خواص پیازچه برای کم خونی، دیابت و سلامت بدن

خواص پیازچه برای کم خونی، دیابت و سلامت بدن ه دلیل وجود اسید فولیک زیاد در درون گیاه پیازچه، مصرف این سبزی به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. ما در این مطلب سلام دنیا، 26 خاصیت بی نظیر پیازچه برای کم خونی، زنان باردار، لاغری، پوست و... بیان کردیم.

شما هر چند وقت یکبار پیازچه را در رژیم غذایی خود میگنجانید؟ آیا می دانستید که شناخت گسترده ای از این سبزی شگفت انگیز به اثرات متعدد تغذیه ای، دارویی و درمانی آن نسبت داده می شود؟

شاید که پیازچه، جایگزینی برای نان و کره شما نباشد، اما می توانم به شما این اطمینان را بدهم که با خواندن این مقاله دلایلی موثق را در مورد اینکه چرا باید به طور منظم این سبزی را در رژیم غذایی خود بگنجانید، به دست خواهید آورد. حقیقت این است که چندین محقق مطالعات گسترده‌ای را بر روی این سبزی پیاز مانند انجام داده‌اند. اما قبل از پرداختن به یافته‌های آنها که درباره خواص پیازچه برای لاغری، کبد و دیابت و کاهش فشار خون و در بارداری و... می باشد، اجازه دهید با کمی مقدمه چینی درباره پیازچه این مقاله سلام دنیا را شروع کنیم.

پیازچه چیست؟

پیازچه گیاهی یک ساله است که از نظر گیاه شناسی با نام های Allium fistulosum L. Alliaceae or Allii fistulosi شناخته می شود. پیازچه متعلق به گونه و دسته Allium (آلیوم) از خانواده پیاز است. آلیوم نوعی از گیاهان گلدار علف مانندی است که شامل پیازچه، پیاز، تره فرنگی، سیر، موسیر و بسیاری دیگر از این نوع گیاهان میشود. 

این سبزی سبز دوساله اصالتاً از آسیا میاید و سپس به سایر نقاط جهان مانند آمریکا، اروپا و غیره گسترش می یابد. پیازچه یک نوع خاص از پیاز است که دارای برگهای سبز رنگ خوراکیست. اما این را هم باید بدانید که مانند پیاز معمولی فاقد پیاز های زیاد است. پیاز چه به دلیل طعم مشخص و متمایز و ارزش غذایی بالایش، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این سبزی برگ مانند چند ساله معمولاً به صورت خوشه ای رشد می کند و ارتفاع آن تقریباً به 20 اینچ می رسد.

خواص پیازچه چیست

پیازچه در نقاط مختلف جهان با نام های مختلفی شناخته می شود از جمله؛ سیبو، پیاز سبز، پیاز گرانبها، پیاز فلس دار، پیاز ولش، گیبون، پیاز بهار، پیاز بلند، پیاز سفره، پیاز سالاد، پیاز جدید، پیاز حیاط، پیاز جوان، چوب پیاز، پیاز بچه، قپه نجوما و پیاز خوشه ای ژاپنی.


حتما بخوانید: فواید پیاز برای سلامتی


Ankri و Mirelman در سال 1999 گزارش کردند که پیازچه و سایر گیاهان از نوع آلیوم دارای خواص ضد کرم، ضد باکتری، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد تک یاخته و ضد قارچ هستند. محققان خواص درمانی آن را به روغن های سبک (فرار) آن  که همچنین از ترکیبات گوگردی مانند آلیل سولفید، دی پروپیل دی سولفید و آلیسین تشکیل شده است نسبت داده اند.

در طول سال ها، استفاده از پیازچه و سایر گیاهان از نوع آلیوم مانند پیاز، سیر به طور گسترده برای مقابله با برخی بیماری ها گزارش شده است. پیازچه گیاهی بسیار ارزشمند است، زیرا هم سبز بودن سبزی و هم پیاز تازه دارای خواص غذایی و دارویی است که برای عملکرد سالم بدن موادی بسیار ضروری به شمار می آیند.

ارزش غذایی و مغذی پیازچه

پیازچه منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین A، ویتامین C، تیامین، فیبر غذایی، ویتامین B2، ویتامین K، فسفر، مس، پتاسیم، کروم، منگنز، زآگزانتین، آهن، منیزیم، اسید فولیک، فولات، لوتئین و بتاکاروتن است. پیازچه همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئیدها، آلیوم، کوئرستین و آلیل پروپیل دی سولفید میشود.

26 مورد از فواید عجیب و غریب پیازچه 

1. خواص پیازچه برای اهداف آشپزی

پیازچه را می‌توان به‌صورت خام به‌ عنوان سبزی تازه در سالاد، سالسا و یا برای تهیه غذاهای مختلف مانند سوپ، خورش، رشته فرنگی سرخ‌شده، کاری، پیاز کبابی، ساندویچ، مو هانه، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، پیاز تخمیر شده، پالاپا تر، غذاهای گوشتی و ماهی و غیره استفاده کرد.

خواص پیازچه برای بدن

2. خواص پیازچه برای سلامت قلب

پیازچه از سیستم قلبی عروقی پشتیبانی می کند. پیازچه منبع عالی از مواد معدنی و ویتامین های ضروری و لازم مانند فولات، منیزیم، پتاسیم، آلیسین و سولفیدهای آلیل و غیره است. به عنوان مثال، این ویتامین ها برای عملکرد سالم سیستم قلبی عروقی بسیار مفید و لازم هستند. فولات موجود در این سبزی به کاهش سطح گردش خون هموسیستئین و پتاسیم به تنظیم سطح فشار خون کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که این سبزی اکسیداسیون کلسترول را کاهش می دهد که در نتیجه این عمل خطر بیماری عروق کرونر قلب (انسداد شریان قلب) را به حداقل می رساند.


حتما بخوانید: فواید دویدن برای سلامت قلب


این مزایا و فواید به مهم بودن وجود این سبزی و گنجاندن این سبزی در رژیم غذایی روزانه ما اشاره میکند که خود این امر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی مانند نارسایی قلبی، سکته و غیره را به حداقل میرساند. علاوه بر این، آلیسین و سولفیدهای آلیل موجود در پیازچه به محافظت از شریان ها در برابر گرفتگی کمک می کند. این بیشتر به جلوگیری از تصلب شریان ها (آترواسکلروز)، که یک وضعیت از بیماری عروقی و شریانی است که با رسوب مواد چربی روی دیواره های داخلی مشخص می شود، کمک می کند.

3. خواص ضد ویروسی پیازچه

پیازچه ماهیتی ضد ویروسی دارد که به همین دلیل، هم پیاز، هم ریشه و هم برگ‌های آن برای مقابله با حملات ویروسی مانند تب، آنفولانزا، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، گلودرد، لرز، سردرد ناشی از سرماخوردگی، سرمازدگی و سرماخوردگی قابل استفاده میشوند. پیازچه همچنین مجاری تنفسی را برای دفع خلط تحریک می کند.

خواص پیازچه برای سرماخوردگی و گلودرد

نحوه درمان گرفتگی بینی با پیازچه

  •  پیازچه را له کنید تا به شکل ضماد در بیاید.
  •  ضماد پیازچه را روی بینی خود قرار دهید.
  •  حداقل 10 دقیقه بذارید.
  • این کار را تا رفع شدن گرفتگی بینی خود تکرار کنید.

حتما بخوانید: درمان پولیپ بینی با داروهای گیاهی


نحوه درمان گلو درد با پیازچه

  • مقداری پیازچه را به قطعات کوچک برش دهید.
  • آنها را در یک کیسه قابل حمل بریزید و بخارپز کنید.
  • کیسه داغ را با حوله بپوشانید و حداقل 10 دقیقه روی سینه و گلو خود قرار دهید.
  • این روش ها را تکرار کنید تا گلودرد شما برطرف شود.

5. خواص پیازچه برای لاغری و مدیریت وزن

پیازچه بسیار کم کالری و سرشار از مواد مغذی ضروری است. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم این سبزی به از بین بردن چربی اضافی از بدن کمک می کند و در نتیجه وزن بدن را متعادل نگه می دارد.

6. پیازچه از استخوان سالم پشتیبانی می کند

پیازچه منبع عالی از ویتامین K و ویتامین C است که برای رشد، حمایت و ترمیم استخوان‌های ما ضروری است.

7. خواص پیازچه برای زنان باردار

به دلیل وجود اسید فولیک زیاد در درون گیاه پیازچه، مصرف این سبزی به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. شایان ذکر است که اسید فولیک به رشد سالم جنین نیز کمک می کند، زیرا این امر می تواند به طور قابل توجهی خطر نقص لوله عصبی را به حداقل برساند.

8. خواص پیازچه برای رفع کم خونی

به دلیل وجود آهن زیاد در گیاه پیازچه، مصرف آن به افراد مبتلا به کم خونی بسیار توصیه می شود. کم خونی یک بیماری است که با کمبود گلبول های قرمز یا هموگلوبین در خون مشخص می شود. این بیماری معمولا منجر به خستگی، استرس و رنگ پریدگی می شود. حال جالب اینجاست که این سبزی با تامین آهن مورد نیاز برای تشکیل گلبول های قرمز از به وجود آمدن این بیماری جلوگیری می کند.

خواص پیازچه برای رفع کم خونی

9. خواص پیازچه از شکل گیری سرطان جلوگیری می کند

پیازچه منبعی غنی از پکتین که یک کربوهیدرات کلوئیدی محلول در آب می باشد، است. این گیاه همچنین شامل ترکیبات ارگانوسلفور که برای مهار کردن رشد تومورهای سرطانی لازم است، میشود. پس در نتیجه، این سبزی به، کاهش شکل گیری سرطان ها به ویژه سرطان روده بزرگ کمک می کند.

10. پیازچه به هضم آسان غذا کمک می کند

پیازچه منبع عالی از فیبر رژیمی است که به همین دلیل برای تسهیل هضم غذا ماده ای بسیار موثر به شمار می رود. پیازچه همچنین به جلوگیری کردن از یبوست و نفخ کمک می کند.

11. خواص پیازچه در درمان بیماری های گوارشی

پیازچه در پیشگیری و درمان بیماری های گوارشی مانند نفخ شکم، اسهال، معده درد و اسهال خونی بسیار موثر است.


حتما بخوانید: درمان های خانگی برای رفع اسهال


12. خواص پیازچه برای از بین بردن کرم و انگل بدن

پیازچه حاوی خواص ضد کرم است و به همین دلیل می تواند برای از بین بردن کرم های انگلی مانند کرم های پوستی، کرم های حلقوی و غیره مورد استفاده قرار بگیرد.

13. خواص ضد التهابی پیازچه

تسای و همکارانش در سال 2005 گزارش کردند که پیازچه حاوی خواص ضد التهابی کورستین است. این امر خود باعث می شود که این گیاه برای کاهش التهاب اعضا و بخش های بدن مناسب باشد.

14. خواص پیازچه برای تقویت بینایی چشم

دانه پیازچه به دلیل داشتن ترکیبات غنی از زآگزانتین، لوتئین و بتاکاروتن برای تقویت و حفظ بینایی و دید مفید است. مطالعات نشان می دهد که پیازچه برای جلوگیری از آب مروارید و سایر دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن بسیار مفید است.

15. خواص پیازچه برای دیابت و تنظیم قند خون

پیازچه منبعی غنی از کروم و آلیل پروپیل دی سولفید است. پس در نتیجه این سبزی به بیماران دیابتی بسیار توصیه می شود چرا که به تنظیم سطح قند خون آنها بسیار کمک می کند. علاوه بر این، به بهبود تحمل کردن گلوکز نیز کمک می کند.

خواص پیازچه برای دیابت

16. پیازچه سیستم ایمنی را تقویت می کند

پیازچه منبع عالی از ویتامین C، کورستین، کامفرول و آنتی اکسیدان ها می باشد. پس داشتن این ویتامین ها خود نشان می دهد که چرا این سبزی برای تقویت ایمنی بدن ما بسیار مناسب است.

17. خواص آنتی هیستامینی پیازچه

پیازچه منبع غنی از کورستین -یک رنگدانه کریستالی زرد رنگ است که در گیاهان یافت می شود- می باشد. این رنگدانه معمولاً به عنوان مکملی غذایی برای کاهش به پاسخ های آلرژیک استفاده می شود پس بنابراین پیازچه برای کاهش و درمان آلرژی و آسم عاملی بسیار مناسب به شمار می رود.

18. خواص پیازچه برای پوست

پیازچه منبعی غنی از آلیسین که برای حفظ سلامت و درخشندگی پوست امری مفید است، میباشد. علاوه بر این، محتوای بالای ویتامین C، K و E به جوان سازی پوست، جلوگیری از تجمع رنگدانه ها در بافتهای پوستی، لایه برداری پوست مرده، جلوگیری از پیری زودرس و جوان تر به نظر رسیدن پوست کمک می کند. آنتی اکسیدان ها به خصوص کوئرستین و آلیوم موجود در این سبزی به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد به پوست کمک می کند.


حتما بخوانید: خواص ویتامین ای برای پوست


19. خواص آنتی اکسیدانی پیازچه

پیازچه شامل خواص آنتی اکسیدانی مانند آلیسین میشود. به دلیل وجود همین آنتی اکسیدان است که رادیکال های آزاد از بین میرود.

20. خواص پیازچه در کاهش سطح فشار خون

چن و همکارانش در سال (2000) نشان دادند که پیازچه پتانسیل کافی برای کاهش سطح فشار خون را دارد. این عمل به ترکیب غنی آن از ترکیبات گوگرد نسبت داده می شود. علاوه بر این، می تواند به مهار کردن تجمع پلاکتی نیز کمک کند.

21. خواص پیازچه در درمان هماچوری

پیازچه برای درمان هماچوری که یک بیماریست که با وجود خون در ادرار مشخص می شود مورد استفاده قرار میگیرد.

22. خواص پیازچه برای التیام زخم

به دلیل ترکیبات گوگردی موجود در پیازچه می توان از آن برای درمان و التیام جراحات، بریدگی ها، رگ به رگ شدن ها و زخم ها استفاده کرد.

23. پیازچه سطح کلسترول را کاهش می دهد

مطالعات نشان می دهد که این سبزی برای کاهش و تنظیم سطح کلسترول مناسب است.

24. خواص آنتی باکتریال پیازچه

پیازچه حاوی آلیسینی است که برای مبارزه با باکتری ها و از بین بردن میکروب ها ماده ای لازم و ضروری به شمار می آید.

25. خواص پبازچه در سم زدایی بدن

پیازچه را می توان برای سم زدایی بدن از عوامل ناخواسته مصرف کرد.

26. پیازچه گردش خون را تسریع می کند

پیازچه به تسریع گردش خون در بدن کمک می کند.

27. پیازچه اشتها را افزایش می دهد

مصرف منظم پیازچه به افزایش اشتها کمک می کند.

سخن آخر

پیازچه گیاهی یک ساله است که از نظر گیاه شناسی با نام های Allium fistulosum L. Alliaceae or Allii fistulosi شناخته می شود. به دلیل وجود اسید فولیک زیاد در درون گیاه پیازچه، مصرف این سبزی به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. ما در این مطلب برای شما 26 خاصیت بی نظیر پیازچه برای کم خونی، زنان باردار، لاغری، پوست و... بیان کردیم. امیدوارم برای شما مفید بوده باشد. و این مقاله را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

8 ماسک خانگی لایه بردار و روشن کننده پوست با دال عدس

خواص میگو برای سلامتی، لاغری و پوست و مضرات میگو
 

از
5
رای