علائم کمبود منیزیم چیست؛ آزمایش و درمان کمبود منیزیم زنان و مردان

علائم کمبود منیزیم چیست؛ آزمایش و درمان کمبود منیزیم زنان و مردان علائم کمبود منیزیم چیست؛ ارتباط کمبود منیزیم و کمر درد، درد پا، سرگیجه و خستگی؛ روش تشخیص و عوارض کمبود منیزیم در زنان و مردان چیست؛ منابع، قرص و غذاهای سرشار از منیزیم در سلام دنیا بخوانید.

اگر دائماً احساس خستگی می کنید، سرگیجه و اسپاسم عضلات دارید، به احتمال زیاد دچار کمبود منیزیم در بدن هستید. کمبود منیزیم می توان باعث بیماری های جدی شود زیرا فرآیندهای زیادی در بدن به آن بستگی دارد. به همین دلیل باید هوشیار باشید که به موقع متوجه این کمبود شوید. در این مقاله سلام دنیا درباره اینکه علائم کمبود منیزیم در زنان و مردان چیست؛ چگونه تشخیص دهیم دچار کمبود منیزیم هستیم؟ نشانه های کمبود منیزیم در بدن، علائم پایین بودن سطح منیزیم بدن، ارتباط و عوارض کمبود منیزیم و درد پا؛ کمر درد، لرزش دست، سرگیجه، چاقی، ریزش مو، سفیدی مو، آزمایش کمبود منیزیم، درمان گیاهی و قرص برای کمبود منیزیم آشنا خواهید شد.

علائم کمبود منیزیم در زنان و مردان چیست 

1. میل به مواد غذایی شیرین

میل به خوردن غذاهای شیرین نشان می دهد که کمبود مواد معدنی خاص به ویژه منیزیم در بدن وجود دارد. کمبود منیزیم در زنان اغلب با قاعدگی مرتبط است، و در ورزشکاران به تمرینات شدید مربوط است که بدن منیزیم زیادی برای کار ماهیچه ها مصرف می کند.


حتما بخوانید: درمان گرفتگی عضلات بدن به کمک 15 ماده غذایی


2. درد و گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات و درد می تواند بسیار دردناک باشد. اگر به طور دائم از درد عضلات رنج می برید، این می تواند نشانه ای از کمبود سطح منیزیم باشد. منیزم و ویتامین های D ،E و B می تواند از گرفتگی عضلات جلوگیری کند. بنابراین برای بررسی میزان این ویتامین ها به پزشک مراجعه کنید و اطمینان یابید که مقدار توصیه شده روزانه از آنها را دریافت می کنید. همچنین، می توانید درد عضلات را با ماساژ به شکل حرکات دایره ای تسکین دهید.

علائم کمبود منیزیم در بدن

3. بی خوابی

کمبود منیزیم می تواند باعث بی خوابی شود. منیزیم برای عملکردی به نام "آرامش مغزی" بسیار مهم است. این توانایی مغز به ما کمک می کند آسوده باشیم و راحت بخوابیم. همانطور که قبلاً نیز گفتیم، سطح پایین منیزیم می تواند منجر به گرفتگی عضلات شود. این باعث سندرم پای بی قرار می شود، وضعیتی که باعث تکان دادن پاها در شب می شود. در نتیجه، کیفیت خواب شما پایین می آید.

4. بیماری استخوان

کمبود منیزیم همچنین می تواند خطر بروز مشکلات استخوانی را افزایش دهد. این مسئله ممکن است منجر به افزایش خطر شکستگی شود. نکته این است که کمبود منیزیم می تواند سطح کلسیم خون را کاهش دهد، و کلسیم برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری است.


حتما بخوانید: علائم و درمان درد استخوان در زنان و مردان


5. رفلاکس اسید

اگر کمبود منیزیم داشته باشید، اسید غذا و معده به مری شما برمی گردد. این باعث احساس سوزش می شود که به آن رفلاکس اسید معده یا سوزش سر دل می گویند.

نشانه های کمبود منیزیم در بدن

6. استرس و اضطراب

منیزیم یک عنصر اساسی برای ساختن یک سیستم عصبی قوی است. این عنصر مسئول آرامش است. با کمبود منیزیم در بدن، فرد احساس اضطراب و استرس بی علت می کند. بنابراین خطر افسردگی به طرز چشمگیری افزایش می یابد.

7. یبوست

دلایل زیادی برای ابتلا به یبوست وجود دارد، از استرس گرفته تا کمبود مصرف فیبر. منیزیم در بسیاری از قسمت های بدن تاثیر آرامش بخش دارد، از جمله در دستگاه گوارش. به دلیل کمبود این ماده معدنی، عملکرد روده به درستی انجام نمی شود و باعث بروز یبوست می شود.

8. خستگی

منیزیم برای فعالیت هایی که منجر به تولید انرژی در سلول می شود، لازم است. بدون منیزیم، شما انرژی کافی در سطح سلولی نخواهید داشت. این می تواند به شکل خستگی، کمبود انرژی و عدم تحرک بروز کند.

خستگی از علامت های کمبود منیزیم در بدن

9. سردرد شدید

اگر در تمام این موارد (ویتامین A ،B ،C و D) دچار کمبود باشید، می تواند منجر به سردرد شدید شود. میگرن معمولاً تنها در یک سمت سر تاثیر می گذارد. کمبود منیزیم می تواند باعث میگرن و سردردهای مکرر شود. با کمبود این ماده معدنی، رگ های خونی در مغز به سرعت تنگ و عریض می شود و این باعث میگرن می شود. مقدار کافی از منیزیم در بدن خطر تغییر در رگ های خونی را کاهش داده و سردرد را از بین می برد.


حتما بخوانید: 12 خوراکی برای رفع میگرن بدون دارو


عوارض کمبود منیزیم

1. کمبود منیزیم و درد پا

با کمبود منیزیم فرد دچار پوکی استخوان می شود و استخوان ها و در نتیجه مفاصل بدن آنها درد خواهند گرفت، افراد دارای پوکی استخوان به مصرف کلسیم روی می اورند که برای جذب بهتر کلسیم مصرف منیزیم ضروری می باشد، زیرا مصرف مناسب منیزیم با تراکم بیشتر استخوان، شکل گیری استخوان و خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد مخصوصا در زمان یائسگی زنان.

کمبود منیزیم

2. کمبود منیزیم و لرزش دست

فشار خون بالا ملزم به مصرف دارو می باشد که اگر سطح منیزیم خون این افراد پایین باشد فورا فشار آنها افت خواهد کرد و دچار لرزش دست خواهند شد، با تنظیم منیزیم خون عروق گشاد شده و حرکت خون به راحتی انجام می گیرد و دیگر دچار لرزش دست نمی شوند.

3. کمبود منیزیم و سرگیجه

حس سرگیجه در همه افراد می تواند بوجود بیاید اما با کمبود منیزیم در بدن این حس بیشتر خواهد شد، اگر حس سرگیجه در زمان بیشتری با شما باشد باید برای دانستن علت و درمان آن حتما به پزشک مراجعه کنید.

کمبود منیزیم و سرگیجه

4. کمبود منیزیم و چاقی

مصرف منیزیم در طول روز می تواند سوخت و ساز بدن را بالا ببرد، با تغذیه مواد غذایی حاوی منیزیم افرادی که وزن بالا دارند می توانند جریان لاغری را بهتر طی کنند و چربی های اضافی آنها آب شود.

5. کمبود منیزیم و کمردرد

همانطور که عنوان شد استخوان ها برای حفظ سلامت خود به منیزیم احتیاج دارند، برای این منظور 400 تا 500 میلی گرم منیزیم در روز کافی است تا از درد کمر نیز خلاصی یابید. منیزیم غذا را به انرژی تبدیل می کند تا بدن بهتر بتواند تحرک داشته باشد.

6. کمبود منیزیم و ریزش مو

افرادی که دچار ریزش مو می شوند یکی از دلایلش می تواند کمبود منیزیم در بدن آنها باشد که با انجام آزمایش به علت آن پی خواهند برد. این افراد با تامین و تغذیه مناسب می توانند منیزیم بدن خود را تامین کنند تا از ریزش مو جلوگیری شود.

کمبود منیزیم و ریزش مو

7. کمبود منیزیم و سفیدی مو

همچنین کمبود منیزیم یکی از دلایل سفیدی زود هنگام موها نیز می باشد که با تغذیه از مواد گیاهی و حیوانی می توان به رفع مشکل اقدام کرد.


حتما بخوانید: رفع سفیدی موی سر با 7 درمان گیاهی و طبیعی خانگی


آزمایش کمبود منیزیم

افراد برای اینکه بدانند منیزیم بدنشان در چه سطحی می باشد ملزم به انجام آزمایش خون هستند، این آزمایش تشخیص می دهد که منیزیم خون شما چه مقدار می باشد و آیا احتیاجی به مصرف مکمل های دارویی دارید و یا خیر.

اندازه نرمال آزمایش منیزیم در افراد متفاوت می باشد:

  • در نوزادان 1.4-2.0 mEq/L 
  • کودکان 1.4-1.7 mEq/L
  • در افراد بزرگسال 1.3-2.1 mEq/L 

برای کمبود منیزیم چه باید کرد

منابع غذایی همیشه بهترین گزینه برای تامین املاح، ویتامین و مواد معدنی می باشند، برای تامین منیزیم منابع حیوانی و گیاهی وجود دارد که منابع حیوانی آن شیر و لبنیات مانند ماست و انواع ماهی ها مانند سالمون می باشند.

کمبود منیزیم

درمان گیاهی کمبود منیزیم

و اما منابع گیاهی که می توانند سطح منیزیم خون در بدن را در حد نرمال بیاورد و این منابع گیاهی منیزیم از این قبیل می باشند:

  • اسفناج:  که در هر پیمانه از اسفناج 157 میلی‌گرم منیزیم موجود می باشد.
  • برگ چغندر:‌  که در هر پیمانه برگ چغندر 154 میلی‌گرم منیزیم وجود دارد.
  • تخمه‌ی کدو: در یک ‌هشتم پیمانه تخمه‌ی کدو 92 میلی‌گرم منیزیم موجود می باشد.
  • بادام:  هر پیمانه بادام نیز دارای 80 میلی‌گرم منیزیم می باشد.
  • آووکادو: یک عدد آووکادوی متوسط نیز 58 میلی‌گرم منیزیم دارد.
  • انجیر: نصف پیمانه انجیر 50 میلی‌گرم منیزیم دارد.
  • شکلات تلخ: در هر 65 گرم شکلات تلخ 95 میلی‌گرم منیزیم موجود می باشد.
  • موز: و اما با مصرف یک عدد موز متوسط می توانید 32 میلی‌گرم منیزیم بدن را تامین کنید.

حتما بخوانید: برای کمبود منیزیم چی بخوریم


چه غذاهایی منیزیم بالایی دارد؟

یک رژیم متعادل می تواند نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین کنید. بسیاری از افراد به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم، منیزیم کافی دریافت نمی کنند. در اینجا لیستی از غذاهایی وجود دارد که می تواند سطح منیزیم بدن را بالا ببرد:

  • آجیل  و دانه ها
  • غلات
  • لوبیا
  • میوه های تازه و خشک
  • سبزی ها
  • ماهی  

منابع سرشار از منیزیم

قرص برای کمبود منیزیم

برای تامین منیزیم با تجویز پزشک می توانید از انواع قرص های منیزیم استفاده کنید، که این مکمل ها عبارتند از:

  • قرص سان لایف (Eff Tab Magnesium SUNLIFE) 
  • قرص نکس (Eff Tab Magnesium NEXX)  
  • قرص ویتافیز(Eff Tab Magnesium Vita Fizz) 
  • قرص های هلث (Eff Tab Magnesium Hi Health) 
  • قرص منیزیم 21سنتری (Tab Magnesium 21 Century) 
  • قرص منیزیم 7 فلکسان (Tab Mg7 Flexan) 
  • قرص مگ ادونسد(Tab Mag Advanced) 
  • قرص مگنوی ب-6 (Tab Magnevie B6)  
  • قرص مگویت 250 و 500 میلی گرم (Tab Magvyte)
  • قرص سیترامگ ب6 سوپرابیون (Tab Citramag B6 Suprabion) 
  • قرص ویتامین ب6 رزاویت (Tab Magnesium Vitamin B6 RozaVit)
  • قرص مگنیفورت (Tab Magniforte) 

سخن آخر

بسیاری از افراد به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم، منیزیم کافی دریافت نمی کنند. خستگی، سردرد شدید از علائم کمبود منیزیم در بدن است. یک رژیم متعادل شامل: آجیل، غلات، میوه و... می تواند نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین کند. هرگز به طور خودسرانه به مصرف مکمل های دارویی و ویتامین ها نپردازید هرچند که بی خطر باشند زیرا در صورتی که بیماری خاصی داشته باشید عوارض خطرناکی حاصل خواهد شد.


مقالات مرتبط:

مکمل منیزیم چیست

کمبود کدام ویتامین باعث سرگیجه میشود



از
8
رای