کیوی میوه کوچک و نرم با طعم کمی ترش است. این میوه کوچک و خوشمزه با داشتن مواد مغذی در ترکیباتش خواص زیادی برای شما بهمراه دارد.کیوی برای افراد مبتلا به یبوست مزمن مفید است و می تواند خلق و خوی و کیفیت خواب را بهبود بخشد. خواص کیوی چیست و مصرف کیوی در بارداری مفید است یا مضر؟ ارزش غذایی کیوی چیست و کیوی چگونه از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند؟ برای آشنایی بیشتر با خواص کیوی تازه و خشک، کال و نارس برای سلامتی زنان و مردان تا پایان این مطلب سلام دنیا با ما همراه باشید.
کیوی برای چی خوبه
کیوی میوه ای کوچک با گوشت نرم و سبز روشن است، این میوه طعم کمی ترش و اسیدی دارد. کیوی سرشار از مواد مغذی است به همین دلیل برای سلامتی شما فواید زیادی بهمراه دارد. از جمله مواد مغذی موجود در کیوی می تواند به ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B6، کلسیم، آهن و منیزیم اشاره کرد. جالب است بدانید که کیوی علاوه بر سلامت بدن برای سلامت پوست و مو نیز مفید است. برخی خواص کیوی شامل موارد زیر است:
حتما بخوانید: چطوری کیوی سفت رو نرم کنیم؟
کیوی و خواص بی نظیر آن
بسیاری از میوه ها عجیب و غریب به نظر می رسند، زیرا اغلب آنها تنها تحت شرایط خاصی مصرف می شوند یا در مقابل میوه های دیگر کمتر استفاده می شوند. با این حال، کیوی میوه ای پر طرفدار است که حاوی مواد مغذی بسیاری است که سلامت ما را بهبود می بخشد. در حقیقت، پس از خواندن این مطلب، شما علاقه مند به مصرف کیوی در رژیم غذایی خود خواهید شد.
ارزش غذایی کیوی (در هر 100 گرم)
- کالری: 61
- کربوهیدرات کل: 15 گرم
- فیبر غذایی: 3 گرم
- قند: 9 گرم
- پروتئین: 1/2 گرم
- ویتامین آ: 1 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین سی: 154 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- کلسیم : 3 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- آهن: 1 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین ب6: 5 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- منیزیم: 4 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- پتاسیم: 8 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین کا: 31 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- مس: 10 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین ای: 7 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- اسید فولیک: 4 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
- منگنز: 4 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه
مزایای شگفت انگیز کیوی
1. خواص کیوی برای بهبود هضم پروتئین
تأمین نیاز روزانه پروتئین خود به تنهایی چالش برانگیز است، حالا وقتی پروتئین به درستی به اسید آمینه تقسیم نشود این موضوع بسیار سخت تر نیز می شود. تنها چند آنزیم طبیعی پروتئاز در غذاها مانند پاپایا و آناناس وجود دارد (آنزیم هایی که پروتئین را تجزیه می کنند). آنزیم پروتئاز فعال در کویوی، اکتینیدین نامیده می شود. در یک مطالعه در مورد کیوی مشخص شد که این میوه با ذخیره سازی مقدار خوبی از آنتی اکسیدان پروتئولیتیک اکتینیدین موجب بهبود هضم پروتئین ها می شود. همچنین مصرف عصاره کیوی رشد اسید لاکتیک را افزایش و از رشد باکتریهای اشریشیا کلی (Escherichia coli) جلوگیری می کند و در نتیجه به حفظ سلامتی گوارشی کمک می کند.
2. خواص کیوی برای فشار خون
یکی از عواملی که روی فشار خون تأثیر می گذارد، سطح الکترولیت خون می باشد که عمدتا با افزایش سطح سدیم و پتاسیم مرتبط است. با این حال، کیوی دارای مقدار مناسبی از پتاسیم است که ناپایداری نمک را اصلاح می کند و فشار خون را تحت تاثیر قرار می دهد. پتاسیم همچنین نقش مهمی در انقباضات قلب دارد، اما مصرف بیش از حد آن باعث اختلال در قلب می شود.
3. خواص کیوی برای تقویت ایمنی بدن
کیوی غنی از ویتامین C هستند و فقط 100 گرم کیوی حاوی بیش از 150٪ ازنیاز روزانه توصیه شده ویتامین C می باشد. با وجودی که مصرف بیش از حد هر ویتامینی توصیه نمی شود، می توان از این ویتامین به هر اندازه استفاده کرد زیرا محلول در آب می باشد و مقادیر اضافه آن از طریق ادرار خارج می شوند. مصرف زیاد ویتامین C برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن ضروری است. کیوی ها دارای ضد اکسیدان های دیگری نیز هستند که با ویتامین C هماهنگ می شوند تا بدن را از آسیب محافظت کنند.
حتما بخوانید: درمان پایین بودن سیستم ایمنی بدن با معجون تقویتی
4. خواص کیوی برای دیابت
مصرف مقدار قابل توجهی کربوهیدرات در بیماران دیابتی ضروری است، هرچند انتخاب این غذاها مستلزم بررسی دقیق تر می باشد. با این حال، به راحتی می توان از کیوی استفاده کرد زیرا دارای شاخص گلیسمی پایین است و همچنین محتوای فیبر بالایی دارد. هنگام ضرورت عدم مصرف غذای شیرین در بیماران دیابتی، کیوی می تواند یک راه حل مناسب را ارائه دهد که به طور قطع بر قند خون نیز اثر نمی گذارد. نتایج یک مطالعه بر روی عصارههای کیوی مشخص کرد که مصرف کیوی نقش موثری در تنظیم آدیپوژنز دارد که برای جلوگیری از بیماری دیابت اهمیت زیادی دارد.
5. خواص کیوی برای تعادل اسیدیته بدن
اکثریت قریب به اتفاق مردم، دارای سطح PH بالاتری هستند که منجر به اسیدی شدن بدن می شود. سطح PH طبیعی خون ما در ناحیه خنثی و کمی به سمت قلیایی قرار دارد که در آن سلول ها بهترین عملکرد را دارند. بسیاری از غذاهایی که مصرف می کنیم، به خصوص آنهایی که فرآوری شده هستند، اسید تشکیل می دهند و باعث می شود که شیمی خون ما نیز همین مسیر را طی کند. این اتفاق خوبی نیست، چون عدم تعادل اسیدیته باعث رشد سرطان، رشد مخمر و اثرات منفی روی پوست می شود. کیوی از قلیایی ترین مواد غذایی موجود در این سیاره است که کم کم به اصلاح سطح PH بدن که معمولا دلیل آن مصرف غذاهای نامناسب است، کمک می کنند. سبزیجات و بیشتر میوه ها نیز به تنظیم سطح PH طبیعی کمک می کنند، بنابراین بیشتر مراقب رژیم غذایی خود باشید.
6. خواص کیوی برای کلیه
کلیه ها هر روز بدون توقف خون را تصفیه کرده، مواد زائد را از بین می برند و خون را پاکسازی می کنند. با گذشت زمان، مقدار زیادی از مواد زائد نامحلول ممکن است در دستگاه "فیلتر" کلیه ها جمع شده و باعث انسداد و ناراحتی شود. این مشکل، سنگ کلیه نامیده می شود که معمولا از نمک های کلسیم مختلف تشکیل شده است. پتاسیم باعث کاهش احتمال انباشت این نمک می شود که از تشکیل سنگ جلوگیری می کند. نوشیدن آب به اندازه کافی به صورت روزانه باعث افزایش احتمال تشکیل سنگها همراه با هایپرناترمی (سطوح بالای سدیم در خون) می شود.
7. خواص کیوی برای یبوست
عده ای با مسائل و مشکلاتی مانند یبوست رو به رو هستند، اما تعداد قابل توجهی از افراد مبتلا به یبوست مزمن می باشند. معمولا نارسایی های غذایی ریشه در تغذیه ناسالم از قبیل کمبود آب و فیبر غذایی دارند. کیوی غنی از فیبر بوده و همچنین حاوی مقدار زیادی آب است و به کمک می کند تا در زمان کمتری مشکل یبوست رفع شود.
حتما بخوانید: درمان یبوست با بهترین دمنوش گیاهی
8. خواص کیوی برای خواب
آیا خلق و خوی خوب با خواب کافی ارتباط دارد؟ این موضوع به طور قابل توجهی درست است، زیرا مشخص شده که با تغییر سطح سروتونین (انتقال دهنده عصبی)، خواب افراد بهتر یا بدتر می شود. با افزایش سطح سروتونین در مغز، خلق و خو بهبود می یابد که منجر به کیفیت خواب بهتر نیز می شود. کیوی حاوی سروتونین است که می تواند خلق و خوی و کیفیت خواب را بهبود بخشد.
9. خواص کیوی برای پوست
پوست یکی از اولین خطوط دفاعی بدن ما است و از ما در برابر موارد آسیب زننده که هر روز با آنها در تماسیم محافظت می کند. به این ترتیب، پوست در معرض آسیب زیادی به خصوص از طرف خورشید قرار می گیرد. با گذشت زمان، پوست طراوت خود را از دست می دهد و پیر می شود. ویتامین C به طور کامل در تولید کلاژن (پروتئینی که برای سلامتی ساختارهای بافتی مانند مفصل و پوست) نقش دارد. دیگر ویتامین ها و فیتویتوئید موجود در کیوی پوست را از آسیب اشعه فرابنفش (UV) محافظت می کند و به حفظ طولانی مدت سلامت پوست کمک می کند.
10. خواص کیوی برای جلوگیری و درمان سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در کیوی کمک می کنند تا از آسیب DNA (عامل اصلی سرطان) و نیز از آسیب های جدی سلولی جلوگیری شود. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد مضر فعال در بدن را به حالت پایدار می رسانند و از آسیب آنها جلوگیری می کنند. کیوی به خصوص از سرطان های معده، روده و روده بزرگ به دلیل میزان فیبر و مواد شیمیایی گیاهی متعدد موجود در آن، جلوگیری می کند. میزان فیبر بالا همچنین به دستگاه گوارش کمک می کند تا بدن از شر مواد زائد خلاص شود. در طب سنتی چینی، کیوی برای درمان انواع مختلف سرطانها مانند سرطان کبد، سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره کیوی از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری می کند و مانع از بروز آسیب در DNA می شود.
11. خواص کیوی برای بهبود عملکرد تنفسی
سلامت تنفس با مصرف مرکباتی که حاوی ویتامین C و ترکیبات بیوفلاوونوئید می باشند حفظ می شود. بیوفلاوونوئیدها در کاهش تکرار و شدت حملات آسم و همچنین افزایش مقاومت در برابر عفونت های رایج دستگاه تنفسی مفید واقع می شوند. کیوی و بیوفلاوونوئید علاوه بر بهبود آسم، عملکرد ریه و عملکرد تنفسی افراد سالم را نیز بهبود می بخشد.
12. سلامت قلب و عروق
وجود پلی فنلهای محافظ همراه با ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم در کیوی، این میوه را به یک ماده موثر برای سلامت قلب و عروق تبدیل کرده است.م صرف روزانه کیوی پاسخ تهاجمی پلاکتها و خطر لخته شدن خون را کاهش می دهد. این خاصیت کیوی از بروز اختلالات قلبی مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین) و ترومبوآمبولیک (انسداد عروق) جلوگیری می کند.
13. بهبود جذب آهن
وجود مقادیر بالای ویتامین C و سایر مواد شیمیایی مانند لوتين و زاكسانتين در کیوی به بهبود جذب آهن کمک میکند و مانع از کمبود آهن در بدن می شود.
خواص کیوی برای مو
مصرف کیوی از چند جهت برای سلامت مو موثر است.
14. مقابله با ریزش مو
ویتامین C و موجود در کیوی با ریزش مو مقابله کرده و به حفظ سلامت مو کمک میکند. همچنین وجود مواد معدنی نظیر منیزیم، روی و فسفر در کیوی با تحریک گردش خون منجر به بهبود رشد مو می شود.
حتما بخوانید: درمان ریزش مو با آب پیاز
15. کمک به تشکیل کلاژن پوست سر
وجود مقادیر زیاد ویتامین C در کیوی در تشکیل کلاژن پوست سر موثر عمل می کند. ویتامین C، همچنین با تسهیل جذب مواد مغذی در پوست سر موجب تغذیه موی شما هم می شود.
16. رفع خشکی و زبری موی سر
روغن دانه کیوی حاوی میزان بالای اسیدهای چرب امگا3 است و مصرف این روغن بدون ایجاد چربی و سنگینی در مو، موها را آبرسانی میکند. این روغن، در رفع خشکی و زبری مو بسیار موثر است. علاوه بر این، مصرف منظم کیوی در برنامه رژیم غذایی، با تقویت رگ های خونی، به درمان مشکلاتی نظیر شوره سر و اگزمای پوست سر کمک میکند، همچنین، مانع از التهاب پوست سر هم می شود.
17. جلوگیری از سفیدی زودرس مو
کیوی حاوی مس است، این ماده با حفظ رنگ طبیعی مو مانع از سفید شدن زودهنگام آنها می شود.
18. خواص کیوی برای لاغری
فیبر موجود در کیوی با ایجاد حس سیری در طولانی مدت باعث کاهش اشتها می شوند و از پرخوری جلوگیری می کنند. بنابراین افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند می توانند کیوی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
19. خواص کیوی برای چشم
وجود ویتامین A در کیوی این میوه را به یک ماده غذایی موثر برای سلامت چشم تبدیل کرده است. کیوی سرشار از فیتوکمیکال لوتئین و زاكسانتين است، عناصری که برای حفظ سلامت چشم ها ضروری هستند. وجود این عناصر در کیوی در کنار ویتامین A خطر بروز آب مروارید، دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و سایر اختلالات بینایی جلوگیری میکند.
20. خواص کیوی در شب
در صورتی که برای خوابیدن در شب دچار مشکل هستید می توانید با مصرف دو عدد کیوی یک ساعت قبل از خواب این مشکل را رفع کنید. محققان دریافتند افرادی که به مدت 4 هفته حدود یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی مصرف کرده بودند برای بهبود کیفیت خواب خود اقدام مهم و بزرگی را انجام دادند. خواص مصرف کیوی در شب شامل:
- موجب افزایش کیفیت خواب میشود و صبح با انرژی و سرحال از خواب بیدار میشوید.
- موجب کاهش بیداری های نابهنگام در طول خواب می شود.
- با ایجاد حس خوابآلودگی در طول شب همراه است.
- باعث افزایش مدت خواب می شود.
21. خواص کیوی با عسل
کیوی از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است بنابراین بهتر است به همراه عسل که بهترین مصلح برای ان است ،مصرف شود. علاوه براین پزشکان معتقدند که مصرف عسل، كیوی و پرتقال نقش موثر و مهمی در هوشیاری ذهن دارند. این خواص عسل، کیوی و پرتقال به آهن، كلسیم، پتاسیم، منیزیم موجود در این مواد مرتبط است. مواد مغذی که نقش موثری در هوشیاری ذهن دارند. بنابراین مصرف منظم عسل، کیوی و پرتقال از طریق مقابله با استرس اکسایشی و تقویت سیستم ایمنی می توانند در افزایش حافظه موثر عمل کنند.
22. خواص کیوی کال و نارس
میوه نارس و کال حاوی مواد مغذی کمتری نسبت به میوه های رسیده هستند. علاوه براین مصرف میوه کال با بروز مشکلات گوارشی و معده همراه است. فقط زمانی که قصد استفاده زودهنگام از کیوی را ندارید می توانید در زمان خرید میوه های سفت تر و نارس را انتخاب کنید. کیوی های نارس سفت تر و نسبت به کیوی رسیده شیرینی کمتری دارند.
حتما بخوانید: علائم ظاهری بیماریهای کبدی
23. خواص کیوی برای کبد
کیوی سرشار از ویتامین C است بنابراین، از کبد در برابر آسیب از کبد محافظت میکند. همچنین کیوی با داشتن این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی نیز محسوب می شود و با رادیکال های آزاد مبارزه و به بازسازی سلول ها کمک می کند، به همین دلیل مصرف این میوه برای سلامت کبد مفید است. همچنین، مصرف کیوی به درمان اختلالات کبدی نیز کمک میکند، از این رو مصرف این میوه به کسانی که از اختلالات کبدی رنج می برند بسیار توصیه می شود.
24. خواص کیوی برای معده
کیوی حاوی مواد معدنی مفیدی است،این مواد با خنثی کردن اسید زیاد معده به رفع ناراحتی های معده کمک می کند.علاوه براین فیبر موجود در کیوی فرایند هضم غذا را هم آسان می کند.
25. خواص کیوی برای سرماخوردگی
کیوی سرشار از ویتامین C است بنابراین مصرف ان با تقویت سیستم ایمنی به کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و سایر عفونتهای دستگاه تنفسی کمک می کند. ویتامین C موجود در کیوی علاوه بر درمان سرماخوردگی از بروز سرماخوردگی نیز جلوگیری می کند.
26. خواص کیوی برای پروستات
کیوی حاوی ماده مهمی به نام لوتئین است،این ماده از بروز سرطان پروستات پیشگیری میکند. علاوه بر این کیوی سرشار از ویتامین E است این ویتامین نقش موثری در پیشگیری از انواع سرطان ها از جمله سرطان پروستات دارد.
27. خواص کیوی برای میکروب معده
کیوی به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی می تواند به رفع میکروب معده کمک کند.
28. خواص کیوی برای اسهال
مصرف کیوی برای درمان اسهال مناسب نیست، علاوه براین زیاده روی در مصرف این میوه باعث بروز اسهال می شود.
29. خواص کیوی برای سرفه
همانطور که در قسمت بالا هم اشاره شد کیوی منبع غنی از ویتامین C است. این انتی اکسیدان قوی برای تسکین علائم سرماخوردگی مانند سرفه موثر است.
30. خواص کیوی برای زیبایی جنین
کیوی به دلیل داشتن مواد مغذی ضروری مانند ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K در کنار فلاونوئیدها نقش موثری در سلامت کلی و رشد جنین دارد. در مورد تاثیر مصرف کیوی بر زیبایی جنین اطلاعات صحیحی در دسترس نیست و مصرف کیوی تاثیر زیادی برای زیبایی جنین در دوران بارداری ندارد.
31. خواص کیوی با پوست
طبق نتایج تحقیقات اخیر، پوست کیوی حاوی فیبر بیشتری نسبت به گوشت ان است و سه برابر فیبر بیشتر را وارد معده می کند که این میزان فیبر نقش موثری در ایجاد حس سیری و کمک به کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش دارد. علاوه بر این، پوست کیوی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است که علاوه بر استفاده موضعی آن که خواص سلامتی برای پوست بهمراه دارد، مصرف خوراکی آن هم مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان را برای سلولها فراهم می کند که این مقدار زیاد انتی اکسیدان ها موجب کاهش سرعت پیری سلولهای پوست و بدن می شود. نکته قابل توجه این است که قبل از مصرف پوست کیوی، پوست ان را به خوبی بشویید.
خواص کیوی خشک
32. تقویت بینایی چشم
وجود ویتامین E و پیش سازهای ویتامین A در کیوی خشک می تواند موجب تقویت سلول های دستگاه بینایی شود.
33. دارای خاصیت آنتی اکسیدانی
کیوی خشک سرشار از ویتامین C است و یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود و نقش موثری در مبارزه با رادیکال های آزاد دارد. به همین دلیل مصرف کیوی خشک نقش موثری در محافظت از بدن در مقابل آسیب های ناشی از پدیده پیری دارد.
34. حفظ سلامت پوست
وجود مقادیر زیاد ویتامین E در کیوی خشک در حفظ رطوبت پوست و بازسازی سلول های پوست موثر عمل می کند و انعطاف پذیری پوست و جوان سازی آن را افزایش می دهد.
35. کاهش وزن و لاغری
کیوی خشک دارای کالری کمی است به همین دلیل برای افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغری هستند گزینه مناسبی محسوب می شود.علاوه براین، کیوی با داشتن خاصیت پروبیوتیک حس سیری طولانی مدت در فرد ایجاد می کند و به با کاهش اشتها موجب کاهش وزن و لاغری می شود.
36. دیابت
مصرف کیوی خشک به دلیل داشتن قند کم برای افراد مبتلا به دیابت گزینه مناسبی محسوب می شود.
حتما بخوانید: درمان خانگی دیابت نوع دو
37. خواص کیوی برای نرم شدن گوشت
استفاده از کیوی در نرم شدن گوشت موثر است. وجود آنزیم در کیوی به بنام اکتینیدین به بافت گوشت نفوذ کرده و موجب حل شدن پروتئین موجود در گوشت می شود، به این ترتیب گوشت نرم می شود.
38. خواص کیوی برای سگ
کیوی به دلیل داشتن ویتامین C و پتاسیم، ویتامین E,K و ویتامین های گروه B برای سلامت سگ ها نیز میوه مفیدی است. از آنجایی که 80 درصد کیوی شامل اب است بنابراین مصرف ان می تواند مانع از دهیدراته شدن سگ ها شود. همچنین مصرف این میوه برای دستگاه تنفسی، سلامت چشم، جلوگیری از یبوست سگ ها نیز مفید است.کیوی به دلیل کالری کم خطر افزایش وزن را هم برای آنها در پی ندارد. برای اینکه سگ ها راحت تر کیوی را بخورند بعد از اینکه کیوی را خوب شستید پوست ان را بگیرید و به تکه های کوچک برش بزنید و به آنها بدهید، این کار از گیر کردن میوه در گلوی سگ جلوگیری می کند.
حال خواص کیوی مطرح شد، به چند نکته مهم در رابطه با مصرف کیوی در دوران بارداری و شیر دهی می پردازیم.
39. مصرف کیوی در بارداری
- قبل از مصرف میوه ها را خوب بشویید تا پاتوژن ها و مواد شیمیایی مضر آن از بین برود.
- مانند همه مواد خوراکی، در دوران بارداری نیز در مصرف کیوی زیاده روی نکنید چرا که ممکن است دچار مشکلاتی در عمل دفع شوید.
مضرات کیوی
کیوی حاوی آلرژن های زیاد و بالقوه است، اکتینیدین، آلرژن اصلی موجود در کیوی است. مصرف کیوی در برخی افراد، به خصوص در کودکان، می تواند واکنش های آلرژیک جزئی تا شدید را در پی داشته باشد.برخی علائم آلرژی به کیوی شامل:
- خارش گلو
- زبان متورم
- مشکل در بلع
- خس خس سینه
- درد شکم
- استفراغ
علاوه براین مصرف بیش از حد کیوی در برخی افراد منجر به بروز اسهال میشود.علاوه براین، کیوی منبع کریستالهای اگزالات(Oxalate) محسوب میشود. مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی اگزالات میتواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود.
سخن پایانی:
کیوی میوه ای کوچک و نرم اما با خواص سلامتی متعددی است. این میوه ترش و خوشمزه دارای ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال و مقدار پتاسیم بیشتری نسبت به موز است. از مهمترین خواص سلامتی کیوی می توان به تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب، کاهش فشارخون، کبد، کلیه و درمان سرماخوردگی اشاره کرد. البته مصرف بیش از حد این میوه پرخاصیت می تواند باعث اسهال شود.