هزاران سال است که درختان خرمالو اصالتا از چین، به خاطر میوه خوشمزه و چوب زیبایشان کاشته می شدند. میوه های نارنجی رنگی که خرمالو نامیده میشوند به خاطر طعم شیرین و عسل گونه اش شناخته میشوند. در میان صدها گونه ای که از این درخت وجود دارد نوع های هاچیا و فویو از همه معروف تر هستند. خرمالو های به شکل قلب هاچیا، گس هستند، به این معنا که حاوی مقادیر زیادی از مواد شیمیایی گیاهی به نام تانین هستند که به میوه کال طعمی خشک و تلخ میدهند.
این نوع از خرمالو باید قبل از مصرف کاملا رسیده باشد. خرمالو های فویو نیز حاوی تانین هستند ولی غیر گس محسوب میشوند. برخلاف خرمالوهای هاچیا، خوردن مدل گوجه فرنگی شکل فویو، حتی زمانی که کاملا رسیده هم نیستند میتواند لذت بخش باشد. خرمالوها میتوانند به صورت تازه، خشک و یا پخته شده خورده شوند و در نقاط مختلف جهان به صورت ژله، نوشیدنی، پای، کاری و پودینگ استفاده میشود. خرمالوها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه حاوی مواد مغذی زیادی هستند که روش های گوناگونی به سلامت شما کمک میکند. در این مقاله سلام دنیا به بررسی خواص خرمالو برای سلامتی زنان و مردان، کودکان، قلب، سرطان، اسهال، سرماخوردگی، یبوست، معده و روده و در بارداری ، مضرات خرمالو و بهترین روش مصرف خرمالو پرداختیم. با ما همراه باشید.
خرمالو برای چی خوبه
انواع مختلف خرمالو سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی هستند.اگرچه غلظت آنها بین انواع مختلف،متفاوت است، اما بیشتر انواع دارای غلظت بالایی از ماده مغذی کریپتوکسانتین بتا و پتاسیم هستند.علاوه براین خرمالو منبع خوبی از ویتامین های B6 ، A و C و همچنین منگنز، فسفر، کلسیم و فیبر خوراکی است که به لخته شدن خون کمک می کند. آنها همچنین دارای آنتی اکسیدان های دیگری هستند که به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های جدی از جمله سرطان و سکته کمک می کند. همچنین خرمالو از خاصیت ادرار آور خوبی هم برخوردار است و مانند ملین طبیعی عمل می کند.
حتما بخوانید: علائم سکته مغزی چیست
شهر خرمالو کجاست
محلات شهر خرمالو است.
خواص خرمالو چیست
1. سرشار از مواد مغذی
بر خلاف اندازه کوچکش، خرمالوها حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی هستند. در واقع یک عدد خرمالو ( 168 گرم) شامل :
- کالری: 118 گرم
- کربوهیدرات: 31 گرم
- پروتئین: 1 گرم
- چربی: 3 گرم
- فیبر: 6 گرم
- ویتامین A (آ): 55% از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین C (ث): 22% از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین E (ای): 6% از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین K (کا): 5% از مقدار مورد نیاز روزانه
- ویتامین B6 (ب 6): 22% از مقدار مورد نیاز روزانه
- پتاسیم: 8% از مقدار مورد نیاز روزانه
- مس: 9% از مقدار مورد نیاز روزانه
- منگنز: 30% از مقدار مورد نیاز روزانه
خرمالوها همچنین منبع خوبی از B1 و B2، فولیک اسید، منیزیم و فسفر هستند. این میوه های رنگارنگ حاوی مقادیر کمی از کالری و سرشار از فیبر هستند که آنها را غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل میکند. فقط یک عدد خرمالو حاوی بیش از نیمی از مقدار توصیه شده ویتامین A در طول روز می باشد، ویتامینی محلول در چربی که برای عملکرد ایمنی بدن، بینایی و سلامت رشد جنین ضروری است.
جدای از ویتامی ها و مواد معدنی، خرمالوها شامل ترکیبات گسترده ای از ترکیبات گیاهی شامل: تانین، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها می باشد که می تواند تاثیر مثبتی روی سلامتی شما دارد. برگ های میوه خرمالو هم چنین شامل مقادیر زیادی از ویتامین C تانین، فیبر می باشد که عناصر رایج در چای های درمانی نیز هستند. خرمالوها حاوی مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامین ها شامل ویتامین A ،B و C، پتاسیم و منگنز هستند. آنها هم چنین شامل عناصر گیاهی مفیدی مثل تانین و فلاونوئیدها هستند.
2. خرمالو منبع عالی آنتی اکسیدان های قوی
خرمالوها شامل عناصر گیاهی مفیدی هستند که دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدان ها توسط مقابله با استرس اکسیداتیو از آسیب سلول ها پیشگیری یا سرعت آنها را کم میکند، فرآیندی که توسط مولکول های نامتعادل به نام رادیکال آزاد انجام میشود. استرس اکسیداتیو به بیماری های مزمنی نظیر بیماری قلبی، دیابت، سرطان و موقعیت های عصبی مانند آلزایمر مرتبط است.
خوشبختانه مصرف غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان می باشد مانند خرمالو، میتواند با استرس اکسیداتیو مبارزه کند و ریسک بیماری های مزمن را کاهش دهد. رژیم غذایی سرشار از فلاونوئیدها که آنتی اکسیدان های قوی هستند که با غلظت بالایی در پوست و مغز میوه خرمالو وجود دارد به میزان پایین بیماری های قلبی، کاهش سن روانی و سرطان ریه مرتبط است.
خرمالوها همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئید مانند بتا-کاروتن است که رنگ دانه است که در میوه ها و سبزی های رنگ روشن یافت میشود. مطالعات ارتباط بین رژیم غذایی سرشار از بتا-کاروتن و ریسک کم تر بیماری های قلبی و سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و بیماری های متابولیک را نشان میدهد. به علاوه، یک مطالعه روی بالغ بر 37 هزار نفر نشان داده است که افراد با مصرف بالای بتا-کاروتن، ریسک بسیار پایینی برای ابتلا به دیابت نوع 2 دارند.
خرمالوها منبع غنی آنتی اکسیدان های قوی مانند کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها میباشند. رژیم سرشار از این ترکیبات به کاهش ریسک بیماری های مشخصی مانند بیماری های قلبی و دیابت مرتبط است.
3. خواص خرمالو برای سلامت قلب
بیماری های قلبی علت اصلی مرگ در جهان میباشند و تاثیرات منفی بر روی زندگی مردم میگذارند. خوشبختانه بیشتر انواع بیماری های قلبی می تواند با کاهش ریسک فاکتورهای آن مانند رژیم غذایی ناسالم پیشگیری شود. خرمالو محتوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدها از جمله کورستین و کومپفرول است. مصرف رژیم غذایی سرشار از فلانوئید ها به کاهش ریسک بیماری های قلبی در چندین مطالعه مرتبط است.
برای مثال، یک مطالعه بر روی افرادی بالغ بر 98 هزار نفر نشان داده است که افراد با بالاترین میزان مصرف فلانوئیدها 18 درصد کمتر با مرگ ناشی از بیماری های مربوط به قلب رو برو هستند، به نسبت کسانی که کمترین میزان مصرف را دارند. رژیم غذایی سرشار از فلانوئید ها میتواند با کاهش فشار خون،کاهش کلسترول های بد LDL و التهاب به سلامت قلب کمک کند. مورد دیگر اینکه،تانینی که تلخی گس خرمالوهای کال میدهد میتواند فشار خون را کاهش دهد.
حتما بخوانید: درمان قطعی فشار خون بالا با عرقیات گیاهی
مطالعات حیوانی زیادی نشان داده است که تانیک اسید و گالیک اسید که در خرمالو یافت میشود در پایین آوردن فشار خون بالا و پایین آوردن ریسک فاکتور اصلی بیماری های قلبی موثر است. خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های فلانوئید و تانین میباشد که برای بیماری های قلبی به واسطه کاهش فشار خون و پایین آوردن التهاب و سطح کلسترول مفید میباشد.
4. خواص خرمالو برای کاهش التهاب
موقعیت هایی مانند بیماری قلبی، ورم مفاصل، دیابت، سرطان و فربهی به التهابات مزمن مربوط میشود. خوشبختانه انتخاب غذاهایی سرشار از ترکیبات ضد التهاب میتواند التهابات را کاهش دهد و ریسک بیماری ها را کاهش دهد. خرمالوها منبع عالی آنتی اکسیدان قوی ویتامین C هستند. یک عدد خرمالو شامل بیست درصد از میزان توصیه شده آن در طول روز میباشد. ویتامین C از سلول ها در برابر صدمات ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کرده و با التهابات مبارزه میکند. ویتامین C آسیب های رادیکال های آزاد را با دادن یک الکترون به مولکول های نامتعادل کاهش می دهد، و باعث خنثی کردن آنها و پیشگیری از ضررهای بعدی می شود.
پروتئین های واکنشی C و اینترلوکین-6 موادی هستند که توسط بدن برای مقابله با التهابات تولید میشوند. یک مطالعه هشت هفته ای بر روی 64 فرد چاق نشان داده است که مکمل 500 میلی گرمی ویتامین C دوبار در روز به طور قابل توجهی سطح پروتئین واکنشی C و اینترلوکین را کاهش میدهد. به علاوه، مطالعات وسیعی به ارتباط بین مصرف بالاتر ویتامین C و کاهش ریسک شرایط التهاب آوری مانند بیماری های قلبی، سرطان پروستات و دیابت اشاره میکند. خرمالوها همچنین محتوی کربوهیدرات ها فلانوئیدها ،ویتامین E، که آنتی اکسیدان های قوی برای مبارزه با التهاب در بدن هستند، میباشد.
خرمالوها سرشار از آنتی اکسیدان های قوی ویتامین C هستند که به کاهش التهاب که علت رایجی برای بسیاری از بیماری ها میباشد کمک میکند.
5. سرشار از فیبر
مقدار بالای کلسترول به خصوص کلسترول بد LDL ریسک بیماری های و حملات قلبی را افزایش میدهد. غذاها با مقادیر زیادی از فیبر، مانند میوه ها و سبزی ها می تواند به کاهش سطح کلسترول به وسیله دفع مقدار اضافی آن کمک کند. خرمالوها میوه هایی با مقدار بالایی فیبر هستند که سطح کلسترول LDL را پایین می آورند.
یک مطالعه نشان داده است که افراد بالغی که وعده هایی حاوی فیبر خرمالو سه بار در روز برای 12 هفته استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که وعده های بدون فیبر استفاده میکنند، کاهش چشمگیری در سطح کلسترول LDL تجربه میکنند. فیبر همچنین برای کار کردن منظم شکم و کاهش سطح قند خون کمک میکند. غذاهای سرشار از فیبر مانند خرمالو هضم کربوهیدرات و جذب قند را کند می کند که از بالا رفتن قند خون پیشگیری می کند. یک مطالعه بر روی 117 نفر مبتلا به دیابت نشان داده است که افزایش استفاده از رژیم حاوی فیبر، بهبود چشم گیری در سطح قند خون ایجاد میکند. هم چنین فیبر کمک می کند که باکتری های خوب درون روده هایتان تغذیه شوند که می تواند تاثیر مثبتی بر روی هاضمه و سلامت عمومی داشته باشد.
غذاهای سرشار از فیبر مانند خرمالو به کاهش کلسترول و کاهش سطح قند خون کمک می کند و سیستم گوارش شما را سالم نگه می دارد.خرمالو سرشار از فیبر است، به خصوص اگر بصورت میوه خشک باشد. مصرف فیبر می تواند به کاهش سطح «کلسترول بد» در بدن کمک کند.فیبر محلول، مانند آنچه که در خرمالو یافت میشود، میتواند با چسبیدن به کلسترول در سیستم گوارشی آنها را از بدن حذف کند.
6. خواص خرمالو برای سلامت چشم و بینایی
خرمالو حاوی مقادیر زیادی از ویتامین A و آنتی اکسیدان است که برای سلامت چشم ضروری است. در واقع، یک عدد خرمالو 55 درصد از میزان روزانه مورد نیاز ویتامین A را تامین می کند. ویتامین A عملکرد غشای چشم و قرنیه را تقویت می کند. به علاوه آن یک عنصر اساسی از سرخ نما که یک پروتئین اساسی برای بینایی نرمال است.
حتما بخوانید: برای سالم ماندن چشم چه باید کرد؟
خرمالو هم چنین محتوی لوتئین و زاکسانتین که آنتی اکسیدهای کاراتنوئید هستند که سلامت بینایی را تقویت می کند. این مواد به میزان زیادی در شبکیه چشم، که یک لایه حساس به نور در پشت چشم است وجود دارد. رژیم غذایی که سرشار از لوتئین و زاکسانتین باشد می تواند ریسک بیماری هایی مشخص از چشم مانند تباهی عضلانی مربوط به سن که بیماری است که موجب از دست دادن بینایی می شود را کاهش دهد. در حقیقت یک مطالعه بر روی بالغ بر 100 هزار نفر نشان داده است که افرادی که مقادیر بالایی از لوتئین و زاکسانتین را مصرف می کنند چهل درصد کم تر به نسبت کسانی که مقدار کمتری استفاده می کنند؛ در معرض ریسک ابتلا به تباهی عضلانی مربوط به سن قرار می گیرند.
خرمالوها حاوی مقادیر زیادی ویتامین A لوتئین و زاکسانتین هستند، مواد مغذی که سلامت بینایی را تامین می کنند.
7. خواص خرمالو برای تقویت سیستم ایمنی
خرمالو منبع عالی ویتامین C است که مسئول تقویت سیستم ایمنی بدن شما است. ویتامین C نه تنها ممکن است به محافظت از شما در برابر سرماخوردگی کمک کند، بلکه ممکن است تولید کلاژن را افزایش دهد،که ممکن است خاصیت ارتجاعی پوست شما را بهبود بخشد، روند بهبودی را تسریع ببخشد و آنتی اکسیدانها را در بدن تولید کند. ویتامین C همچنین قادر به جلوگیری از پیشرفت برخی سرطان ها، بیماری آسم و بیماری های قلبی عروقی است.
8. خواص خرمالو برای فشار خون بالا
مصرف بیش از حد سدیم با ابتلا به فشار خون بالا مرتبط است. خرمالو حاوی مقادیر بسیار کمی سدیم است.بنابراین،گنجاندن این میوه مفید در برنامه غذای افراد مبتلا به فشار خون بالا می تواند بسیار مفید باشد.
9. خواص خرمالو برای مقابله با عفونتها
وجود مقادیر قابل توجهی از فیتوکمیکالها (مواد شیمیایی گیاهی) از جمله آنتیاکسیدانها و کاتچین در خرمالو به این میوه خاصیت ضد التهابی میدهند.بنابراین مصرف خرمالو می تواند با داشتن خاصیت ضد الهتابی از حمله بیماریهای عفونی جلوگیری کند.
10. خواص خرمالو برای روده
خرمالو به عنوان یک میوه تقویت کننده معده و روده و بطور کلی سلامت دستگاه گوارش شناخته شده است.مصرف خرمالو برای درمان اسهال خونی،یبوست و ناراحتی های معده مفید است. با این وجود مصرف خرمالو به افراد مبتلا به انسداد روده توصیه نمی شود.برای بهره مندی از خواص سلامتی خرمالو برای روده بهتر است به میزان متعادل از ان استفاده کنید و از مصرف خرمالوی نرسیده خودداری کنید تا خطر بروز عوارضی مانند مشکلات روده ای و یبوست را کاهش دهید.
حتما بخوانید: علت سندرم روده تحریک پذیر چیست
11. خواص خرمالو برای کبد
پاکسازی بدن نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و بهبود عملکرد کبد دارد.مصرف خرمالو به دلیل وجود مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کرده و باعث دفع سموم از بدن و پاکسازی کبد می شود.
12. خواص خرمالو برای یبوست
خرمالو منبع غنی از فیبر محلول در آب است. به همین دلیل مانند یک ملین طبیعی عمل می کند و مصرف ان با بهبود تحرکات روده ای موجب درمان یبوست می شود.
13. خواص خرمالو برای معده
فیبر موجود در خرمالو با کمک به بهبود هضم غذا موجب درمان و رفع ناراحتی های معده از جمله زخم معده می شود.علاوه براین مصرف این میوه پرخاصیت و خوشرنگ برای پاکسازی دستگاه گوارش هم موثر عمل می کند که از این طریق به حفظ سلامت معده کمک می کند.
14. خواص خرمالو برای گلودرد
در زمان ابتلا به سرماخوردگی برای رفع گلو درد می توانید آب خرمالو را مصرف کنید.علاوه براین مصرف میوه رسیده خرمالو هم باعث نرم شدن سینه می شود.
14. خواص خرمالو برای اسهال
خرمالو حاوی ماده ای به نام تانن است. وجود این ماده در خرمالو با تنظیم حرکات روده می تواند اسهال را درمان کند.از طرف دیگر مصرف منظم این میوه پاییزی به حفظ سلامت سیستم گوارش هم کمک میکند.
حتما بخوانید: درمان خانگی دل پیچه و اسهال با 5 روش سریع
15. خواص خرمالو برای مردان
خرمالو به دلیل داشتن ترکیبات مهم یک میوه انرژیزا شناخته شده است.مردانی که به دنبال افزایش انرژی در طول روز هستند می تواند این میوه را در برنامه غذایی خود قرار دهند.اما این تنها خاصیت خرمالو برای مردان نیست مصرف این میوه پاییزی میتواند موجب بهبود عملکرد جنسی مردان شده و میل جنسی در انها را تقویت کند.
16. خواص خرمالو برای اسپرم
پیروی از یک رژیم غذایی سالم سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه به دلیل وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان، می تواند نقش موثری در بهبود سلامت اسپرم ها داشته باشد.از انجایی که خرمالو منبع غنی آنتی اکسیدان هست بنابراین مصرف ان می تواند موجب بهبود سلامت اسپرم در مردان شود.
17. خواص خرمالو در بدنسازی
همانطور که گفته شد وجود مقادیر بالای پتاسیم و قندهای طبیعی خرمالو را به یک ماده غذایی افزایش دهنده انرژی تبدیل کرده است.از این رو مصرف خرمالو در برنامه افراد ورزشکار و بدنساز می تواند با افزایش انرژی در رفع خستگی انها موثر عمل کند.علاوه بر این مصرف خرمالو به جلوگیری از، از دست دادن مواد مغذی در ورزشکاران کمک می کند.به عبارت بهتر، مصرف خرمالو در ورزشکاران و بدنسازان میتواند جایگزینی مناسبی برای تأمین مواد مغذی بدن محسوب شود.
خواص خرمالو برای کودکان
18. مفید برای رشد کودک
خرمالو به دلیل داشتن ترکیبات مهمی مانند ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقادیر بسیار زیادی از ویتامینهای B1، B2، B3 و ویتامین C و مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم می تواند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز و ضروری رشد کودک را تامین کند.
19. افزایش اشتها
پتاسیم موجود در خرمالو اشتها کودکان را افزایش می دهد.به همین دلیل مصرف خرمالو باعث افزایش تمایل کودک به غذا خوردن و در نتیجه رشد بهتر انها می شود
20. جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی
همانطور که گفته شد خرمالو منبع غنی از فیبر است. فیبر موجود در خرمالو به میزان قابل ملاحظه ای موجب کاهش علائم یبوست و اسهال در کودکان می شود.به طور کلی مصرف میوه های حاوی فیبر می تواند باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش کودکان شود و از بروز مشکلات گوارشی شایع در انها جلوگیری کند.
21. جلوگیری از بروز کم خونی
خرمالو به دلیل وجود اسیدهای مالیک-تارتاریک و اسید سیتریک میوهای با خاصیت اسیدی شناخته شده است. وجود این اسیدها با جذب بهتر آهن و روی در بدن کودکان از بروز بیماریهایی نظیر کم خونی در انها جلوگیری میکند.
22. افزایش هوش
نتایج بررسی ها نشان می دهد ویتامین A نقش بسیار مهمی در میزان هوش کودکان دارد. از انجایی که خرمالو سرشار از ویتامین A است بنابراین مصرف این میوه برای گروه سنی کودکان باعث افزایش میزان هوش انها می شود.
23. خواص خرمالو سرماخوردگی
خرمالو سرشار از ویتامین C است.این ویتامین با تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند به درمان و کاهش علائم و نشانههای آنفولانزا و همچنین سرماخوردگی کمک کند. علاوه براین آنتی اکسیدانها و خواص ضدالتهابی خرمالو باعث رفع مشکلات عفونی و التهابی ناشی از سرماخوردگی میشود.
حتما بخوانید: درمان خانگی سرماخوردگی کودک و بزرگسال
24. خواص خرمالو در بارداری
- ویتامین C موجود در خرمالو با تقویت سیتم دفاعی مادران باردار از بروز سرماخوردگی در فصل سرد پاییز جلوگیری می کند.
- خرمالو دارای ویتامین A و کاروتن است،دو ماده ای که نقش مهم در بهبود بینایی و تقویت ماهیچه های قلب دارند.
- همانطور که در قسمت بالا هم اشاره شد خرمالو یک میوه انرژی زا شناخته شده است بنابراین مصرف ان در زمان بارداری با تامین انرژی مورد نیاز خانوم های باردار علائمی نظیر خستگی در انها را کاهش می دهد.
- مصرف خرمالو در دوران بارداری میزان اهن خون در زنان باردار که دچار کمخونی هستند را افزایش می دهد.
- خرمالو سرشار از فیبر است مصرف این میوه پرخاصیت در بارداری باعث درمان و پیشگیری از یبوست در این دوران می شود.
25. خواص خرمالو در شیردهی
مصرف دوره ای و مقدار کم خرمالو برای خانوم هایی که در دوران شیردهی هستند مجاز می باشد،زیرا مصرف این میوه پرخاصیت می تواند به تامین مواد مغذی که در طول بارداری از دست رفته اند،کمک کند.با این حال،مادران که در مرحله شیردهی هستن باید بدانند که مصرف مقدار زیاد این میوه می تواند باعث یبوست و حتی آلرژی در نوزاد شود.
26. خواص خرمالو وحشی
اربه یا خرمندی همان میوه خرمالو وحشی است که در جنگل های گیلان و مازندران به صورت خودرو رشد می کند و از همان خواص سلامتی میوه خرمالو برخوردار است.
27. خواص خرمالو خشک
خرمالوی خشک هم مانند خرمالو تازه سرشار ازمواد مغذی ویتامین ها است و مصرف ان برای بدن فواید زیادی بهمراه دارد.
- مصرف خرمالو خشک به دلیل وجود مقادیر خوبی از اهن برای درمان کم خونی ناشی از کمبود اهن بسیار مفید است.
- خرمالو خشک حاوی مقادیر زیاد ویتامین C، B و K است این میوه خشک شده میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه از بروز بیماری ها جلوگیری کند.
- خرمالو خشک هم منبع خوبی از فیبر است،به همین دلیل مصرف ان باعث ایجاد حس سیری و جلوگیری از خوردن تنقلات مضر در طول روز می شود و از این طریق به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.
- خرمالو خشک حاوی آنتیاکسیدانهای است. این ترکیبات مانع از بروز بیماریهای قلبی می شوند. علاوه براین خواص خرمالو خشک در کاهش کلسترول و فشار خون، هم به بهبود عملکرد قلب کمک می کند
- وجود مقادیر خوبی از کربوهیدرات در خرمالو خشک، با حفظ انرژی مورد نیاز بدن باعث ایجاد شادابی و طراوت میشود و به رفع خستگی و افسردگی کمک می کند.
28. خواص خرمالو برای دیابت
بااینکه خرماو میوه ای با طعم شیرینی است اما به دلیل وجود مقادیر بسیار خوبی از فیبر ممکن است به کاهش سطح گرسنگی مبتلایان به دیابت کمک کند. علاوه براین مصرف خرمالو در این افراد می تواند سطح قند خون را به تعادل برساند.اما مبتلایان به دیابت بهتر است برای بهره مندی از این خواص خرمالو ان را بعد از وعده غذایی خود میل نکند.
29. خواص خرمالو در طب سنتی
از نظر طب سنتی و ایرانی و اسلامی خرمالو،طبع گرم و تر دارد. به همین دلیل مصرف خرمالو به افرادی که مزاج سرد و تر دارند مخصوصا در فصول سرما توصیه شده است.
- ضد التهاب است
- جلوگیری از عفونت جلوگیری می کند.
- برای پیشگیری و همچنین مقابله با سرطان موثر است.
- فشار خون را کاهش می دهد.
- برای جوان سازی و شادابی پوست بسیار مفید است.
- اشتها آور است.
- باعث کاهش خونریزی می شود.
- سکسکه را درمان می کند.
- برای مبتلایان به بیماری های کبدی و نقرس مفید است.
- کبد و کلیه را شست و شو و پاکسازی می کند.
- برای رشد کودکان مفید است.
- پر آب و ادرار آور است.
- برای درمان سنگ کلیه و مثانه موثر است.
حتما بخوانید: درمان خانگی سنگ مثانه در زنان و مردان
- مصرف آن در بارداری باعث تضمین سلامت مادر و جنین می شود.
- بینایی را تقویت می کند.
- ضد یبوست است.
30. خواص خرمالو در طب اسلامی
خواص خرمالو در طب اسلامی همان خواص نام برده شده در طب سنتی است.
31. خواص خرمالو برای سگ
درصورتی که می خواهید به سگ خرمالو بدهید بهتر است در حد اعتدال(بهترین حالت یک عدد در هفته) این کار را انجام دهید،زیرا مصرف بیش از حد خرمالو باعث بروز اسهال یا ناراحتی معده شود.
سرشار از آنتی اکسیدانها
خرمالو منبع عالی آنتی اکسیدانهایی مانند بتاکاروتن است بنابراین باعث تقویت سیستم ایمنی سگ می شود.
منبع عالی فیبر
خرمالو منبع غنی از فیبر است بنابراین مصرف ان می تواند باعث تقویت سیستم گوارش و تنظیم حرکات روده ای سگ ها شود.
سرشار از ویتامینها و مواد مغذی
خرمالو سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفیدی مانند منگنز، اسید فولیک، ویتامین C، لیکوپن، پتاسیم و ویتامینA است.قرار دادن این میوه در برنامه غذایی سگ ها به تامین مواد مورد نیاز بدن انها کمک می کند.
طریقه مصرف خرمالو
خرمالوها می توانند به وعده های غذایی زیادی جهت فراهم آوردن مقادیر اضافی از مواد مغذی، اضافه شود. این میوه ها می تواند به صورت تازه به عنوان اسنک مورد استفاده قرار گیرد و یا اینکه در دستورالعمل های غذایی خوشمزه به کار گرفته شود. در واقع آنها به صورت عالی چه با غذاهای شیرین و چه با غذاهای خوش طعم جور می شود.
چند روش برای اضافه کردن خرمالو به رژیم غذایی
- الف: چند تکه خرمالو به سالاد به عنوان یک متمم خوشمزه اضافه کنید.
- ب: به ماست صبحانه یا بلغور جو دوسر خرمالوی تازه یا پخته شده برای یک شیرینی طبیعی اضافه کنید.
- پ: خرمالو ها را در اجاق برشته کنید و همراه با عسل به عنوان یک دسر سالم و خوشمزه چاشنی دهید.
- ت: خرمالوی خشک یا تازه را با مافین، نان و یا میکس کیک مخلوط کنید.
- ث: توت و مرکبات را با خرمالو برای یک سالاد خوشمزه میوه مخلوط کنید.
- ج: خرمالو را سرخ کنید و با پنیر بری پخته شده برای یک پیش غذای خوشمزه سرو کنید.
- چ: خرمالو را برای یک مخلوط با طعم خاص با گوشت قرمز و یا مرغ بپزید.
- ح: خرمالوی یخ زده را برای یک داشتن مواد مغذی اضافه به دستورالعمل اسموتی مورد علاقه تان اضافه کنید.
- خ: خرمالو را بر بزنید و در اجاق خشک کنید تا یک لواشک میوه ای طبیعی درست کنید.
خرمالو در وعده های غذایی شیرین و هم وعده های خوش طعم، هر دو، مزه فوق العاده ای دارد. برای مثال در بلغور جوی دو سر، وعده های غذایی همراه با گوشت، مواد پخته شده و اسموتی ها.
نکته مهم :
- خرمالوها میوه هایی شیرین و متنوع سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و عناصر گیاهی مفید هستند.
- مساله دیگر اینکه، آنها می توانند بیماری های قلب را بهبود بخشد، التهابات را کاهش دهد، سلامت بینایی را تامین کند و سیستم گوارشی را سالم نگه دارد.
- به علاوه آنها خوشمزه هستند و همراه با بسیاری از غذاها سازگار است.
- با تمام فوایدی که خرمالو ها دارند اضافه کردن این مواد میوه های خوشمزه به رژیم غذایی تان می بایست بدیهی باشد.
مضرات خرمالو
- اگرچه مصرف خرمالو برای معده خوب است؛ افرادی که دچار یبوست هستند یا اخیراً در حفره شکم عمل کردهاند،باید از مصرف میوه نارس ان خودداری کنند. همچنین اگر فرد تون عضلانی روده (اتونی)را از دست داده باشد نباید خرمالو مصرف کند.
- افراد مبتلا به دیابت باید با احتیاط خرمالو مصرف کنند،زیرا خرمالو حاوی مقادیر زیادی قند است و مصرف بیش از حد ان برای این افراد خطرناک محسوب می شود.
- خرمالو دارای خاصیت ادرار اوری است و مصرف ان به افراد مبتلا به بیماری های دستگاه ادراری و بیماریهای کلیوی که در مرحله حاد هستند توصیه نمی شود.
سخن پایانی:
خرمالو میوه ای بسیار متنوع با فواید بسیاری برای سلامتی است.اما افراد باید مراقب باشند که در یک وعده مقادیر زیادی از ان را نخورند، زیرا مصرف زیاد خرمالو ممکن است اثرات منفی داشته باشد. با این حال، خوردن آنها در حد اعتدال ممکن است تأثیر مثبتی بر سلامت فرد داشته باشد.
مقالات مرتبط:
درمان خانگی خونریزی شدید قاعدگی
دیدگاه ها