وزن گیری جنین؛ بهترین روش ها و غذاها برای افزایش وزن جنین در بارداری

وزن گیری جنین؛ بهترین روش ها و غذاها برای افزایش وزن جنین در بارداری وزن جنین یکی از پارامترهایی است که می تواند به مادران باردار درباره بهزیستی کودک اطلاع دهد. وزن ایده آل جنین از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. داشتن رژیم غذایی سالم و خوردن آجیل، ماست و... به افزایش وزن جنین کمک می کند.

وقتی متوجه شدید که باردار هستید، برای رشد و تقویت بهینه کودک متولد نشده خود باید به رژیم، ورزش و سبک زندگی خود توجه کنید. هر مادری آرزوی داشتن یک نوزاد سالم را دارد و یکی از پارامترهایی که به شما کمک می کند در مورد بهزیستی کودک خود بدانید وزن جنین است.

اندازه گیری وزن جنین چگونه انجام می شود؟

بیشتر زنان باردار در سه ماهه اول بارداری، اولین سونوگرافی خود را انجام می دهند. رادیولوژیست برای درک رشد و نمو جنین اقدامات مختلفی انجام می دهد. در ادامه اندازه گیری هایی که رادیولوژیست انجام خواهد داد، شرح داده شده است:

  • طول FL یا طول ران (طول استخوان ران)
  • HC یا دور سر
  • AC یا دور شکم
  • قطر OFD یا Occipitofrontal
  • قطر BPD یا دو استخوان پارینتال (بزرگترین قطر سر جنین)
  • HL یا طول استخوان بازو

با پارامترهای فوق، رادیولوژیست وزن جنین و سن حاملگی را تعیین می کند. همچنین در مورد EDD یا تاریخ تخمین زایمان به شما اطلاعات داده می شود. اندازه گیری های انجام شده توسط پزشک ممکن است دقیق نباشد، اما به پزشک کمک می کند تا سلامت کلی جنین را مشخص کند.

اندازه گیری وزن جنین چگونه انجام می شود؟

وزن ایده آل جنین چقدر است؟

هر کودک متفاوت رشد می کند. بنابراین، جدول زیر فقط به شما ایده می دهد و شامل افزایش وزن ایده آل کودک در هفته به هفته دوران بارداری نیست.

هفته های بارداری وزن جنین به گرم هفته های بارداری وزن جنین به گرم
8 1 26 760
9 2 27 875
10 4 28 1005
11 7 29 1153
12 14 30 1319
13 23 31 1502
14 43 32 1702
15 70 33 1918
16 100 34 2146
17 140 35 2383
18 190 36 2622
19 240 37 2859
20 300 38 3083
21 360 39 3288
22 430 40 3462
23 501 41 3597
24 600 42 3685
25 660    

نکات مؤثر برای افزایش وزن جنین در دوران بارداری

به عنوان یک مادر، ممکن است تعجب کنید که چگونه وزن کودک نابالغ خود را افزایش دهید، از برخی از نکات زیر برای افزایش وزن جنین در دوران بارداری پیروی کنید:

1. یک رژیم غذایی سالم و متعادل

رژیم غذایی مهمترین نقش را در بارداری ایفا می کند. در صورت تمایل به افزایش وزن جنین، باید میوه، سبزیجات، غلات سبوس دار، گوشت و مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

2. آجیل و میوه های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانید

یک رژیم غذایی متعادل، از آجیل و میوه های خشک نیز تشکیل می شود. ممکن است بادام، زردآلو، انجیر، گردو و سایر آجیل ها و میوه های خشک را بخورید. با این حال، توصیه می شود که در مصرف آنها زیاده روی نکنید.

نکات مؤثر برای افزایش وزن جنین در دوران بارداری

3. ویتامین های قبل از تولد

ویتامین های قبل از تولد برای رشد و تقویت مناسب کودک به شما داده می شود. این ویتامین ها همچنین به کودک شما در افزایش وزن کمک می کنند. برای افزایش بهینه وزن جنین در دوران بارداری باید به طور مرتب از این ویتامین ها استفاده کنید.

4. بدن خود را پر آب نگه دارید

برای جلوگیری از هر گونه کمبود آب بدن در دوران بارداری، مقدار کافی مایعات بنوشید. کم آبی در بارداری ممکن است منجر به برخی از عوارض پزشکی جدی شود. ممکن است آب میوه ها، آب سبزیجات، شیر، کره و یا آب را برای حفظ سلامتی بدن خود مصرف کنید.

5. استراحت کافی داشته باشید

برای یک زن باردار استراحت زیاد بسیار مهم است. فشار بیش از حد یا فشار غیر ضروری ممکن است بر رشد و نمو جنین تأثیر بگذارد. حداقل هشت ساعت خواب مداوم را امتحان کنید و سطح انرژی خود را بالا نگه دارید.

6. آرام و مثبت باشید

نه تنها مراقبت از سلامت جسمی، بلکه بهزیستی روانی نیز مهم است. هر نوع استرس و اضطراب می تواند بر شما و همچنین سلامتی کودک متولد نشده شما تأثیر بگذارد. هیجانات عاطفی ناشی از آن ممکن است منجر به پرخوری، کم خوری یا انتخاب غذای اشتباه شود و همه اینها ممکن است بر سلامت جنین تأثیر بگذارد.

راهکارهای افزایش وزن جنین

7. راهنمای پزشکی

اگر کودک وزن کافی نداشته باشد، پزشک شما را راهنمایی می کند. ممکن است به شما گفته شود که مکمل های اضافی مصرف کنید یا برای افزایش وزن جنین، رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

نکات ذکر شده در بالا ممکن است به کودک شما در افزایش وزن در دوران بارداری کمک کند. با این حال، توصیه می شود در این مورد از توصیه های پزشک خود پیروی کنید.

برای افزایش وزن جنین در دوران بارداری چه باید بخورید؟

ممکن است غذاهای زیر را برای کمک به افزایش وزن کودک در دوران بارداری بخورید:

1. سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، مس و بتاکاروتن است. بتاکاروتن (آنتی اکسیدان) موجود در سیب زمینی شیرین توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شود. همانطور که می دانیم ویتامین A برای پوست، استخوان و چشم جنین ضروری است. سیب زمینی شیرین باعث افزایش سطح آهن در بدن می شود. ممکن است آنها را به صورت پوره، پخته شده، خورش کرده یا کمی سرخ شده میل کنید.

2. عدس و لوبیا

عدس و حبوبات و مربا سرشار از آهن و پروتئین است. با مصرف لوبیا و عدس در رژیم غذایی، به میزان کافی فیبر، فولات و کلسیم نیز دریافت خواهید کرد. اگر گیاهخوار باشید، لوبیا مواد معدنی که شما نیاز دارید را برای شما فراهم می کند، در غیر این صورت ممکن است از رژیم غیر گیاهخواری (گوشت و مرغ) استفاده کنید. لوبیا با داشتن زینک (روی) زیاد، به کاهش خطر زایمان طولانی مدت، نوزادان با وزن کم و یا زایمان زودرس عالی کمک می کند.

غذاهای مناسب برای افزایش وزن جنین در بارداری

3. آب پرتغال

روز خود را با یک لیوان آب پرتقال تازه شروع کنید و سطح ویتامین C، پتاسیم و فولات بدن را افزایش دهید. فولات و اسید فولیک در دوران بارداری بسیار مهم هستند. با برآورده کردن نیاز روزانه بدن به این مواد مغذی، می توانید احتمال بیماری های مادرزادی خاص در هنگام تولد کودک را کاهش دهید. آب پرتقال به حفظ سلامت کلی بدن، متابولیسم و ​​عملکرد عضلات شما کمک می کند.

4. ماست

کلسیم، پروتئین، ویتامین B، روی و سایر مواد مغذی سازنده استخوان در ماست جمع شده اند. به عنوان یک مادر، نیاز کلسیم روزانه شما 1000 میلی گرم است و می توانید این نیاز را با ماست برآورده کنید. جدا از حفظ سلامتی استخوان و دندان، مقدار کافی کلسیم در بدن احتمال زایمان زودرس یا نوزادان با وزن کم را کاهش می دهد.

5. سبزیجات با برگ سبز

سبزیجات سبز مانند: اسفناج، کلم، کلم بروکلی و مارچوبه سرشار از مواد مغذی ضروری و آنتی اکسیدان ها هستند. سبزیجات با برگ سبز به طرز شگفت انگیزی برای یک زن باردار و جنین در حال رشد وی موثر هستند. با خوردن سبزیجات با برگ سبز ممکن است نیاز روزانه کلسیم، پتاسیم، ویتامین A، فولات و فیبر خود را تامین کنید. شما ممکن است آنها را به صورت خام، آب پز شده، پخته شده یا سرخ شده بخورید تا بیشترین فواید آنها را کسب کنید.

روش های بالا بردن وزن جنین در دوران بارداری

6. ماهی سالمون

ماهی سالمون یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3 و پروتئین است. اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد جنین بسیار مفید هستند؛ زیرا به رشد مغز و چشم کمک می کنند و همچنین مقدار لازم پروتئین را برای مادران تأمین می کنند. ماهی سالمون برای زنان باردار بی خطر محسوب می شود، زیرا میزان جیوه بسیار کمی در آن وجود دارد.

7. تخم مرغ

تخم مرغ منبع پروتئین، ویتامین A و ویتامین D است که همگی برای رشد و نمو جنین فوق العاده هستند. در حقیقت، مشخصات پروتئینی تخم مرغ با هیچ ماده غذایی دیگر قابل مقایسه نیست، و این باعث می شود در دوران بارداری از خوردن آن بهره ببرید. تخم مرغ همچنین سرشار از اسید فولیک و آهن است که در جهت تقویت غشاهای آمنیوتیک و جلوگیری از بیماری مادرزادی و وزن کم هنگام تولد در جنین عمل می کنند.

8. شیر

مصرف روزانه 200 تا 500 میلی لیتر شیر می تواند به زنان باردار کمک کند تا وزن جنین را افزایش دهند. شیر حاوی مقدار زیادی پروتئین و کلسیم است که برای رشد و نمو جنین ضروری است. شما می توانید شیر را به صورت ساده بنوشید و یا با شیر غذاهای جالب فرنی و اسموتی را تهیه کنید.

بهترین غذاهای برای وزن گیری جنین

9. مرغ

یک ماده غذایی عالی است که به افزایش وزن جنین کمک می کند. این گوشت بدون چربی سرشار از پروتئین است که باعث تقویت سلول و ماهیچه در بدن می شود. علاوه بر پروتئین ها، مرغ همچنین مقدار زیادی آهن دارد که باعث کاهش کم خونی در مادر و جنین می شود.

10. سویا

سویا منبع غنی پروتئین برای گیاهخواران است و به شکل های مختلفی قابل مصرف است. همچنین از نظر آهن، سویا به دلیل دارا بودن آهن زیاد از کم خونی جلوگیری می کند. شما می توانید سویا را به شکل شیر سویا، ناگت سویا، توفو و غیره مصرف کنید.

اقدامات احتیاطی در هنگام تلاش برای افزایش وزن کودک در رحم

برخی از گزینه های رژیم غذایی ممکن است به شما در افزایش وزن کودک در رحم کمک کند. با این وجود، بسیار مهم است که این کار را با روشی سالم تر انجام دهید. زیاده روی در هر کاری ممکن است منجر به عوارض شود. اینها موارد احتیاطی است که باید رعایت کنید:

  • اجتناب از الکل و سیگار کشیدن: شما باید در دوران حاملگی از مصرف الکل و سیگار کشیدن به شدت پرهیز کنید، هر دو این عادت می تواند برای کودک در حال رشد شما کشنده باشد و همچنین ممکن است منجر به عوارض پزشکی جدی شود.
  • کاهش مصرف کافئین: مصرف مقادیر زیاد قهوه، چای یا نوشیدنی های گازدار می تواند تأثیر منفی بر سلامت جنین داشته باشد.
  • از خوردن غذاهای سرخ شده، شیرین یا چرب اجتناب کنید: مصرف منظم چنین مواد غذایی ممکن است شما را مستعد چاقی کند، که به نوبه خود احتمال افزایش کلسترول و فشار خون بالا را در پی دارد. توصیه می شود مواد غذایی روغنی، چرب و شیرین را مصرف نکنید. دور ماندن از گروه های خاص غذایی به شما در بارداری سالم کمک می کند و همچنین برای فرزند متولد نشده مفید است.

اقدامات احتیاطی در هنگام تلاش برای افزایش وزن کودک در رحم

انتخاب غذای سالم در دوران بارداری برای اطمینان از رشد و نمو کودک مهم است. ما در رابطه با تغییرات رژیم غذایی که می توانید در طول بارداری برای افزایش وزن جنین انجام دهید، چندین پیشنهاد ارائه داده ایم. با این حال، قبل از ایجاد هر گونه تغییر یا اصلاح در رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید. با راهنمایی و پشتیبانی متخصص، شما نه تنها یک بارداری سالم، بلکه یک کودک سالم نیز خواهید داشت.

منبع: firstcry

از
9
رای