسترده در نقاط مختلف جهان پرورش داده می شود. در آب شیرین متولد می شود و آندروم است. آنها گوشتخوار هستند و معمولاً در آب شیرین یافت می شوند. طول آن بین 20 اینچ تا 5 فوت است. رنگ ماهی سالمون از سفید، سیاه، آبی، نقره ای تا قرمز متغیر است. گوشت داخل نارنجی یا قرمز است. طعم خوبی دارد. 

آنها به اقیانوس مهاجرت می کنند و دوباره برای تولید مثل به آب شیرین باز می گردند.گونه ماهی قزل آلا همچنین به پاتاگونیا در آمریکای جنوبی و دریاچه های بزرگ آمریکای شمالی معرفی شد. برخی از گونه‌ها ساکن آب‌های شیرین هستند. ماهی سالمون  منبع بالایی از اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین و ویتامین D دارد. می توان آن را به صورت کبابی،سرخ کرده، آب پزه شده یا سوپ به رژیم غذایی اضافه کرد.


حتما بخوانید: خواص روغن ماهی برای لاغری و پوست صورت


تاریخچه ماهی سالمون

ماهی قزل آلا بومی اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس آرام است. کلمه سالمون از کلمه لاتین salmo به معنای پریدن گرفته شده است. گونه های ماهی قزل آلا به پاتاگونیا در آمریکای جنوبی و دریاچه های بزرگ آمریکای شمالی معرفی شدند. ماهی سالمون قرن ها در رودخانه کلمبیا در آبشار سلیلو صید می شد. در شمال ژاپن، از سگ های آموزش دیده ای به نام آینو برای صید ماهی قزل آلا استفاده می کردند. در نزدیکی سواحل و خلیج ها صید می شود.

تاریخچه ماهی سالمون

خواص ماهی سالمون برای زنان

زنان می توانند با استفاده از ماهی سالمون امگا 3 و آهن مورد نیاز بدنشان را تامین می کند، ماهی سالمون با داشتن ویتامین D منبع خوبی برای این ویتامین می باشد و زنانی که در معرض آفتاب قرار ندارند می توانند از این ماهی مصرف کنند تا دچار پوکی استخوان نشوند و سیستم ایمنی بدنشان را تقویت کنند.

خواص ماهی سالمون در بارداری

زنان باردار از خوردن ماهی های جیوه ای در این دوران باید دوری کنند و باید بدانید که تمام ماهی ها کم و بیش دارای جیوه می باشند، به همین دلیل ماهی سالمون گزینه خوبی برای آنها می باشد زیرا این نوع ماهی از جیوه کمتری به نسبت دیگر ماهی ها برخوردار می باشد، به همین دلیل زنان باردار در هفته 340 گرم از ماهی سالمون را می توانند در رژیم غذایی خود بگنجانند.

خواص ماهی سالمون برای کودکان

کودکان با مصرف ماهی سالمون به سلامت مغز خود کمک می کنند، زیرا اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی سالمون می تواند در رشد مغز، اعصاب و بینایی کودک موثر باشد. همچنین باعث خواب راحت برای آنها می شود و از پیش فعالی کودکان جلوگیری می کند، والدین باید دقت کنند هنگام دادن ماهی به کودکان از نداشتن تیغ در ماهی ها اطمینان پیدا کنند.

خواص ماهی سالمون برای کودکان

خواص ماهی سالمون برای بدنسازی

بدنسازان در طول انجام حرکات ورزشی نیاز به مواد غذایی دارند که دارای پروتئین باشد و همچنین هورمون های رشد و عضلات آنها را تقویت کند، ماهی سالمون یکی از گزینه های مناسب برای تغذیه بدنسازان می باشد، آنها می توانند در هفته حداقل دو وعده از این ماهی مصرف کنند. بهترین زمان نیز برای نتیجه گرفتک یک ساعت بعد از تمرین می باشد. 


حتما بخوانید: خواص پروتئین در بدنسازی و لاغری


خواص ماهی سالمون برای مو

با استفاده از اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین، ویتامین ب 12 و آهن موی سر تقویت شده و از ریزش آن جلوگیری می شود، ماهی سالمون با داشتن این مواد مفید جلوی ریزش مو و کدری مو را گرفته ، افرادی که به ماهی سالمون دسترسی ندارند و یا به هر دلیلی مصرف نمی کنند می توانند از مکمل های روغن ماهی مصرف کنند.

خواص ماهی سالمون برای لاغری

همانطور که متوجه شدید ماهی سالمون با داشتن پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 گزینه خوبی برای افرادی که قصد لاغر شدن را دارند می باشد، پروتئین با دیر هضم بودنش باعث می شود که فرد کمتر احساس گرسنگی کند و همچنین در اثر گرفتن رژیم های لاغری دچار ریزش مو ، بدخلقی نشوند. ماهی سالمون با داشتن اسیدهای چرب امگا 3 التهاب و اشتها را  کاهش می دهد و گردش خون و متابولیسم  را بهبود می بخشد و رسوب چربی را نیز کاهش می دهند.

خواص ماهی سالمون برای لاغری

خواص ماهی سالمون خام

ماهی سالمون با توجه به دارا بودن باکتری ها، انگل ها اگر به صورت خام خورده شوند ایجاد بیماری و عفونت می کنند به همین دلیل ماهی سالمون را باید در دمای 63 درجه پخت تا انگل ها از بین بروند.

خواص ماهی سالمون پرورشی

ماهی سالمون پرورشی چربی بالایی دارد و  اسیدهای چرب امگا 6 بالایی ندارند و همچنین مواد معدنی بالایی ندارد زیرا ماهی های پرورشی رژیم غذایی بسیار محدودی دارند.


حتما بخوانید: خواص مصرف امگا3 و بهترین منابع غذایی آن


خواص ماهی سالمون نروژی

ماهی سالمون نروژی امگا3 فراوان دارد و از نوع  ماهی سالمون DHA وEPA می باشد. این نوع ماهی نروژی اسیدهای چرب غیر اشباع با ارزش غذایی و درمانی بسیار بالایی دارند. که با مصرف هیچ مکملی نمی توان آنها را تامین کرد. با مصرف هفته ای 150 گرم در هفته می توانید امگا3 بدنتان را تامین کنید. این نوع ماهی برای زنان باردار، کودکان و ورزشکاران مناسب می باشد.

خواص ماهی سالمون نروژی

فواید و خواص ماهی سالمون برای سلامتی

ماهی سالمون غذایی مغذی است که می تواند از سرطان و حملات قلبی جلوگیری کند. حاوی مقادیر زیادی امگا 3 همراه با مواد معدنی و ویتامین ها است. حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین A، ویتامین D و ویتامین B و مواد معدنی مانند روی، کلسیم، روی و آهن است. ماهی سالمون را می توان هم در آب شور و هم در آب شیرین یافت. Sockeye، Coho، Chinook، Pink، Chum و Atlantic گونه های ماهی قزل آلا هستند. احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر، افسردگی، آسم، فشار خون بالا، دیابت، مولتیپل اسکلروزیس، دژنراسیون ماکولا و آرتریت روماتوئید را کاهش می دهد.

1. خواص ماهی سالمون: منبع عالی مواد مغذی

آمینو اسیدها و پروتئین ها عناصر جدایی ناپذیر بافت ها، سلول ها، هورمون ها، آنزیم ها و بخش هایی از بدن هستند. پروتئین موجود در ماهی قزل آلا به راحتی قابل هضم است. دارای ترکیبات سرطان زا و بدون عوارض جانبی است.این یک منبع عالی از کلسترول است که به سلامت فرد کمک می کند. حاوی مواد معدنی مانند سلنیوم، کلسیم، آهن و فسفر به همراه ویتامین B، A و D است. سلنیوم برای متابولیسم مو، بافت ها و ناخن ها ضروری است.

2. خواص ماهی سالمون برای کاهش قند خون و سطح انسولین

ماهی سالمون حاوی ویتامین D، اسیدهای چرب امگا 3 و سلنیوم است که به حفظ سطح انسولین در بدن کمک می کند. همچنین باعث افزایش جذب قند و کاهش سطح قند خون می شود.

3. خواص ماهی سالمون برای بیماری های قلبی عروقی

اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش کلسترول و حفظ انعطاف پذیری در رگ ها و شریان ها کمک می کند. همچنین ماهیچه های قلب را تقویت می کند. وجود اسیدهای آمینه به ترمیم آسیب بافت های قلبی عروقی کمک می کند. فشار خون، کلسترول را کاهش می دهد و از سفت شدن دیواره رگ ها جلوگیری می کند. همچنین احتمال حملات قلبی را کاهش می دهد.

خواص ماهی سالمون برای بیماری قلب و عروق

4. خواص ماهی سالمون برای اعصاب و مغز

عملکرد مغز را افزایش می دهد و حافظه را تقویت می کند. حاوی ویتامین D، A، اسیدهای آمینه و سلنیوم است که از آسیب سیستم عصبی مرتبط با پیری جلوگیری می کند. به عنوان ضد افسردگی عمل می کند، بیماری پارکینسون، آلزایمر را درمان می کند و مغز را آرام می کند.


حتما بخوانید: بیماری پارکینسون چیست و علائم و درمان آن


5. خواص ماهی سالمون برای سلامت چشم

اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب امگا 3 از احتمال دژنراسیون ماکولا، از دست دادن بینایی، خشکی شبکیه و خستگی چشم جلوگیری می کند. اعتقاد بر این است که مصرف روزانه ماهی به ارتقای سلامت بینایی کمک می کند.

6. خواص ماهی سالمون برای سلامت قلب

ماهی سالمون منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 است. مصرف کافی چربی های امگا 3 احتمال فشار خون بالا، پلاک های چربی در دیواره شریان ها را کاهش می دهد. احتمال سکته مغزی، ضربان قلب غیرطبیعی و حمله قلبی را کاهش می دهد. مصرف ماهی به کاهش 50 درصدی احتمال مرگ و سکته کمک می کند.

خواص ماهی سالمون برای قلب

7. خواص ماهی سالمون برای سلامت مغز

ماهی سالمون به عملکرد شناختی کمک می کند. چربی های امگا 3 به یادگیری در کودکان کمک می کند. این مطالعه نشان می دهد که مصرف چربی های امگا 3 در آزمون هوش در مقایسه با افراد غیر مصرف کننده امتیاز بالایی دارد. وجود کم اسید دوکوزاهگزانوئیک منجر به ضعف حافظه و همچنین کاهش مهارت خواندن می شود. ماهی سالمون حاوی DHA است که یک چربی امگا 3 است.

8. خواص ماهی سالمون برای تقویت خلق و خو

غذاهای غنی از امگا 3 به تحریک بهبود ساختاری در نواحی مغز که با تنظیم احساسات و خلق و خوی مرتبط هستند کمک می کند. این ماده خاکستری را در افراد مبتلا به اختلالات خلقی کاهش می دهد. ماهی سالمون برای افراد مبتلا به افسردگی مفید است. همچنین علائم را بهبود می بخشد. 

9. خواص ماهی سالمون برای کمک به هضم غذا

ماهی سالمون به تسکین مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، ناراحتی معده و سوء هاضمه کمک می کند. التهاب دستگاه گوارش را کاهش می دهد. روده های آسیب دیده را درمان می کند. خواص ضد التهابی موجود در ماهی قزل آلا باعث تسکین علائم بیماری التهابی روده می شود.

10. خواص ماهی سالمون برای سلامت استخوان

ماهی سالمون استحکام استخوان ها را تحریک می کند و با پوکی استخوان مقابله می کند. افرادی که مصرف کم چربی های امگا 3 دارند از شکستگی استخوان و همچنین از دست دادن استخوان جلوگیری می کنند. همچنین درد مفاصل و سفتی صبحگاهی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید را تسکین می دهد.

فواید سالمون برای سلامتی

ارزش غذایی ماهی سالمون

154 گرم ماهی سالمون 39.614 گرم پروتئین، 20.61 گرم چربی کل و 2.71 گرم خاکستر می دهد. همچنین 184.17 درصد ویتامین ب12 ، 131.09 درصد سلنیوم، 109.15 درصد ایزولوسین، 108.76 درصد لیزین، 100.91 درصد تریپتوفان، 98.64 درصد ترئونین، 96.68 درصد از ویتامین B12، 96.68 درصد از واتین 6.4، 96.9 درصد از ویتامین B12، 96.68 درصد از ویتامین B12. 87.09 درصد لوسین، 81.57 درصد فسفر، 79.22 درصد پروتئین، 58.89 درصد چربی کل، 54.69 درصد ویتامین B6، 44.76 درصد منیزیم، 32.71 درصد از ویتامین A، 26.64 درصد از ویتامین B8، 22.64 درصد از ویتامین B5، 17.50 درصد آهن، 16.55 درصد پتاسیم و 13.50 درصد فولات دارد.

انواع ماهی قزل آلا

به آن King Salmon، Spring و Tyee نیز می گویند. وزن شینوک تا 40 پوند یا بیشتر از آن است. رنگ از قرمز تا سفید متغیر است. اندازه آن معمولاً 56-81 سانتی متر (22 اینچ تا 32 اینچ) است. طول عمر آن 4-7 سال است. طعم کره ای دارد. بهتر است دودی، پخته، کبابی و آب پز باشد.

1. ماهی قزل آلای چام

Chum با نام های Silver-bright و Keta نیز شناخته می شود. بیشتر خشک و دودی می شود. گوشت سفت و طعم ملایمی دارد. در آب شیرین، آنها می توانند رنگ خود را تغییر دهند. اندازه چام بین 56 تا 66 سانتی متر (22 تا 26 اینچ) است. طول عمر 3 تا 5 سال است. پوستی متمایل به قرمز تا صورتی دارد. وزن آن تا 3.5 کیلوگرم (8 پوند) است.

2. ماهی قزل آلای کوهو

نقره ای یا متوسط ​​تا قرمز است و دومین ماهی آزاد است. وزن آن بین 32 تا 5.5 کیلوگرم (4 پوند تا 12 پوند) است. اندازه این ماهی آزاد بین 56 تا 66 سانتی متر (22 اینچ تا 26 اینچ) است. تا 3 سال عمر می کند. دارای گوشت قرمز متمایل به نارنجی پر جنب و جوش است.

3. ماهی قزل آلای صورتی

گوژپشت یا Humpie نام های دیگر ماهی قزل آلا صورتی هستند. این کوچکترین ماهی قزل آلا است که وزن آن 2 کیلوگرم (4 پوند) است. آنها دارای لکه های بیضی شکل و بزرگ در پشت و باله چربی هستند. بیشتر کنسرو یا دودی است. اندازه آن بین 35 تا 46 سانتی متر (14 اینچ تا 18 اینچ) است. تا دو سال عمر می کند. دارای گوشت روشن تا صورتی است.

 ماهی قزل آلای صورتی

4. ماهی قزل آلای خوراکی ریز

اندازه چشم می تواند تا 51 سانتی متر تا 61 سانتی متر (20 اینچ تا 24 اینچ) برسد. معمولاً یخ زده است. گوشت قرمز تیره تا قرمز نارنجی است و چرخه زندگی آن پنج سال است. وزن آن 2.7 کیلوگرم (6 پوند) است.


حتما بخوانید: علائم سندروم بوی ماهی و درمان آن


حقایق دیگر در مورد ماهی سالمون

  • گوشت ماهی قزل آلا ممکن است حاوی انگل های دریایی، نماتدهای آنیساکیس باشد که می تواند منجر به آنیزاکیازیس شود.
  • ماهی سالمون در ژاپنی ها مصرف نمی شود.
  • خرس سیاه برای غذا به ماهی قزل آلا وابسته است.
  • سرشار از پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D است.
  • ماهی قزل آلا حاوی مقادیر زیادی ویتامین است که به کاهش احتمال ابتلا به سرطان ها و بیماری های عروق کرونر کمک می کند.
  • یک گونه اقیانوس اطلس و شش گونه ماهی قزل آلا اقیانوس آرام وجود دارد.
  • میانگین تخم مرغ ماهی قزل آلا 2500 یا تا 7000 تخم است.
  • بزرگترین ماهی قزل آلا حدود 126 پوند وزن دارد.
  • در طول مهاجرت ماهی قزل آلا غذا نمی خورد.
  • برخی از انواع ماهی قزل آلا در معرض خطر انقراض قرار گرفته اند.
  • برخی از گونه ها دارای نوارهای قرمز یا لکه های سیاه هستند.
  • دارای باله پشتی کوتاه و پرتوهای باله نرم است.
  • ماهی سالمون 6 ماه تا 3 سال در آب شیرین می ماند.
  • اعتقاد بر این بود که ماهی قزل آلا برای 50 میلیون سال وجود داشته است.
  • ماهی قزل آلا و زغال اخته از خویشاوندان نزدیک ماهی قزل آلا هستند.
  • شاه سالمون به دلیل جثه بزرگ و محتوای چربی بالا به خوبی شناخته شده است.

حقایقی  در مورد ماهی سالمون

مضرات ماهی سالمون

ماهی سالمون با سطح پایین جیوه از کم خطرترین ماهی ها می باشد که البته اگر قدرت انتخاب برای تهیه این ماهی، ماهی سالمون آلاسکا و یا سالمون کوهو بهترین نوع ماهی سالمون می باشد و ماهی سالمون اقیانوس اطلس از مضرترین آنها است.

سخن آخر

از مفیدترین گوشت ها برای بدن گوشت سفید ماهی می باشد که مصرف آن دو بار در هفته توصیه شده است. امیدواریم که از این مطلب استفاده و لذت برده باشید.


مقالات مرتبط:

مضرات مصرف تن ماهی

فواید مصرف ماهی در دوران بارداری و طرز استفاده



از
3
رای