کنجد (به انگلیسی: Sesame) از دانه های روغنی و خوراکی پرطرفدار مبی باشد که خواص فراوانی دارد ، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات کنجد برای چی خوبه؟ انواع کنجد، کنجد خام یا بوداده کدام بهتر است، خواص کنجد برای معده، زنان، قاعدگی، رحم و یائسگی، عفونت، بدنسازی، مغز، کبد، غلظت خون، سرماخوردگی، مردان و تقویت اسپرم، خواص کنجد برای پوست مو و کودکان؛ خواص کنجد سفید برای لاغری و چاقی، خواص کنجد و عسل، کشمش، خواص کنجد و خرما، مضرات کنجد برای سگ و عروس هلندی با پشتوانه علمی صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
کنجد برای چی خوبه
کنجد از دانه های پروتئینی می باشد که برای همه سنین و افراد چه کسانی که می خواهند رژیم بگیرند و چه ورزشکاران مناسب می باشد. دانه های کنجد فواید بیشماری برای سلامتی دارند و مدت زمان بسیاری است که در طب مکمل و طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته اند. دانه های کنجد در برابر بیماری های قلبی، دیابت و آرتریت از بدن محافظت می کنند. برای استفاده از خواص کنجد به منظور سلامتی باید مقدار مناسبی از آن را مصرف کنید، به این صورت که هر روز مقدار کمی کنجد مصرف شود.
حتما بخوانید: خواص دارویی روغن کنجد برای سلامتی
انواع کنجد:
کنجد نژادهای مختلفی دارد و هر نوع نیز رنگ خاصی دارد. کنجد سیاه، کنجد سفید و کنجد قهوه ای وجود دارد. همچنین در نظر داشته باشید که ممکن است طی مراحل و فرآیندهای آماده سازی کنجد در کارخانه، در رنگ کنجد تغییراتی ایجاد شود. برای نمونه کنجدی که به طور طبیعی با رنگ کرم وجود دارد، پس از فرآیند سبوس گیری (پوست گیری) به رنگ سفید در می آید.
- کنجد ایرانی
- کنجد پاکستانی
- کنجد افغانی
- کنجد هندی
- کنجد سودانی
- کنجد چینی
- کنجد آرژانتینی
کنجد خام یا بو داده ، کدام بهتر است
برای تهیه کنجد بو داده کنجدهای خام را با آب نمک و آب شیرین شستشو می دهند و پوست سیاه آن را جدا می کنند آنگاه با حرارت ملایم بو می دهند که این نوع کنجد طرفداران زیادی دارد و در تهیه انواع دسر، شیرینی و غذاهای سرخ شده استفاده می شود. کنجد بو داده نیز از فواید و خواص بسیاری برخوردار می باشد از جمله پایین آوردن فشار و کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت، سلامت دستگاه گوارش، سلامت پوست و مو و…اما به هر حال مواد مغذی موجود در کنجد خام بیشتر است و دارای خواص بیشتری می باشد.
خواص کنجد برای سلامتی و تندرستی
1. خواص کنجد برای غلظت خون و کاهش کلسترول و تری گلیسیرید
مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم کنجد می تواند به کاهش کلسترول بالا و تری گلیسیرید که از فاکتورهای ابتلا به بیماری های قلبی هستند کمک کند. دانه های کنجد حاوی 15% چربی اشباع شده، 41% چربی غیر اشباع پلی (با چند پیوند دوگانه) و 39% چربی های اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) هستند. تحقیقات نشان داده است که مصرف چربی های اشباع نشده مونو و پلی بیشتر نسبت به چربی اشباع شده باعث پایین آمدن کلسترول و کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
علاوه بر این، دانه های کنجد حاوی دو ترکیب گیاهی به نام لیگنان (Lignans) و فیتوسترول (Phytosterols) هستند که می تواند اثر مثبتی بر کاهش کلسترول داشته باشد. هنگامی که 38 نفر با چربی خون بالا، به مدت دو ماه هر روز به مقدار 5 قاشق غذاخوری (40 گرم) کنجد مصرف کردند، در مقایسه با گروه دیگری که دارونما مصرف کردند، با کاهش 10 درصدی کلسترول بد (LDL) و کاهش 10 درصدی تری گلیسیرید مواجه شدند.
حتما بخوانید: برای کاهش چربی خون چه بخوریم
2. خواص کنجد برای کاهش فشار خون
فشار خون بالا عامل مهمی در بیماری های قلبی و سکته مغزی است. دانه های کنجد دارای مقادیر قابل توجهی منیزیوم است که به پایین آوردن فشار خون کمک می کند. همچنین لیگان، ویتامین E و دیگر آنتی اکسیدان های موجود در کنجد از ایجاد پلاک در شریان ها جلوگیری می کند و منجر به حفظ فشار خون مناسب در افراد می شود. در یک مطالعه، افراد مبتلا به فشار خون بالا روزانه کپسولی که حاوی 2.5 گرم پودر نوعی از کنجد بود مصرف کردند. در پایان ماه مشاهده شد که فشار خون سیستولیک افرادی که کپسول مصرف کرده اند در مقایسه با افرادی که دارو نما مصرف کرده اند 6% کاهش داشته است.
3. خواص کنجد برای کاهش التهاب بدن
دانه های کنجد با التهاب مبارزه می کنند. التهاب دراز مدت و خفیف ممکن است در بسیاری از بیماری های مزمن مانند چاقی، سرطان و همچنین بیماری های قلبی و کلیوی نقش داشته باشد. هنگامی که افراد مبتلا به بیماری کلیوی مخلوطی از 18 گرم دانه کتان و 6 گرم دانه کنجد و 6 گرم مغز تخم کدو را به مدت 3 ماه مصرف کردند، نشانگر های التهابی در آن ها بین 51 الی 79 درصد کاهش را نشان داد. با این حال، از آنجایی که این آزمایش مخلوطی از دانه ها را آزمایش کرد، اثر ضد التهابی دانه های کنجد به تنهایی نامشخص است. تا قبل از این نیز مطالعات حیوانی روی روغن کنجدد از اثر ضد التهابی آن خبر داده بود. این اثر ضد التهابی ممکن است به دلیل سوزامین (Sesamin)، ترکیبی که در دانه های کنجد و روغن کنجد موجود است باشد.
4. خواص کنجد برای کنترل قند خون
دانه های کنجد دارای مقدار کمی کربوهیدرات هستند در حالی که مقادیر زیادی پروتئین و چربی های سالم دارند که این موارد به کنترل قند خون کمک می کند. علاوه بر این، این دانه ها حاوی پینورسینول (Pinoresinol) هستند. ترکیبی که می تواند قند خون را با مهار عمل هضم آنزیم مالتاز تنظیم کند. آنزیم مالتاز، مالتوز شکر که به عنوان شیرین کننده در برخی محصولات غذایی به کار می رود را تجزیه می کند. مالتوز همچنین از هضم غذاهای نشاسته ای مانند نان و ماکارونی در دستگاه گوارش ایجاد می شود. اگر پینورسینول هضم مالتوز را مهار کند، ممکن است باعث کاهش سطح قند خون شود. با این حال به مطالعات انسانی نیاز است.
5. خواص کنجد برای سیستم ایمنی بدن
دانه های کنجد منبع خوبی از مواد مغذی مختلفی که برای سیستم ایمنی بدن مهم هستند، مانند روی، سلنیوم، مس، آهن، ویتامین B6 و ویتامین E است. برای مثال بدن برای توسعه و فعال کردن بعضی از گلبول های سفید خون که میکروب های مهاجم را شناسایی و به آن ها حمله می کنند به روی نیاز دارد. توجه داشته باشید ک حتی کمبود خفیف تا متوسط روی نیز می تواند به عملکرد سیستم ایمنی آسیب بزند. دانه کنجد 20 درصد از نیاز روزانه به روی را با مصرف 3 قاشق غذاخوری معادل (30 گرم) رفع می کند.
6. خواص کنجد برای تسکین درد آرتریت زانو
استئوآرتریت شایع ترین علت درد مفصل است و اغلب زانوها را تحت تاثیر قرار می دهد. چندین عامل ممکن است در آرتریت نقش داشته باشد، از جمله التهاب و آسیب اکسیداتیو به غضروف که با از بین رفتن غضروف می شود. سوسامین (Sesamin) ترکیبی در دانه های کنجد است که دارای اثر ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که می تواند از غضروف محافظت کند. در مطالعه ای که دو ماه به طول انجامید افراد مبتلا به آرتریت زانو روزانه در کنار درمان دارویی 5 قاشق غذاخوری (40 گرم) پودر دانه کنجد مصرف کردند. گروهی که پودر دانه کنجد مصرف کرده بود، با کاهش 63 درصدی درد زانو در مقایسه با کاهش 22 درصدی در گروهی که تنها در درمان دارویی داشتند تجربه کردند. علاوه بر این، گروهی که دانه کنجد مصرف کرده بود بهبود بیشتری در آزمون تحرک ساده و کاهش بیشتری در برخی از نشانگرهای التهابی در مقایسه با گروه دیگر نشان داد.
7. خواص کنجد برای سلامتی تیروئید
دانه های کنجد، هم با سبوس و هم بدون سبوس، منبع خوبی از سلنیوم هستند و 18 درصد از نیاز روزانه به سلنیوم را تأمین می کنند. غده تیروئید بیشترین مقدار سلنیوم در بدن را به خود اختصاص می دهد. این ماده معدنی نقشی حیاتی در ساخت هورمون های تیروئید ایفا می کند. علاوه بر این، دانه های کنجد منبع خوبی از آهن، مس، روی و ویتامین B6 هستند که به تولید هورمون های تیروئید و سلامت تیروئید کمک می کنند.
حتما بخوانید: علائم و درمان تیروئید کم کار و پرکار
8. خواص کنجد برای معده
بخاطر دیر هضم بودن کنجد افرادی که معده ضعیف دارند باید از مصرف زیاد آن بپرهیزند، این افراد کنجد را باید با عسل و سرکه میل کنند.
11. خواص کنجد برای زخم معده
مصرف کنجد و دیگر فراورده های آن مانند روغن و یا ارده اسیدیته معده و میزان اسید معده را کاهش می دهد و خطر عفونت زخم معده را کاهش می دهد، هر چند که تحقیقات در این موضوع کامل نیست.
12. خواص کنجد برای رفلاکس معده
در طب سنتی آمده است که شیره کوبیده کنجد برای رفع سوزش معده مفید می باشد و ترشی معده را کم میکند.
خواص کنجد برای زنان
9. خواص کنجد برای تعادل هورمونی در دوران یائسگی
دانه های کنجد حاوی فیتواستروژن ها، ترکیبات گیاهی ای هستند که شبیه هورمون استروژن هستند. بنابراين دانه های کنجد ممکن است در هنگام يائسگی که کاهش سطح استروژن در زنان اتفاق می افتد، سودمند باشد. به عنوان مثال، فیتواستروژن ها ممکن است به مقابله با گرگرفتگی و سایر علائم کمبود استروژن کمک کنند. علاوه بر این، این ترکیبات ممکن است خطر ابتلا به بیماری های خاصی مانند سرطان سینه را در طی دوران یائسگی کاهش دهند. با این حال، تحقیقات بیشتری لازم است.
10. خواص کنجد برای رحم
دانه های کنجد خاصیتی ضدالتهابی دارند و مصرف آن توسط خانم ها در دوره قاعدگی باعث می شود که انقباضهای رحمی و دردهای این دوره کاهش پیدا کنند.
11. خواص کنجد برای عفونت واژن
همانطور که عنوان کردیم کنجد خاصیت ضد التهابی دارد به همین دلیل می تواند در درمان عفونت های واژینال موثر باشد، همچنین عفونت های پوستی را بهبود ببخشد.
12. خواص کنجد سیاه برای قاعدگی
این نوع کنجد دردهای شدید در دوران عادت ماهانه را کم می کند و با خاصت ضد التهابی اش، التهاب و شدت انقباضهای رحمی را در دوران قاعدگی از بین یا کاهش می دهد. این دانه های روغن در درمان ترشح هورمونهای جنسی در زنان یائسه نیز موثر عمل می کنند.
حتما بخوانید: کاهش سریع درد پریودی با دمنوش
13. خواص کنجد برای بدنسازی
پروتئین برای سلامتی بدن ضروری است، زیرا که به همه چیز از ساخت عضلات تا ساخت هورمون ها کمک می کند. از خواص کنجد برای بدنسازان، وجود مقدار مناسب پروتئین در آن است که به تأمین قسمتی از پروتئین مورد نیاز بدنسازان و ورزشکاران رشته های قدرتی کمک می کند. دانه های کنجد قوای جسمانی ورزشکاران و بدنسازان را بالا برده و برای تقویت قلبشان نیز مفید است.
14. خواص کنجد برای مغز
کنجد علاوه بر انرژی زا بودنش حافظه را نیز تقویت می کند، دانش آموزان در زمان تحصیل و امتحانات می توانند از کنجد برای تقویت مغز و حافظه شان بهره بگیرند و از خستگی مغزشان بکاهند. امگا3 و لسیتین موجود در کنجد که نوعی فسفر است برای مغز مفید می باشد.
15. خواص کنجد برای کبد
اگر اهل نوشیدنی های الکلی هستید بهتر است تا کبدتان آسیب ندیده آن را ترک کنید و بجایش کنجد مصرف کنید تا اثرات منفی ناشی از نوشیدن الکل را دفع کند، کنجد سموم بدن را نیز تجزیه میکند.
16. خواص کنجد برای سرماخوردگی
در دوره سرماخوردگی مصرف غذاها و میوه ها کمی محدود می شود و نیروی جسمانی فرد تحلیل می رود، با مصرف کنجد می توانید بدن را در پيشگيری از ابتلا به عفونت های سرماخوردگی کمک کنید.
17. خواص کنجد برای تقویت اسپرم مردان
مردان برای تقویت و درمان ناتوانی جنسی می توانند از تمامی محصولات کنجدی کمک بگیرند ، کنجد و دیگر فراورده های آن می توانند مشکلات جنسی مردان را درمان کنند.
حتما بخوانید: درمان خانگی افزایش تعداد اسپرم چیست
18. خواص کنجد برای پوست
ویتامین E در کرم های ضد آفتاب برای محافظت از پوست اثر مستقیم دارند ، کنجد و دانه های آن در این راه می توانند یاریگر خوبی باشند، روغن دانه کنجد نیز می تواند خشکی پوست را از بین ببرد و آسیبهای مضر نور خورشید را از پوست دور کند. همچنین با خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی که دارد داروی خوبی برای درمان لکههای پوستی، آکنه و جوشهای پوستی -بهویژه پوست صورت- می باشد. کنجد خاصیت ضد پیری دارد و پوست را جوان می کند.
19. خواص کنجد سیاه برای مو
موها برای سالم ماندن احتیاج به ویتامینها، مواد مغذی و معدنی می باشند، کنجد با داشتن تمام این خواص غذای مفیدی برای سلامت پوست سر و موها می باشد، ماساژ پوست سر با روغن کنجد نیز بسیاری از مشکلات پوست سر را برطرف می کند، در ضمن بخاطر وجود اسیدهای چرب مانند امگا3، امگا6 و امگا9 رشد مو را افزایشمیدهد.
20. خواص کنجد سفید برای لاغری
درست است که کنجد سفید سرشار از ویتامین و مواد مغذی می باشد اما می تواند با همین خواص تمام ویتامین های ناشی از رژیم غذایی و کم خوراک بودن شما را تامین کند و به شما حس سیری بدهد تا بهتر بتوانید گرسنگی را تحمل کنید. پروتئین موجود در کنجد به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند تا سرعت لاغری بیشتر شود.
21. خواص کنجد سفید برای چاقی
اگر در مصرف کنجد سفید زیاده روی کنید به بهانه اینکه شما را لاغر می کند بهتر است بگوییم که زیاده روی در این محصول بخاطر وجود چربی و پروتئین نتیجه عکس خواهد داد و شما را چاق خواهد کرد.
فواید کنجد ناشی از ویتامین و مواد معدنی آن
22. کنجد منبع مناسبی از فیبر است
3 قاشق غذاخوری (معادل 30 گرم) کنجد سبوس دار (پوست کنده نشده) دارای 3.5 گرم فیبر است که 12% در نیاز روزانه به فیبر را تشکیل می دهد. در نتیجه مصرف مناسب و پیوسته کنجد می تواند به افزایش فیبر دریافتی منجر شود. همانطور که می دانید فیبر به بهبود عملکرد دستگاه گوارشی کمک می کند و همچنین شواهد نشان می دهد که فیبر در کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی، برخی سرطان ها، چاقی و ابتلا به دیابت نوع دو مؤثر است.
23. کنجد منبع مناسبی از پروتئین گیاهی است
در هر 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) کنجد 5 گرم پروتئین وجود دارد. برای به حداکثر رساندن دریافت پروتئین بهتر است از دانه های بدون سبوس (پوست کنده) و برشته شده کنجد استفاده کنید. فرآیند های سبوس گیری (پوست کندن) و برشته کردن کنجد موجب کاهش فیتات و اگزالات می شود. این دو ترکیب مانع هضم و جذب پروتئین در بدن می شوند.
لیزین (Lysine) اسید آمینه ای ضروری است که در محصولات حیوانی فراوان است اما این اسید آمینه در دانه کنجد به مقدار بسیار کمی وجود دارد. با این حال گیاهخواران (وگان ها و وجترین ها) می توانند با مصرف پروتئین های گیاهی با لیزین بالا به ویژه حبوباتی مانند لوبیا و نخود، این کمبود را جبران کنند. از طرف دیگر دانه های کنجد دارای مقدار قابل توجهی متیونین (Methionine) و سیستئین (Cysteine) هستند.این دو اسید آمینه در حبوبات به مقدار اندکی وجود دارد.
24. دانه های کنجد غنی از آنتی اکسیدان هستند
مطالعات انسانی و حیوانی نشان می دهد که مصرف دانه های کنجد می تواند مقدار کلی فعالیت آنتی اکسیدانی را در خون افزایش دهد. لیگان های موجود در دانه های کنجد به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و با استرس اکسیداتیو (Oxidative stress) (واکنشی شیمیایی که می تواند به سلول ها آسیب برساند و خطر بسیاری از بیماری های مزمن را افزایش می دهد) مبارزه می کنند. علاوه بر این، دانه های کنجد حاوی شکلی از ویتامین E به نام گاما توکوفرول (gamma-tocopherol) آنتی اکسیدانی که در برابر بیماری قلبی از بدن محافظت می کند، است.
25. کنجد به حفظ سلامتی استخوان ها کمک می کند
دانه های کنجد (پوست کنده شده یا نشده) غنی از مواد مغذی ای هستند که به سلامت استخوان ها کمک می کند، اما توجه داشته باشید که بیشترین مقدار کلسیم در سبوس کنجد قرار دارد. ارزش غذایی 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) کنجد به صورت زیر است.
با سبوس | بدون سبوس | |
کلسیوم | %22 نیاز روزانه | %1 نیاز روزانه |
منیزیوم | %25 نیاز روزانه | %25 نیاز روزانه |
منگنز | %32 نیاز روزانه | %19 نیاز روزانه |
روی | %21 نیاز روزانه | %18 نیاز روزانه |
با این حال، دانه های کنجد حاوی ترکیبات طبیعی به نام اگزالات و فیتات هستند، عوامل ضد تغذیهای که جذب این مواد معدنی را کاهش می دهند. برای کاهش اثر این عوامل ضد تغذیه ای می توانید دانه های کنجد را بخیسانید، برشته کنید یا به صورت جوانه مصرف کنید. یک مطالعه نشان داد که جوانه زنی غلظت فیتات و اگزالات را در حدود 50% در هر دو نوع دانه های با سبوس و بدون سبوس کاهش می دهد.
26. کنجد سرشار از ویتامین های گروه B است
دانه های کنجد منبع خوبی از انواع خاصی از ویتامین های گروه B است که در سبوس و خود دانه وجود دارند. سبوس گیری ممکن است منجر به افزایش یا از بین رفتن ویتامین های گروه B شود.
ارزش غذایی 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) کنجد به صورت زیر است.
با سبوس | بدون سبوس | |
تیامین (B1) | %17 نیاز روزانه | %19 نیاز روزانه |
نیاسین (B3) | %11 نیاز روزانه | %8 نیاز روزانه |
ویتامین B6 | %5 نیاز روزانه | %14 نیاز روزانه |
ویتامین های گروه B برای بسیاری از فرآیندهای بدن از جمله عملکرد صحیح سلول و متابولیسم ضروری هستند.
27. کنجد به تشکیل سلول های خونی کمک می کند
برای ساخت گلبول های قرمز، بدن به چندین ماده مغذی نیاز دارد که این مواد در کنجد وجود دارد. جذب این مواد معدنی در دانه های جوانه زده، برشته یا خیس خورده کنجد بیشتر است.
ارزش غذایی 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) کنجد به صورت زیر است.
با سبوس | بدون سبوس | عملکرد | |
آهن | %24 نیاز روزانه | %10 نیاز روزانه | یک جزء ضروری از هموگلوبین که اکسیژن را در سلول های قرمز خون حمل می کند |
مس | %136 نیاز روزانه | %46 نیاز روزانه | کمک به ساخت هموگلوبین |
ویتامین B6 | %5 نیاز روزانه | %14 نیاز روزانه | کمک به ساخت هموگلوبین |
28. کنجد را به آسانی می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید
دانه های کنجد می توانند طعمی آجیلی، خاص و مناسبی به بسیاری از غذاها بدهد. برای افزایش طعم و مواد مغذی دانه های کنجد، می توان آنها را در دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت تا زمانی که به رنگ قهوه ای طلایی برسند حرارت داد.
دانه های کنجد را می توان به غذاهای زیر اضافه کرد:
- سیب زمینی سرخ
- بروکلی بخارپز
- غلات گرم یا سرد
- غلات صبحانه
- نان و کلوچه ها
- کراکر ها
- ماست
- کوکی ها
- سالاد
- سس سالاد
- حمص
- تزئین بشقاب غذا
29. خواص کنجد و عسل
ترکیب کنجد و عسل می تواند یک ترکیب جادویی باشد و کسانی که لاغر هستند و یا کودکان را به اندام مناسب برساند ، این ترکیب انرژی زا می باشد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن.
طرز تهیه معجون پرخاصیت کنجد و عسل
معجون پرخاصیت کنجد و عسل و زعفران برای تقویت حافظه فوق العاده مؤثر است.
دستور تهیه:
- کمی زعفران دم کرده را با کنجد و عسل مخلوط کرده و خوب هم بزنید. توجه کنید که مقدار زعفران آنقدر زیاد نباید باشد که عسل شل شود. برای نمونه یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده برای یک شیشه کوچک عسل مناسب است.
- 30 دقیقه پس از ترکیب این مواد کنجدها به سطح معجون می آیند و تنها لازم است هنگام مصرف معجون را دوباره هم بزنید و روزانه یک قاشق چایخوری از این معجون بینظیر، مقوی و کم کالری میل کنید.
- از کره کنجد نیز به جای کره بادام زمینی می توان استفاده کرد. از دانه های آسیاب شده کنجد (آرد کنجد) می توان در پخت نان و اسموتی نیز استفاده کرد.
- با این حال، آلرژی های کنجد شایع است، بنابراین باید هنگام تهیه غذا برای افراد زیاد احتیاط کرد.
30. خواص کنجد و کشمش
با خوردن کشمش به همراه کنجد از پوکی استخوان در امان خواهید بود و همینطور آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B بدنتان تامین خواهد شد.
31. خواص کنجد و خرما
و اما کنجد و خرما؛ هر دو دارای کلسیم و فسفر می باشند و در سلامت استخوان تاثیر مثبت می گذارند. کنجد و خرما مقوی قوای جنسی و جسمی بدن هستند و البته طبعی بسیار گرم دارند و برای بیماری های ناشی از سردی مفید می باشند.
32. خواص کنجد بو داده برای کودکان
برای کودکان که در سن رشد هستند نیز کنجد می تواند در تأمین قسمتی از پروتئین مورد نیاز بدن کمک کند. کربوهیدرات، چربی، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و... بدن کودک با خوردن کنجد تامین می شود، همچنین در درمان سریع تر زخم های کودکان مفید می باشد، البته اگر کودکتان، به کنجد و روغن آن حساسیت دارد از مصرف آن اکیدا خودداری کنید.
حتما بخوانید: خواص و مضرات ارده کنجد سیاه و سفید برای سلامتی
33. خواص کنجد بو داده برای مردان
کنجد بو داده به افزایش توان جنسی در مردان کمک می کند، فشار خون بالا را کاهش میدهد و ضد رماتیسم می باشد همچنین برای درمان ناراحتی کیسه صفرا استفاده می شود.
34. مضرات کنجد
با تمام خواص و فواید کنجد بهتر است بگوییم که افراد با معده ضعیف بهتر است آن را مصرف نکنند، زیرا کنجد دیر هضم می باشد . کسانی هم که به کنجد حساسیت دارند بهتر است از مصرف آن بپرهیزند زیرا امکان بروز خارش پوستی می باشد، و البته مصرف بیش از اندازه کنجد باعث بدبویی دهان میگردد.
35. کنجد برای سگ
اگر در منزل یا کنار خود سگ نگه می دارید و ناخواسته از دانه های کنجد استفاده کرد نترسید، هیچ اتفاقی برایش رخ نمی دهد اما حواستان باشد که کنجد به غذای روزانه اش تبدیل نشود زیرا سلامتش به خطر می افتد.
36. کنجد برای عروس هلندی
در عوض کنجد غذای مناسبی برای عروس هلندی به حساب می آید، پس از آن در رژیم غذایی او استفاده کنید. اما بخاطر وجود چربی در دانه های کنجد از مصرف دائم آن بپرهیزید زیرا کبد عروس هلندی دچار مشکل می شود. مصرف گاه به گاه کنجد استرس را از او دور کرده و استخوان بندی او را محکم می کند.
سخن آخر
دانه کنجد منبع خوبی از چربی های سالم، پروتئین، ویتامین های گروه B، مواد معدنی، فیبر، آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات گیاهی مفید است. مصرف روزانه مقدار کافی و مناسب کنجد می تواندبه کنترل قند خون، مبارزه با درد آرتریت و کاهش کلسترول کمک کند. برای افزایش جذب مواد مغذی کنجد، می توانید از دانه های کنجد خیس شده، برشته شده یا جوانه بزده استفاده کنید.
مقالات مرتبط:
خواص و مضرات روغن کنجد برای مو