13 خاصیت شگفت انگیز نارنگی برای سلامتی و موارد منع مصرف آن در بارداری

13 خاصیت شگفت انگیز نارنگی برای سلامتی و موارد منع مصرف آن در بارداری نارنگی جزء مرکبات بوده و منشأ آن چین است. سرشار از مواد مغذی است و دارای خواص و مزیت های عالی و ماندگار برای سلامتی از جمله: کاهش التهاب، محافظت از قلب و ... می باشد.

نارنگی (به انگلیسی: Tangerine) دارای مزیت های فوق العاده ای برای سلامت بدن است که مهمترین آن ها عبارتند از:

  • کاهش التهاب
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • محافظت از قلب
  • کمک به تنظیم فشار خون
  • حفاظت از سلامت چشم
  • کمک به پیشگیری از دیابت
  • بهبود زخم
  • بهبود هضم
  • کمک به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
  • بهبود رشد مو

خواص و ارزش غذایی نارنگی 

نارنگی میوه ای از خانواده مرکبات است و جز انواع پرتقال محسوب می شود. این میوه خوشمزه حاوی مواد مغذی مفیدی است که به سلامتی فرد کمک می کند. منشأ نارنگی چین است، اما در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان کشت می شود.

مواد مغذی نارنگی (در هر 100 گرم)

  • کالری: 53
  • چربی کل: 0/3 گرم
  • کربوهیدرات کل: 13 گرم
  • پروتئین: 0/8 گرم
  • پتاسیم: 166 میلی گرم 4 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
  • ویتامین آ: 13 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
  • ویتامین سی: 44 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
  • ویتامین ب6: 5 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
  • آهن: 1 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
  • کلسیم: 3 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
  • منیزیم: 3 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه

خواص و مضرات نارنگی

13 مزیت و خواص نارنگی برای سلامتی

1. کاهش التهاب

نارنگی به دلیل غلظت بالا ویتامین A، بدن را از فرآیندهای التهابی دور می کند. همچنین حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است که سطح مناسب آنتی اکسیدان ها در بدن را تامین می کنند. این آنتی اکسیدان ها به بدن در مبارزه با بیماری های التهابی و حاد کمک می کنند.

2. کاهش ریسک سرطان

نارنگی در جلوگیری از انواع مختلف سرطان ها در بدن مؤثر است و سبب کاهش آسیب سلولی می شود. میوه نارنگی حاوی مقدار زیادی مواد شیمیایی گیاهی است که دارای خواص ضد سرطانی می باشند. این مواد به طور خاص مخالف جهش سلول های طبیعی و تکثیر سلول های سرطانی عمل می کنند. نتیجه نهایی مهار تکثیر تومور است.

3. تقویت سیستم ایمنی 

سیستم ایمنی بدن مسئول عملیات مهمی برای حفظ سلامت بدن است. اما مشکل اینجاست که خود سیستم ایمنی بدن در مقابل آسیب ایمن نیست و باید با مصرف مواد غذایی خاصی عملکرد تدافعی آن را بهبود بخشید. نارنگی به بهبود توانایی سیستم ایمنی بدن برای شناسایی و پس از آن از بین بردن پاتوژن های مضر کمک می کند و این کار سلامت بدن را تضمین می کند. این عملکرد احتمالا به دلیل بیوفلاونوئیدهایی است که معمولا در میوه مرکبات یافت می شود.

خواص نارنگی برای لاغری،چشم، فشار خون

4. محافظت از قلب

قلب مسئول خون رسانی در به اندام های بدن است و جلوگیری از اختلال در عملکرد آن برای سلامت بدن ضروری می باشد. میوه نارنگی می تواند از قلب در مقابل اثرات مضر آسیب های رادیکال های آزاد و التهاب که منجر به انسداد رگ های خونی می شود، حفاظت کند.
رادیکال های آزاد در بدن در شرایط عادی شکل می گیرند، اما وقتی که بیش از حد هستند، می توانند باعث آسیب به بدن شوند. ویتامین C موجود در نارنگی به عنوان یک ابزار آنتی اکسیدانی مفید عمل می کند که به از بین بردن رادیکال های آزاد در خون و بهبود گردش خون کمک کند. محتوای آنتی اکسیدان بالای نارنگی نیز به جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول LDL کمک می کند و باعث کاهش قابل توجهی در ریسک بیماری های قلبی می شود.

5. کمک به تنظیم فشار خون

نارنگی، علاوه بر اینکه برای قلب مفید است، به دلیل محتوی پتاسیم به حفظ فشار خون نیز کمک می کند. پتاسیم، یک الکترولیت کلیدی مشابه با سدیم است که اثر متعادل کننده قوی بر حجم خون دارد و از نگهداری آب زیاد از حد در بدن جلوگیری می کند. علاوه بر این، پتاسیم اثر اتساع و گشادی بر عروق خونی دارد، به طوری که قطر و توانایی جریان خون را افزایش می دهد. فقط مراقب باشید پتاسیم بیش از حد پتاسیم مصرف نکنید؛ اما مصرف روزانه یک یا دو نارنگی مفید خواهد بود.

6. مفید برای چشم

سلامت چشم نیاز به مصرف غذاهای حاوی کاروتنوئید و سایر ترکیبات آنتی اکسیدان دارد. نارنگی حاوی هر دو ویتامین C و کاروتنوئید ویتامین A است. ویتامین A در جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و همچنین آب‌ سیاه کمک کننده است.

13 مزیت شگفت انگیز نارنگی برای سلامتی، پوست، مو و پیشگیری از دیابت

7. پیشگیری از دیابت

نارنگی مانند میوه های دیگر به طور مستقیم به پیشگیری از دیابت کمک زیادی نمی کند، بلکه به طور غیر مستقیم بر افزایش اکسیداسیون چربی اثر می گذارد. دیابت جزء بیماری هایی است که از مشکلات متابولیکی نیز نشأت می گیرد و در بسیاری از موارد ارتباط مستقیم و زیادی با چاقی دارد. بنابراین، با کاهش ذخایر چربی، اعتقاد بر این است که اختلال عملکرد انسولین کمتر اتفاق می افتد و خطر ابتلا به دیابت کاهش می یابد.

8. تسریع بهبود زخم

نارنگی یکی از نمونه های فوق العاده در میوه ها می باشد که به دلیل مقادیر قابل توجه ویتامین C در آن به تسریع بهبود زخم کمک می کند. این ویتامین در سنتز کلاژن در بدن نقش مهمی دارد؛ کلاژن یکی از اجزای اصلی ساختار مفصلی و بسیاری از بافت های دیگر، از جمله پوست است. این سنتز کلاژن بالا باعث افزایش سرعت بهبود و درمان زخم می شود.

9. بهبود هضم

نارنگی شامل مقدار زیادی فیبر غذایی است که در بهبود حرکات روده مفید است. این به خودی خود برای جلوگیری از یبوست عالی است، به علاوه اعتقاد بر این است که نارنگی همچنین آنزیم های گوارشی نیز تولید می کند.

خواص نارنگی | 13 خاصیت ماندگار نارنگی برای سلامتی، قلب، پوست و مو

10. کاهش خطر پوکی استخوان

نارنگی همچنین می تواند به جلوگیری از آسیب پوکی استخوان و شکستگی آن کمک کند. پوکی استخوان که با کاهش جرم توده بافت استخوان در حجمی خاص مشخص می شود، به طور معمول موجب تضعیف ساختار استخوان می شود.
در نتیجه، استخوان به ویژه در افراد مسن به راحتی شکسته می شود. میوه نارنگی حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که همه آنها نقش مهمی در حفظ سلامت استخوان و در نتیجه جلوگیری از شکستگی و ضعف ساختاری آن دارند. سلامت استخوان ها یکی از اجزای کلیدی برای حفظ سلامت حرکتی است.

11. خواص نارنگی برای پوست صورت: تأخیر در روند پیری پوست

نارنگی به دلیل محتوی ویتامین C آن به جلوگیری از پیری زودرس و زوال پوست کمک زیادی می کند. همانطور که قبلا ذکر شد، ویتامین C برای سنتز کلاژن مطلوب ضروری است که این به نوبه خود منجر به سلامت مفاصل و پوست می شود. مصرف منظم نارنگی می تواند در از بین بردن چین و چروک و خطوط و همچنین بهبود ظاهر پوست کمک کند.

12. ارتقاء سنتز DNA

DNA در ساختارهای مارپیچ و در کروموزوم های که تعیین کننده هستی ما است، یافت می شود. عملکرد DNA به طور ایده آل به عنوان "نقشه ساخت" برای سلول های بدن ما عمل می کند، به طوری که وقتی سنتز کامل شود، نسخه ای کپی از یک سلول اصلی ایجاد می شود. اما زمانی که نقص در روند کپی اتفاق می افتد، جهش های ژنتیکی ممکن است رخ دهد. نارنگی با پتانسیل ضد اکسیدانی بالا می تواند به کاهش رخداد این خطاها کمک کند و عوارض جدی جهش ژنی مانند سرطان را به حداقل برساند.

خواص و فواید نارنگی برای همه

13. کمک به سلامت مو

نارنگی در ارتقاء رشد کافی موها مؤثر است. محتوای ویتامین A آن به رطوبت پوست سر و نیز بهبود شرایط مو کمک می کند. به علاوه، ویتامین C در میوه نارنگی ممکن است در تسهیل جذب آهن از مواد غذایی که می خوریم مفید باشد. آهن جذب شده برای ارتقاء کیفیت مو ضروری است. نارنگی همچنین حاوی ویتامین B12 است که به ارتقاء سلامتی مو کمک می کند و همچنین در کاهش ریزش مو و کمک به حفظ فولیکول ها در مرحله رشد مؤثر می باشد.

مضرات نارنگی و موارد منع مصرف آن در بارداری

نارنگی برای زنان باردار کاملا سالم و مغذی است. اما با این وجود در برخی از زنان باردار مصرف این میوه باید به شدت محدود باشد.

دو گروه از زنان بارداری که باید در مصرف نارنگی احتیاط کنند:

1. زنان بارداری که آلرژی غذایی دارند

نارنگی می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود؛ مانند بثورات پوستی، خارش، آبریزش بینی و غیره. اگر در زمان بارداری نارنگی مصرف شود، می تواند موجب بروز حساسیت مادرزادی در نوزاد شود و نوزاد مستعد ابتلا به آسم، درماتیت و اگزما باشد. به همین دلیل است که مصرف بیش از حد آن منع شده است، اگر دوران بارداری را سپری می کنید بهتر است هر روز 1 الی 2 میوه میل کنید.

2. زنان باردار مبتلا به گاستریت، بیماری های روده، هپاتیت و نفریت

دلیل منع مصرف نارنگی در بعضی از زنان باردار، احتمال افزایش اسیدیته معده است. به هر حال، نارنگی دارای مقدار بالایی از ویتامین C که می تواند منجر به انقباضات رحم شود. این یک ویژگی مشترک میان مرکبات است که باید در نظر گرفته شود.

از
3
رای