هیچ زمان نامناسبی برای مصرف روغن ماهی وجود ندارد. با این حال ، برخی شواهد نشان می دهد که وقتی افراد اسیدهای چرب امگا 3 را با یک وعده غذایی حاوی چربی رژیمی مصرف می کنند، این ماده را به طور موثرتری جذب می کنند. روغن ماهی منبع اصلی اسیدهای چرب امگا 3 است که چندین مزایای سلامتی را به همراه دارد. در این مقاله از سلام دنیا ، ما در مورد بهترین زمان مصرف روغن ماهی، نحوه مصرف، مقدار مصرف و هرگونه فواید و عوارض جانبی امگا 3 برای سلامتی صحبت خواهیم کرد.
بهترین زمان برای مصرف روغن ماهی (بهترین زمان مصرف امگا 3)
مصرف روغن ماهی در ساعت مشخصی از روز فایده قابل توجهی برای فرد به همراه ندارد. با این حال، ممکن است افراد مایل باشند روغن ماهی را همراه با وعده غذایی دارای چربی سالم مصرف کنند.
مطالعه سال 2019 در مورد امگا 3 نشان داد که مصرف کنسانتره امگا 3 همراه با غذایی که دارای چربی سالم است، فراهمی زیستی را افزایش می دهد و جذب بدن برای این ماده را آسان می کند. علاوه بر این ، یک مطالعه قدیمی در سال 2015 نشان داد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 با یک وعده غذایی کم چربی باعث کاهش جذب آن می شود.
هر دوی این بررسی ها اسیدهای چرب امگا 3 را بطور اختصاصی بررسی کردند، بنابراین ممکن است نتایج در مورد افرادی که روغن ماهی مصرف می کنند، صدق نکند. بعلاوه ، مقدار امگا 3 در روغن ماهی بسته به عواملی مانند نوع ماهی و مارک تجاری می تواند متفاوت باشد.
نحوه مصرف قرص امگا 3 (طرز مصرف کپسول امگا 3)
افراد می توانند در طول وعده غذایی کپسول روغن ماهی را همراه با آب مصرف کنند. اگر فردی به طور معمول در وعده صبحانه چربی زیادی نمی خورد، ممکن است بخواهد برای خوردن مکمل تا قبل از خوردن ناهار یا عصرانه صبر کند.
حتما بخوانید: فواید روغن ماهی برای لاغری و سلامتی
برخی از افراد هنگام مصرف روغن ماهی عوارض جانبی دستگاه گوارش را تجربه می کنند. اگر شخصی این عارضه جانبی را تجربه کند ، ممکن است بهتر باشد که مکمل روغن ماهی خود را به دو دوز تقسیم کرده و در طول روز در زمان های مختلف آن را مصرف کند. افرادی که دوز خود را نصف می کنند ممکن است لازم باشد هر یک را در وعده های غذایی مختلف مصرف کنند.
میزان مصرف قرص امگا 3
محققان فهمیدند دریافت مقدار بهینه اسیدهای چرب امگا 3 در روز می تواند دشوار باشد. انجمن قلب آمریکا (AHA) به بزرگسالان توصیه می کند که روزانه بین 500 تا 1000 میلی گرم امگا 3 مصرف کنند. با این حال، کشورها و سازمان های دیگر دوزهای مختلف را توصیه می کنند.
اداره مکمل های غذایی (ODS) خاطر نشان می کند اگرچه برخی از انواع امگا 3 هیچ دوز توصیه شده رسمی ندارند، اما آلفا-لینولنیک اسید (ALA) از این قاعده مستثنی است. این جدول مقدار مصرفی که روزانه توصیه می شود را براساس سن و جنسیت نشان می دهد:
میزان ALA در مکمل های امگا 3 می تواند به نوع مکمل و سازنده آن بستگی داشته باشد. برای تعیین میزان ALA ، برچسب محصول را بخوانید.
خواص امگا 3 برای سلامتی بدن
اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به چندین روش بر سلامت انسان تأثیر مثبت داشته باشد. تحقیقات در مورد مزایای آن ادامه دارد، اما شواهدی وجود دارد که می تواند موارد زیر باشد:
- کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل و سایر اختلالات عملکرد شناختی
- بهبود سلامت نوزادان و افزایش وزن هنگام تولد
- کاهش خطر دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، که باعث کاهش بینایی می شود
- محافظت از سلامت قلب و کاهش سطح تری گلیسیرید
- کاهش علائم آرتریت روماتوئید
با این حال، بسیاری از مطالعات در مورد فواید سلامتی امگا 3 به جای استفاده از کپسول های روغن ماهی بر دریافت این اسیدهای چرب از طریق ماهی و غذاهای دریایی تاکید می کنند. اگر فردی به دلیل مشکلات سلامتی به فکر مصرف روغن ماهی است، ابتدا باید با پزشک خود صحبت کند.
خواص امگا 3 برای چشم، قلب و سرطان (فواید اومگا 3)
برخی از شرایط خاص که ممکن است از فواید امگا3 بیشتر بهره مند شوند عبارتند از:
1. خواص امگا 3 برای مشکلات قلبی و عروقی:
طبق یک بررسی در سال 2015 ، برخی شواهد نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به پیشگیری یا کنترل بیماری های قلبی عروقی کمک کند. اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید در خون کمک کرده و خطر مرگ قلبی عروقی را کاهش دهد.
اسیدهای چرب امگا 3 نیز ممکن است اثرات ضد آریتمی داشته باشند، یعنی اینکه آنها به تنظیم ضربان قلب منظم فرد کمک می کنند. تاثیری که اسیدهای چرب امگا 3 بر روی آریتمی قلبی دارند ممکن است به طور قابل توجهی خطر آریتمی های بطنی کشنده را کاهش دهد.
حتما بخوانید: آتورواستاتین برای چیست
با این حال ، مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف امگا 3 برای جلوگیری از اثرات مخرب بیماری های قلبی عروقی ممکن است فواید آشکاری نداشته باشد. همچنین برخی شواهد نشان می دهد که مصرف استاتین همزمان با مکمل های اسید چرب امگا 3 ممکن است اثر محافظتی آنها را برای مشکلات قلبی عروقی کاهش دهد. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد امگا 3 و ارتباط آن با پیشگیری یا مدیریت بیماری های قلبی عروقی انجام دهند.
2. خواص امگا 3 برای بیماری های التهابی:
مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد امگا 3 می تواند خطر مرگ و میر ناشی از بیماری التهابی را کاهش دهد. برخی از آنها همچنین دریافتند که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 برای افراد مبتلا به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو دو نوع بیماری التهابی روده مفید هستند. با این حال، هیچ شواهد بالینی قابل توجهی در مورد اینکه آیا اسیدهای چرب امگا 3 به جلوگیری از برگشت بیماری کمک می کند یا خیر، وجود ندارد.
3. خواص امگا 3 برای سرطان روده بزرگ (کولون):
چندین مطالعه در شرایط آزمایشگاهی نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 بر سلول های بنیادی سرطان روده بزرگ (CCSC) تأثیر دارند. CCSC عمر طولانی دارد و می تواند خودنوسازی انجام دهد و منجر به تومورهای روده بزرگ شود. CCSC می تواند منجر به بازگشت سرطان و مقاومت در برابر شیمی درمانی شود. اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است رشد CCSC را متوقف کرده و مقاومت به شیمی درمانی را کاهش دهند.
حتما بخوانید: همه چیز درباره سرطان روده بزرگ
4. خواص امگا 3 برای سرطان پروستات:
اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است چندین اثر مثبت در رابطه با سرطان پروستات داشته باشد، اگرچه تحقیقات در این مورد متفاوت است. چندین مطالعه نشان داده است که مصرف ماهی یا اسیدهای چرب امگا 3 خطر ابتلا به سرطان پروستات، از جمله اشکال تهاجمی آن را کاهش می دهد. با این حال ، مطالعات دیگر نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 برای جلوگیری از سرطان پروستات هیچ فایده ای ندارد.
عوارض قرص امگا 3
عوارض جانبی مکمل های روغن ماهی معمولاً خفیف هستند. آنها عبارتند از:
- طعم ناخوشایند
- بوی بد
- سردرد
- سوزش سر دل
- حالت تهوع
- اسهال
- عرق بد بو
علاوه بر این ، مکمل های امگا 3 می توانند با داروهایی تجویزی که بر لخته شدن خون تأثیر می گذارند تداخل نامطلوبی دارد. مردم باید با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرند تا اطمینان حاصل کنند که مکمل قبل از مصرف برای آنها بی خطر باشد.
سخن آخر
برخی شواهد نشان می دهد که مصرف مکمل های حاوی امگا 3 به همراه یک وعده غذایی دارای چربی سالم می تواند باعث افزایش جذب آن شود. در نتیجه، ممکن است افراد بخواهند در وعده های صبحانه، ناهار یا شام روغن ماهی مصرف کنند. با این حال، زمان صحیح یا نادرستی برای مصرف آن وجود ندارد. همیشه قبل از شروع مصرف مکمل جدید با پزشک صحبت کنید. اگر فرد با عوارض جانبی مواجه شود، ممکن است نصف کردن مقدار مصرفی به دو قسمت به رفع این عوارض کمک کند.