علائم بیماری پنجم چیست؛ علت و درمان بیماری گونه سیلی خورده

علائم بیماری پنجم چیست؛ علت و درمان بیماری گونه سیلی خورده بیماری پنجم (سندرم گونه سیلی خورده) چیست ؛ علائم بیماری پنجم در کودکان و بزرگسالان، علت، تشخیص و درمان بیماری پنجم و چه زمانی بیماری گونه سیلی خورده مسری نیست، در سلام دنیا بخوانید.

بیماری پنجم (که سندرم سیلی گونه  یا پاروویروس B19 نیز نامیده می شود) یک عفونت ویروسی است که در کودکان شایع است، اگرچه می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه بیماری پنجم یا سندرم گونه سیلی خورده چیست، علائم، علت و روش تشخیص و درمان بیماری پنجم پرداختیم. با ما همراه باشید.

بیماری پنجم (سندرم گونه سیلی خورده) چیست

سندرم سیلی گونه (که بیماری پنجم یا پاروویروس B19 نیز نامیده می شود) یک عفونت ویروسی است که در کودکان شایع است، اگرچه می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. معمولاً باعث ایجاد بثورات قرمز روشن روی گونه ها می شود. اگر چه بثورات می تواند نگران کننده به نظر برسد، اما سندرم سیلی گونه معمولاً یک عفونت خفیف است که خود به خود در عرض یک تا سه هفته از بین می رود. وقتی به عفونت مبتلا شدید معمولاً مادام العمر در برابر آن مصون هستید.

با این حال، سندرم سیلی گونه می تواند برای برخی افراد جدی تر باشد. اگر باردار هستید، اختلال خونی دارید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید و در معرض ویروس قرار گرفته‌اید، باید به پزشک مراجعه کنید.

علائم بیماری پنجم

علائم سندرم گونه سیلی معمولاً  4-14 روز پس از آلوده شدن ظاهر می شود، اما گاهی اوقات ممکن است تا 21 روز ظاهر نشود.

علائم اولیه سندرم سیلی گونه

برخی از افراد مبتلا به سندرم گونه سیلی هیچ علائم اولیه ای را متوجه نمی شوند، اما بیشتر افراد علائم زیر را برای چند روز خواهند داشت:

  • دمای کمی بالا (تب) در حدود 38 درجه سانتیگراد (100.4 فارنهایت)
  • آبریزش بینی

حتما بخوانید: برای آبریزش بینی چی خوبه


  • گلو درد
  • سردرد
  • ناراحتی معده
  • احساس ناخوشی به طور کلی
  • عفونت در این دوره اولیه بسیار مسری است.

علائم بیماری پنجم

بیماری پنجم در بزرگسالان

در بزرگسالان، این علائم اغلب با درد و سفتی مفاصل همراه است که ممکن است. چند هفته یا حتی ماه ها پس از پایان سایر علائم ادامه یابد.

بثورات سیلی روی گونه

پس از چند روز، یک بثورات قرمز روشن بر روی هر دو گونه (به اصطلاح "گونه های سیلی زده") ظاهر می شود، اگرچه بزرگسالان ممکن است این را نداشته باشند. تا زمانی که این بثورات ایجاد شود، این بیماری دیگر مسری نیست.

پس از چند روز دیگر، بثورات صورتی روشن نیز ممکن است روی قفسه سینه، معده، بازوها و ران ها ظاهر شود. این اغلب ظاهری برآمده و تورم مانند دارد و ممکن است خارش داشته باشد.

بثورات معمولاً ظرف یک یا دو هفته محو می شوند، اگرچه گاهی اوقات بثورات بدن ممکن است تا چند هفته پس از پایان عفونت ظاهر شوند و از بین بروند. این می تواند توسط ورزش، گرما، اضطراب یا استرس ایجاد شود.


حتما بخوانید: روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی


چه زمانی برای بیماری پنجم مشاوره پزشکی دریافت کنید:

اگر فکر می کنید که خود یا فرزندتان به سندرم گونه سیلی زده مبتلا شده اید، معمولاً نیازی به مراجعه به پزشک عمومی ندارید، زیرا این وضعیت به طور معمول خود به خود بهتر می شود.

با این حال، باید با پزشک عمومی خود تماس بگیرید، یا اگر با کسی که به سندرم سیلی گونه مبتلا است در ارتباط هستید یا علائم عفونت و علائم زیر را دارد، با پزشک خود تماس بگیرید

  • شما باردار هستید – عفونت در بارداری، به ویژه در اوایل بارداری، خطر  سقط جنین ،  مرده زایی یا سایر عوارض را به همراه دارد. با این حال، این خطر کوچک است و بیشتر زنان باردار از قبل مصون خواهند بود.
  • یک اختلال خونی مانند کم خونی داسی شکل یا تالاسمی، یا سیستم ایمنی ضعیف دارید - عفونت می تواند باعث کم خونی شدید شود که ممکن است نیاز به درمان در بیمارستان داشته باشد. علائم کم خونی شدید، مانند پوست بسیار رنگ پریده،  تنگی نفس شدید، خستگی مفرط یا غش دارید.

در این موارد، ممکن است آزمایش خون انجام شود تا مشخص شود که آیا شما نسبت به عفونت مصون هستید یا خیر. اگر مصون نیستید، برای بررسی هر گونه مشکل به دقت تحت نظر خواهید بود. اگر دچار کم خونی شدید شدید، احتمالاً باید در بیمارستان بستری شوید و برای جایگزینی سلول های خونی آسیب دیده خود، تزریق خون انجام دهید.

چه زمانی برای بیماری پنجم مشاوره پزشکی دریافت کنید:

علت بیماری پنجم

چگونه به سندرم گونه سیلی زده مبتلا می شوید؟

سندرم سیلی گونه توسط ویروسی به نام پاروویروس B19 ایجاد می شود. این در قطرات سرفه و عطسه افراد مبتلا به عفونت یافت می شود.

این ویروس به روشی مشابه  سرماخوردگی و آنفولانزا پخش می شود. شما می توانید توسط موارد زیر آلوده شوید:

  • استنشاق قطراتی که توسط فرد مبتلا به عفونت عطسه یا سرفه می شود
  • لمس یک سطح یا شیء آلوده و سپس لمس دهان یا بینی

چه زمانی بیماری گونه سیلی خورده مسری نیست

  • فرد مبتلا به سندرم گونه سیلی در طول دوره قبل از ایجاد بثورات عفونی است. پس از ظاهر شدن بثورات، دیگر نمی توان این بیماری را منتقل کرد.

درمان بیماری پنجم

اگر شما یا فرزندتان به گونه ی سیلی زده مبتلا شدید چه باید کرد؟

سندرم گونه سیلی  زده معمولاً خفیف است و باید بدون درمان خاصی برطرف شود. اگر شما یا فرزندتان احساس ناخوشایندی دارید، می توانید برای کاهش علائم، موارد زیر را امتحان کنید:

  • استراحت کنید و مایعات فراوان بنوشید - نوزادان باید به تغذیه عادی خود ادامه دهند
  • برای تب، سردرد یا درد مفاصل، می‌توانید مسکن‌هایی مانند پاراستامول یا ایبوپروفن مصرف کنید کودکان زیر 16 سال نباید آسپرین مصرف کنند.
  • برای کاهش خارش، می توانید آنتی هیستامین مصرف کنید یا از یک نرم کننده (لوسیون مرطوب کننده) استفاده کنید. برخی از آنتی هیستامین ها برای کودکان خردسال مناسب نیستند، بنابراین ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

حتما بخوانید: کمبود کدام ویتامین باعث خارش بدن میشود و راه درمان آن


  • اگر شما یا فرزندتان احساس ناخوشایندی نداشته باشید، پس از ایجاد بثورات، نیازی به دوری از مدرسه یا کار نیست، زیرا عفونت تا این مرحله دیگر مسری نیست.
  •  مدرسه فرزندتان را در مورد عفونت مطلع کنید، تا کودکانی که علائم اولیه را بروز می دهند به سرعت شناسایی شوند و افراد آسیب پذیر آگاه شوند که ممکن است نیاز به مشاوره پزشکی داشته باشند.

نحوه انتشار بیماری پنجم (سندرم گونه سیلی خورده)

جلوگیری از گسترش سندرم گونه سیلی کار سختی است؛ زیرا اکثر مردم تا زمانی که کهیر نزنند نمی دانند که به آن مبتلا هستند. شما فقط می توانید آن را قبل از ظاهر شدن بثورات به افراد دیگر منتقل کنید. سندرم سیلی گونه توسط یک ویروس (پاروویروس B19) ایجاد می شود. این ویروس با سرفه یا عطسه در نزدیکی افراد، سطوح یا اشیاء به آنها سرایت می کند.

نحوه انتشار بیماری پنجم (سندرم گونه سیلی خورده)

برای کاهش خطر انتشار ویروس بیماری پنجم

  • دست های خود را اغلب با آب و صابون بشویید
  • هنگام سرفه یا عطسه از دستمال برای به دام انداختن میکروب ها استفاده کنید
  • از سطل در اسرع وقت برای انداختن دستمال کاغذی استفاده کنید

کارهایی که خودتان می توانید انجام دهید

  • برای سندرم گونه سیلی معمولاً نیازی به مراجعه به پزشک عمومی ندارید.
  • کارهایی وجود دارد که می توانید برای کاهش علائم انجام دهید.
  • برای جلوگیری از کم آبی مایعات فراوان بنوشید نوزادان باید به تغذیه عادی خود ادامه دهند
  • برای تب بالا، سردرد یا درد مفاصل از پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید

حتما بخوانید: قرص ایبوپروفن برای چیست


  • برای خارش پوست از مرطوب کننده استفاده کنید
  • با یک داروساز در مورد خارش پوست صحبت کنید آنها می توانند بهترین آنتی هیستامین را برای کودکان توصیه کنند
  • به کودکان زیر 16 سال آسپرین ندهید.

نکته مهم و قابل توجه

اگر باردار هستید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید و در نزدیکی فردی با سندرم گونه سیلی بوده اید، به ماما یا پزشک عمومی خود اطلاع دهید

پیشگیری از سندرم سیلی گونه

  • پیشگیری از سندرم گونه سیلی بسیار دشوار است، زیرا افرادی که به این عفونت مبتلا هستند، قبل از بروز هر گونه علائم واضح، مسری هستند.
  • با این حال، اطمینان از شستن مکرر دست‌ها توسط همه افراد خانواده ممکن است به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کند.
  • در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت از شما در برابر این بیماری وجود ندارد.
سخن آخر

بیماری پنجم یا سندروم گونه سیلی خورده ، معمولاً باعث ایجاد بثورات قرمز روشن روی گونه ها می شود. علائم سندرم گونه سیلی خورده معمولاً  4-14 روز پس از آلوده شدن ظاهر می شود، اما گاهی اوقات ممکن است تا 21 روز ظاهر نشود. در این مقاله با علائم بیماری پنجم و علت و درمان سندروم گونه سیلی خورده، آشنا شدید. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.


مقالات مرتبط:

سندرم آیزن منگر چیست؛ علائم، علت و درمان سندروم آیزن منگر

سندرم داون چیست؛ علائم، علت، تشخیص و درمان سندروم داون
 


 

از
2
رای