پماد آداپالن برای چیست؛ روش مصرف، عوارض کرم Adapalene برای جای جوش

پماد آداپالن برای چیست؛ روش مصرف، عوارض کرم Adapalene برای جای جوش پماد آداپالن برای چی خوبه؛ کاربرد ژل آداپالن (Adapalene) چیست؛ روش مصرف پماد آداپالن برای جای جوش و درمان آکنه؛ عوارض، تداخلات دارویی و شرایط نگهداری کرم آداپالن در سلام دنیا بخوانید.

پماد آداپالن متعلق به دسته‌ای از داروها به نام رتینوئیدها است که سبب کاهش التهاب و تورم می شود؛ برای همین در درمان آکنه موثر است. قبل از استفاده از پماد آداپالن، دست های خود رابشویید. حس گرما و گزگز از عوارض جانبی آن است. در این مقاله سلام دنیا ، به بررسی اینکه پماد آداپالن برای چی خوبه ؛ نحوه استفاده از کرم آداپالن و عوارض و تداخلات کرم آداپالن و شرایط نگهداری پرداختیم. با ما همراه باشید.

پماد آداپالن برای چیست و موارد استفاده آن

از پماد آداپالن (Adapalene) برای درمان آکنه استفاده می‌شود. این ژل ممکن است سبب کاهش تعداد و شدت جوش های آکنه و بهبودی سریع جوش های ایجاد شده شود. پماد آداپالن متعلق به دسته‌ای از داروها به نام رتینوئیدها است. این ژل بر رشد سلول ‌ها اثر گذاشته و سبب کاهش تورم و التهاب می‌شود.


حتما بخوانید: درمان و از بین بردن جای جوش با 25 ماسک خانگی


نحوه استفاده از پماد آداپالن

اگر از این ژل به شکل بدون نسخه برای درمان خود استفاده می‌کنید، قبل از استفاده از این دارو، دستورالعمل های موجود بر روی بسته دارو را بخوانید و از آن به درستی استفاده نمایید. اگر سوالی دارید، از دکتر داروساز مشورت بگیرید. اگر پزشک این دارو را برای شما تجویز کرده است، از آن به عنوان راهنما استفاده کنید. از این دارو طبق نسخه پزشک یا دستورالعمل نوشته شده بر روی بسته دارو استفاده کنید، دوز مصرفی این ژل معمولاً به صورت یکبار در روز در زمان خواب است. قبل از استفاده، لکه ها و جوش‌ های پوست صورت خود را به آرامی و بدون استفاده از صابون تمیز و خشک کنید.

اگر از ژل، کرم یا لوسیون استفاده می‌کنید، دستان خود قبل و بعد از استفاده از این دارو را بشویید. برای برداشتن مقدار کمی‌ از دارو از نوک انگشتان خود استفاده کنید. اگر از گلوله های پنبه ای  استفاده می‌کنید، آنها را برداشته و یک لایه نازک از ژل‌ را بر روی ناحیه آسیب دیده بمالید. از این دارو فقط به صورت موضعی و بر روی پوست استفاده کنید. از مصرف این دارو برای چشم یا لب خودداری کنید. پماد آداپالن نباید در نواحی دخلی لب، دهان و بینی استفاده شود. اگر این دارو وارد چشم شود، باید با مقادیر زیادی آب چشم خود را شستشو دهید. در صورتی که سبب آسیب به چشمتان شود، با پزشک خود تماس بگیرید. از پماد آداپالن در نواحی بریده شده، خراشیده شده، آفتاب‌ سوخته و همچنین برای پوست مبتلا به اگزما (نوعی بیماری پوستی) استفاده نکنید.

نحوه استفاده از ژل آداپالن برای درمان آکنه

هنگام استفاده از پماد آداپالن در هفته‌های ابتدایی ممکن است وضعیت پوست بدتر به نظر برسد، زیرا این دارو بر روی آکنه‌های موجود در پوست اثر می‌گذارد. ممکن است پس از 8 تا 12 هفته اثر این دارو را ببینید. از این دارو به طور مرتب استفاده کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. برای اینکه مصرف این دارو فراموشتان نشود به صورت روزانه از آن استفاده کنید. از مصرف بیش‌ از اندازه این دارو خودداری کنید. استفاده بیش تر از میزان تعیین شده سبب افزایش سرعت بهبودی پوستتان نمی شود و تنها باعث افزایش عوارض جانبی ( عوارضی همچون قرمز، پوست ریزی و درد) این دارو می‌گردد.

پماد آداپالن به شکل (ژل، کرم و لوسیون) در دسترس است. بهترین نوع این دارو وابسته به پاسخ به درمان پوست شما نسبت به هر کدام یک از شکل‌ های این دارو است. در صورت که این دارو سبب بدتر شدن یا عدم تغییر در وضعیت پوستتان شود این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. به دلیل اینکه این دارو از طریق پوست جذب می‌شود می‌تواند برای جنین درون رحم مادر مضر باشد.


حتما بخوانید: از بین بردن قرمزی جای جوش صورت با 11 درمان خانگی


عوارض پماد آداپالن

حس گرما و گزگز ممکن است دقیقا پس از مصرف این دارو حس شود. قرمزی پوست، خشکی، خارش، احساس سوختگی خفیف و همچنین ممکن است سبب بدتر شده آکنه‌ ها پس از 2 تا 4 هفته پس از مصرف دارو شود. این اثرات جانبی معمولاً با استفاده بیش‌ تر کاهش می‌ یابند. اگر هر کدام یک از این عوارض ماندگار شد و بدتر شد فورا به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است که از آداپالن با دوز کمتر استفاه کند و یا حتی مصرف آن را قطع نماید.

عوارض جانبی پماد آداپالن

اگر پزشک این دارو را برای شما تجویز کند، توجه داشته باشید که او عوارض جانبی و فواید آن را در نظر گرفته است، پس استفاده از این دارو برای شما مفید است. در صورت بروز هر یک از این عوارض، آن را با پزشک در میان بگذارید: قرمزی زیاد / آسیب پوستی، احساس سوختگی زیاد، قرمزی و عفونت ملتحمه، تورم پلک‌ها، تغییر رنگ پوست.

یک سری از واکنش‌ های آلرژیک نسبت به این دارو وجود دارد. در صورت وقوع هر واکنش آلرژیک جدی باید تحت درمان قرار بگیرید، این واکنش‌ ها شامل: بثورات جلدی، خارش / تورم‌ ( به خصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه، و مشکلات تنفسی. این لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر دچار عوارضی شدید که در لیست بالا به آن اشاره نشده است، با پزشک تماس بگیرید.


حتما بخوانید: از بین بردن لکه های قهوه ای جای جوش با درمان خانگی


اقدامات احتیاطی قبل از مصرف پماد آداپالن

قبل از مصرف آداپالن، در صورت داشتن حساسیت با پزشک یا داروساز مشورت کنید. این حساسیت می‌تواند به دارو‌های حاوی ویتامین A ( و همچنین حاوی مواد رتنوئید و ایزوتر ترئونین) و یا هر مواد آلرژی‌ زا دیگری باشد. به دلیل اینکه پماد آداپالن از مواد و اجزای متفاوتی تشکیل شده است که می‌توانند واکنش آلرژیک یا هر مشکل دیگری ایجاد کنند. برای آگاهی بیشتر می‌توانید از داروساز مشورت بگیرید.

قبل از مصرف این دارو، با پزشک یا داروساز در مورد سابقه بیماری‌های خود به خصوص اگزما صحبت کنید. این دارو ممکن است سبب افزایش حساسیت نسبت به آفتاب شود، بنابراین نیاز است تا زمان حضور خود در آفتاب را محدود کنید. از برنزه کردن خودداری فرمایید. تغییرات آب و هوایی مانند سرما و باد نیز سبب آسیب به پوستتان بشود. در خارج از خانه از ضد آفتاب و لباس‌ های پوشیده استفاده کنید. در صورتی که پوست بدنتان قرمز شود یا تاول بزند به پزشک مراجعه کنید. باید صبر کنید تا پوست به حالت طبیعی قبل از مصرف پماد آداپالن برسد.

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف ژل آداپالن

در هنگام استفاده از این محصول از الکترولیز، اپیلاسیون و مواد شیمیایی برای رفع موهای زائد در مناطق تحت درمان خودداری کنید. اگر اخیراً از محصولات حاوی گوگرد، رزورسینول یا اسید سالیسیلیک استفاده کرده‌اید، با احتیاط از آداپالن استفاده کنید. صبر کنید تا اثر این مواد روی پوستتان از بین برود. به حالت قبل از استفاده آداپالن برگردد.

پماد آداپالن در بارداری و شیردهی

زنانی که باردار هستند به این دلیل که این دارو از طریق پوست جذب می‌شود و ممکن است به جنین آسیب برساند. اگر باردار هستید یا قصد دارید باردار شوید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. به دلیل اینکه آداپالن ممکن است به جنین آسیب برساند، نباید در هنگام حاملگی از آن استفاده کرد. در صورتی که حامله شدید به پزشک مراجعه کرده. مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می‌شود یا خیر بنابراین نیاز است قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.


حتما بخوانید: فواید ماساژ صورت برای درمان و از بین بردن جای جوش


تداخلات دارویی کرم آداپالن

تداخلات دارویی ممکن است سبب تغییر نحوه عملکرد داروها شده و خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد. این بخش تمام تداخلات دارویی را شامل نمی‌شود. لیستی از دارو‌هایی که مصرف می‌کنید‌ (دارو‌های با نسخه پزشک، بدون نسخه پزشک و همچنین دارو‌های گیاهی) تهیه کرده و آن را به پزشک ارائه دهید. بدون تایید پزشک تغییری در دوز مصرفی داروهای خود ایجاد نکنید.

  • برخی از موادی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: محصولات حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی، محصولات حاوی اسید گلیکولیک، شامپو، محصولات حاوی الکل / آهک / منتول (مانند: تونر، لوسیون های اصلاح)، صابون. صابون ها مواد آرایشی و بهداشتی با خاصیت خشک کنندگی قوی هستند.

تداخلات دارویی ژل آداپالن

مصرف بیش از حد ژل آداپالن

در صورتی که فرد بیش از میزان تجویز شده دارو مصرف نماید و دارای علائم همچون تنگی نفس باشد با شماره 115 تماس بگیرید.

تذکر
  • استفاده از این دارو را به صورت خودسر برای دیگران پیشنهاد ندهید.
  • ممکن است از مواد آرایشی استفاده شود، اما قبل از استفاده از دارو، پوست را کاملاً تمیز کنید.
  • برخی از مواد آرایشی و صابون‌ ها ممکن است آکنه را بدتر کند. استفاده از مرطوب کننده‌ ها معمولاً خطری ندارد. هنگامی که قصد خرید محصولات آرایشی، مرطوب کننده و یا مراقبتی پوست را دارید، برچسب بر روی محصول را از نظر "غیر کامدوژنیک" یا "غیر آکنه" بررسی نمایید. محصولاتی که این عناوین را بر روی برچسب های خود دارند معمولاً سبب بدتر شدن آکنه‌ های پوست نمی‌ شود.
  • از پزشک در مورد داروهای بدون خطر برای آکنه بپرسید. به یاد داشته باشید که آکنه به دلیل کثیفی ایجاد نمی‌ شود اما تمیز کردن پوست بیش‌ از حد می‌تواند باعث تحریک پوست و ایجاد آکنه بشود.

حتما بخوانید: درمان جوش صورت با طب سنتی


دوز از دست رفته کرم آداپالن

اگر استفاده از این دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر سپردن در همان روز، از آن استفاده کنید. در صورتی که فاصله زمانی شما تا دوز بعدی کم است، دارو را بدون تغییر میزان دوز به همان اندازه مصرف کنید.

طریقه نگهداری پماد آداپالن

  • این دارو باید در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
  • از انجماد دارو خودداری کنید.
  • اشکال مختلف این دارو ممکن است نیاز به روش های مختلفی برای نگهداری داشته باشد. برچسبی که بر روی بسته تعبیه شده است را بخوانید یا از داروساز در مورد نحوه نگهداری دارو سوال بپرسید.
  • فرم ژلی این دارو قابل اشتعال است لذا آن را در معرض حرارت یا آتش قرار ندهید.
  • در حین استفاده از دارو سیگار نکشید.
  • تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
  • دارو را در توالت یا محل هایی عبور آب نریزید مگر اینکه در دستورالعمل دارو ذکر شده باشد. در صورت پایان تاریخ انقضا یا عدم نیاز به دارو، این محصول را به درستی از بین ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی از بین بردن ایمن دارو، با داروساز یا شرکت دفع زباله محلی خود مشورت کنید.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

علت جوش صورت و بدن چیست

آموزش یوگای صورت برای از بین بردن جوش، جای جوش و آکنه



از
58
رای