درمان سریع صدای شکم؛ علت و درمان خانگی قار و قور شکم بدون دارو

درمان سریع صدای شکم؛ علت و درمان خانگی قار و قور شکم بدون دارو علت صدای شکم چست ؛ دلایل قار و قور شکم؛ صدای آب در شکم نشانه چیست؛ درمان سریع صدای شکم بدون دارو ؛ 10 راه درمان طبیعی و خانگی صداهای شکم و راه های جلوگیری از صدای شکم در سلام دنیا بخوانید.

قار و قور یا صداهای شکمی پدیده ای عادی است که هر فردی ممکن است آن را تجربه کند. این وضعیت با گرسنگی، هضم کند یا ناقص مواد غذایی یا مصرف بعضی خوراکی ها در ارتباط است. این اصوات شکمی همواره از معده نشات نگرفته و گاهی ممکن است عامل تولید آنها روده کوچک باشد. این مقاله سلام دنیا به بررسی علت صدای شکم چیست، صدای آب در شکم نشانه چیست، عوامل قار و قور شکم و درمان سریع صدای شکم پرداخته و لیستی شامل 10 روش برای توقف این اصوات می پردازد.

اصول کلی درباره قار و قور شکمی

  • قار و قور شکم وقتی مواد غذایی، مایعات و گاز در معده و روده کوچک به حرکت در می آیند، تولید می شوند.
  • اصوات شکمی بخشی عادی از روال هاضمه محسوب می شوند و هیچ راهی برای سرکوب آن وجود ندارد و بنابراین شما قادر به شنیدن آنها می باشید.
  • بعضی از دلایل این وضعیت عبارتند از گرسنگی، هضم ناقص یا سوء هاضمه.

حتما بخوانید: درمان سوء هاضمه و معده درد با 21 درمان خانگی


علت صدای شکم (صدای اب در شکم نشانه چیست)

در اینجا بعضی دلایلی که ممکن است باعث ایجاد اصوات شکمی شوند را توضیح می دهیم:

1. کمک به هضم

وقتی غذاها وارد روده کوچک می شوند، بدن آنزیم هایی را برای کمک به تجزیه آنها و تسهیل روند جذب مواد مغذی ترشح می نماید. حرکت حلقوی یا پریستالسیس یک سری حرکات موجی شکل با کمک انقباضات عضلانی است که غذا را در مسیر گوارش به حرکت در می آورد.  این فعالیت ها شامل حرکت گاز و غذاهای نیمه هضم شده می باشند که باعث تولید اصوات شکمی می شود.

دلایلی که ممکن است باعث ایجاد صداهای شکم شود

2. نشانه گرسنگی

حتی اگر شما برای چندین ساعت غذایی نخورده باشید، بدن کماکان روال حرکات حلقوی را دنبال می نماید. معده و روده نیز اسید و آنزیم های مختلف را ترشح می نمایند تا برای هضم مواد غذایی آتی آماده باشند. در این حالت ممکن است اصوات شکمی به مدت 20 دقیقه ادامه داشته و هر ساعت تا زمان مصرف مواد غذایی تکرار شوند.

3. نشانه مشکلات زمینه ای

گاهی اوقات قار و قور شکم می توانند با وجود یک مشکل زمینه ای پزشکی در ارتباط بوده بویژه وقتی همراه با یک سری علائم مانند درد، یبوست یا اسهال همراه باشند. مشکلاتی که می توانند باعث ایجاد اصوات شکمی شوند عبارتند از:


حتما بخوانید: غذاهای ضد یبوست


  • حساسیت به مواد غذایی
  • عدم تحمل بعضی مواد غذایی
  • عفونت های معده ای - روده ای
  • انسداد روده
  • سندرم روده تحریک پذیر (IBS)

علل بروز قار و قور شکم

چگونه اصوات شکمی را متوقف نمایید؟

درحالی که اصوات شکمی بخشی از روند طبیعی هضم غذا می باشند اما گاهی اوقات این اصوات ناخوشایند می باشند.

10 راه حل طبیعی و خانگی برای درمان قار و قور شکم بدون دارو

1. درمان سریع صدای شکم: نوشیدن آب

نوشیدن یک لیوان آب می تواند راه حل موثری برای قارو قور شکم باشد بویژه اگر امکان خوردن مواد غذایی فعلاً برای شما امکان پذیر نیست. آب به فرآیند هضم کمک کرده و همزمان معده را پر نگه می دارد. برای کسب بهترین نتیجه، بهتر است آب را جرعه جرعه در طول روز بنوشید. مصرف مقدار زیادی آب در یک بازه زمانی کوتاه می تواند مجدداً باعث تولید اصوات شکمی شود.

2. درمان سریع صدای شکم: چیزی بخورید

وقتی معده برای مدتی خالی باشد، قار و قور شکم ممکن است به شما علامت دهند که وقت آن رسیده که چیزی بخورید. مصرف یک میان وعده می تواند به طور موقت این اصوات را آرام کند. وجود غذا در معده به طور کلی می تواند میزان قار و قور را کاهش دهد. اگر اصوات شکمی به طور مداوم تولید می شوند یا در ساعت خاصی از روز بروز می نمایند، این می تواند نشان دهنده این باشد که شما به وعده غذایی بیشتری نیاز دارید. بعضی افراد ممکن است ترجیح دهند به جای سه وعده اصلی، 4 تا 6 وعده غذایی کوچک در طول روز داشته باشند تا دچار گرسنگی و اصوات شکمی نشوند.

راه های خانگی برطرف کردن صداهای شکم

3. درمان سریع صدای شکم: غذایتان را آرام بجوید

روال هضم در دهان و با عمل جویدن غذا شروع می شود. اصوات شکمی که با سوء هاضمه در ارتباطند را می تواند با جویدن بهتر و طولانی تر مواد غذایی در دهان کاهش داد. جویدن مناسب غذا همچنین میزان هوایی را که همراه غذا بلعیده می شود را کاهش داده و مانع انباشت گاز در معده و مشکلات هاضمه می شود.


حتما بخوانید: هضم سریع غذا با بهترین داروی گیاهی، میوه و غذا


4. درمان سریع صدای شکم: مصرف قند، الکل و غذاهای اسیدی را کاهش دهید

الکل، غذاهای قندی و اسیدی می توانند محرک بروز اصوات شکمی باشند. بویژه قندهایی مانند فروکتوز و سوربیتول مشکل آفرین هستند. غذاهای اسیدی مانند مرکبات و قهوه نیز می توانند باعث بروز اصوات شکمی شوند. الکل مسیر گوارش را تحریک کرده و می تواند باعث بروز قار و قور شکم شود. این ماده همچنین تولید اسید را افزایش داده و باعث بروز التهاب در دیواره معده می شود. مصرف دوز بالای الکل می تواند تخلیه شدن معده را به تاخیر انداخته و باعث بروز درد معده شود.

علل بروز صداهای شکم و راهکارهای خانگی رفع آن

5. برای درمان سریع صدای شکم: از غذاها و نوشیدنی های گازدار دوری کنید

بعضی غذاها و نوشیدنی ها بیشتر از سایرین گاز تولید می کنند. اگر اصوات شکمی به دلیل مقدار زیاد گازی که در دستگاه گوارش حرکت می کند، ایجاد می شود، بهتر است از مصرف این غذاها و نوشیدنی ها پرهیز نمایید.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش برای نفخ شکم


غذاها و نوشیدنی هایی که گاز بیشتری تولید می کنند عبارتند از:

  • حبوبات
  • آبجو
  • کلم بروکلی
  • کلم فندقی
  • کلم
  • گل کلم
  • عدس
  • قارچ
  • پیاز
  • نخود فرنگی
  • نوشیدنی های گازدار مانند سودا
  • غلات کامل

بهتر است هر بار یکی از این مواد غذایی را از رژیم غذایی تان حذف کنید تا بفهمید کدام یک از آنها بیشتر منبع تولید گاز در بدن شما می باشند.

غذاهایی که باعث قار و قور شکم می شوند

6. دریابید که بدن شما تحمل کدام غذاها را ندارد

عدم تحمل بعضی غذاها می تواند باعث افزایش تولید گاز و اصوات شکمی شود. به عنوان مثال، عدم تحمل لاکتوز از جانب بدن به دلیل کمبود لاکتاز (آنزیمی که به هضم لاکتوز کمک می نماید) ایجاد می شود. حدود 65 درصد از افراد در هضم لاکتوز دچار مشکل می باشند هر چند میزان شیوع این وضعیت به شدت بین اقوام و نژادها متفاوت می باشد. بهترین روش برای مدیریت عدم تحمل غذایی، پرهیز از مصرف غذاهایی است که آن علائم را ایجاد می کنند. افرادی که مبتلا به قار و قور شکم مزمن می باشند، بایستی با پزشک درباره احتمال عدم تحمل بعضی مواد غذایی مشورت نمایند.

7. میزان وعده غذایی خود را کنترل کنید

اصوات شکمی و سایر مشکلات مرتبط با آن پس از مصرف یک وعده غذایی سنگین احتمال بروز بیشتری دارند بویژه غذاهایی که سرشار از چربی، قند، گوشت قرمز و سایر مواد غذایی که هضم دشوارتری دارند، باشند. مصرف وعده های غذایی مختصرتر با فاصله های زمانی منظم، همراه با جویدن مناسب غذا، می تواند مانع از پرخوری شود.

8. فعالیت بدنی داشته باشید

کمی قدم زدن پس از صرف غذا می تواند به فرآیند هضم مواد غذایی با سرعت بخشیدن به سرعت تخلیه معده، کمک کند. این تخلیه سریع تر معده می تواند اصوات شکمی را کاهش دهد. پیاده روی پس از صرف غذا همچنین از طرق دیگر به عمل هضم کمک می نماید. تحقیقات نشان می دهند که یک پیاده روی 20 دقیقه ای با فاصله زمانی 15 دقیقه ای از صرف غذا، می تواند سطوح قند خون را در افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 می باشند، کاهش دهد. توجه داشته باشید که انجام فعالیت های ورزشی شدید بلافاصله پس از صرف غذا توصیه نمی شود.

ساده ترین راه رفع قار و قور شکم

9. آرام باشید

قار و قور شکم معمولاً در زمان وقوع بعضی شرایط پر استرس مانند مصاحبه های شغلی، سخنرانی ها و آزمون ها بیشتر می شوند. دلیل این مساله این است که فعالیت معده در زمان بروز اضطراب بدون توجه به پر یا خالی بودن آن، افزایش می یابد. استرس همچنین باعث کندی روال هضم غذا شده و با علائم سوء هاضمه مانند سوزش معده یا اصوات شکمی در ارتباط می باشد. افراد می تواند سطوح اضطراب و استرس خود را با تن آرامی، تمرینات تنفس عمیق و استفاده از تکنیک های پیش رونده آرامش ماهیچه ها کاهش دهند.


حتما بخوانید: بهترین تمرینات تنفس عمیق برای آرامش و کاهش استرس


10. به مسائل معده ای-روده ای رسیدگی کنید

مشکلات زمینه ای اساسی تر مانند عفونت یا انسداد روده ای ممکن است از عوامل بروز اصوات شکمی باشند. در نتیجه، اگر اصوات شکمی آزاردهنده بوده و با یک سری علائم دیگر همراه باشد، مهم است که به پزشک مراجعه نمایید تا وی با تشخیص دقیق، برای درمان مشکل شما برنامه ریزی کند. IBS نیز گاهی اوقات می تواند عامل قار و قور شکم بوده و رسیدگی به این مشکل ممکن است تنها راه رهایی از اصوات شکمی باشد.

چگونه قار و قور شکم را در خانه درمان کنیم

نتیجه گیری

قار و قور شکم هرچند عادی هستند اما گاهی اوقات می توان از بروز آنها با انجام بعضی امور مانند نظم در وعده های غذایی، پرهیز از مصرف غذاهای مشکل آفرین و مدیریت اضطراب تا حدود زیادی جلوگیری کرد. در صورتی که مشکل شما مکرراً تکرار می شود و بویژه اگر این مشکل همراه با سایر علائم می باشد، بایستی به پزشک مراجعه نمایید زیرا این می تواند نشانه ای دال بر وجود عفونت معده ای-روده ای یا مشکلات اساسی تر باشد.

منبع: medicalnewstoday


مقالات مرتبط:

درمان خانگی دل پیچه و اسهال با 5 روش سریع و ساده

علت سندرم روده تحریک پذیر چیست، روش تشخیص و درمان آن



از
8
رای