تمبر هندی (به انگلیسی: Tamarind) یک میوه ترش و شیرین و خوشمزه است که عطر و طعم مخصوص به خود را دارد. این میوه بر روی درخت و در داخل یک پوسته رشد می کند و از یک میوه سبز رنگ خشک شده تهیه می شود. این گیاه همچنین به علت رشد در یک پوسته سبز رنگ در گروه سبزیجات جای می گیرد. تارت این میوه نیز بسیار خوشمزه است و مغز آن را می توان با افزودن کمی شکر یا نمک خورد. این میوه فراوان بوده و به عنوان یکی از موادی است که در سس های مختلف در غذاهای لذیذ آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد و طعم بسیار قوی خود را دارد. ما در این مطلب سلام دنیا، به بررسی تمبر هندی برای چی خوبه و فواید و مضرات تمرهندی برای سلامتی، دیابت، لاغری، سرماخوردگی، معده، سرطان و خواص تمرهندی ترش و شیرین برای پوست و مو در طب سنتی پرداختیم. با ما همراه باشد.
تمبر هندی برای کجاست
تمر هندی میوه مناطق استوایی قاره آفریقا است که از سنگال در غرب، سودان و اتیوپی در شرق، موزامبیک و ماداگاسکار در جنوب آن رشد می کند.این میوه همچنین به تاریخ مصر باز می گردد و گفته می شود که در حدود 400 سال پیش از میلاد کاشته شده است. این گیاه بومی مناطق آفریقای گرمسیری و جنوب آسیا است؛ اما برای مدت طولانی در هند کاشت شده است و این چنین تصور می شود که بومی این شبه قاره بوده است. همچنین گفته می شود که تمبر هندی خواص درمانی زیادی دارد و به وسیله پزشکان عرب مورد استفاده قرار می گرفته است. و در آسیا در کشورهای تایلند، بنگلادش، اندونزی نیز پرورش یافته است. این میوه در ایران در استان سیستان و بلوچستان بصورت خودرو می روید.
تمبر هندی برای چی خوبه
تمر هندی یک ماده خوراکی ترش مزه است که در تهیه انواع سسها، مواد غذایی و …کاربرد دارد.تمبر هندی به دلیل داشتن ترکیبات مهم مانند منیزیم، پتاسیم، آهن، فسفر، کلسیم، ویتامین B، مس، سلنیوم، پروتئین، فیبر، ویتامین C، ویتامین K و فولات است. این میوه ترش مزه دارای عنصر گیاهی پلی فنول است که خاصیت آنتیاکسیدانی برای بدن انسان فراهم می کنند. علاوه بر این، تمر هندی دارای مواد معدنی، آمینواسیدها، ویتامینها و مقداری کالری است که همین ترکیبات خواص سلامتی فوق العاده ای برای بدن انسان بهمراه دارد.بهبود گردش خون، بهبود عملکرد عصبی، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد میکروب و ویروس، از بین برنده انگلهای بدنی، تشکیل استخوانها و تقویت آنها، برطرف کننده یبوست، کاهش فشار خون و سلامت چشمها، دندانها و پوست، کنترل دیابت و تسکین دهنده دردهای معدهای از جمله خواص سلامتی تمر هندی هستند.
حتما بخوانید: درمان ورم معده با دارو و عرقیات گیاهی طب سنتی
تمبر هندی موارد استفاده زیادی دارد. تمر هندی می تواند به صورت معجون یا به عنوان یکی از مواد اولیه در بسیاری از غذاهای عربی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، تصور می شود که اعراب آن را از هند آورده تا در کشور خود پرورش دهند. به همین دلیل است که به خلیج فارس راه پیدا کرده است. آب تمبر هندی و مغز آن این روزها اغلب برای درمان دیابت به کار می رود؛ زیرا طبیعت آن هم شیرین و هم اسیدی است. تاریخ، همچنین برخی خرافات مربوط به مناطق مختلف را نشان می دهد.
آفریقایی ها معتقد بودند که درخت تمبر هندی مقدس است. در میانمار اعتقاد داشتند که درخت تمبر هندی مکانی است که باران خدا در آن جای دارد. مردم مالایا تا به امروز از مواد خام مخلوط مغز تمبر هندی و شیر نارگیل برای تغذیه کودکان استفاده می کنند. از پوست درخت اغلب به عنوان سرچشمه خرد یاد می شود. این درخت معمولا در نواحی بومی وحشی رشد می کند، اما در مناطق دیگری که آن را تولید می کنند نیز کشت می شود. بافت آن بسیار شبیه به خرما است و شامل دانه هایی در وسط خود است، اما طعم آن کاملا برعکس خرما است. بسته به نوع، معمولا ترش مزه است و اغلب حسی مانند خوردن لیمو را منتقل می کند.
پوسته آن به سادگی جدا می شود که اغلب در فروشگاه ها به صورت جدا شده و آماده مصرف موجود است. تمبر هندی یک ماده مهم در بسیاری از غذاها در سرتاسر جهان شده است؛ زیرا پرورش آن بسیار آسان است. حتی دانه های آن بسیار مفید هستند زیرا حاوی روغن هسته هستند که در رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن نیز قابل مصرف است. از روکش دانه ها هم در آفریقا استفاده هایی به عمل می آید.
خواص تمر هندی برای سلامتی
تمبر هندی سرشاز از مواد مغذی است و به طور شگفت آوری در مقایسه با سایر میوه ها، حاوی مقدار بسیاری کلسیم است. نام علمی تمبر هندی (Tamarindus indica) است. فهرستی از مواد مغذی موجود در آن وجود دارد. این میوه هم خوشمزه بوده و هم برای سلامت بدن مفید است که یک ترکیب نادر محسوب می شود. این میوه شامل ویتامین های E و C و B و مواد معدنی مختلف است. ارزش تغذیه ای کامل آن را می توان برای هر 100 گرم دانه به صورت زیر تخمین زد:
- کلسیم: 35 تا 170 میلی گرم
- پتاسیم: 375 میلی گرم
- ویتامین A (آ): 15 I.U
- تیامین: 0.16 میلی گرم
- اسید تارتاریک: 23.8-8 میلی گرم
- فسفر: 110-50 میلی گرم
- پروتئین: 3.10 میلی گرم
- منیزیم: 92 میلی گرم
- ریبوفلاوین: 0.07 میلی گرم
برگ های سبز آن نیز شامل فواید تغذیه ای متعددی هستند. هنگامی که برگ ها جوان هستند، حاوی 63 میلی گرم سولفور و 101 میلی گرم کلسیم هستند.
در این خصوص، در این قسمت 11 فایده تمبر هندی برای سلامتی بررسی می شود:
1. خواص تمبر هندی برای یک قلب سالم
مصرف تمبر هندی به کاهش بیماری های مربوط به قلب کمک می کند. مشاهده شده است که تمبر هندی رگ های خونی را از کلسترول LDL رها می کند. فیبر بالا ممکن است دلیلی برای این مساله باشد. پتاسیم موجود در تمبر هندی نیز به عنوان بازکننده رگ ها عمل می کند که فشار خون را با کاهش میزان استرس در عروق و سایر رگ ها کنترل می کند. تمبر هندی سرشار از ویتامین C است که به دفع رادیکال های آزاد که ممکن است در نهایت منجر به علائم مزمن بیماری های قلبی شوند؛ کمک می کند.
حتما بخوانید: چه میوه هایی قند خون را پایین می آورد
2. خواص تمبر هندی برای دیابت
آلفا آمیلاز ترکیبی است که در تمبر هندی یافت می شود. مشاهده شده است که مانع از جذب کربوهیدرات های موجود در شکر می شوند. مقدار بسیار زیاد شکر در خون منجر به بیماری دیابت می شود. پانکراس قادر به کنترل سطح انسولین در بدن نیست که باعث بیماری هایی به غیر از دیابت می شود. تمر هندی فشار بر لوزالمعده را کاهش داده و از این طریق سطح گلوکز خون در افراد دیابتی را کم میکند.علاوه براین این میوه ترش مزه نقش موثری در کاهش وزن داشته و علاوه بر بهبود مقاومت انسولین در مبتلایان به دیابت، موجب کاهش چربی ها هم می شود.
3. خواص تمبر هندی برای سیستم ایمنی بدن
تنها ارزیابی فواید مصرف تمبرهندی، فواید سلامتی آن را برجسته می کند. این میوه سرشار از ویتامین C و سایر ویتامین ها است که به علت خاصیت آنتی اکسیدان خود شناخته می شوند و به دفع رادیکال های آزاد کمک می کنند. تمبر هندی همچنین خاصیت ضد میکروبی و ضدعفونی کننده دارد که منجر به سیستم ایمنی قوی شده که تحت تاثیر عفونت های ویروسی قرار نمی گیرد. انگل ها نمی توانند محیطی را که سرشار از آنتی اکسیدان است، تحمل نمایند.
4. خواص تمبر هندی برای جلوگیری از گرما زدگی
اگر در منطقه بسیار گرم زندگی می کنید و به اندازه کافی آب نمی خورید، در معرض گرما زدگی قرار دارید. آب تمبر هندی با مقداری زیره سبز می تواند مانع از گرمازدگی شده و بدن را خنک کند.
5. خواص تمبر هندی برای لاغری
یکی از مشکلاتی که مردم با آن سر و کار دارند، اضافه وزن است. تمبر هندی علاوه بر فوایدش به کاهش وزن اضافی شما نیز کمک می کند. آنزیمی در بدن وجود دارد که چربی ذخیره می کند و هیدروکسی سیتریک اسید یا HCA موجود در تمبر هندی، این آنزیم را از ذخیره چربی باز می دارد. همچنین باعث کاهش اشتها شده، زیرا انتقال دهنده عصبی سروتونین را افزایش می دهد.
حتما بخوانید: برنامه کامل رژیم مدیترانه ای 30 روزه برای لاغری و کاهش وزن
چاقی نتیجه افزایش چربی بدن، هیپرپلازی و هیپرتروفی سلول های چربی و نفوذ ماکروفاژها در بافت چربی است. بسیاری از داروهای کاهش وزن آزمایش شده اند، اما تعداد بسیار کمی از آنها می توانند به طور ایمن استفاده شوند و بیشتر آنها دارای عوارض جانبی زیادی هستند. در مدل حیوانی تغذیه شده با عصاره تمیر هندی،خواص کاهش وزن و کاهش چربی خون را نشان داد. تصور می شود که فلاونوئیدها و پلی فنول های موجود در تمبر هندی می توانند مسئول کاهش وزن باشند.در نتایج بررسی ها مصرف تمبر هندی اثرات کاهش وزن، کلسترول سرم و اثر کاهنده ، کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL را نشان می دهد.از طرف دیگر تمر هندی به دلیل وجود اسید هیدرو کسی سیتریک با کاهش اشتها در فرد و رفع آنزیمهای چربی در بدن به موجب کاهش وزن می شود.
6. خواص تمبر هندی برای کمک به تقویت ماهیچه ها و اعصاب
B کمپلکس موجود در تمبرهندی که به شکل تیامین است، به عنوان تقویت کننده عملکرد عصب شناخته شده و به رشد عضلات قوی کمک می کند. این امر منجر به سلامتی و بدن قوی می شود.
7. خواص تمبر هندی برای کمک به هضم
تمبر هندی حاوی اسید تارتاریک، اسید مالیک و پتاسیم است که همه آنها موادی هستند که به تقویت سیستم گوارش کمک می کنند. تمبر هندی فواید متعددی برای شکم دارد زیرا به درمان اسهال و یبوست کمک می کند. این فواید به طور جداگانه در برگ ها و مغز میوه یافت می شود.
8. خواص تمبر هندی برای پیشگیری از زخم معده
تنها یک دستگاه گوارش سالم می تواند به جذب مواد مغذی با پتانسیل کامل بپردازد. مصرف منظم تمبر هندی می تواند مانع از ابتلا به زخم معده شود. عصاره دانه تمبر هندی حاوی ترکیباتی است که مانع از بروز زخم معده می شود.
9. خواص تمبر هندی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان
سرطان ناشی از رشد سلول هایی است که بر روی رادیکال های آزاد رشد می کنند. تمبر هندی به عنوان یک منبع سرشار از آنتی اکسیدان ها، آنتی اکسیدان ها را در بدن بیشتر می کند که منجر به از بین رفتن سلول های سرطانی می شود.
10. خواص تمبر هندی برای سرماخوردگی ( آنتی هیستامین)
تمبر هندی همچنین به دفع سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. این بیماری ها معمولا به دلیل آلرژی و عفونت های ویروسی به وجود می آیند. به هر حال، تمبر هندی خاصیت آنتی هیستامین دارد که به جلوگیری از حملات آسم و انواع دیگری از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند.تمر هندی حاوی مقادیر فراوان کاروتن، ویتامین C و برخی فلاونوئیدها است؛ از این رو اگر بطور مداوم دچار سرماخوردگی میشوید، میتوانید با قرار دادن این میوه پرخاصیت در برنامه غذایی دفعات ابتلا به بیماری سرماخوردگی را کاهش داده و در صورت ابتلا بهبودی سریع تر داشته باشید.
حتما بخوانید: بهترین دمنوش ها برای سرماخوردگی و آنفولانزا
11. خواص تمبر هندی برای آرتریت روماتوئید
تمر هندی دارای خواص ضد التهابی قوی است از این رو در طب سنتی از آن برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده می شود؛این خاصیت تمر هندی با از بین بردن مواد شیمیایی التهابی مانند اینترلوکین باعث کاهش آسیب به مفاصل می شود.
12. خواص تمبر هندی برای درمان کم خونی
تمر هندی، منبع خوبی از آهن شناخته شده است از این رو مصرف این خوراکی ترش مزه می تواند تولید گلبول های قرمز خون و بهبود گردش خون در بدن را افزایش داده و از این طریق به درمان کم خونی و علائم آن کمک کند.
13. خواص تمبر هندی برایتقویت حافظه
تمر هندی حاوی مقادیر بالای تیامین (ویتامین B6) است این ماده مغذی با بهبود عملکرد مغز منجر به تقویت حافظه می شود.
14. خواص تمبر هندی برای کیسه صفرا
مصرف تمر هندی در دفع صفرا موثر عمل می کند و به رقع ناراحتی های ناشی از صفرا کمک می کند،در نتیجه می تواند برای حفظ سلامت کیسه صفرا سودمند باشد.
15. خواص تمر هندی برای کبد
تمر هندی از خواص ضدعفونی کننده و سم زدایی برخوردار است بنابراین می توان آن را میوه مفید برای برای کبد در نظر گرفت.از طرف دیگر مصرف این خوراکی به درمان مشکلات صفراوی نیز کمک می کند.تمبر هندی با کمک به کاهش چربی تجمع یافته در اطراف کبد موجب کاهش کلسترول بد LDL می شود. اگر از کبد چرب رنج می برید و یا به دنبال حفظ سلامت کبدتان هستید حتما این میوه را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
16. خواص تمر هندی برای یبوست
تمر هندی حاوی مقادیر قابل توجهی فیبرهای خوراکی است از این رو می تواند به درمان طبیعی یبوست کمک کند. علاوه براین این میوه صفراوی است با کمک به هضم سریع تر و راحت تر غذا،عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.همچنین این میوه استوایی ترش مزه به درمان اسهال مزمن و تنظیم ترشح آب معده نیز کمک می کند.
17. فواید تمر هندی برای مردان
زود انزالی یکی از مشکلاتی که است که می تواند باعث نارضایتی جنسی در هر دو طرف شده و اضطراب ناشی از این مشکل را افزایش دهد. زود انزالی از متداولترین اختلال فعالیت زناشویی در مردان بوده و ممکن است هر مردی در بعضی از مراحل زندگی خود آن را تجربه کند.در کنار درمان های دارویی مصرف میوه تمر هندی نیز یک درمان های طبیعی برای رفع مشکل زو انزالی در مردان است.در ادامه بیشتر درباره خواص تمر هندی برای زود انزالی صحبت خواهیم کرد.
حتما بخوانید: برای درمان زود انزالی چی بخوریم
18. خواص تمر هندی برای زود انزالی
اگرچه برای اثبات اثربخشی تمر هندی برای زود انزالی به مطالعات بیشتری نیاز است،اما نتایج مطالعات متعددی نشان داده ان که تمر هندی به چند دلیل می تواند به درمان زود انزالی در مردان کمک کند.از آنجایی که این میوه حاوی آنتی اکسیدانهای زیادی است بنابراین می تواند با مبارزه با رادیکالهای آزاد به حفظ سلامت سلولهای بدن و دستگاه تناسلی کمک کرده و در نتیجه زود انزالی را درمان کند.از طرف دیگر تمر هندی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامینها و مواد معدنی است بنابراین مصرف آن می تواند با تامین این مواد مغذی موجب تقویت توانایی جنسی و در نتیجه تاخیر انداختن انزال در آقایان شود.
19. خواص تمر هندی برای زنان
مصرف تمر هندی به دلیل وجود فیبر می تواند برای زنان باردار مفید باشد در ادامه مطلب توضیحات بیشتری ارائه خواهیم کرد.
20. خواص تمبر هندی برای جنین
همانطور که گفته شد تمر هندی حاوی مقادیر قابل توجه ای از فیبر و مواد مغذی است بنابراین مصرف این میوه می تواند به بهبود رشد جنین کمک کند.
21. خواص تمبر هندی در بارداری
وجود مقادیر قابل توجه فیبر در تمر هندی به درمان حالت تهوع صبحگاهی و یبوست دوران بارداری کمک می کند.البته به دلیل حساس بودن دوران بارداری بهتر است خانوم های باردار قبل از گنجاندن تمر هندی در برنامه غذایی خود حتما با پزشک خود مشورت کنند.
22. خواص تمبر هندی برای پوست
اگرچه مطالعه دقیقی از دلیل اصلی ضد پیری وجود ندارد، تمبر هندی به عنوان یک مراقبت کننده از پوست، آسیب های خورشیدی را منعکس کرده و می تواند به عنوان یک لایه بردار استفاده شود. این میوه حاوی آلفا هیدروکسیل است که به از بین بردن لکه و آکنه کمک می کند.
مرطوب کننده طبیعی پوست
تمر هندی به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی یک مرطوب کننده ی طبیعی پوست محسوب می شود.
لایه بردار طبیعی پوست
وجود مقادیر بالای آلفا هیدروکسی اسید ها (AHA) در تمر هندی در پاک سازی و لایه برداری پوست صورت موثر عمل می کنند.
روشن کننده طبیعی پوست
عواملی نظیر استرس، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و آلودگی هوا در تیره تر شدن رنگ پوست دخیل هستند.یک روش طبیعی برای درمان تیرگی پوست استفاده از تمر هندی در ماسک خانگی است.زیرا تمر هندی با داشتن ترکیبات قوی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.
جوان سازی پوست صورت
آنتی اکسیدان ها، فیبر و ویتامین های مختلف در تمر هندی با کاهش رادیکال های آزاد موجب رفع چین و چروک و در نتیجه جوان سازی پوست صورت می شوند.
درمان آکنه و جوش صورت
وجود مقادیر بالای ویتامین های C و A و سایر آنتی اکسیدان ها در تمر هندی موجب کاهش التهاب پوست شده و از این طریق به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.
حتما بخوانید: درمان سریع جوش صورت با 20 روش و ماسک خانگی
23.خواص تمبر هندی برای مو
درمان ریزش مو
وجود مقادیر بالای انواع مواد معدنی در تمر هندی باعث تقویت فولیکول های مو شده و به این ترتیب ریزش مو را درمان می کنند.
درمان شوره سر
تمر هندی به کنترل چربی پوست کمک کرده و با کاهش تولید سبوم در پوست سر، شوره را درمان می کند.
24. خواص تمبر هندی با عسل
- شربت تمر هندی با عسل موجب تقویت قلب و معده می شود.
- این شربت حالت تهوع و استفراغ را درمان می کند.
- شربت تمر هندی با عسل ملین است و مسهل صفرا و اخلاط سوخته می باشد.
- این شربت موجب رفع عطش،کاهش دمای بدن و تب می شود.
- شربت تمر هندی با عسل برای درمان هموروئید یا بواسیر بسیار سودمند است.
- در صورتی که هسته تمر هندی نرم سابیده شود و به همراه عسل ترکیب و میل کنید قوای جنسی را افزایش می دهد و به درمان زود انزالی کمک می کند.
25. خواص تمر هندی ترش
اگر میوه تمر هندی نارس باشد گوشتی به سبز رنگ دارد و اگر همین میوه نارس مصرف شود طعم آن بسیار ترش خواهد بود و برای تهیه غذا به عنوان یک طعم دهنده استفاده می شود. از مهمترین خواص تمر هندی ترش می توان به بهبود گردش خون، بهبود عملکرد عصبی، تقویت سیستم ایمنی بدن، ضد میکروب و ویروس، از بین برنده انگلهای بدنی، تشکیل استخوانها و تقویت آنها، برطرف کننده یبوست، کاهش فشار خون و سلامت چشمها، دندانها و پوست، کنترل دیابت و تسکین دهنده دردهای معدهای اشاره کرد.
26. فواید تمبر هندی شیرین
اگر میوه تمر هندی رسیده شود گوشت قهوه ای رنگی دارد و مزه شیرین تری پیدا می کند و به عنوان میوه مصرف می شود.
پشگیری از بیماریهای خود ایمنی
وجود ترکیبات مهم در این تمر هندی نقش موثر و مهمی در تقویت سیستم دفاعی بدن دارند و مانع از بروز بیماری های خود ایمنی می شوند. علاوه براین این میوه می تواند به جلوگیری و گسترش عفونتها و باکتریهای بیماریزا کمک کند.
از بین بردم جرم دندان
یکی دیگر از خواص جالب تمر هندی از بین بردن پلاکهای دندان است.مصرف این میوه سفیدی دندان و رفع جرم دندان را بهمراه دارد. برای این منظور تمر هندی و کندر را باهم ترکیب کنید تا یک سفید کننده طبیعی و موثر برای دندان ها خود داشته باشید.
حتما بخوانید : از بین بردن پلاک و جرم گیری دندان در منزل به روش سنتی
کاهش چربی خون
کاهش چربی خون یکی از خواص مهم تمر هندی است. بنابراین مصرف این میوه برای بیماران قلبی و عروقی سودمند میباشد.
27. خواص تمر هندی در طب اسلامی
- تب بر است.
- موجب کاهش عطش می شود.
- به تحمل گرما و رطوبت را در مناطق گرمسیری و شرجی کمک می کند.
- باعث افزایش اشتها می شود. برای اثربخشی بهتر، چنقبل از مصرف غذا میل نمایید.
- برای سلامت کبد سودمند است؛ بنابراین به درمان اختلالات و ناراحتی های کبدی کمک میکند و باعث پاکسازی کبد می شود.
- مانع از جذام ابتلا می شود.
- مقوی قلب است.
- باعث کاهش تهوع می شود.
- به کاهش صفرا کمک می کند.
- قرقره کردن تمرهندی باعث از بین بردن زخم های دهان می شود. مانع از جوش و آفت در دهان و زبان می شود.باعث از بین رفتن میکروب های دهان می شود.
- ملین است.
- در درمان سوزاک و خناق سودمند است.
- استفاده از پودر پوست تمرهندی می توان برای التیام زخم و سوختگی استفاده کرد.
- باعث قویت معده های ضعیف و حساس می شود.
مضرات تمبر هندی
- مصرف بیش از اندازه تمر هندی ممکن است در افراد مستعد (به خصوص افراد چاق) باعث بروز سنگ کیسه صفرا شود.
- مصرف مقادیر این میوه ممکن است، خراش روده و ایجاد سرفه را در پی داشته باشد.
- تمر هندی نارس نفخ زیادی ایجاد می کند و هضم دیری هم دارد، بنابراین خوردن آن توصیه نمیشود.
- تمر هندی حاوی مقادیر زیادی اسیدیته است بنابراین میتواند غلظت برخی از داروها (به ویژه آسپرین و ایبوبروفن) را افزایش دهد. از این رو توصیه می شود بین مصرف این میوه و این داروها حداقل نیم ساعت فاصله قرار داده شود.
- مصرف تمر هندی در برخی افراد با آلرژی و حساسیت همراه است که می تواند علائمی مانند خارش، استفراغ و تنگی نفس را ایجاد کند.
- تمر هندی بسیار اسیدی است،بنابراین مصرف بیش از حد آن می تواند موجب آسیب رساندن به مینای دندان شود.
- علاوه بر این باید گفت، مصرف بیش از حد تمر هندی به صورت ناشتا آسیب به دستگاه گوارش را در پی دارد، همچنین زنان باردار نیز باید با احتیاط آن را میل کنند.
سخن پایانی:
تمر هندی میوه ای با طعم نسبتا ترش است که علاوه بر مصارف خوراکی برای بدن نیز خواص سلامتی متعددی فراهم می کند.از مهمترین خواص تمر هندی می توان به کاهش کلسترول،درمان آرتریت روماتوئید، جلوگیری از سرطان، درمان کم خونی، تقویت حافظه، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قلب و...اشاره کرد.
مقالات مرتبط:
برای کاهش سریع چربی خون چه بخوریم
طرز تهیه 10 ماسک صورت خانگی با تمر هندی برای جوش، لک و روشن شدن
خواص خوردن تمر هندی در بارداری و مضرات آن