علائم حساسیت به گلوتن چیست و درمان آن با رژیم غذایی فاقد گلوتن

علائم حساسیت به گلوتن چیست و درمان آن با رژیم غذایی فاقد گلوتن آیا حساسیت به گلوتن منجر به چاقی می شود، ممکن است بخواهید رژیم غذایی بدون گلوتن بگیرید تا به نتیجه دلخواه خود برسید. اما اول با خواندن این مطلب از سلام دنیا با علائم حساسیت به گلوتن و ارتباط آن با چاقی آگاه شوید
دیدگاه ها

گلوتن یک قاتل خاموش نامیده می شود زیرا می تواند باعث آسیب مزمن در سراسر بدن شود. گاهی اوقات، بیمار حتی از عواقب مصرف گلوتن آگاه نیست. بنابراین، بهتر است بررسی کنید که آیا بدن شما عدم تحمل گلوتن دارد یا خیر. با همه اخبار مربوط به رژیم های گلوتن و فاقد گلوتن ، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا حساسیت به گلوتن می تواند منجر به افزایش وزن شود؟ در حقیقت، اگر بدن شما نتواند گلوتن را پردازش کند، شما می توانید مشکلات زیادی را از جمله افزایش وزن داشته باشید. با این حال، افزایش وزن به اندازه کاهش وزن معمول نیست. علائم حساسیت به گلوتن و راه درمان آن با رژیم غذایی فاقد گلوتن را در این مقاله از سلام دنیا بیان کرده ایم. با ما همراه باشید.

علائم حساسیت به گلوتن چیست (گلوتن و چاقی)

با حساسیت به گلوتن ، بدن شما در جذب پروتئین گلوتن موجود در گندم ، جو و چاودار مشکل پیدا میکند. همین طور که به خوردن این غذاها ادامه می دهید ، ممکن است طیف گسترده ای از مشکلات گوارشی را نیز-که یکی از آنها افزایش وزن و چاقی است - داشته باشید. حساسیت به گلوتن می تواند باعث گاز معده ، گرفتگی عضلات، نفخ ، اسهال و یبوست شود. علائمی که تجربه می کنید علائمی فردی (منفرد) خواهند بود. یکی از بهترین راه ها برای تشخیص تحمل یا حساسیت به گلوتن این است که گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنید تا ببینید که آیا علائم کم میشوند یا خیر.


حتما بخوانید: گلوتن چیست و در چه موادی است


1. مشکلات دستگاه گوارش

مشکلات معده مانند نفخ، حالت تهوع، اسهال یا یبوست ممکن است نشانه مشکلات باشد. اینها شبیه سندرم روده تحریک پذیر (IBS) هستند که عدم تحمل گلوتن از آن تقلید می کند و تشخیص درستی ندارد. نوسانات وزن ناگهانی و غیر قابل توضیح نیز رخ می دهد که ناشی از التهاب سلولی و اختلال متابولیک است.

2. تغییرات وزن غیرقابل توضیح

عدم تحمل گلوتن ممکن است باعث نوسانات وزن غیرقابل توضیح شود، هم افزایش و هم کاهش وزن. این ناشی از اختلال عملکرد سلولی ناشی از التهاب و اختلال متابولیک است. اگرچه تغییرات ناگهانی وزن نشان دهنده نگرانی برای شرایط جدی است، اما می توانند به حساسیت گلوتن در کنار سایر مسائل مربوط به جذب مواد مغذی مرتبط باشند.

3. عدم تعادل هورمونی

عدم تحمل گلوتن مستقیماً با اختلالات هورمونی مرتبط است که به صورت پریود نشدن، PMS وحشیانه و اختلال خواب ظاهر می شود. افزایش بلوغ، تغییرات بارداری و تغییرات یائسگی این پیامدهای هورمونی را به طور چشمگیری تقویت می کند. اگرچه در درجه اول زنان قابل توجه است، اما در تمام مراحل زندگی، هرج و مرج هورمون گلوتن ایجاد می شود.

4. مشکلات سیستم عصبی مرکزی

گلوتن بر روی پوشش روده ملتهب و نفوذ می کند و به علائم حساسیت اجازه می دهد بر سلامت روان و شناخت تأثیر بگذارد - از دست دادن تمرکز، اضطراب، افسردگی، مه ذهنی و خستگی. تحقیقات نشان می‌دهد که این فرد میگرن‌های بیشتری را نیز تحمل می‌کند و سردرد بلافاصله پس از خوردن غذا ایجاد می‌شود. تحریک پذیری و تفکر پراکنده با این حساسیت همراه است و تمرکز را مختل می کند.

5. مشکلات پوست و ناخن

کراتوز مو و درماتیت هرپتیفرم با مشکل گلوتن مرتبط است و باعث ایجاد بثورات و خارش شدید روی دست‌ها، شکم، صورت، پشت، مفاصل و خطوط مو می‌شود. ناخن های ضعیف و شکننده علاوه بر این مشکلات را نشان می دهد. سایر بیماری‌های پوستی شبیه‌سازی شده مانند اگزما نیز معمولاً ظاهر می‌شوند، و نشان می‌دهند که گلوتن ملتهب شده است. 

6. ADHD

ADHD با حساسیت نیز همراه است و کودکان و بزرگسالان را به طور مساوی رنج می دهد.کنترل ضعیف و بیش فعالی در افرادی که به گلوتن واکنش می دهند آشکار می شود. یک رژیم غذایی بدون محرک می تواند این علائم را آرام کند و تمرکز را بازگرداند.

7. وضعیت نامناسب دندان ها

حساسیت به گلوتن مانع از جذب روده ای مواد مغذی حیاتی مانند کلسیم می شود و زمینه را برای بلایای دندانی فراهم می کند - مینای دندان حساس، پوسیدگی سریع، حفره های فراوان و زخم های دهان حتی با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن جدی نیز ظاهر می شوند. منابع پنهان احتمالی گلوتن باعث التهاب و به خطر انداختن روده می شود.

8. کم خونی فقر آهن

کم خونی فقر آهن اغلب دلیل تشخیص بیماری سلیاک است. کاهش حجم خون، خستگی، سردرد، رنگ پریدگی پوست، غشاهای مخاطی و حتی آرتروز از علائم آن است. به دلیل اختلال در جذب آهن روده ای ناشی از حساسیت به گلوتن، آهن ضعیف هضم می شود.

9. بیماری های خود ایمنی

بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات خود ایمنی، سابقه حساسیت به گلوتن را دارند. هنگامی که گلوتن وارد روده می شود، سیستم ایمنی سلول های موجود در آن را هدف قرار می دهد و در نتیجه بیماری سلیاک، یک بیماری خود ایمنی، ایجاد می شود. این موضوع با این واقعیت بدتر می شود که این بیماری خودایمنی احتمال ابتلا به سایر بیماری های خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس، ویتیلیگو، آرتریت روماتوئید، بیماری کرون، تیروئیدیت خودایمنی و بیماری خودایمنی کبدی را افزایش می دهد.

مضرات گلوتن

چگونه حساسیت به گلوتن را درمان کنیم؟

آزمایش بدهید. پزشک شما یک نمونه خون می گیرد و به دنبال آنتی بادی هایی می گردد که در خون بیماران مبتلا به سلیاک شایع هستند. قبل از معاینه، باید گلوتن را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از نتایج اشتباه جلوگیری کنید.

گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف کنید. این در مواد غذایی های زیر موجود است:

  • گندم، چاودار، بلغور، آرد و بلغور از ترکیبات رایج در وعده های غذایی مختلف هستند.
  • همیشه ترکیب محصول را بررسی کنید. به محصولات دارای برچسب «بدون گلوتن» اولویت بدهید.

فواید رژیم غذایی بدون گلوتن برای سلامتی و کاهش وزن

بسیاری از افراد دریافتند که یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند باعث کاهش وزن و سلامت بهتر هضم شود. بسیاری از این موارد به این دلیل است که غذاهایی که دارای مقدار زیادی گلوتن هستند نیز تمایل زیادی به قندهای تصفیه شده ، چربی ها و مواد مصنوعی دارند.

اما اگر به خوردن گلوتن ادامه دهید و دچار عدم تحمل شوید، در واقع ممکن است با کاهش وزن بیش از حد دچار مشکل شوید. این نوع رژیم، نوعی نیست که به شما کمک کند تا هیکل خود را بسازید - این نوعی است که شما را به بیمارستان می فرستد و شما را بسیار بیمار می کند.

حساسیت به گلوتن می تواند جذب مواد مغذی غذای شما را برای بدن غیر ممکن کند. اگر بدن شما نتواند آنها را از مواد غذایی که می خورید دریافت کند، کمبود ویتامین را برای شما ایجاد میکند. همچنین ممکن است دچار التهاب در روده و سایر نقاط بدن که منجر به مشکلات بیماری خودایمنی می شوند، شوید.

حساسیت به گلوتن می تواند مشکلاتی مانند دیابت ، مولتیپل اسکلروزیس ، آرتروز و سایر اختلالات خود ایمنی را تشدید کند، زیرا این باعث التهاب در بدن شما می شود. حتی می تواند یک واکنش حساسیتی شدید به نام بیماری سلیاک را ایجاد کند.


حتما بخوانید: بیماری سلیاک چیست؟


در حالی که کاهش وزن شیوع بیشتری نسبت به افزایش وزن با حساسیت به گلوتن دارد ، اگر اضافه وزن دارید و به رژیم بدون گلوتن روی می آورید احتمالاً لاغر می شوید. قطعاً از مشکلات گوارشی که شما را رنج می دهند ، رهایی خواهید یافت. وقتی گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف می کنید ، احتمالاً آن را با میوه های سالم ، سبزیجات ، پروتئین ها و سایر غلات کامل فاقد گلوتن جایگزین خواهید کرد. هنگامی که این کار را انجام می دهید ، احتمالاً میزان کالری دریافتی خود را کاهش داده و به طور طبیعی کاهش وزن خواهید داشت.

فواید رژیم غذایی بدون گلوتن

سخن آخر

بسیاری از افراد دریافتند که رژیم غذایی بدون گلوتن به کاهش وزن کمک می کند و همچنین سلامت کلی را بهبود می بخشد. اگر فکر کرده اید که آیا حساسیت به گلوتن منجر به افزایش وزن می شود، ممکن است بخواهید( رژیمی ) بدون گلوتن را بخورید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.


مقالات مرتبط:

حساسیت به بادمجان: علائم، تشخیص و درمان آلرژی به بادمجان

چگونه از حساسیت فصلی بهار جلوگیری کنیم



از
6
رای

دیدگاه ها