خواص تخمه آفتابگردان برای زنان و مردان در طب سنتی + مضرات

خواص تخمه آفتابگردان برای زنان و مردان در طب سنتی + مضرات فواید تخمه آفتابگردان چیست؟ خواص تخمه آفتابگردان برای لاغری، زنان و مردان، برای مو، کبد، رحم، کرونا، بارداری، شیردهی، عفونت، کودکان، دیابت و خوابیدن؛ مضرات تخمه آفتابگردان در سلام دنیا بخوانید.

تخمه آفتاب گردان بخاطر ارزش تغذیه ای که دارد طیف گسترده ای از فواید را برای سلامتی دارد. مصرف آن می تواند به کاهش وزن سالم و حفظ تعادل هورمون ها در زنان و مردان کمک کند. این دانه ها همچنین ممکن است شما را در مقابل بیماری های قلبی-عروقی و اختلالات متابولیسمی محافظت کند. تخمه آفتابگردان که همان میوه گل آفتابگردان است بصورت خام و بو داده مصرف می شود. تخمه افتابگردان حاوی امگا3 ویتامین‌ها، مواد معدنی و روغن‌ها است که برای بدن خواص سلامتی متعددی همراه دارد. از مهمترین فواید تخمه آفتابگردان برای سلامتی می توان به بهبود سلامت قلب، سیستم ایمنی و سلامت کلی بدن اشاره کرد. در این مطلب سلام دنیا به بررسی خواص و مضرات تخمه آفتابگردان برای زنان و مردان؛ پوست در طب سنتی را مورد بررسی قرار می دهیم،پس تا پایان مطلب همراه ما باشید.

خواص تخمه آفتابگردان 

1. تخمه افتابگردان برای کاهش سطح کلسترول خون

تخمه آفتابگردان می تواند بر فرآیند متابولیسم و ذخیره سازی تاثیر بگذارد، زیرا غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده منو و پلی هستند. چربی های اشباع شده در کره، مارگارین و گوشت خوک یافت می شود. وقتی شما چربی های اشباع شده را با چربی اشباع نشده جایگزین کنید، ممکن است سطح کلسترول شما کاهش یابد. تخمه آفتابگردان ممکن است سطح کلسترول بد خون (LDL) را کاهش بدهد. خوردن این دانه ها همچنین باعث احساس سیری می شود. علت آن سطح بالای کالری است. با خوردن دانه های آفتابگردان و ایجاد حس سیری، تمایل به مصرف غذاهای با کلسترول بالا از بین می رود. کاهش میزان کلسترول برای قلب نیز مفید است.


حتما بخوانید: برای کاهش سریع چربی خون چه بخوریم


2. خواص تخمه آفتابگردان برای سلامت قلب و عروق

تخمه آفتابگردان به کنترل سطح کلسترول خون کمک می کند. سطح کلسترول پایین به معنای احتمال کمتر ابتلا به آترواسکلروز و سایر بیماری های قلبی است. دانه های آفتابگردان اثرات ضد فشار خون را نیز نشان می دهد. این دانه ها حاوی پروتئین های خاص، ویتامین E و مواد شیمیایی گیاهی مانند هلیانتین هستند که رادیکال های آزاد در خون شما را می گیرد. پروتئین هایی که در آنها یافت می شوند (مانند پپسین و پانکراتین) از عملکرد آنزیم مبدل آنژیوتانسین ACE-1 ممانعت می کند. این آنزیم یک انقباض دهنده عروق است. رگ های خونی را تنگ می کند بنابراین فشار خون افزایش می یابد. مصرف غذاهایی که مهار کننده ACE هستند می تواند به طور موثری به کنترل بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا، حملات ایسکمیک و آریتمی کمک کند.

خواص تخمه آفتابگردان

3. خواص ضد التهابی تخمه آفتابگردان 

گل آفتابگردان، روغن و دانه های آن به خاطر اثرات ضد التهابی شناخته شده است زیرا حاوی توکوفرول فعال (ویتامین E)، اسید لینولئیک، تری ترپن ها و سایر ترکیبات پلی فنولیک است. گل، دانه و روغن آفتابگردان ممکن است اثر مثبتی روی اختلال التهابی نیز داشته باشد که شامل بیماری های دیابت، آرتریت، از دست دادن حافظه، نقرس و سیروز است.

سطح بالا قند می تواند باعث التهاب شود. خوشبختانه دانه های آفتابگردان دارای مقدار زیادی فیبر غذایی هستند که جذب مواد مغذی از غذا را به تاخیر می اندازد و از بالا رفتن قند بعد از غذا خوردن جلوگیری می کند. آیا به آن معنی است که دانه های آفتابگردان شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارند؟

4. تخمه آفتابگردان برای دیابت 

بسیاری از پزشکان اعتقاد دارند که دیابت با خوردن غذاهای مناسب قابل کنترل است. مصرف قند بالا و غذاهای حاوی کربوهیدرات زیاد می تواند موجب افزایش قند خون شود. اگر دچار دیابت باشید این غذاها وضعیت را بدتر می کند. خوردن میان وعده هایی با کلسترول پایین و غذاهای GI پایین، مانند تخمه آفتابگردان می تواند به شما در کنترل دیابت کمک کند. تخمه آفتابگردان شاخص گلیسمی پایین در حدود 20 دارند. خوردن آنها و دانه های کدو تنبل می تواند از بالا رفتن قند خون (هیپرگلیسمی) جلوگیری کند. اسیدهای چرب اشباع نشده و ترکیبات پلی فنولی در تخمه آفتابگردان همچنین اثر ضد دیابت دارند. با کنترل میزان قندتان، به طور غیر مستقیم از کبد، پانکراس و دیگر اندام های حیاتی خود محافظت می کنید.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش های گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت


5. تخمه آفتابگردان یبوست و اسهال را کاهش می دهد

غذای حاوی فیبر بالا مانند تخمه آفتابگردان، گردو، دانه های کدو تنبل، سویا و سایر آجیل ها و دانه ها به عنوان ملین و ضد یبوست عمل می کند. می توان دانه ها و آجیل ها را به تنهایی مصرف کرد یا آن را به صبحانه های سبک یا ماست اضافه کرد. اما، اطمینان یابید که 35-20 گرم از این دانه و آجیل ها را به صورت روزانه مصرف می کنید. مصرف فیبر زیاد یا خیلی کم این دانه می تواند یبوست یا اسهال را بدتر کند. خواص ضد التهابی تخمه آفتابگردان می تواند سندروم روده تحریک پذیر (IBS) را کاهش دهد. اما نوشیدن آب همراه با آن را فراموش نکنید. بدون آب، دانه های فیبری بیشتر ازین که مفید باشند، می توانند به شما آسیب بزنند.

6. تنظیم اختلالات استروژن با تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان یکی از غنی ترین منابع فیتواستروژن هستند. فیتواستروژن ها، متابولیت های گیاهی هستند. این مواد شیمیایی گیاهی از نظر ساختاری و عملکردی مشابه هورمون ها، به ویژه استروژن و تستوسترون هستند.

مطالعات نشان می دهد که فیتواستروژن ها، لیگنان ها و ایزوفلاون ها دارای خواص مفید متعددی هستند که می تواند به جلوگیری از سرطان سینه، پروستات، پوکی استخوان و اختلالات بعد از یائسگی کمک کند. این پیش سازهای گیاهی نیز به گیرنده های استروژن موجود در بدن شما متصل می شوند و ممکن است تاثیر مثبتی بر عملکرد مغز، استخوان، کبد، قلب و تولید مثل داشته باشد. اما این ویژگی از فیتواستروژن ها بسیار بحث برانگیز است و بسیاری از محققان اثرات مثبت آن را تایید نمی کنند.

7. خواص ضد میکروبی تخمه آفتابگردان

محققان ادعا می کنند که عصاره تخمه آفتابگردان خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی را نشان می دهد. این دانه ها می توانند رشد برخی از گونه های باکتری مانند سالمونلا تیفی، استافیلوکوک اورئوس، باکتری باسیلوس سوبتیلیس و باکتری ویبریو کلرا را متوقف کند. وقتی صحبت از قارچ ها می شود، این دانه ها ممکن است مانع از رشد Aspergillus fumigates، Rhizopus stolonifer، Candida albicans و Fusarium oxysporum شوند.

تانن ها، آلکوئیدها و ساپونین ها موجود در تخمه آفتابگردان با چرخه سلولی و سنتز پروتئین تداخل می یابد به این ترتیب باکتری ها و پاتوژن های قارچی را می کشد. تخمه آفتابگردان یک میان وعده سالم، خوشمزه و سیر کننده است. این دانه ها می توانند توسط افراد پیر و جوان مصرف شوند، فرقی نمی کند دیابت دارید یا با سرطان مبارزه می کنید.

خواص ضد میکروبی تخمه آفتابگردان

8. خواص تخمه آفتابگردان برای پوست

مطالعه انجام شده که توسط گروهی از محققان در مجله تغذیه منتشر شد، نشان می دهد که تخمه آفتابگردان آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند. یکی از بهترین خصوصیات تخمه آفتابگردان، میزان ویتامین E بالای آن است. با مصرف یک چهارم فنجان از این دانه ها، 80% نیاز روزانه شما به ویتامین E تامین می شود، شما می توانید آنتی اکسیدان های اصلی را با اضافه کردن این دانه ها به رژیم غذایی خود دریافت کنید. ویتامین E می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان برای پوست عمل کند و با فزایش گردش خون باعث کاهش چین و چروک شده به جوان سازی پوست کمک کند.

9. بهبود سلامت مغز با خوردن تخمه آفتابگردان

مطالعات متعدد ثابت کرده است که تخمه آفتابگردان می توانند تاثیر آرام بخشی بر روی مغز داشته باشند و همچنین باعث بهبود خلق و خوی شما می شوند. این خاصیت تخمه آفتابگردان به دلیل میزان بالای تریپتوفان موجود در آن است. هنگامی که شما مواد غذایی حاوی تریپتوفان می خورید، به طور موثری تولید سروتونین در مغز افزایش می یابد که یک انتقال دهنده عصبی است. سروتونین همچنین تاثیر بسزایی در ایجاد احساس آرامش و کاهش تنش دارد. محتوای کولین در این دانه ها نقش حیاتی در حافظه و بینایی دارد.

تخمه آفتابگردان دارای مقادیر بالایی از بتائین هستند که به طور موثری در برابر بیماری های قلبی-عروقی مانند فشار خون بالا از شما حفاظت می کند. علاوه بر این، وجود آرژنین در این دانه ها نیز مسئول سلامت قلب است. لیگنین ها سطح کلسترول خون را در مقدار مناسبی حفظ می کنند و به این ترتیب از حملات قلبی و اسکلروز جلوگیری می کنند.


حتما بخوانید: خواص و مضرات اسفرزه برای لاغری و سلامتی


10. تخمه آفتابگردان برای لاغری 

در حالیکه این دانه ها میزان کالری بالایی دارند، مقدار خوبی از فیبر رژیمی را نیز دارا هستند. این می تواند به سرعت بخشیدن روند گوارش و کاهش سطح کلسترول کمک کند. علاوه بر این، فیبر کمک می کند تا احساس سیری کنید و از غذا خوردن بیش از حد جلوگیری کند.

فواید تخمه آفتابگردان

11. جلوگیری از آسیب سلولی با تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان غنی از ویتامین E هستند که یکی از مواد غذایی اصلی مورد نیاز بدن است. این دانه ها آنتی اکسیدان های بی نظیری هستند که گسترش رادیکال های آزاد را در بدن متوقف می کنند، رادیکال های آزاد می توانند منجر به آسیب و بیماری های سلولی شوند. همچنین در عملکرد مناسب سیستم گردش خون نیز موثر است. در هنگامی که دچار زخم خارجی می شوید ویتامین E به لخته شدن خون کمک می کند، در نتیجه روند بهبودی سرعت می یابد. تخمه آفتابگردان به کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت کمک می کند. سلنیوم موجود در آنها آسیب سلولی را درمان و سلول های سرطانی را از بین می برد.  

12. کنترل سطح کلسترول با تخمه آفتابگردان 

تحقیق انجام شده در مجله فیزیولوژی و فارکولوژی کانادا ثابت کرده است که فیتواسترول ها یک ترکیب خوب برای کنترل کلسترول هستند. فیتواسترول ها در بالاترین غلظت در تخمه آفتابگردان و پسته یافت می شوند. بنابراین، خوردن روزانه یک مشت از این دانه ها با کاهش سطح کلسترول LDL و رسوب پلاک در شریان ها و رگ های خونی می تواند به حفاظت از قلب شما کمک کند.

13. تخمه آفتابگردان برای توازن سطح هورمون مفید است

تحقیقات ارتباط بین مصرف تخمه آفتابگردان و بهبود عملکرد غده تیروئید را نشان داده است. این دانه ها دارای اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 هستند که به غده تیروئید کمک می کند تا متابولیسم مطلوب را حفظ کند.

14. تخمه آفتابگردان برای بهبود گوارش

تخمه آفتابگردان مقدار زیادی از فیبرهای رژیمی را دارند که به حرکات دودی روده و دفع راحت تر مدفوع کمک می کند. اگر بدن شما کمبود فیبر داشته باشد احتمال بیشتری برای بوجود آمدن مشکلاتی مانند یبوست و هموروئید وجود دارد. مشکلات شدید گوارشی می تواند سمیت درون روده را افزایش بدهد. میزان توصیه شده برای مصرف فیبر حدود 30 گرم برای افراد بالغ است. با این حال، نظر سنجی ها نشان داده است که اغلب مردم به طور روزانه حدود 15 گرم فیبر مصرف می کنند. با افزون تخمه آفتابگردان در رژیم غذایی، به راحتی می توانید یک منبع قوی از فیبر رژیمی را دریافت کنید و احتمال بروز مشکلات مربوط به هضم را کاهش دهید. دانه آفتابگردان همچنین می تواند تعادل باکتری در روده شما را بهبود بخشد و جذب مواد غذایی را بیشتر کند.

15. تخمه آفتابگردان انرژی زا است

اکثر ورزشکاران از خوردن تخمه آفتابگردان لذت می برند، زیرا این دانه ها مقدار زیادی پروتئین و کربوهیدرات فراهم می کند. خوردن این دانه ها باعث می شود کبد گلیکوژن زیادی در جریان خود آزاد کند، گلیکوژن شکلی از قند است؛ در نتیجه باعث افزایش سریع انرژی می شود.


حتما بخوانید: مواد غذایی انرژی زا برای رفع بی حالی


16. خواص ضد سرطانی تخمه آفتابگردان

فیتواسترول ها در تخمه آفتابگردان توانایی کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارد و ایمنی بدن را افزایش می دهد. تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر کافی از سلنیوم هستند، مطالعات مختلف ارتباط بین سلنیوم و جلوگیری از بروز و گسترش سرطان را نشان داده است. همچنین استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و رادیکال های آزاد را قبل ار اینکه بتوانند آسیب زیادی وارد کنند، خنثی می کند.

بر اساس یک مطالعه انجام شده توسط Shuangshuang Guo و همکارانش، مشخص شده است که تخمه آفتابگردان ممکن است به علت داشتن اسید اولئیک و  لینولئیک اسید کونژوگ، اثرات ضد سرطانی و خواص آنتی اکسیدانی داشته باشند. همچنین دارای ویتامین E است که طبق تحقیقات مشخص شده است تاثیر ضد سرطانی دارد. با این حال تحقیقات بیشتر برای حمایت از اثرات ضد سرطان آن ضروری است.

تخمه آفتابگردان برای سلامتی

17. خوردن تخمه آفتابگردان برای بهبود خلق و خو

منیزیم با بهبود وضعیت خلق و خو مرتبط است. این ماده معدنی در غلظت متوسط در دانه آفتابگردان وجود دارد. اگر از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، تخمه آفتابگردان را به میان وعده روزانه خود اضافه کنید.

18. تخمه آفتابگردان به داشتن خواب بهتر کمک می کند 

منیزیم کمک می کند بدن تریپتوفان را به سروتونین تبدیل کند. سروتونین هورمون شادی است و می تواند احساس خوبی به بدن شما بدهد و برای داشتن خواب راحت موثر باشد.

19. خواص تخمه آفتابگردان برای چاقی صورت

تخمه آفتابگردان حاوی کالری زیادی است هر 30 گرم این تخمه حاوی 165 کالری است علاوه براین چربی موجود در آن هم به افزایش وزن کمک می کند، البته لازم به ذکر است که چربی موجود در آن مضر نیست و درصد چربی  غیر اشباع آن از چربی اشباع بیشتر است.بنابراین افرادی که به دنبال افزایش وزن هستند می توانند با مصرف مقدار زیاد تخمه آفتابگردان به این هدف دست پیدا کنند،که چاق شدن صورت هم بخشی از آن است.

خواص تخمه آفتابگردان برای چاقی صورت

20. خواص تخمه آفتابگردان برای اسپرم

تخمه آفتابگردان حاوی مقادری زیادی ویتامین E است،این ویتامین برای افزایش اسپرم و قدرت باروری مردان موثر عمل می کند.علاوه براین تخمه آفتابگردان حاوی روی است،این ماده معدنی برای باروری نقش موثری دارد و به رشد اسپرم هم کمک می کند.


حتما بخوانید: قویترین داروی تقویت اسپرم


21. خواص تخمه آفتابگردان برای مو

تخمه آفتابگردان حا.ی ویتامین B6 ،مس و آهن است و با افزایش گردش خون در پوست سر به تحریک رشد مو کمک می کند و ریزش مو را کاهش می دهد.علاوه براین،نتایج تحقیقات مشخص کرد که وجود ماده ای به نام توکوترینول در ویتامین E مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند که در کاهش مو موثر است.

خواص تخمه آفتابگردان برای مو

22. خواص تخمه آفتابگردان برای کودکان

مصرف تخمه آفتابگردان به دلیل وجود ویتامین E، منیزیم، فسفر، روی، پروتئین و فولات موجود در آن ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودکان را تامین می کند.علاوه براین تخمه آفتابگردان سرشار از فیبر است و فیبر موجود در آن به بهبود هضم کمک می کند و  از بروز یبوست در کودکان پیشگیری می کند.وجود منابع آهن در تخمه آفتابگردان به درمان کم خونی در کودکان کمک می کند.

23. خواص تخمه آفتابگردان برای عفونت

وجود ویتامین ها و مواد معدنی در تخمه آفتابگردان با تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و بیماری‌ها می شود.از جمله ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن می توان به روی و سلینوم اشاره کرد،زیرا روی برای تقویت سیستم ایمنی مفید است و از طرف دیگر سلینوم در کاهش التهاب و درمان عفونت و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری را برعهده دارد.

24. خواص تخمه آفتابگردان در بارداری

وجود مقادیر زیاد فولات در تخمه آفتابگردان برای حفظ سلامت جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید است و می تواند مانع از بروز زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد در هنگام تولد شود،علاوه براین این ماده معدنی برای تکثیر DNA و RNA که روی رشد و جنین اثر گذار هستند،را هم بهبود میبخشد.تخمه آفتابگردان سرشار از روی است، وجود این ماده برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری برای زنان باردار نقش موثری دارد.وجود مقادیر ویتامین B12 برای تولید هموگلوبین در گلبول های قرمز خون هم موثر است.

خواص تخمه آفتابگردان در بارداری

25. خواص تخمه آفتابگردان در شیردهی

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر زیادی روی است که در دوران شیردهی به تقویت سیستم ایمنی مادر کمک می کند و از بروز بیماری ها،ابتلا به عفونت و در مقابل حملات ویروس ها از بدن محافظت می کند.

26. خواص تخمه آفتابگردان برای کرونا

برای مقابله و پیشگیری از بیماری کرونا باید در برنامه غذایی تان مواد مغذی و ویتامین های ضروری وجود داشته باشد تا بتواننند با تقویت سیستم ایمنی از بروز این بیماری جلوگیری کنند.ویتامین E ، روی و سلنیوم از جمله  ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای تقویت سیستم ایمنی هستند.از آنجایی که تخمه آفتابگردان سرشار از این ویتامین ها و مواد معدنی است، بنابراین مصرف آن می تواند با تقویت سیستم ایمنی از بروز کرونا هم جلوگیری کند.

27. خواص تخمه آفتابگردان برای کبد

خواص سلامتی تخمه آفتابگردان برای کبد را می توان به وجود ویتامین‌های A، D و املاح معدنی فراوان در آن مرتبط دانست.زیرا وجود این املاح معدنی  ویتامین های مهم در حفظ سلامت کبد نقش موثری دارند و با دفع  سموم از کبد در درمان کبد چرب هم موثر عمل می کند.

خواص تخمه آفتابگردان برای کبد

28. خواص تخمه آفتابگردان برای رحم

تخمه آفتابگردان حاوی مقادیر قابل توجهی روی،اسیر فولیک و سلنویم است که تمامی این مواد مغذی و ضروری برای تقویت رحم و افزایش شانس باروری با فواید فوق العاده ای همراه هستند.


حتما بخوانید: افزایش قدرت باروری زنان و مردان با 21 نکته مفید


29. خواص تخمه آفتابگردان خام

تخمه آفتابگردان خام به دلیل نداشتن نمک و روغن خواص فراوانی برای بدن بهمراه دارد.وجود سلنیوم در تخمه آفتابگردان مانند یک آنتی اکسیدان قوی و عالی برای سلامت تیرویید عمل می کند. همچنین وجود مقادیر خوبی از منیزیم به حفظ سلامت مغز، قلب و ماهیچه‌ها و درمان افسردگی کمک می‌کند. تخمه آفتابگردان حاوی ریبوفلاوین است،وجود این ماده در بدن باعث تبدیل کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین به انرژی آزاد می شود و انرژی مورد نیاز در هنگام تمرینات بدنسازی را هم افزایش می دهد.سایر خواص سلامتی تخمه آفتابگردان خام شامل حفظ سلامت و زیبایی پوست، کاهش وزن، جلوگیری از آسیب‌های سلولی ،کاهش وزن، بهبود گوارش، کمک به رشد و نمو، کمک به خواب، تقویت استخوان، درمان آرتروز و  درمان یبوست و اسهال است.

خواص تخمه آفتابگردان خام:بهبود خواب

30. تخمه آفتابگردان چاق کننده است

تخمه آفتابگردان به دلیل داشتن کالری زیاد و چربی های غیراشباع می تواند در صورت مصرف زیاد موجب افزایش وزن شود اما در صورتی که به اندازه مصرف شود با بروز چاقی همراه نمی باشد.البته باید بگویم که چربی غیر اشباع موجود در تخمه آفتابگردان برای سلامت بدن مضر نیستند.

مضرات تخمه آفتابگردان

مصرف بیش از حد تخمه آفتابگردان می تواند با بروز عوارض جانبی نظیر افزایش وزن، جوش زدن ،مشکلات کلیوی و افزایش فشار خون همراه باشد.البته در صورت مصرف متعادل از این ماده خوراکی پر خاصیت می توان خطر بروز عوارض جانبی را کاهش داد.

سخن پایانی:

تخمه آفتابگردان که میوه گل آفتابگردان است در بین افراد برای تماشای مسابقات ورزشی و دورهمی های دوستانه محبوبیت زیادی دارد،اما علاوه براین تخمه آفتابگردان به دلیل داشتن ویتامین ها و املاح معدنی و امگا 3 برای سلامت بدن خواصی بهمراه دارد.از جمله خواص سلامتی تخمه آفتابگردا می توان به حفظ سلامت قلب، مغز، درمان کبد چرب، سرماخوردگی، کاهش وزن اشاره کرد.با مصرف متعادل این ماده خوراکی از فواید بی نظیر آن برای سلامتی که در قسمت بالا توضیح داده ایم، بهره مند شوید.


مقالات مرتبط:

خواص، فواید و مضرات تخمه کدو برای مردان و زنان

خواص تخمه هندوانه برای سلامتی



از
2
رای