همه چیز درباره تست توزیع گلبول قرمز خون یا آزمایش RDW

همه چیز درباره تست توزیع گلبول قرمز خون یا آزمایش RDW آزمایش RDW برای اندازه گیری میزان یا وسعت توزیع گلبول های قرمز به کار می رود. RDW، گلبول های قرمز را از نظر حجم و اندازه مورد بررسی قرار می دهد.

پزشک و یا متخصص بهداشت و درمان ممکن است به دلایل مختلفی از شما بخواهند که آزمایش توزیع گلبول قرمز را انجام دهید. نتایج به دست آمده همراه با سایر آزمایش‌های دیگر خون، می‌تواند به پزشکان کمک کند تا وجود بیماری هایی مانند کم خونی، بیماری های کلیوی و غیره را به کمک این آزمایش مشخص کنند.

تست توزیع گلبول قرمز چیست؟

تست توزیع گلبول های قرمز (RDW) به اندازه گیری حجم و اندازه گلبول های قرمز (اریتروسیت) گفته می شود. سلول های قرمز خون اکسیژن خود را به سلول های بدن انتقال می دهند. این سلول ها برای رشد و تکثیر سالم به اکسیژن نیاز دارند و اگر گلبول های قرمز بزرگ تر از حد طبیعی باشند، می تواند نشان از یک مشکل پزشکی باشد.

آزمایش توزیع گلبول قرمز

نام های دیگر: RDW-SD (انحراف معیار)، توزیع تعداد اریتروسیت

تست توزیع گلبول قرمز به چه دلیل استفاده می شود؟

تست خون RDW اغلب بخشی از آزمایش اندازه گیری تعداد کامل سلول های خون (CBC) است، آزمایشی که بسیاری از مولفه های مختلف خون را از جمله سلول های قرمز اندازه گیری می کند. آزمون RDW معمولا برای تشخیص کم خونی استفاده می شود، که در آن گلبول های قرمز نمی توانند اکسیژن کافی را به بقیه بدن حمل کنند. آزمون RDW نیز ممکن است برای تشخیص موارد زیر استفاده شود:

  • سایر اختلالات خونی مانند تالاسمی
  • بیماری های ارثی که می تواند باعث بیماری های شدید کم خونی مانند بیماری قلبی، دیابت، بیماری کبد و سرطان، به ویژه سرطان کولورکتال شود.
چرا به آزمایش RDW (توزیع گلبول قرمز) نیاز است؟

متخصص بهداشت و درمان ممکن است از شما یک تست کامل خون را که شامل آزمون RDW است و به عنوان بخشی از یک آزمایش معمول انجام می شود را خواسته باشد یا همچنین اگر علائم زیر را داشته باشید نیاز است که این آزمایش را انجام دهید:

  • علائم کم خونی از جمله ضعف، سرگیجه، رنگ پریدگی، سرد بودن دست ها و پاها
  • سابقه خانوادگی تالاسمی، کم خونی یا سایر اختلالات ارثی خون
  • یک بیماری مزمن مانند بیماری کرون ، دیابت یا اچ آی وی / ایدز
  • رژیم غذایی ای که دارای مقدار کمی آهن و مواد معدنی باشد
  • عفونت دراز مدت
  • از دست دادن بیش از حد خون از آسیب یا روش جراحی

چیست؟ RDW

در آزمایش RDW چه اتفاقی می افتد؟

یک متخصص بهداشت و درمان نمونه ای از خون شما را با استفاده از یک سوزن کوچک، از یک رگ در بازو می گیرد. سوزن به یک لوله آزمایش متصل می شود که نمونه خون را ذخیره می کند. هنگامی که لوله پر است، سوزن را از بازو بیرون می آورد. هنگامی که سوزن را از رگ خارج می کنند، ممکن است کمی رنگ پریده باشید. این معمولا کمتر از پنج دقیقه طول می کشد. پس از بیرون آوردن سوزن، باید یک باند یا یک قطعه نوار پانسمان را برای یک دقیقه برای جلوگیری از خون ریزی روی آن ناحیه خود فشار دهید. شما همچنین می توانید آن را برای چندساعت روی آن محل قرار دهید.

برای انجام آزمایش RDW باید چه کاری انجام داد؟

برای آزمایش RDW نیازی به آماده سازی خاصی ندارید. اگر پزشک آزمایشات دیگری تجویز کرده باشد، ممکن است چند ساعت قبل از آزمایش نیاز به (خوردن یا نوشیدن) داشته باشید. متخصص بهداشت و درمان به شما اطلاع خواهد داد که آیا دستورالعمل خاصی برای انجام آزمایش وجود دارد یا خیر.

آیا آزمایش RDW خطری دارد؟

خطر کمی برای آزمایش خون وجود دارد. شما ممکن است کمی درد یا کبودی در نقطه ای که سوزن قرار داده می شود احساس کنید، اما اکثر علائم به سرعت از بین می روند.

نتایج آزمایش RDW به چه معناست؟

 تست شمارش گلبول قرمز چگونه انجام می شود؟

نتایج RDW به متخصص بهداشت و درمان کمک می کند تا دریابد که گلبول های قرمز شما از نظر اندازه و حجم چقدر متفاوت است. حتی اگر نتایج RDW شما طبیعی باشد، ممکن است شما همچنان یک وضعیت پزشکی نیاز به درمان داشته باشید. به همین دلیل نتایج RDW معمولا با سایر آزمایش های خون ترکیب می شوند. ترکیب نتایج آزمایش ها می تواند یک تصویر کامل از سلامت سلول های قرمز را ارائه دهد و می تواند به تشخیص انواع بیماری ها از جمله موارد زیر کمک کند:

به احتمال زیاد پزشک شما برای تأیید تشخیص نیاز به آزمایشات بیشتر دارد.

آیا موارد دیگری که باید در مورد تست توزیع سلول قرمز دانست وجود دارد؟

اگر نتایج آزمایش نشان دهد که یک اختلال خون مزمن مانند کم خونی در بدن ما وجود دارد، ممکن است توسط یک برنامه درمان برای افزایش مقدار اکسیژنی که سلول های قرمز خون می توانند حمل کنند انجام شود. بسته به شرایط خاص، ممکن است پزشک مکمل های آهن، داروها و یا تغییر در رژیم غذایی را توصیه کند.
قبل از مصرف هر مکمل یا هر گونه تغییر در برنامه غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید: در مورد بالا بودن تعداد گلبول های سفید خون چه چیزی را باید بدانیم؟

منبع: medlineplus

از
2
رای