خواص انگور برای مردان و زنان در طب سنتی؛ طبع انگور و مضرات آن

خواص انگور برای مردان و زنان در طب سنتی؛ طبع انگور و مضرات آن خواص انگور چیست؛ طبع انگور سیاه، سبز، یاقوتی و بی دانه؛ فواید انگور برای مردان، زنان، کودکان و بارداری، سرفه، معده، خواص انگور ناشتا در طب سنتی و مضرات آن در سلام دنیا بخوانید.

انگور به دلیل محتوای بالای مواد مغذی و آنتی اکسیدانی فواید سلامتی زیادی برای شما بهمراه دارد. انگور می تواند برای سلامت چشم، قلب، استخوان ها و موارد دیگر مفید باشند. در این مطلب سلام دنیا قصد داریم تا درباره خواص انگور برای سلامتی مردان، زنان، کودکان و بارداری؛ طبع انگور و فواید انگور برای معده، سرفه، لاغری در طب سنتی و خاصیت انگور ناشتا و مضرات آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

بهترین نوع انگور کدام است

بهترین نوع انگور نوعی است که پوست نازک و هسته کوچک داشته باشد، علاوه بر این باید شیرینی آن دلچسب باشد و گلو را نزند.

آیا مزاج انگور گرم است یا سرد

مزاج انگور بسته به نوع آن متفاوت است:

طبع انگور چیست

طبع انگور سبز

طبع انگور سبز سرد است.

طبع انگور قرمز

طبع این مدل از انگور گرم است.

طبع انگور عسگری

طبع انگور عسگری سرد است.

طبع انگور سیاه

طبع انگور سیاه گرم است.


حتما بخوانید: خواص انگور سیاه برای سلامتی و پوست در طب سنتی


طبع انگور بی دانه

طبع این نوع انگور گرم و تر می‌باشد.

طبع انگور یاقوتی

طبع انگور یاقوتی گرم و تر است.

آیا مزاج انگور گرم است یا سرد

خواص انگور برای سلامتی

1. خواص انگور برای حفظ سلامت قلب

انگور ممکن است از طرق مختلف سلامت قلب را تقویت کند.زیرا یک فنجان (151 گرم) انگور حاوی 6 درصد پتاسیم توصیه شده است. این ماده معدنی برای حفظ سطح فشار خون سالم ضروری است.ترکیبات موجود در انگور ممکن است با کاهش جذب کلسترول به محافظت در برابر سطوح بالای کلسترول کمک کند.به همین دلیل مصرف انگور می تواند به حفظ سلامت قلب کمک کند.

2. خواص انگور: منبع غنی آنتی اکسیدانی

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به ترمیم آسیب سلول های ناشی از رادیکال های آزاد - مولکول های مضری که باعث استرس اکسیداتیو می شوند - کمک می کنند. استرس اکسیداتیو با چندین بیماری مزمن از جمله دیابت، سرطان و بیماری قلبی مرتبط است.انگور سرشار از چندین آنتی اکسیدان قوی است. بیشترین غلظت آنتی اکسیدان ها در پوست و دانه های این میوه یافت می شود.برخی از انواع انگور حاوی محتوای بالاتری از آنتوسیانین ها هستند، دسته ای از فلاونوئیدها که به این میوه ها رنگ های نارنجی، قرمز، آبی، صورتی و بنفش می دهند. مطالعات انسانی و حیوانی نشان می‌دهد که آنتوسیانین‌ها ممکن است به پیشگیری یا درمان بیماری‌های مغزی و قلبی کمک کنند.

خواص انگور برای سلامتی: حفظ سلامت قلب

3. خواص انگور برای اثرات ضد سرطانی

آنتی اکسیدان های موجود در انگور ممکن است از بدن در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کنند. رسوراترول، آنتی اکسیدان موجود در این میوه، ممکن است با کاهش التهاب، به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده، و به جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی در بدن شما کمک کند. در واقع، برای اثرات انگور در برابر سرطان های متعدد مورد مطالعه قرار گرفته است.انگور همچنین حاوی آنتی اکسیدان های کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است – که همگی ممکن است اثرات مبارزه با سرطان داشته باشند.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که عصاره انگور ممکن است رشد و گسترش سلول های سرطانی روده بزرگ و سینه انسان را مسدود کند.علاوه بر این، یک مطالعه 2 هفته ای روی 30 نفر نشان داد که افراد بالای 50 سال که 0.3 تا 1 پوند (150 تا 450 گرم) انگور در روز می خوردند، نشانگرهای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تجربه کردند.اگرچه برای تایید این موضوع به مطالعات انسانی بیشتری مورد نیاز است، اما رژیم غذایی سرشار از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، مانند انگور، با کاهش خطر سرطان مرتبط است.

4. خواص انگور برای محافظت در برابر دیابت و کاهش سطح قند خون

انگور حاوی 23 گرم قند در هر فنجان (151 گرم) است که ممکن است شما را متعجب کند که آیا برای افراد مبتلا به دیابت انتخاب خوبی است یا خیر.اگر به رتبه بندی شاخص گلیسمی (GI) آنها نگاهی بیندازید،خواهید دید که این میزان بسته به نوع انگور از 49 تا 59 متغیر است.این به این معنی است که شاخص گلیسمی انگور ممکن است از پایین تا متوسط ​​متغیر باشد، در این صورت ممکن است سطح قند خون شما را با سرعتی آهسته یا متوسط ​​افزایش دهند، اما لزوماً آن را افزایش نمی‌دهند.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش های گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت


با این حال، به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد یک غذای با شاخص گلیسمی پایین، همان تاثیری را بر قند خون دارد که خوردن یک غذای با شاخص گلیسمی بالا دارد.بنابراین، بهتر است انگور را در حد اعتدال مصرف کنید.علاوه بر این، ترکیبات موجود در انگور ممکن است به بهبود نشانگرهای پاسخ انسولین کمک کند.در بررسی 29 مطالعه بر روی 1297 بزرگسال، انگور و مکمل های انگور به طور قابل توجهی آنچه را که ارزیابی مدل هموستاتیک مقاومت به انسولین (HOMA-IR) نامیده می شود، اندازه گیری مقاومت به انسولین کاهش داد.

خواص انگور برای سلامتی:محافظت در برابر دیابت و کاهش سطح قند خون

5. خواص انگور برای حفظ سلامت چشم

ترکیبات گیاهی موجود در انگور ممکن است از چشم در برابر بیماری های شایع چشم محافظت کند.به عنوان مثال، در مطالعه‌ای روی موش‌ها، آن دسته از موش هایی که با انگور تغذیه شده بودند، علائم آسیب کمتری به شبکیه چشم نشان دادند و عملکرد شبکیه بهتری نسبت به موش‌هایی داشتند که به آنها میوه ندادند.

علاوه بر این، در یک مطالعه لوله آزمایشی، رسوراترول برای محافظت از سلول های شبکیه چشم انسان در برابر اشعه ماوراء بنفش A (UVA) مشخص شد. این ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)، یک بیماری شایع چشمی را کاهش دهد.طبق یک بررسی، رسوراترول همچنین ممکن است در برابر گلوکوم، آب مروارید و بیماری چشم دیابتی محافظت کند.بعلاوه، انگور حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین است که نشان داده شده است که به حفظ سلامت چشم، بهبود عملکرد بینایی و پیشگیری از بیماری های چشمی شایع مرتبط با افزایش سن کمک می کند.

6. خواص انگور برای معده

مصرف انگور در رفع سوء هاضمه و مشکلات معده موثر عمل می کند.علاوه بر این، به علت سبک بودن انگور، بهترین انتخاب برای حل مشکلات گوارشی محسوب می شود.مصرف میوه انگور به عنوان یک ماده ی غذایی طبیعی و کامل در مقابل داروهای شیمیایی مانند آنتی اسیدها یا همان داروهای ضد ترشی معده باعث بروز عوارضی جانبی ای مانند یبوست، اختلال در هضم پروتئین و بالا رفتن ریسک تکثیر بیش از اندازه ی باکتری های روده ای نمی شوند و از طرف دیگر تداخل دارویی هم ندارد.

7. خواص انگور برای سرفه

مصرف انگور در زمان ابتلا به سرماخوردگی توصیه نمی شود زیرا ممکن است برای فرد بیمار با بروز مشکلاتی همراه باشد.


حتما بخوانید: برای درمان سرفه چی بخوریم


8. خواص انگور برای لاغری

از مهم‌ترین خواص انگور برای لاغری می توان به کالری پایین و عدم وجود چربی در آن اشاره کرد. به همین دلیل افزودن انگور به رژیم غذایی می‌تواند در کاهش وزن مفید باشد.علاوه بر این وجود مقدار زیاد فیبر در میوه انگور فرد را برای مدت طولانی‌تر سیر نگه می‌دارد و مانع از پرخوری در طول روز می شود در نتیجه به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

اگر قصد کاهش وزن دارید باید بدانید هر 100 گرم انگور تقریباً 70 کالری انرژی دارد؛ از این رو یک میان وعده عالی برای رژیم لاغری محسوب می‌شود.نتایج یک مطالعه مشخص کرد که وجود مقادیر بالای رسوراترول در انگور و پوست آن با تحریک تولید چربی‌های خوب مانع از چاقی می شود.از آنجایی که انگور قرمز حاوی مقدار بیشتری اسید الاژیک است بنابراین در مقایسه با سایر انگورها از خاصیت چربی سوزی بیشتری برخوردار است.

براساس گفته محققان دانشگاه ایالتی اورگان، اسید الاژیک نه تنها به کاهش رشد سلول‌های چربی موجود در بدن کمک می کند بلکه از تشکیل مجدد سلول‌های چربی در بدن جلوگیری می کند.با این حال میزان قند انگور را در نظر بگیرید و در مصرف این میوه اعتدال را رعایت کنید.

خواص انگور برای لاغری

9. خواص انگور برای مردان

انگور و فراورده های آن در درمان اختلال عملکرد جنسی مفید است و به درمان مشکلات جنسی و تقویت میل جنسی در مردان کمک می کند.یکی از این فراورده های بی نظیر انگور شیره انگور است. مصرف شیره انگور در افرادی که طبع سردی دارند باعث تحریک میل جنسی می شود.علاوه بر این مصرف انگور با افزایش انرژی می تواند برای مردانی که کار سنگین دارند کمک کند.


حتما بخوانید: خواص شیره انگور برای مردان و زنان


10. خواص انگور برای زنان 

نتایج تحقیقاتی که به تازگی انجام شده نشان می دهد که مصرف آب انگور سیاه یا بنفش در پیشگیری از سرطان سینه مقش موثری دارد. در این تحقیق در موش‌های آزمایشگاهی که آب انگور مصرف کرده بودند، کاهش قابل توجه حجم تومور پستانی مشاهده شد.این خاصیت انگور به وجود  آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آنها نسبت داده شده است.

در حقیقت مصرف انگور از ابتلا به همه‌ی انواع سرطان‌ها به ویژه در برابر سرطان سینه پیشگیری می کند. وجود مواد شیمیایی خاصی در انگور با رسیدن به نواحی پیوند (که واکنش‌های شیمیایی در آن نقاط انجام می‌شوند) به مهار آروماتاز (تبدیل اندروژن به استروژن)کمک می‌کنند. به‌نظر می‌رسد این ماده با مهار ترشح استروژن در بدن زنان مانع از پیشرفت سرطان سینه می شود.

خواص انگور در بارداری

11. منبع غنی ویتامین B

وجود مقادیر بالای ویتامین B در انگور بطرز موثری به متابولیسم بدن انسان کمک می کند و به این طریق به مادر اجازه می دهد تا در این دوران تغذیه کافی برای کودک خود فراهم کند. ویتامین B جریان عالی خون  و رشد عالی کودک را میسر می سازد.

12. حفظ سلامت بینایی

همانطور که گفته شد انگور منبع غنی از ویتامین A است که برای حفظ سلامت بینایی کودک شما بسیار موثر است.

13. سرشار از منیزیم

مصرف انگور در دوران بارداری به دلیل وجود مقدار قابل توجه ای از منیزیم است می تواند به طرز موثری به کاهش گرفتگی در بارداری کمک کند.

خواص انگور در بارداری

14. حفظ سلامت مادر و کودک

انگور سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است و علاوه بر حفظ سلامت اعضای بدن مادر مانند کبد، کلیه ها و حتی قلب به حفظ سلامت کودک شما نیز کمک می کند.

15. کاهش استرس

انگور سرشار از ویتامین A و K است که برای خون بسیار عالی است و کاربردهای زیادی در دوران زایمان دارد زیرا علاوه بر کاهش استرس به کاهش جریان خون بیش از حد نیز کمک می کند بنابراین مادران نگرانی کمتر دارند. انگور نه تنها یک تسکین دهنده استرس است بلکه یک میان وعده عالی برای رفع گرسنگی نیز محسوب می شود.


حتما بخوانید: خواص میوه پوملو برای سلامتی چیست


خواص انگور برای کودکان

16. کیفیت بهتر خون

انگور علاوه بر بهبود کیفیت خون از عملکرد درست اندام‌های بدن محافظت می‌کند.

17. مصونیت از عفونت‌های تنفسی

قرار دادن انگور در برنامه غذایی کودکان می تواند احتمال ابتلا به برونشیت، آسم و دیگر مشکلات تنفسی معمول در سنین کودکی را کاهش دهد.

18. هضم راحت

برخی مواد غذایی جامد در کودکانی که دچار مشکلات گوارشی و هضم هستند منجر به سوء‌هاضمه  می شود.اما ازآنجایی که انگور میوه بسیار سبکی است بنابراین در بدن کودک به راحتی جذب می شود.علاوه بر این ترشحات انگورهای رسیده، نقش موثری در رفع مشکلات اسیدیته دارند.

خواص انگور برای کودکان

19. ضد یبوست قوی

یبوست از جمله مشکلات شایع‌ کودکان در ماه‌های اول زندگی است، از طرف دیگر مصرف غذاهای جامد می‌تواند مشکلات بیشتری برای آنها ایجاد کند. از آنجایی که انگور حاوی مقادیر زیادی فیبر است بنابراین با حفظ آب در درون بدن فعالیت روده را روان می‌سازد.


حتما بخوانید: برای درمان یبوست چه بخوریم


20. محافظت از سیستم عصبی

رشد ذهنی و عاطفی کودک به رشد مغز و توسعه نورون‌های ارتباطی مرتبط است. برای اینکه کودک عملکرد هوشمندانه مغز را گسترش دهد باید این رشته‌های عصبی از هر نوع آسیبی محافظت شوند.انگور با داشتن ترکیبات بسیار قوی به طرز موثری از بخش مرکزی مغز محافظت می کند.

21. خواص انگور ناشتا

  • نوشیدن آب انگور ناشتا به دلیل وجود مقدار زیادی آنتی اکسیدان یکی از روشهای مفید برای درمان سریع میگرن محسوب می شود.
  • مصرف انگور ناشتا در هنگام صبح به دفع سنگ کلیه و سنگ مثانه کمک می کند.
  • درمان یا جلوگیری از یبوست یکی دیگر از خواص شگفت انگیز مصرف انگور است.

22. خواص انگور در طب سنتی

  • انگور پاک کننده مواد زاید خون می باشد
  • به تصفیه خون کمک می کند
  • بینایی را تقویت می کند
  • پاکسازی کننده کل بدن می باشد
  • تعدیل کننده مزاج است
  • مانع از لخته شدن خون می شود
  • چاق کننده بدن است
  • یبوست را رفع می کند
  • برای ورم معده و ورم روده سودمند است
  • خاصیت ضد سرطانی دارد
  • باعث افزایش طول عمر میشود
  • باعث تقویت میل جنسی می گردد
  • یک غذا داروی بسیار خوب برای درمان کبد چرب است
  • برای داشتن پوستی صاف و بدون لک خوردن روزانه انگور بسیار سودمند است

خواص انگور در طب سنتی4

23. خواص انگور زمستانی

انگور شاهرودی به انگور پاییزه و زمستانه معروف است. برخی خواص انگور زمستانی شامل موارد زیر است:

  • تعادل اخلاط بدن
  • مقوی برای بدن
  • تصفیه‌کننده خون
  • بهبود عملکرد سینه و ریه
  • رفع یبوست
  • درمان درد و ورم معده
  • درمان اسهال خونی
  • درمان و بهبود نقرس

حتما بخوانید: برای درمان اسهال چه بخوریم


مضرات انگور

1. آلرژی

با اینکه حساسیت به انگور آلرژی رایجی نیست اما مصرف این میوه در بعضی افراد منجر به  واکنش های آلرژیکی مثل کهیر، قرمز شدن بخش هایی از پوست، با خس خس نفس کشیدن و عطسه می گردد. مصرف انگور می تواند منجر به آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک شدید که می تواند کشنده باشد) هم شود که علائم آن احساس انسداد در گلو است.

2. مشکلات گوارشی

مصرف بیش از حد انگور به دلیل وجود فیبر نامحلول می تواند منجر به سوء هاضمه شود. وجود مقادیر زیاد فیبر در سیستم گوارشی علاوه بر ایجاد اختلال در کار جذب مواد مغذی در روده ها در مواردی موجب اسهال شود. علاوه بر این انگور حاوی ماده ای به نام سالیسیک اسید است که ممکن است باعث حالت تهوع، استفراغ و ناراحتی معده در افراد شود.همچنین مصرف بیش از اندازه ی انگور می تواند مشکلات گوارشی ای مثل نفخ و باد شکم را ایجاد کند.

3. بالا رفتن سطح کربوهیدرات بدن

مصرف بیش از اندازه انگور می تواند سطح کربوهیدرات در بدن را بیش از حد بالا ببرد.زیاده روی در مصرف مواد غذایی کربوهیدرات دار با مشکلاتی نظیر افزایش وزن، دیابت نوع دو، نفخ و خستگی آدرنال همراه است.

مضرات انگور

4. افزایش وزن

مصرف مقادیر زیاد انگور در یک وعده با وارد کردن کالری زیادی به بدن علاوه بر دفع فواید این میوه، خطر ابتلا به افزایش وزن را بالا می برد. اگرچه انگور کالری زیادی ندارد؛ اما مصرف بیش از حد آن می تواند از کاهش وزن جلوگیری کند.

5. خطر خفگی در کودکان

دانه های انگور اندازه ی کوچک و شکل کروی دارند؛ بنابراین مصرف آنها در کودکان به ویژه نوزادان 6 تا 12 ماهه، خطر خفگی را در پی دارد. برای جلوگیری از این مشکل دانه های انگور را به صورت برش خورده به کودک خود بدهید.به خاطر داشته باشید که زیاده روی در مصرف انگور هم با عوارض جانبی همراه است.

سخن پایانی:

انگور چندین ماده مغذی مهم و ترکیبات گیاهی قدرتمندی را ارائه می دهد که برای سلامتی شما مفید است. اگرچه آنها حاوی قند هستند، اما به نظر نمی رسد که در صورت مصرف متعادل تأثیر منفی بر کنترل قند خون داشته باشند.آنتی اکسیدان هایی مانند رسوراترول مسئول فواید انگور از جمله خواص ضد التهابی، ضد دیابت و ضد سرطان آن هستند.آنها همچنین بسیار خوشمزه هستند و به راحتی به رژیم غذایی شما اضافه می شوند.


مقالات مرتبط:

برای لاغری شکم چی بخوریم

برای پایین آوردن فشار خون بالا چه بخوریم

برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم



از
1
رای