خواص باقلا تازه و خشک پخته برای زنان، مردان و پوست + مضرات باقالا

خواص باقلا تازه و خشک پخته برای زنان، مردان و پوست + مضرات باقالا خواص باقلا چیست؛ خواص و مضرات باقلا برای کودکان، دیابت، یبوست، کلیه، پوست، مو، فواید باقالا با ماست در طب اسلامی و سنتی؛ خواص باقلا خشک، تازه پخته با پوست و گلپر در سلام دنیا بخوانید.

باقلا متعلق به خانواده حبوبات است. باقلا حاوی ویتامین ها و مواد معدنی و درمیان مواد غذایی یکی از غنی ترین منابع فیبر و پروتئین محسوب می شود.باقالا با اشتن این ترکیبات مهم دارای خواص سلامتی معتددی از جمله کاهش فشار خون و کاهش خط ابتلا به بیماری های قلبی است.علاوه براین باقلا حاوی مقادیر بالای از فولات هم است، فولات برای سوخت و ساز انرژی و تقویت سیستم عصبی موثر است. همچنین مصرف این ماده غذایی در تولید گلبول‌های قرمز سالم‌تر موثر است و برای خانم‌های باردار هم فواید زیادی فراهم می کند. وجود مقادیر پتاسیم و ویتامین K در آن برای رشد استخوان ها، تنظیم عملکرد قلب و حفظ فشار خون طبیعی ضروری است. بعلاوه وجود ویتامین A در باقلا برای بهبود سلامت پوست و تقویت بینایی موثر است. برای آشنایی بیشتر با خواص باقلا تا پایان این مطلب سلام دنیا با ما همراه باشید. خواص باقلا تازه و خشک برای سلامتی زنان و مردان؛ فواید باقالا پخته برای دیابت، پوست و مو در طب سنتی و اسلامی و مضرات باقالا بخوانید.

خواص باقلا برای دیابت

مصرف باقلا به دلیل وجود مقادیر خوبی از فیبر و پروتئین و داشتن شاخص گلایسمی پایینی از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کند.علاوه براین باقلا حاوی پتاسیم و منیزیم هم است وجود همه ترکیبات می توانند به کنترل قند خون در افراد دیابتی کمک کنند.بنابراین مصرف این ماده غذایی برای مبتلایان به دیابت موثر است.

خواص باقلا برای دیابت

خواص باقلا برای یبوست

 مصرف باقلا با پوست موجب تامین فیبر قابل توجهی برای بدن می شود كه می تواند در درمان یبوست مفید واقع شود.


حتما بخوانید: درمان خانگی یبوست با 8 دمنوش ملین


خواص باقلا برای معده

باقلا حاوی مقادیر بالایی از فیبر است و مصرف ان می تواند موجب بهبود هضم و تقویت معده شود.البته مصرف بیش از حد آن می تواند موجب نفخ و مشکلات برای معده شود پس با مصرف به اندازه باقلا از خواص آن برای تقویت معده بهره مند شوید.

خواص باقلا برای کبد چرب

در خصوص تاثیر مصرف باقلا برای کبد چرب تحقیقات فلمی در دسترس نیست.

خواص باقلا برای کبد چرب

خواص باقلا برای کلیه

مصرف باقلا در درمان اکثر بیماری های کلیوی نظیر سنگ کلیه و تورم کلیه ولگنچه موثر است.برای درمان این مشکلات باید باقلا سبز را به یکی از روش های زیر مصرف کنید.

  • پیله باقلا (پوست سبز روی باقلای تازه) را در آب بپزید و این جوشانده را در هر روز به مقدار 20 گرم مصرف کنید.
  • پیله باقلا را خشک و آن را پودر کنید.پودر باقالا خشک را همراه با 1 تا 2 گرم دم کرده کاکل ذرت میل کنید.

البته افرادی که تحت درمان مشکلات کلیوی هستند و دارو مصرف می کنند قبل از امتحان کردن این درمان های طبیعی باید با پزشک خود مشورت کنند.


حتما بخوانید: برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم


خواص باقلا برای کودکان

باقالی هم مانند تمامی حبوبات منبع اصلی کربوهیدرات ها، پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و ویتامین های B محسوب می شود.این ترکیبات برای رشد و کودکان ضروری هستند.در کودکان بالای یک سال باید باقلا را به شکل پوره تهیه کنید و به کودک خود بدهید.البته به دلیل اینکه مصرف باقلا می تواند موجب تشدید علائم بیماری فاویسم در کودکان شود،قبل از قرار دادن باقلا در برنامه غذایی کودک حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.حتی گاهی اوقات کودک می تواند به بوی باقلا هم حساس باشد.

خواص باقلا برای کودکان

خواص باقلا برای پوست

وجود ویتامین C در باقلا که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی نیز شناخته می شود می تواند باعث رفع  علائم پیری زودرس نظیر چین و چروک صورت و چروک دور چشم شده و جوان سازی پوست را به همراه داشته باشد.

لایه برداری پوست

از باقلا می توانید مانند یک اسکراب طبیعی در جهت برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت خود استفاده کنید.

ماسک باقلا و سرکه برای لک پوست صورت

مقداری باقلا خشک را آسیاب کنید تا پودر شود، مقداری آب، سرکه و گلاب به  پودر باقلا اضافه و خوب ترکیب کنید.خمیر که تهیه دشه را بر روی پوست صورت بمالید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه روی صورت بماند، بعد ماسک را با آب سرد خوب بشویید.

 درمان آکنه و جوش صورت

باقلا با داشتن مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت موثر واقع شود.


حتما بخوانید: درمان جوش با طب سنتی چینی


ماسک باقلا برای جوش صورت

مقداری باقلا را بپزید و له کنید و به آن شنبلیله و عسل اضافه کنید و روی جوش صورت قرار دهید، اجازه دهید ماسک به مدت 15 دقیقه روی صورت بماند و بعد با آب سرد بشویید.

خواص باقلا برای پوست:درمان جوش

خواص باقلا برای مو

گفته شده است درصورتی که گل باقلا را له کنید و آن را بر روی موی سر بمالید،این کار به جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها کمک می کند.

خواص باقلا با سرکه

در صورتی که باقلا به همراه آب سرکه و آب پخته شود و پوست مصرف شود می تواند در درمان اسهال مزمن موثر  واقع شود.

خواص باقلا با ماست

باقلا و ماست هر دو طبیعت سردی دارند بنابراین نباید این ماده غذایی با هم مصرف شوند،چرا که مصرف آنها موجب دل پیچه در فرد می شود.

خواص باقلا طب اسلامی

  •  مصرف باقلا پخته همراه با سرکه و آب برای درمان اسهال موثر است.
  • برای از بین رفتن ورم سینه قبل از قاعدگی یا بعد از شیردهی باقلا می تواند مفید باشد.
  • حضرت امام صادق (ع) فرموده اند: باقلا بخورید زیرا معده را دباغی می کند.
  • در صورتی که مخلوط آرد باقلا با آرد جو را با هم ترکیب و به صورت ضماد بروی محل ضرب خوردگی قرار دهید موجب التیام آن می شود.
  • سرمه آرد باقلا مانع از برگشت مو به داخل چشم (مژه) می شود.
  • فرو بردن انگشت در جوشانده برگ باقلا برای درمان گوشه های انگشت مفید است.
  • باقلا حاوی فسفر است و به تقویت بهره هوشی کمک می کند.
  • مصرف باقلا برای کاهش خستگی های جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب موثر است..
  • باقلا به درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک کمک می کند.

حتما بخوانید: 13 درمان گیاهی روماتیسم مفصلی


  • باقلا موجب کاهش ورم پروستات می شود.
  • در صورتی که باقلا در زمان نقاهت مصرف شود می تواند نیرو و قوت بدن را افزایش دهد.
  • این ماده غذایی پرخاصیت به همراه روغن بادام و قند برای گرفتگی صدا و پاک سازی ریه مفید است.
  • باقلا موجب تقویت قوای جنسی می شود.
  • باقلا حاوی ویتامین A است و باعث تقویت بینایی می شود.

خواص باقلا طب اسلامی:تقویت بینایی

خواص باقلا پخته در طب سنتی

  • افرادی که مزاج سرد دارند در فصول سرد سال نباید در مصرف باقلا زیاده روی کنند.اما مصرف این سبزی برای افراد که مزاج گرمی دارند، عموما بسیار مفید است.
  • باقلا، محلل و منضج است و به سرعت از معده عبور می‌کند، بنابراین باعث نرم شدن اخلاط زائد و سفت و چسبان و منجر به پختگی و تحلیل نضج می شود در نتیجه مجاری و اعضا (کبد، طحال) را پاکسازی می کند.
  • مصرف باقلا در افرادی که مزاج گرمی دارند می تواند باعث رفع سرفه های خشک و نرمی اخلاط و ترشحات مخاطی که داخل مجاری هوایی چسبیده اند، شوند و باعث خروج آن ها از مجاری تنفسی می گردد.
  • ولی مصرف آن در افراد سرد مزاج ممکن است سرفه را بدتر کند. برخی افراد مبتلا به آلرژی ریوی به دلیل مصرف ادویه جات (آلرژی گرم) می توانند با مصرف باقلا به رفع سرفه و آبریزش خود کمک کنند.
  • مصرف باقلا در گرم مزاجان موجب تقویت نیروی جنسی می شود. اما از آنجایی که باقلا باعث تولید نفخ زیادی می شود ممکن است در شخص (سردمزاجان) باعث منگی شود و بنابراین در طب سنتی مصرف زیاد و مداوم آن به این افراد توصیه نمی شود. همچنین مصرف زیاد باقلا در برخی ممکن است موجب بروز سردرد شود.
  • به منظور کاهش بخارات، نفخ و سردی باقلا می توانید این سبزی را به همراه مصلح هایی نظیر گلپر، آویشن، فلفل و پونه مصرف کنید.

حتما بخوانید: خصوصیات افراد با مزاج گرم و خشک


خواص باقلا پخته با گلپر

گلپر به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد نفخ معمولاً در کنار مواد غذایی نفاخ چون باقلا مصرف می شود.علاوه براین دانه های گلپر دارای خاصیت تقویت کنندگی معده هم هستند و هضم کننده خوبی محسوب می شوند. افرادی که دچار ضعف یا تنبلی معده هستند، می توانند پودر گلپر را به عنوان ادویه در غذا خود بکار ببرند.

خواص باقلا پخته با گلپر

خواص باقلا تازه با پوست

مصرف جوشانده گل باقلا خواص سلامتی برای بدن بهمراه دارد،از جمله خواص سلامت آن می توان به دفع سنگ کلیه ، درمان صرع ، درمان قولنج ها و دردهای کلیوی ، درمان میگرن، درمان رماتیسم، درمان نقرس و درد مفاصل اشاره کرد.برای درمان این شرایط که گفته شد، 60 گرم گل باقلا را به یک لیتر آب اضافه کنید و منتظر بمانید تا به مدت 20 دقیقه دم بکشد در ادامه جوشانده را از صافی عبور دهید و یک فنجان از آن بنوشید.

خواص باقلا خشک

تقویت سیستم ایمنی

وجود مقادیر بالای مس در باقلا سبز خشک با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

زایش استحکام استخوان ها

باقلا حاوی عناصر مهمی نظیر منگنز، پتاسیم و ویتامین K است،از این رو مصرف باقلا خشک می تواند استحکام استخوان را بهبود ببخشد و باعث استخوان سازی شود.

سم زدایی بدن

وجود خاصیت آنتی اکسیدان در باقلا خشک باعث سم زدایی از بدن می‌شود.گرفتگی به دلیل عدم دفع سموم بدن رخ می دهد. بنابراین مصرف باقلا خشک می تواند به سم زدایی بدن کمک کند.

بهبود و تقویت بینایی

باقلا سبز خشک حاوی مقادیر زیاد ویتامین A است،از این رو مصرف این ماده غذایی قوای بینایی فرد را بهبود  می بخشد.

پیشگیری از پوکی استخوان

باقلا خشک حاوی کلسیم و پتاسیم است به همین دلیل مصرف آن مانع از پوکی استخوان می‌شود.

خواص باقلا خشک:پیشگیری از پوکی استخوان

رفع کم خونی

وجود ترکیبات مهمی نظیر آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک در باقلا خشک در رفع کم خونی مفید است.

تامین انرژی بدن

باقلا حاوی آهن است و باعث تولید هموگلوبین می‌شود،این ماده می تواند انرژی زیادی برای بدن تامین کند.

خواص باقلا خشک:تایمن انرژی بدن

خواص باقلا رشتی

این نوع باقلا که ظاهری شبیه لوبیا دارد به باقلا رشتی معروف است و در تهیه غذاهایی مانند باقلا قاتُق و باقالی پلو بکار می رود. باقلا رشتی حاوی فیبر، پروتئین و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی نظیر فسفر، مس، منگنز، آهن، منیزیم، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است که ارزش غذایی زیادی به این نوع باقلا بخشیدند و یک ماده غذایی سالم محسوب می شود. این دانه‌های کوچک و انرژی‌زا برای مبتلایان به بیماری قلبی مفید است. باقلا رشتی دارای طبعیت سرد و تر است. سایر خواص باقلا رشتی عبارتند از:

  • کاهش التهاب پروستات
  • درمان دردهای مفصلی و رماتیسم
  • تقویت و بهبود قوای جنسی
  • افزایش بهره هوشی به دلیل وجود فسفر در آن
  • درمان کم‌خونی
  • بهبود و هضم سریع غذا به دلیل وجود فیبر موجود در آن 

حتما بخوانید: چگونه قوای جنسیمان را تقویت کنیم


مضرات باقالا

  • در صورتی که باقلا همراه با ماست مصرف شود می تواند باعث دل پیچه شود.
  •  مصرف بیش از حد باقلا تازه موجب بروز تاول در دهان می شود. 
  • باقلا را در هنگام شب‌ مصرف نکنید زیرا موجب بی خوابی می شود.
  • مصرف بیش از حد باقلا می تواند نفخ یا سنگینی معده را در پی داشته باشد.
  • برخی معتقدند که مصرف باقلا در بارداری ممکن است باعث افزایش خطر ابتلای جنین به بیماری فاویسم را شود. البته شواهد علمی برای تایید این موضوع وجود ندارد . با این وجود بهتر است در دوران بارداری قبل از مصرف باقلا با پزشک خود مشورت کنید. 
  • افرادی که مبتلا به کلسترول خون بالا، تصلب شرایین، فشار خون بالا، اسیداوریک بالا، افسردگی، نفخ، دل درد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع هستند باید از مصرف ببش از حد باقلا خوددرای کنند.
  • مصرف بیش از اندازه باقلا نفخ و سنگینی معده را بهمراه دارد و در برخی افراد که به نقص وراثتی کمبود آنزیمی یا فاویسم مبتلا هستند می تواند تشدید کم خونی را در پی داشته باشد،از این رو این افراد باید مراقب میزان مصرف باقلا باشند.

سخن پایانی:

افزودن باقلا در برنامه غذایی می تواند تأثیر فوق العاده ای روی تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از پوکی استخوان بهمراه داشته باشد. حتی مصرف آن به زنان باردار برای تامین فولات موردنیاز بدن کمک می کند.مصرف باقلا می‌تواند باعث بهبود حرکت، سلامت قلب و سطح انرژی شما شود.اما مصرف باقلا در افراد مبتلا به افسردگی ، یا به فاویسم یا حساسیت مناسب نیست. در صورتی که بعد از مصرف باقلا مشکلاتی را تجربه کردید، بهتر است از مصرف مجدد آن خودداری کنید.


مقالات مرتبط:

درمان خانگی عطسه و آبریزش بینی صبحگاهی بدون دارو

برای درمان پوکی استخوان چی بخوریم



از
1
رای