خواص و مضرات پلانتین برای بدن چیست و تفاوت ظاهری موز و پلانتین

خواص و مضرات پلانتین برای بدن چیست و تفاوت ظاهری موز و پلانتین پلاتنین یا موز پختنی چیست ؛ با خواص و مضرات پلانتین برای سلامتی زنان و مردان، قلب، استخوان و دیابت و تفاوت ظاهری موز و پلانتین چیست و پلانتین چگونه مصرف میشود در سلام دنیا بخوانید.

تا بحال شده برای خرید موز اقدام کرده باشید اما میوه ای با طعم متفاوت از موز نصیبتان شده باشد؟ نام این میوه پلانتین می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات پلانتین چیست؟ تفاوت پلانتین و موز، تفاوت ظاهری موز و پلانتین چیست، خواص پلانتین برای مردان، خواص پلانتین برای بدن، پلانتین چگونه مصرف میشود، مضرات پلانتین صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

پلانتین [موز پختنی] چیست

پلانتین میوه ای گرمسیری می باشد که بسیار شبیه به موز می باشد که در کال آن رنگ سبز رسیده آن زرد و رسیده کامل آن قهوه ای می باشد و در 120 کشور دنیا کشت و برداشت می شود و به صورت پخته آن را مصرف می کنند، به همین دلیل به آن موز پختنی نیز می گویند. پلانتین، در مقایسه با موز، نشاسته بیشتر و شکر کمتری دارد؛ به این دلیل، دست‌‌مان برای استفاده از آن در انواع‌ و اقسام غذاها بازتر است. تفاوت دیگر آن با موز در شیوه استفاده است که بیشتر طبخ می‌‌شود و کمتر به‌ صورت خام خورده می‌‌شود.


حتما بخوانید: تفاوت موز سبز با موز زرد چیست


تفاوت پلانتین و موز

طعم موز به نسبت پلانتین‌ها شیرین تر می باشد و از قند بیشتری برخوردار می باشند اما پلانتین ها حاوی نشاسته بیشتری به نسبت قند هستند و در صورتی که ندانستید چگونه مصرف کنید بهتر است از خرید پلانتین رسیده خودداری کنید زیرا آنها به سرعت رسیده و خراب می شوند. موز را به صورت خام استفاده می کنند اما پلانتین ها قبل از مصرف باید پخته یا سرخ شوند و طعمی مانند سیب زمینی می دهند.

تفاوت موز و پلانتین

تفاوت ظاهری موز و پلانتین چیست

این دو میوه از نظر ظاهری بسیار به هم شبیه هستند، به طوری که احتمال اشتباه گرفتنشان بسیار می باشد، موز در ظاهر کشیده تر و پوست ضخیمی دارد که با رسیده تر شدن نازکتر می شود، موزها دم باریکی دارند که به راحتی مانند پوست آن از میوه جدا می شود هر چه موز رسیده تر باشد نرمتر و شیرین تر خواهد بود ، اما پلانتین ها بزرگتر می باشند و پوست سختی دارند همراه با دم پهن تر که در صورت کال بودن سبز می باشند و به صورت پخته از آنها استفاده می شود.

خواص پلانتین برای سلامتی و درمان بیماریهای زنان و مردان

1. میوه انرژی زا است

پلانتین منبع خوبی از کربوهیدرات است، به خصوص زمانی که رسیده باشد. بنابراین یک ماده غذای انرژی زا محسوب می شود. و خبر خوب این است که کربوهیدرات های موجود در آن به عنوان "کربوهیدرات پیچیده" در نظر گرفته می شود که شامل نشاسته، فیبر و شکر است.تجزیه و جذب این گونه کربوهیدرات ها در بدن کند است که باعث سیری می شود و در نتیجه باعث کاهش اشتها و کاهش وزن می شود. بنابراین خوردن مداوم پلانتین انرژی کافی برای بدن شما فراهم می کند.

2. خواص پلانتین برای کمک به درمان کم خونی و نوریت

پلانتین حاوی آهن (در صورت نارس بودن) و ویتامین B6 است که نقش مهمی در تولید کافی گلبول‌های قرمز خون در بدن ایفا می‌کند و همچنین از کم‌خونی و التهاب عصبی که در صورت کمبود آنها در بدن ظاهر می‌شود، جلوگیری می‌کند. برای کسانی که از کم خونی و التهاب عصبی رنج می برند توصیه می شود که به اندازه کافی پلانتین بخورند؛ زیرا این میوه به عنوان یک درمان و همچنین به عنوان یک اقدام پیشگیرانه عمل می کند.

خواص پلانتین برای مردان

3. تقویت قوای جنسی

وجود مواد مغذی در پلانتین ، به عملکرد سلامت جنسی کمک زیادی می کند. مصرف منظم پلانتین برای بهبود باروری مردان مفید است. این میوه سلامت جنسی را تقویت می‌کند و باعث افزایش میل جنسی می شود، و ویتامین‌ها و سایر مواد معدنی موجود در آن به بهبود سلامت عمومی نیز کمک می‌کند. برای بهبود عملکرد جنسی خوب، به مصرف پلانتین نارس بیشتر به همراه زنجبیل و سیر نیاز دارید.


حتما بخوانید: مهمترین دلایل کاهش میل جنسی مردان


4. خواص پلانتین برای گوارش

پلانتین منبع غنی از فیبر است که آن را برای مصرف به یک ماده غذایی مفید تبدیل می‌کند، زیرا فیبر موجود در آن به پیشگیری از بروز تحریک روده کمک می‌کند و همچنین از ایجاد یبوست، نفخ و سایر بیماری‌های مرتبط با هضم نامناسب جلوگیری می‌کند و همچنین با افزایش سیری، اشتها را کاهش می‌دهد. مصرف پلانتین می تواند به پیشگیری از بروز یبوست کمک زیادی کند. پلانتین به علت دارا بودن فیبر به نرمی مدفوع و حجیم تر شدن آن کمک می کند و روند عبور آن در روده را تندتر می کند و همین خاصیت باعث رفع یبوست می شود، با مصرف پلانتین بیماری هموروئید و عارضه دیورتیکولی دور می شود و همچنین کلسترول بد خون پایین می آید.

خواص پلانتین برای دستگاه گوارش

5. خواص پلانتین برای لاغری

پلانتین حاوی مقدار زیادی فیبر است که باعث می شود، فرد حتی برای مدت طولانی بعد از خوردن غذا احساس سیری کند. پلانتین حاوی چربی کمی هم است. برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند توصیه می شود که به طور منظم پلانتین بخورند. زیرا به حفظ وزن کمک زیادی می کند. زمانی که یک ماده از فیبر برخوردار باشد و خاصیت ضدیبوستی داشته باشد مطمئنا در جهت کاهش وزن نیز مفید می باشد، با وجود فیبر، نشاسته و کربوهیدراتهای موجود در پلانتین فرد اساس سیری می کند و کمتر به خوردن روی می آورد در نتیجه به مرور از وزن او کاسته می شود.


حتما بخوانید: خواص سبوس برنج برای لاغری


6. خواص پلانتین برای تقویت قلب

پلانتین نارس حاوی مقداری سروتونین است که شریان ها را منبسط می کند، جریان خون را تقویت می کند و خطر هموسیستئین را کاهش می دهد، بیماری که منجر به بیماری های عروق کرونر و سکته می شود. پتاسیم موجود در پلانتین نیز نقش زیادی در پیشگیری از حمله قلبی و فشار خون دارد. همچنین فیبر موجود در چنار به کاهش سطح کلسترول کمک می کند و در نتیجه خطر ابتلا به اختلالات قلبی را کاهش می دهد. بیماری های قلبی برای انسان بسیار خطرناک می باشند و مصرف پتاسیم می تواند در جهت جلوگیری از این بیماری ها مفید باشد، پلانتین نیز مانند موز سرشار از پتاسیم می باشد به حفظ مایعات سلولی و بدن در جهت کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می کند، پتاسیم پلانتین عملکرد قلب را نیز بهبود می بخشد.

خواص پلانتین برای تقویت قلب

7. خواص پلانتین برای تقویت سیستم ایمنی بدن 

پلانتین حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که یک آنتی اکسیدان دیگری است که به عملکرد صحیح سیستم ایمنی شما کمک می کند. ویتامین A نقش بسزایی در افزایش رشد سلولی و بهبود سلامت پوست دارد. بنابراین مصرف مداوم پلانتین به دلیل وجود ویتامین A در آن می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد که وظیفه آن محافظت بدن در برابر رادیکال های آزاد می باشد، پلانتین با دارا بودن ویتامین C بدن را در برابر سرطان های مختلفی مانند ریه، پستان، روده بزرگ، معده و مری ایمن می کند.

8. خواص پلانتین برای بهبود زخم معده

پلانتین نارس همچنین حاوی منگنز، پتاسیم و لوسیانیدین است که یکی از خواص فیتوشیمیایی است که در غذا یافت می‌شود، وجود این ترکیبات در پلانتین آن را به منبع غذایی برای کسانی که از زخم معده رنج می‌برند یا می‌خواهند، از بروز زخم معده پیشگیری کنند، تبدیل می‌کند. پلانتین حاوی خاصیت ضد زخم است، چرا که به تقویت و افزایش ترشح مخاط در معده و موارد دیگر کمک می کند. میوه خشک شده پلانتین باعث بهبود زخم معده می شود و خطر ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد. پلانتین زمانی که به طور منظم مصرف شود به درمان و پیشگیری از زخم کمک می کند. مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی می تواند در افراد ایجاد زخم معده کنند، اما پلانتین خشک شده بافت داخلی معده را تقویت و در جهت بهبود زخم معده قدم برمیدارد.

9. خواص پلانتین برای ضد پوکی استخوان 

پلانتین نارس سرشار از کلسیم است و باعث می شود پلانتین به تقویت استخوان ها کمک کند و همچنین عضلات، دندان ها و ناخن ها را قوی تر می کند. یک وعده غذایی حاوی پلانتین نارس به پیشگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان کمک می کند، پوکی استخوان به معنای ضعیف شدن استخوان ها و همچنین شکستگی آنها است. برای اینکه استخوانی قوی داشته باشید، باید به طور منظم پلانتین را مصرف کنید. مواد معدنی منیزیم و کلسیم به تقویت و رشد استخوان کمک می کند، وجود این مواد در پلانتین موجب می شود که فرد دچار پوکی استخوان نشود، منیزیم به رفع سردرد های میگرنی، بی خوابی و افسردگی نیز کمک می کند.


حتما بخوانید: برای درمان میگرن چی بخوریم


10. خواص پلانتین برای دیابت

پلانتین نارس، در مقایسه با پلانتین رسیده، قند کمتری دارد که آن را به رژیم غذایی مناسبی برای مبتلایان به دیابت تبدیل می‌کند، زیرا نمی‌تواند باعث تحریک یا بدتر شدن سطح بالای قند خون آنها شود. پسیلیوم موجود در پلانتین می تواند به کنترل قند خون کمک کند، بنابراین مصرف منظم پلانتین نارس می تواند به پیشگیری و درمان دیابت کمک کند. پلانتین به روند سوخت و ساز کربوهیدرات و تنظیم انسولین برای متعدل ساختن قند خون کمک می کند، به همین دلیل خطر ابتلا به دیایت نوع 2 در افراد کاسته می شود.

خواص پلانتین برای دیابت

11. خواص پلانتین کمک به کاهش رادیکال های آزاد

رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند نتیجه مصرف الکل، تنباکو، دود و غیره باشد... رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند پیری زودرس و سرطان شود،یکی از درمان های طبیعی برای ازبین بردن رادیکال های آزاد مصرف منظم ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان خوب است.پلانتین به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی حاوی ویتامین C شناخته شده است. بنابراین مصرف منظم پلانتین برای فرد بسیار ضروری است زیرا به مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.

12. خواص پلانتین برای زنان

کمک به کاهش دردهای قاعدگی

پلانتین سرشار از پتاسیم و ویتامین B6 است،به همین دلیل به تسکین دردهای قاعدگی کمک زیادی می کند. مصرف پلانتین برای کنترل علائم پیش از قاعدگی مانند نفخ و افسردگی مفید است. همچنین وجود ویتامین B6 در پلانتین خطر سقط جنین را در زنان کاهش می دهد. مصرف منظم پلانتین به دلیل وجود ویتامین B6 و پتاسیم در آن،به خصوص برای خانم ها به  رفع ناراحتی های قاعدگی کمک می کند.

خواص پلانتین برای زنان

پلانتین چگونه مصرف میشود

برای استفاده از پلانتین ابتدا آن را شسته و ابتدا و انتهای آن را با چاقو جدا می کنید و شکاف های طولی بر روی پوست ایجاد کنید و سپس با چاقو پوست میوه را جدا کنید. در انتها می توانید آن را حلقه حلقه کرده یا برش های عمودی بزنید. اگر در این روش برایتان جدا کردن پوست آن مشکل بود می توانید میوه را در آب جوش قرار داده و سپس پوست آن را به راحتی جدا کنید، هر چه میوه رسیده تر باشد مراحل پوست گیری آن راحتتر انجام می شود.

از این میوه به صورت پخته، کبابی و سرخ کرده می توان استفاده کرد، با تکه تکه کردن آن در سوپ و یا خورشت، یا بخار پز کردن آن برای مصرف نوزادان و افراد مسن غذا درست کرد، همچنین با خشک کردن و تهیه آرد از آن و مخلوط آن با شیر می توان از خواص پلانتین استفاده کرد، سرخ کرده آن را نیز مثل سیب زمینی می شود خورد.

مضرات پلانتین

پلانتین نیز مانند دیگر مواد غذایی و میوه از مضراتی بهره می برد مثلا:

  • افرادی که دچار حساسیت به موز هستند به احتمال زیاد به پلانتین نیز هم حساسیت خواهند داشت.
  • پلانتین های کاملا رسیده با کربوهیدرات بالایی که دارد، برای بیماران دیابتی می تواند ایجاد خطر کند.

حتما بخوانید: درمان خانگی دیابت نوع دو با بهترین داروهای گیاهی


ارزش غذایی پلانتین 

پلانتین حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ها و همچنین سایر مواد مغذی ضروری است که شامل پتاسیم، کربوهیدرات‌ها، ویتامین C، آهن، سرشار از فیبر، منیزیم، کلسیم، ویتامین‌های A و B6 و غیره است.همچنین خوب است بدانید که برخی از ارزش های غذایی مواد مغذی موجود در پلانتین متفاوت است زیرا حاوی مقدار بیشتری است.

مقدار مواد مغذی موجود در پلانتین 

  • انرژی: 122 کیلو کالری
  • کربوهیدرات  : 31.89 گرم
  • پروتئین : 1.30 گرم 
  • چربی کل :0.37 گرم
  • کلسترول : 0 میلی گرم
  • فیبر خوراکی : 0.2 گرم
  • کلسیم : 3 میلی گرم
  • آهن : 0.60 میلی گرم
  • منیزیوم :  37 میلی گرم
  • فسفر:  34 میلی گرم
  • روی: 0.14 میلی گرم
  • فولات : 22  Ng
  • نیاسین:  0.686 میلی گرم
  • پیریدوکسین : 0.299 میلی گرم
  • ریبوفلاوین: 0.054
  • تیامین : 0.052
  • ویتامین آ : 1127 IU
  • ویتامین سی : 18.4 میلی گرم
  • ویتامین ای: 0.14 میلی گرم
  • ویتامین ک : 0.7 Ng
  • سدیم : 4 میلی گرم
  • پتاسیم: 499 میلی گرم

ارزش غذایی پلانتین 

پلانتین در مناطق گرمسیری و کشورهای آفریقایی کشت می شود و به خوبی رشد می کند. بیشتر در زمان رسیدن در غذا استفاده می شود، زیرا می توان آن را سرخ کرد و برای خوردن برنج، پاپ کورن یا پختن با لوبیا استفاده کرد. پلانتین نارس را می توان برای تهیه فرنی یا بصورت برشته نیز استفاده کرد، پلانتین چه رسیده و چه نارس باشد، می توان از آن برای تهیه چیپس پلانتین استفاده کرد.

سخن آخر

مصرف پلانتین به ویژه زمانی که نارس است مفید است، اما با این وجود، پلانتین به طور کلی سرشار از مواد معدنی ضروری، ویتامین ها و ترکیبات فیتوشیمیایی است که آن را برای مصرف و همچنین  مصارف دارویی مفید می کند. انتخاب میوه ها و مواد غذایی که تا به حال استفاده نکرده اید می تواند در جهت تنوع در رژیم غذایی شما موثر واقع شود. با تهیه پلانتین و پیدا کردن دستور غذاها و دسرهایی با محتوی پلانتین می تواند به شما کمک کند تا چگونه از خوردن این میوه لذت ببرید.


مقالات مرتبط:

خواص موز برای سلامت زنان و مردان

خواص و مضرات میوه کاکتوس برای سلامتی



از
1
رای