9 نشانه و علائم هشدار دهنده کمبود منیزیم در بدن و روش برطرف کردن آن

9 نشانه و علائم هشدار دهنده کمبود منیزیم در بدن و روش برطرف کردن آن بسیاری از افراد به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم، منیزیم کافی دریافت نمی کنند. خستگی، سردرد شدید از علائم کمبود منیزیم در بدن است. یک رژیم متعادل شامل: آجیل، غلات، میوه و... می تواند نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین کند.

اگر دائماً احساس خستگی می کنید، سرگیجه و اسپاسم عضلات دارید، به احتمال زیاد دچار کمبود منیزیم در بدن هستید. کمبود منیزیم می توان باعث بیماری های جدی شود زیرا فرآیندهای زیادی در بدن به آن بستگی دارد. به همین دلیل باید هوشیار باشید که به موقع متوجه این کمبود شوید.

9 نشانه و علامت کمبود منیزیم در بدن

1. میل به مواد غذایی شیرین

میل به خوردن غذاهای شیرین نشان می دهد که کمبود مواد معدنی خاص به ویژه منیزیم در بدن وجود دارد. کمبود منیزیم در زنان اغلب با قاعدگی مرتبط است، و در ورزشکاران به تمرینات شدید مربوط است که بدن منیزیم زیادی برای کار ماهیچه ها مصرف می کند.

2. درد و گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات و درد می تواند بسیار دردناک باشد. اگر به طور دائم از درد عضلات رنج می برید، این می تواند نشانه ای از کمبود سطح منیزیم باشد. منیزم و ویتامین های D ،E و B می تواند از گرفتگی عضلات جلوگیری کند. بنابراین برای بررسی میزان این ویتامین ها به پزشک مراجعه کنید و اطمینان یابید که مقدار توصیه شده روزانه از آنها را دریافت می کنید. همچنین، می توانید درد عضلات را با ماساژ به شکل حرکات دایره ای تسکین دهید.

علائم کمبود منیزیم در بدن

3. بی خوابی

کمبود منیزیم می تواند باعث بی خوابی شود. منیزیم برای عملکردی به نام "آرامش مغزی" بسیار مهم است. این توانایی مغز به ما کمک می کند آسوده باشیم و راحت بخوابیم. همانطور که قبلاً نیز گفتیم، سطح پایین منیزیم می تواند منجر به گرفتگی عضلات شود. این باعث سندرم پای بی قرار می شود، وضعیتی که باعث تکان دادن پاها در شب می شود. در نتیجه، کیفیت خواب شما پایین می آید.

4. بیماری استخوان

کمبود منیزیم همچنین می تواند خطر بروز مشکلات استخوانی را افزایش دهد. این مسئله ممکن است منجر به افزایش خطر شکستگی شود. نکته این است که کمبود منیزیم می تواند سطح کلسیم خون را کاهش دهد، و کلسیم برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری است.

5. رفلاکس اسید

اگر کمبود منیزیم داشته باشید، اسید غذا و معده به مری شما برمی گردد. این باعث احساس سوزش می شود که به آن رفلاکس اسید معده یا سوزش سر دل می گویند.

نشانه های کمبود منیزیم در بدن

6. استرس و اضطراب

منیزیم یک عنصر اساسی برای ساختن یک سیستم عصبی قوی است. این عنصر مسئول آرامش است. با کمبود منیزیم در بدن، فرد احساس اضطراب و استرس بی علت می کند. بنابراین خطر افسردگی به طرز چشمگیری افزایش می یابد.

7. یبوست

دلایل زیادی برای ابتلا به یبوست وجود دارد، از استرس گرفته تا کمبود مصرف فیبر. منیزیم در بسیاری از قسمت های بدن تاثیر آرامش بخش دارد، از جمله در دستگاه گوارش. به دلیل کمبود این ماده معدنی، عملکرد روده به درستی انجام نمی شود و باعث بروز یبوست می شود.

8. خستگی

منیزیم برای فعالیت هایی که منجر به تولید انرژی در سلول می شود، لازم است. بدون منیزیم، شما انرژی کافی در سطح سلولی نخواهید داشت. این می تواند به شکل خستگی، کمبود انرژی و عدم تحرک بروز کند.

خستگی از علامت های کمبود منیزیم در بدن

9. سردرد شدید

اگر در تمام این موارد (ویتامین A ،B ،C و D) دچار کمبود باشید، می تواند منجر به سردرد شدید شود. میگرن معمولاً تنها در یک سمت سر تاثیر می گذارد. کمبود منیزیم می تواند باعث میگرن و سردردهای مکرر شود. با کمبود این ماده معدنی، رگ های خونی در مغز به سرعت تنگ و عریض می شود و این باعث میگرن می شود. مقدار کافی از منیزیم در بدن خطر تغییر در رگ های خونی را کاهش داده و سردرد را از بین می برد.

چه غذاهایی منیزیم بالایی دارد؟

یک رژیم متعادل می تواند نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین کنید. بسیاری از افراد به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم، منیزیم کافی دریافت نمی کنند. در اینجا لیستی از غذاهایی وجود دارد که می تواند سطح منیزیم بدن را بالا ببرد:

  • آجیل  و دانه ها
  • غلات
  • لوبیا
  • ·میوه های تازه و خشک
  • سبزی ها
  • ماهی  

منابع سرشار از منیزیم

از
7
رای