شرایط نگهداری گیاه یشم + نماد، روش تکثیر و علت پژمرده شدن گل یشم

شرایط نگهداری گیاه یشم + نماد، روش تکثیر و علت پژمرده شدن گل یشم گل یشم نماد چیست؛ نحوه نگهداری گیاه یشم (گیاه پول)؛ علت پژمرده شدن گل یشم ثروت، شرایط مراقبت، کود، آبیاری، دما، تکثیر با قلمه و برگ، بیماری و آفات گل قاشقی در سلام دنیا بخوانید.

گیاه یشم یا درخت پول که به گیاه قاشقی نیز معروف است. یک گیاه خانگی آبدار و محبوب با برگ های گوشتی و بیضی شکل و ساقه های چوبی ضخیم است که شبیه تنه های کوچک درخت است. فقط با کمی مراقبت، می تواند بین 3 تا 6 فوت رشد کند، اما این کار را به آرامی انجام می دهد و حدود 2 اینچ در سال رشد می کند. در این مطلب از سلام دنیا درباره نحوه نگهداری و مراقبت از گیاه یشم ثروت و روش تکثیر و بیماری های گل یشم صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

گل یشم نماد چیست

گیاهان یشم که بومی آفریقای جنوبی هستند، برای صاحبانشان خوش شانسی، ثروت و رفاه به ارمغان می آورند، بنابراین اغلب به عنوان هدایایی به آنها داده می شود. در نتیجه یکی از نام های مستعار آنها گیاه پول است.

از آنجایی که گیاهان یشم معمولاً در داخل خانه رشد می کنند - در فضای باز نیاز به آب و هوای گرم دارند - می توان آنها را به خانه آورد یا در هر زمانی شروع کرد، چه از یک نهالستان یا از طریق تکثیر. صاحبان خانه با حیوانات خانگی باید مراقب باشند که گیاه یشم را در کجای خانه خود قرار دهند. تمام قسمت های گیاه برای گربه ها و سگ ها سمی است.


حتما بخوانید: صفر تا صد پرورش گل محمدی


  • نام متداول: گیاه یشم
  • نام گیاه شناسی: کراسولا اواتا
  • خانواده: Crassulaceae
  • نوع گیاه: ساکولنت، چند ساله
  • اندازه بالغ: ارتفاع 3–6 فوت، عرض 2–3 فوت
  • قرارگیری در معرض نور خورشید: آفتاب کامل
  • نوع خاک: خوب زهکشی شده
  • pH خاک: خنثی، اسیدی
  • زمان شکوفایی: بهار
  • رنگ گل: سفید
  • مناطق سختی: 11–12 (USDA)
  • منطقه بومی: آفریقا
  • سمیت: برای سگ و گربه سمی است

گیاه یشم(گیاه پول)

مراقبت از گیاه یشم

مراقبت از گیاه یشم به طور کلی راحت است، صرف نظر از اینکه گیاه یشم خود را در فضای باز یا داخل خانه پرورش می دهید. با این حال، گیاهان به رطوبت بیش از حد و مجموعه ای از بیماری ها حساس هستند. مانند همه ساکولنت ها، آبیاری بیش از حد مطمئناً کشنده است، بنابراین در مورد خشک نگه داشتن حواستان باشد. 

گیاهان یشم همچنین برای رشد حداکثری خود به آفتاب زیادی نیاز دارند. بنابراین زمانی که گیاه یشم را در داخل خانه پرورش می دهید، جایی که آن را در خانه خود قرار می دهید برای اطمینان از نور کافی اهمیت دارد. اگر شرایط مناسب فراهم باشد، یک ساکولنت خیره کننده خواهید داشت که به راحتی می توان آن را تکثیر کرد و به شما تعداد زیادی گیاه اضافی می دهد تا در خانه خود پخش کنید یا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

موقعیت و نور مناسب گیاه یشم (گیاه پول)

گیاهان یشم به آفتاب زیادی نیاز دارند. با این حال، آنها باید از نور مستقیم خورشید محافظت شوند ، زیرا می تواند برگ ها، به ویژه گیاهان جوان را بسوزاند. از طرف دیگر، نور کم می تواند باعث رشد ضعیف شود که منجر به پژمرده شدن می شود. بنابراین حداقل شش ساعت نور خورشید روشن و غیر مستقیم در روز را هدف قرار دهید. تا جایی که گیاه یشم را در خانه خود قرار دهید، یک پنجره رو به جنوب ایده آل است. پنجره های رو به غرب نیز باید نور کافی را تامین کنند.


حتما بخوانید: شرایط نگهداری از گل سانسوریا یا زبان مادر شوهر در خانه


خاک مناسب گیاه یشم (گیاه پول)

هنگام انتخاب مخلوط گلدانی برای گیاه یشم، یک ترکیب مخصوص ساکولنت بهترین گزینه است. در حالت ایده آل، خاک باید سطح pH خنثی تا کمی اسیدی داشته باشد و برای جلوگیری از تجمع رطوبت بیش از حد و منجر به رشد قارچ، باید به خوبی زهکشی شود. اگر به جای آن از مخلوط گلدانی همه منظوره استفاده کردید، مقداری پرلیت برای کمک به زهکشی اضافه کنید. علاوه بر این، می توانید گیاه یشم خود را در یک ظرف سفالی  قرار دهید تا رطوبت اضافی از خاک خارج شود.

آبیاری گیاه یشم(گیاه پول)

در طول بهار و تابستان، گیاهان یشم را باید اغلب آبیاری کرد تا خاک آنها مرطوب باشد اما خیس نباشد. (فقط مطمئن شوید که زهکشی آنها بی عیب و نقص است.) آبیاری خود را به یک بار در ماه در زمستان کاهش دهید. همچنین اگر از زیر با گذاشتن گیاه در نعلبکی آب آبیاری کردید، پس از چند دقیقه آب اضافی را بریزید. هرگز اجازه ندهید گیاه یشم در آب بنشیند.

آبیاری گیاه یشم(گیاه پول)

دما و رطوبت گیاه یشم (گیاه پول)

گیاهان یشم دمای متوسط ​​ را از 65 تا 75 درجه فارنهایت ترجیح می دهند. در شب و در زمستان، گیاهان یشم می توانند محیط خنک تری را تا 55 درجه فارنهایت تحمل کنند، اگرچه هرگز نباید برای مدت طولانی در دمای زیر 50 درجه فارنهایت نگهداری شوند.

کود دهی گیاه یشم

بسیاری از مردم در طول فصل رشد خود به ساکولنت های خود کم رسیدگی می کنند. برای بهترین گیاه یشم، آن را با یک کود با رهش کنترل شده در ابتدای فصل یا هر هفته با محلول مایع ضعیف تغذیه کنید. از کود متعادل با قدرت یک چهارم در گیاهان بالغ و کود با نیتروژن کمتر برای گیاهان جوان استفاده کنید.

تکثیر گیاهان یشم

گیاه یشم به دلیل سهولت تکثیر معروف است. گیاهان جدید را می توان از یک برگ یا قلمه گرفته شده از یک گیاه مادری تکثیر کرد و به شما این فرصت را می دهد که به راحتی مجموعه خود را به طور چشمگیری افزایش دهید. بهترین زمان برای تکثیر گیاهان یشم در طول تابستان است که به احتمال زیاد نور خورشید و رطوبت کافی را دریافت می کنند. در اینجا به این صورت است:


حتما بخوانید: روش کاشت و نگهداری از گیاه پتوس


برای تکثیر گل یشم با قلمه: 

  • با برداشتن قلمه ای شروع کنید که حداقل 2 تا 3 اینچ طول دارد. باید از گیاه سالم و بالغ و عاری از بیماری گرفته شود.
  • اجازه دهید قلمه برای چند روز در مکانی گرم و خشک بماند. زمانی که انتهای قلمه خشک شد و پوسته پوسته شد، آماده ادامه کار هستید.
  • زخم قلمه را به پودر هورمون ریشه زایی آغشته کنید.
  • انتهای بریده شده ساقه را در گلدانی حاوی مخلوطی از نیمی از خاک، نیمی از ورمیکولیت (یا پرلیت) بکارید.
  • کمی آبیاری کنید، فقط تا زمانی که مخلوط گلدان مرطوب شود. قلمه شما باید در عرض چند هفته ریشه دار شود، در این مرحله می توانید مانند یک گیاه یشم معمولی مراقبت از قلمه را شروع کنید.

برای تکثیر گل یشم با برگ:

  • با برداشتن قلمه برگ که شامل ساقه برگ است شروع کنید (پیچاندن آن از گیاه به آرامی می تواند کمک کند). قلمه ها بدون این دست نخورده ریشه نخواهند داشت. باید از گیاه سالم و بالغ و عاری از بیماری گرفته شود.
  • اجازه دهید قلمه برای چند روز در مکانی گرم و خشک بماند. زمانی که انتهای قلمه خشک شد و پوسته پوسته شد، آماده ادامه کار هستید.
  • زخم قلمه را به پودر هورمون ریشه زایی آغشته کنید.
  • قلمه را روی مخلوط خاک گلدانی که حاوی نیمی از خاک، نیمی ورمیکولیت (یا پرلیت) است، قرار دهید. قلمه برگ نیازی به دفن ندارد. فقط تماس با خاک برای رشد سریع کافی است.
  • گیاه را در یک مکان گرم و روشن قرار دهید، گاهی اوقات مه پاش کنید تا گیاه به سختی مرطوب بماند. ریشه ها و بچه گیاهان باید در اطراف لبه برگ ظاهر شوند، در این مرحله می توانید مانند یک گیاه یشم سنتی از قلمه مراقبت کنید.

 تکثیر گیاه یشم(گیاه پول)

گلدان و گلدان مجدد گیاهان یشم

به طور کلی، یک گلدان 4 اینچی یا 6 اینچی با سوراخ های زهکشی برای گیاهان یشم با اندازه متوسط ​​خوب کار می کند. اگر می توانید، ظرفی را انتخاب کنید که از خاک رس بدون لعاب ساخته شده است، که اجازه می دهد رطوبت اضافی از طریق دیواره های آن تبخیر شود و اطمینان حاصل شود که گیاه شما غرقاب نمی شود.

یک گیاه یشم معمولاً هر دو تا سه سال برای گیاهان کوچکتر و هر چهار تا پنج سال برای گیاهان بزرگتر نیاز به گلدان مجدد دارد. اگر متوجه شدید که گیاه یشم شما در حال رشد بیشتر از ظرف خود است - به عنوان مثال، اگر ریشه ها از خاک بیرون زده اند - مراحل زیر را دنبال کنید تا آن را به درستی گلکاری کنید:


حتما بخوانید: شرایط نگهداری گیاه برگ انجیری زانادو


1. قبل از گلدان مجدد از خشک بودن خاک مطمئن شوید

به آرامی یک چاقو یا ابزار صاف دیگری را دور لبه داخلی گلدان بکشید تا خاک آن شل شود و ریشه های چسبیده به دیواره های گلدان جدا شود.

2. گیاه یشم را از گلدان خارج کنید

خاک قدیمی را از ریشه جدا کنید، مطمئن شوید که در این فرآیند ریشه های پوسیده یا مرده را از بین ببرید. هرگونه بریدگی قابل مشاهده را با قارچ کش درمان کنید.
گیاه را در گلدان جدیدش قرار دهید و با خاک گلدان پر کنید و در حین گلکاری ریشه ها را باز کنید.
بگذارید گیاه به مدت یک هفته یا بیشتر خشک شود و سپس شروع به آبیاری ملایم کنید تا خطر پوسیدگی ریشه کاهش یابد.

تعویض گلدان گیاه یشم(گیاه پول)

آفات رایج گیاه یشم (گیاه پول)

مانند بسیاری دیگر از گیاهان آپارتمانی و ساکولنت ها، گیاهان یشم باید با انواع آفات مبارزه کنند. شایع ترین آفت، شپشک آردآلود است که می تواند لکه های سفید رنگی را روی گیاه بجای بگذارد، به ویژه در جایی که برگ ها به بخار می چسبند.از آنجایی که گیاهان یشم (و به طور کلی ساکولنت ها) به حشره کش ها و روغن ها حساس هستند ، باید شپشک های آرد آلود را با پاک کردن آنها با پنبه یا دستمال آغشته به الکل پاک کنید. سایر مشکلات آفت می تواند شامل هجوم کنه های عنکبوتی یا فلس باشد ، که هر دو را می توان به یک روش درمان کرد. 

مشکلات رایج گیاهان یشم

در حالی که مراقبت از گیاهان یشم نسبتاً آسان است و به طرز وحشتناکی خلق و خوی ندارند، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید که شما را متعجب می کند که چرا گیاه شما آنطور که باید شکوفا نمی شود. 

1. علت پژمرده شدن گل یشم (برگ های چروکیده)

از آنجایی که گیاهان یشم آب را در برگ‌های خود ذخیره می‌کنند، برگ‌های چروکیده  نشانه خوبی هستند که گیاه شما آب کافی دریافت نمی‌کند. ممکن است با افتادگی یا پژمردگی کلی کل گیاه همراه باشد. اما پس از آبیاری آنها باید به سرعت رشد کنند. 


حتما بخوانید: روش کاشت آفتابگردان در خانه


2. از دست دادن برگ

اگر گیاه یشم شما مرتباً برگ‌های خود را از دست می‌دهد، ممکن است نشانه‌ای از عدم دریافت نور کافی باشد. حداقل شش ساعت در روز گیاه را به جایی که نور روشن و غیرمستقیم دریافت می کند، ببرید و ببینید که آیا مشکل بهبود می یابد یا خیر. اگر بیشتر برگ‌هایی که می‌ریزند، برگ‌های پیر هستند، یا ریزش آن با رشد ساقچه همراه است، گیاه شما ممکن است خیلی گرم باشد و باید در جایی با دمای کمی خنک‌تر (اما نه سرد) قرار گیرد. 

3. زرد شدن کل گیاه

یک یا دو برگ زرد روی گیاه یشم شما پایان دنیا نیست. اما اگر متوجه شدید که گیاهتان کلا زرد شده است، این نشانه مشکل جدی تری است. به طور کلی، زرد شدن کامل گیاه یشم نشان دهنده آبیاری بیش از حد است. سایر علائم نشان دهنده (مانند پوسیدگی ریشه ها) را بررسی کنید و دفعات آبیاری را کاهش دهید.

مشکلات رایج گیاهان یشم

سوالات متداول

آیا نگهداری از گیاهان یشم آسان است؟

به طور کلی، مراقبت از گیاه یشم آسان و ساده است. با این حال، برخی از صاحبان گیاهان در ابتدا برای تعیین برنامه مناسب آبیاری مشکل دارند.

چه گیاهانی شبیه گیاهان یشم هستند؟

اگر ظاهر یک گیاه یشم را دوست دارید، می توانید دست خود را در پرورش انواع دیگر ساکولنت ها مانند رشته دکمه ای و ساکولنت های مرغ و جوجه امتحان کنید.

گیاهان یشم چقدر عمر می کنند؟

یکی از مزایای مهم گیاه یشم طول عمر این گیاه است. با مراقبت مناسب، گیاهان یشم می توانند بین 50 تا 70 سال زندگی کنند، گاهی اوقات حتی بیشتر. به همین دلیل، آنها اغلب به نسل های مختلف منتقل می شوند.

سخن آخر

باتوجه به نکات و نحوه نگهداری از گیاه یشم در این مطلب می توانید از این گیاه در منزل بهتر مراقبت کنید. امیدواریم که از این مطلب استفاده و لذت برده باشید. می توانید برای خواندن اطلاعات بیشتر و روش کاشت انواع گل و گیاه به بخش خانه داری سلام دنیا مراجعه کنید.


مقالات مرتبط:

 تکثیر و شرایط نگهداری گیاه زنبق سیبری

از بین بردن علف هرز با نمک، سرکه و آب جوش



از
4
رای