پرورش کرم های خاکی یک راه فوق العاده برای صرفه جویی در هزینه طعمه - اگر که شما هم یکی از طرفداران حرفه ماهیگیری هستید - محسوب می شود و یک راه عالی برای خلاص شدن از زباله های مواد غذایی و کاغذ به صورت ارگانیک نیز می باشد. در این مطلب سلام دنیا، ما به پرورش کرم ورمی کمپوست در منزل و شیوه آماده سازی آن برای ماهیگیری و تولید کمپوست؛ نحوه پرورش سریع کرم خاکی؛ اصول پرورش کرم خاکي و راهنمای خرید کرم کمپوست پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه ورمی کمپوست خانگی
برای پرورش کرم های خاکی، یک سطل پلاستیکی یا چوبی را با سوراخ های زهکشی در پایین قرار دهید. سپس سطل پلاستیکی یا چوبی خود را با خاک و بستر کمپوست پر کنید. سپس کرمهای خود را به آن اضافه کنید و هفتهای یکبار با ضایعات غذا، کاغذ و یا کود آن ها را تغذیه کنید. بعد از 3 الی 6 ماه، کرم های خود را با جدا کردن از خاک و اضافه کردن نیمی از کرم ها به ظرف جدید، برداشت کنید.
حتما بخوانید: روش تولید و ساخت کمپوست خانگی با زباله
نحوه پرورش کرم ورمی کمپوست در منزل
نحوه پرورش کرم خاکی: بخش یک - راه اندازی زیستگاه خود
مرحله یک: یک جعبه پلاستیکی یا چوبی کوچک را برای قرار دادن کرم های خود در داخل آن تهیه کنید
دلیل انتخاب ظروف کوچک برای پرورش کرم این است که کرمها از فضای زیاد خوششان نمی آید. از طرفی دیگر باید بدانید که اگر ظرف شما خیلی بزرگ باشد، پیدا کردن کرمها در زمانی که میخواهید آن ها را برداشت کنید، سخت می شود. برای هر 2 پوند (0.91 کیلوگرم) کرمی که می خواهید در آن نگهداری کنید، ظرفی با عرض حداقل 3 فوت (91 سانتی متر) تهیه کنید. ظرف شما باید حداقل 2 فوت (61 سانتی متر) طول و 2 فوت (61 سانتی متر) عمق داشته باشد.
پلاستیک یکی از بهترین گزینه ها برای جعبه شما محسوب می شود، چرا که مراقبت از آن آسان می باشد. در صورت تمایل شما می توانید از چوب هم نیز استفاده کنید. اگر که از چوب استفاده می کنید، از الوارهای شیمیایی استفاده نکنید. داشتن فضای بیشتر - اگر که کرم ها را برای کمپوست پرورش می دهید - هیچ اشکالی ندارد. ظرف شما باید دارای درپوش هم نیز باشد تا بتواند کرم ها را در داخل ظرف و مصون از حمله شکارچی ها نگه دارد.
مرحله دوم: یک سطل بدون زیره بیرونی، 1 تا 2 فوت (0.30-0.61 متر) را در زمین قرار دهید
حتما بخوانید: از بین بردن مگس سرکه با بهترین روش خانگی
ته / زیره یک سطل پلاستیکی را - اگر که میخواهید کرمهای خود را در بیرون نگهداری کنید - با یک چاقو برش دهید. آن را 1 تا 2 فوت (0.30 تا 0.61 متر) در بیرون زیر یک سایبان یا پوششی خاص دفن کنید. اگر به طور مداوم به آنها غذا بدهید و آن را گرم نگه دارید، کرم ها آن محل را ترک نمی کنند. با این حال، در بیرون از خانه شما نیز باید با شکارچیان هم دست و پنجه نرم کنید. پس برای جلوگیری از این مشکل شما باید یک درپوش سنگین را بر روی کرمهای خود بگذارید تا روباه، پرندگان یا جوندگان را از آن ها دور نگه دارید.
کرم ها برای رشد موفقیت آمیز به تاریکی نیاز دارند، بنابراین یک سطل مناسب را با دو طرف مات تهیه کرده و آن را زیر یک برآمدگی، سقف یا سایبان قرار دهید. کرم ها به دمای حداقل 60 درجه فارنهایت (16 درجه سانتیگراد) نیاز دارند. اگر در منطقهای با هوای سرد و زمستانی طولانی مدت زندگی میکنید، کرمهای خود را بیرون از خانه نگهداری نکنید.
مرحله سوم: 12 تا 18 سوراخ را در کف سطل برای زهکشی دریل کنید
از یک مته یا پیچ برای سوراخ کردن 12 تا 18 سوراخ در کف سطل بر اساس اندازه ظرف استفاده کنید. شما باید هر سوراخ را حداقل 1 اینچ (2.5 سانتی متر) سوراخ کنید تا رطوبت به درستی تخلیه شود و خاک شما در معرض هوای مناسب قرار گیرد. نگران خزیدن کرم های خود نباشید. اگر مرتب به آنها غذا بدهید و دما را گرم نگه دارید، کرم ها انگیزه ای برای رفتن به جای دیگری نخواهند داشت. اگر سطل زباله شما در خارج از زمین تعبیه شده است، نیازی به سوراخ کردن سوراخ های زهکشی ندارید.
نکته: بسیاری از پرورش دهندگان، جعبه کرم را در سینی یا ظرفی با لبه بزرگ نگهداری می کنند تا اگر کرمی خارج شد، بتوانند آنها را به راحتی در جایی که متعلق به آن ها است برگردانند.
حتما بخوانید: از بین بردن ساس با روشهای خانگی
مرحله چهارم: جعبه خود را با خاک ارگانیک و بستر کمپوست پر کنید
با پر کردن کف زیستگاه خود با خاک ارگانیک شروع کنید. هنگام ریختن خاک، آن را در اطراف پخش کنید و آن را فشرده نکنید. وقتی از لبه ظرف 10 تا 12 اینچ (25 تا 30 سانتی متر) فاصله گرفتید، یک لایه کود، برگ، کاغذ یا ضایعات غذایی بدون نمک را به آن اضافه کنید. سپس به افزودن ادامه خاک ادامه دهید تا لایه کمپوست را با حداقل 6 اینچ (15 سانتی متر) خاک بپوشانید.
کرم ها از لایه کمپوست به عنوان بستر خود استفاده خواهند کرد. پس نیازی به تعویض این لایه ندارید. با گذشت زمان، کرم ها لایه کمپوست را به خاک غنی تبدیل می کنند که شما می توانید از آن به عنوان کود استفاده کنید. سطح pH خاک باید بین 6.8 تا 7 باشد. سطح pH بر روی کیسه خاک ذکر شده است. اگر که می خواهید سطح pH را به طور منظم آزمایش کنید، یک پروب PH دیجیتال بخرید و آن را داخل خاک بکنید.
نحوه پرورش کرم خاکی: بخش دوم - گرفتن کرم
تفاوت کرم خاکی با کرم ورمی کمپوست
مرحله اول: اگر که می خواهید از کرم ها برای کمپوست استفاده کنید، کرم های قرمز را خریداری کنید
کرم های قرمز زیاد می خورند و به راحتی تولید مثل می کنند. اگر کرم قرمز را برای کمپوست میخرید، به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) زبالهای که خانوادهتان هر روز تولید میکند، 2 پوند (0.91 کیلوگرم) کرم بخرید. کرمهای قرمز بهعنوان ایزینیا فتیدا / red wigglers نیز شناخته میشوند.
حتما بخوانید: از بین بردن کندوی عسل و دور کردن زنبور از خانه
برخی از پرورش دهندگان، کرم های قرمز بزرگتر را به عنوان red wigglers به بازار عرضه می کنند، که خب باید بگویم آنها اساساً یکسان هستند و تفاوتی با هم ندارند. کرم قرمز نوعی کرم کود است. کرم های کود به دلیل توانایی خود در خوردن مواد آلی شناخته شده هستند. استفاده از کرم برای کمپوست سازی به عنوان ورمی کمپوست شناخته می شود.
مرحله دوم: اگر میخواهید از کرمها بهعنوان طعمه ماهی استفاده کنید، با کرم های شب خز / nightcrawlers پیش بروید
کرم های شب خز که به عنوان کرم خاکی هم نیز شناخته می شوند، کرم های استانداردی هستند که اکثر مردم پس از بارندگی می توانند آن ها را در کنار جاده ببینند. این کرم ها بزرگتر از کرم های قرمز هستند که همین ویژگی آنها را طعمه های بهتری برای ماهی ها می کند. کرم های شب خز نسبت به کرم های قرمز کندتر رشد می کنند. کرم های باغ / Field worms نوع دیگری از کرمها هستند که ظاهری شبیه به کرم های شب خز دارند. این نوع از کرم ها طعمه بهتری نیستند و پرورش آنها سخت تر می باشد.
مرحله سوم: کرم های خود را از یک کرم فروش معتبر خریداری کنید
پرورش دهندگان کرم، کرم های خود را می فروشند تا دیگران بتوانند از آنها به عنوان طعمه ماهیگیری یا کرم کمپوست استفاده کنند. شما می توانید یک فروشنده کرم آنلاین را در نزدیکی خود پیدا کنید و یا از دوستان ماهیگیری خود بپرسید که آیا توصیه ای برای خرید کرم دارند یا نه. تشخیص اینکه آیا کرمهای سالم را از یک منبع خوب تهیه میکنید یا نه عمل سختی می باشد، چرا که سلامت کرم ها به هیچ وجه قابل مشاهده نیستند.
حتما بخوانید: از بین بردن شپشک برنج در خانه با ترفندهای ساده
خبر خوب برای خریداران این است که کرم ها ارزان هستند، بنابراین اگر دسته بدی از کرم ها را دریافت کردید، همیشه می توانید با خریدار دسته دیگری دوباره شانس خود را امتحان کنید. اگر که بخواهید شما میتوانید کرمهای خاکی را پیدا کرده و خودتان آنها را جمعآوری کنید. آنها معمولاً پس از بارندگی به سطح خاک می آیند. یافتن کرم های قرمز در طبیعت بسیار سخت است، اما خب می توانید آنها را در زیر انبوهی از برگ ها و در توده های کمپوست پیدا کنید.
مرحله چهارم: کرم های خود را به زیستگاه اضافه کنید
برای شروع پرورش کرم ها، آنها را به بالای خاک اضافه کنید. درب را ببندید و آنها را حداقل 24 ساعت به حال خود رها کنید تا به آنها فرصت دهید تا لایه کمپوست را پیدا کنند.
نحوه پرورش کرم خاکی: بخش سوم - حفظ کردن کرم ها
مرحله اول: کرم های خود را تقریباً هفته ای یکبار تغذیه کنید تا سالم بمانند
کرم ها می توانند کود حیوانی، ضایعات غذا، کاغذ خرد شده یا مقوا را بخورند. برای شروع، به ازای هر 1 پوند (0.45 کیلوگرم) کرمی که خریداری کرده اید، 2 تا 3 پوند (0.91 تا 1.36 کیلوگرم) غذا به کرم ها بدهید. پس از 12 تا 24 ساعت از تغذیه کرمها، کرمها را بررسی کنید تا ببینید که آیا آنها مواد غذایی ریخته شده را میخورند یا خیر. اگر هریک از کرم ها مردند، آن ها را بردارید. پس از این کار شما باید بررسی کنید که چقدر طول می کشد تا غذایی را که به آنها داده اید مصرف کنند. شما باید مقدار غذایی که در آینده به آنها می دهید را طوری تنظیم کنید که تقریباً 1 هفته طول بکشد تا همه غذا را بخورند.
حتما بخوانید: فراری دادن مورچه ها از خانه با 3 ترفند ساده و فوری
چرخه تغذیه در زمانی که زمان برداشت کرم های شما فرا می رسد بسیار مهم است. اگر آنها در یک چرخه ثابت نباشند - که در آن کرم ها در یک روز خاص غذا دریافت کنند - برداشت آنها دشوارتر می شود. کرم ها به طور طبیعی در روز تغذیه به سمت بالای خاک حرکت می کنند و این به شما کمک می کند تا زمانی که زمان گسترش مجموعه شما فرا می رسد، برخی از آنها را حذف کنید. اگر کرمها بعد از غذا دادن میمیرند، هر غذایی که به آنها دادهاید را بردارید و مواد غذایی دیگری را امتحان کنید. اگر به آنها ضایعات غذا می دهید، مطمئن شوید که نمک آن کم باشد. نمک می تواند باعث مرگ کرم ها شود.
نکته: هیچ مقدار غذای معین درست یا غلطی برای دادن به کرم هایتان وجود ندارد. هدف این است که کرم های خود را در یک چرخه 1 هفته ای که در آن کرم ها در یک روز خاص به آن ها غذا داده می شوند، قرار گیرند. کرم ها باید قبل از گذشت 6 روز تمام غذا را بخورند. مقدار غذایی را که به آنها می دهید تنظیم کنید تا بعداً بفهمید که کرم ها چقدر غذا و چقدر سریع آن را می خورند. این کار می تواند یک فرآیند آزمون و خطا برای تعیین میزان تغذیه کرم ها هم باشد.
مرحله دوم: 1 الی 2 بار در هفته خاک را با آب پاش خیس کنید تا مرطوب بماند
کرم ها زمانی شاد و سرحال هستند که کمی رطوبت در خاکشان وجود داشته باشد. برای راضی نگه داشتن کرم های خود، یک بطری اسپری را با آب لوله کشی پر کنید و در صورت نیاز هفته ای 1 تا 2 بار بالای خاک را اسپری کنید. شما باید آب را 5 تا 6 بار بر روی خاک اسپری کنید تا یک لایه رطوبت به آن اضافه شود. مراقب باشید که خاک را خیس نکنید. اگر آب زیاد را به خاک اضافه کنید، کرم ها غرق در آب می شوند. اگر که 1 روز پس از آب پاشی کرم ها را مشاهده کردید که به بالای خاک می آیند، شک نکنید که آب زیادی را به خاک منتقل کرده اید.
مرحله سوم: کرم ها را در تاریکی نگه دارید تا راضی بمانند
کرم ها شب زنده دار هستند و به طور فعال از نور خورشید دوری می کنند. برای اینکه کرم های خود را شاد و سالم نگه دارید، تا جایی که می توانید آنها را در شرایط کم نور نگهداری کنید. روشن کردن چراغ در هنگام بازرسی زیستگاه آنها اصلاً اشکالی ندارد. اگر که کرم ها چند دقیقه نور را دریافت کنند به آنها آسیب نخواهد رساند. اگر که کرم ها را بیش از 6 تا 7 ساعت زیر نور قرار دهید امکان اینکه شروع به مردن بکنند زیاد می شود. اگر کرمهای خود را بیرون از خانه نگهداری میکنید، آنها را زیر یک سایبان قرار دهید تا در طول روز بیشتر در سایه باقی بمانند.
مرحله چهارم: دمای 60 تا 80 درجه فارنهایت (16 تا 27 درجه سانتیگراد) را برای ترویج پرورش خود حفظ کنید
کرم ها در سرما عملکرد خوبی ندارند و اگر در معرض دمای پایین قرار بگیرند می میرند. برای حفظ محتوای کرم ها و تقویت تولید مثل آن ها، دمای اتاق را بین 60 تا 80 درجه فارنهایت (16 تا 27 درجه سانتی گراد) حفظ کنید، گرمایش را روشن نگه دارید و یا آنها را در جایی که همیشه گرم هستند نگهداری کنید.
حتما بخوانید: روش های از بین بردن پشه و دور کردن آنها
اگر نمیتوانید در زمستان کرمها را به داخل خانه بیاورید و خب در جایی که زندگی میکنید همیشه سرد میشود، یک لامپ حرارتی و یک قفس سیمی را تهیه کنید. زیستگاه را در داخل قفس سیمی قرار داده و لامپ حرارتی را در بالای آن قرار دهید تا کرم ها گرم شوند.
نحوه پرورش کرم خاکی: بخش چهارم - برداشت کرم ها
مرحله اول: کرم های خود را بعد از 3 الی 6 ماه تغذیه برداشت کنید
کرم ها زمان کافی را برای تولید مثل و رشد - بعد از اینکه به مدت 3 تا 6 ماه هر هفته به طور مداوم به آن ها غذا دادید - خواهند داشت. برداشت کرم ها شامل جایگزینی خاک و ایجاد یک زیستگاه جدید برای کرم های اضافی می شود. اگر کرمهای خود را قبل از گذشت 3 ماه - قبل از اینکه کرمهای نوزاد زمان بلوغ پیدا کنند - برداشت کنید، کرمها از بین میروند. تقریباً تا 2 ماه طول می کشد که کرم ها پیله بگذارند و کرم های شیرخوار از آن بیرون بیایند.
کرمهای به دنیا آمده حداقل تا یک ماه دیگر پس از خروج از تخم به اندازه بالغ خود نمیرسند. اگر زمانی که برای تغذیه به سراغ آنها می روید کرم های بیشتری را نسبت به حالت عادی ندیدید، احتمالاً کرم های شیرخوار هنوز رشد نکرده اند. بعد از یک ماه شما باید دوباره آنها را بررسی کنید. برداشت کرم ها به شما این امکان را می دهند که جمعیت آنها را کم کرده، آنها را شاد و سالم نگه دارید و کرم ها را به ادامه تولید مثل تشویق کنید.
مرحله دوم: زیستگاه دوم را برای جمعیت کرم های گسترش یافته خود آماده کنید
بدون شک شما به یک زیستگاه دوم برای نگهداری از کرم های خود - اگر از کرم های خود به عنوان طعمه برای ماهیگیری استفاده نمی کنید و قصد افزایش جمعیت آن ها را دارید - نیاز دارید. اگر جمعیت کرم های شما افزایش پیدا کرد باید خوشحال باشید، چرا که این نشانه از آن است که زیستگاه شما به خوبی ساخته شده است. شما باید برای آن ها یک زیستگاه دوم دقیقاً مشابه با زیستگاه اول را بسازید. برای این کار شما باید خاک و یک لایه کمپوست 6 اینچ (15 سانتی متر) را به زیر سطح زیستگاه خود اضافه کنید.
مرحله سوم: 2 هفته قبل از برداشت محصول، اضافه کردن غذا (غذا دادن به آن ها) را متوقف کنید
حتما بخوانید: روش ساخت اسپری خانگی دفع حشرات
شما باید چرخه تغذیه خود را 2 هفته قبل از اینکه بخواهید کرم های خود را برداشت کنید متوقف کنید. این کار باعث تشویق کرم ها برای آمدن به لایه های بالایی خاک می شود. این روش برداشت کرم ها را برای شما آسان تر می کند.
مرحله چهارم: لایه بالایی خاک را در ظرفی جداگانه بریزید
یک ظرف جداگانه به اندازه 1/2 اندازه زیستگاه خود را تهیه کنید. این سطل باید سطلی پلاستیکی یا لاستیکی بدون سوراخ در پایین خود باشد. سطل منتخب را در کنار زیستگاه کرم های خود قرار دهید. یک چراغ را روشن کنید و با یک اسکوپ دستی به آرامی خاک را داخل سطل بریزید. تا زمانی که سطل لاستیکی یا پلاستیکی شما تا نیمه بالایی با خاک پر نشده، ادامه دهید. لایه کمپوست را همراه با خاک بردارید. با روشن شدن نور، کرمهای شما شروع به پنهان شدن در لایههای عمیقتر خاک میکنند. توجه داشته باشید که اگر مجموعه شما واقعا بزرگ است، می توانید به جای اسکوپ از بیل استفاده کنید.
مرحله پنجم: لایه ها را در گام هایی 10 دقیقه ای از سطل جدید خود خارج کنید
چراغ را روشن بگذارید و سطل جدید خود را به مدت 10 دقیقه زیر آن قرار دهید تا به کرم ها فرصت کافی برای رفتن به عمیق ترین نقطه از خاک را بدهید. پس از 10 دقیقه، با استفاده از اسکوپ، 2 تا 3 اینچ (5.1 تا 7.6 سانتی متر) از خاک خود را بردارید. سپس، 10 دقیقه دیگر صبر کنید و این روند را دوباره تکرار کنید.
حتما بخوانید: فواید حشرات برای انسان چیست
این کار را تا زمانی که تمام خاک مورد نیاز برداشته نشده باشد، ادامه دهید. خاک اضافی را دور بریزید یا از آن در حیاط خود به عنوان کود استفاده کنید. توجه داشته باشید که این کار زمان می برد. هر چه به عمق نزدیک تر می شوید، ملایم تر رفتار کنید. اگر که نمی خواهید کرمی را خرد کنید، چند دستکش بیندازید و 2-3 لایه آخر را با دست بردارید.
مرحله ششم: کرم هایی را که برداشته اید به زیستگاه جدیدشان اضافه کنید
مقداری ضایعات غذا یا کود را در زیستگاه جدید قرار دهید. سپس کرم هایی را که برداشته بودید را با احتیاط به داخل خانه جدیدشان منتقل کنید. در این مرحله کرمها تغذیه میکنند و مشغول ساختن یک لایه بستر جدید میشوند. هر کرم مرده ای را که پیدا کردید بردارید و دور بیندازید. طبیعی است که چند کرم در حین تولید مثل بمیرند.
مرحله هفتم: خاک موجود در زیستگاه قدیمی را به یک طرف منتقل کنید
یک جفت دستکش به دست کنید. در سطلی که ابتدا کرم های خود را در آن نگه داشته اید، خاک را به یک طرف ظرف فشار دهید. خاک را تا جایی که می توانید انباشته کنید تا کرم ها را در یک طرف نگه دارید. اگر برای شما راحت تر می شود می توانید از اسکوپر نیز استفاده کنید.
مرحله هشتم: در قسمت خالی آن خاک تازه بریزید و مقداری غذا به آن اضافه کنید
در حالی که تقریباً نیمی از سطل خالی است، یک کیسه خاک تازه بردارید. آن را داخل سطلی که هیچ خاکی در آن نیست بریزید و مقداری ضایعات غذا را روی خاک تازه قرار دهید. با این کار، کرم ها به طور طبیعی شروع به حرکت به سمت خاک تازه می کنند، چرا که از نظر مواد مغذی غنی تر می باشد. وجود همین غذا به خودی خود باعث تشویق کرم ها برای ماندن در آن طرف زیستگاه می شود. به تغذیه کرم ها در بالای خاک تازه ادامه دهید.
مرحله نهم: پس از 2 الی 3 هفته خاک قدیمی را عوض کنید
بعد از اینکه کرمهای شما مدت زمان کافی برای مستقر شدن در خاک جدید خود را داشتند، باید خاک قدیمی را بردارید و عوض کنید. از اسکوپ خود استفاده کنید تا بتوانید به آرامی قسمتی را که خاک قدیمی در آن است را عوض کنید. درست است که کرم های زیادی نباید در آنجا وجود داشته باشد، اما خب اگر هم وجود داشتند، به سادگی آنها را در بالای خاک در سمت تازه قرار دهید. در نیمه ای که خاک آن را خالی کرده اید خاک تازه بریزید تا زیستگاه دوباره پر شود. این روند را هر 3 تا 6 ماه یکبار تکرار کنید تا کرمهای شما بتوانند رشد کنند.
سخن آخر
پرورش کرم های خاکی یا کرم ورمی کمپوست یک راه فوق العاده برای صرفه جویی در هزینه طعمه - اگر که شما هم یکی از طرفداران حرفه ماهیگیری هستید - محسوب می شود و یک راه عالی برای خلاص شدن از زباله های مواد غذایی و کاغذ به صورت ارگانیک نیز می باشد. ما در این مطلب به شما روش پروش کرم ورمی کمپوست در منزل را به همراه نکات خرید کرم، اصول پرورش و راههای نگهداری از کرم ورمی یا کرم خاکی آموزش دادیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این مقاله را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط:
بهترین درمان های خانگی برای نیش پشه
کشف دانستنی های حیوانات با گردشی در حیات وحش