پوست درخت یوهیمب حاوی یک ماده ای به نام «یوهمبین» است که کاربرد پزشکی مانند: رفع اختلال نعوظ، خستگی، کاهش وزن و...دارد. در این مقاله اطلاعات دارویی یوهمبین از جمله: نحوه عملکرد، روش اثر بخشی و عوارض جانبی و... بیان شده است.
اطلاعات کلی در مورد داروی یوهمبین
یوهمبین نام یک درخت همیشه سبز است که در بخش های مرکزی و غربی آفریقا یافت می شود. پوست درخت یوهیمب حاوی یک ماده ای به نام «یوهمبین» است که کاربرد پزشکی دارد. یوهمبین هیدروکلراید (Aphrodyne ،Yocon)، نوعی از یوهمبین است که یک داروی تجویزی در ایالات متحده است. مکمل های یوهیمب اغلب عصاره پوست یوهیمب یا یوهمبین را به عنوان ماده فعال ذکر می کنند. با این وجود، برخی از محصولات ممکن است اطلاعات دقیقی در مورد میزان یوهمبین موجود در مکمل ذکر نکنند. همچنین برخی از مکمل های یوهیمب، نام یوهمبین هیدروکلراید را به عنوان یک ماده فعال ذکر می کنند. محصولات یوهیمب حاوی یوهمبین هیدروکلراید ساخته شده توسط انسان به عنوان ماده ای برای فروش به عنوان یک مکمل رژیم غذایی در ایالات متحده قانونی نیست. یوهیمب که به شکل خوراکی مصرف می شود، باعث تحریک جنسی شده، جهت اختلال نعوظ (ED)، مشکلات جنسی ناشی از مصرف داروهای افسردگی که « بازدارنده های باز جذب سروتونین» (SSRI) نامیده می شوند، و مشکلات جنسی عمومی در مردان و زنان به کار می رود. این دارو همچنین برای عملکردهای ورزشی، کاهش وزن، خستگی، درد قفسه سینه، فشار خون بالا، فشار خون پایین در هنگام ایستادن، درد اعصاب دیابتی، و برای افسردگی همراه با داروهای دیگر مصرف می شود.
داروی یوهمبین چگونه عمل می کند؟
یوهیمب حاوی یک ماده شیمیایی به نام «یوهمبین» است که می تواند باعث افزایش جریان خون و تکانه های عصبی در آلت تناسلی مرد و واژن زن شود. همچنین به مقابله با عوارض جنسی برخی از داروهای مورد استفاده برای افسردگی کمک می کند.
استفاده و اثربخشی داروی یوهمبین چگونه است؟
شواهد ناکافی برای
- اضطراب. شواهد متفاوتی در مورد اثربخشی یوهمبین، ماده موثر در یوهمیب برای درمان اضطراب مربوط به فوبیا وجود دارد. برخی مطالعات نشان می دهند که در ترکیب با درمان، اضطراب را بهبود نمی بخشد. با این وجود، تحقیقات دیگر نشان می دهند که ترس ناشی از فوبیاهای خاص را کاهش می دهد.
- افسردگی. تحقیقات اولیه حاکی از این مساله است که مصرف یوهمبین، ماده موثر در یوهمیب به طور روزانه و برای 10 روز، علائم افسردگی را بهبود نمی بخشد.
- اختلال نعوظ (ED). شواهدی وجود دارد که یوهمبین، ماده فعال موجود در یوهمیب، می تواند برای اختلال نعوظ موثر باشد. برخی از گیاه شناسان پیشنهاد می کنند که پوست درخت یوهیمب، در واقع بهتر از یوهمبین به تنهایی اثر می کند. با این حال، تاکنون پوست گیاه یوهیمب در مطالعات تحقیقاتی ارزیابی نشده است.
- عملکرد ورزشی. تحقیقات اولیه حاکی از آن است که مصرف یوهمبین ماده موثر در یوهمیب که روزانه و برای 21 روز مصرف شود، عملکرد ورزشی را بهبود نبخشیده یا حجم توده عضلانی در بازیکنان فوتبال را بهبود نمی بخشد.
- افت فشار خون ارتواستاتیک (افت فشار خون وضعیتی). تحقیقات اولیه حاکی از آن است که مصرف یک دوز واحد یوهمبین، ماده مؤثر در یوهیمب، میزان فشار خون را در افرادی که دچار افت فشار خون ارتواستاتیک در اثر فشار خون پایین هستند، افزایش می دهد. با این وجود، تحقیقات اولیه دیگر نشان می دهد که فشار خون را بهبود نمی بخشد.
- مشکلات جنسی ناشی از بازدارنده های بازجذب سروتونین (SSRI). شواهد مطالعاتی زیادی وجود دارد که یوهمبین، ماده مؤثر در یوهیمب، می تواند مشکلات جنسی مربوط به مصرف این داروها برای افسردگی را بهبود ببخشد. با این وجود، مزیت آن به طور خاص برای پوست یوهیمب توصیف نشده است.
- خشکی دهان. تحقیقات اولیه حاکی است که مصرف یوهمبین، ماده فعال موجود در یوهیمب، علائم خشکی دهان در افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند را بهبود می بخشد. تاثیر پوست یوهیمب بر خشکی دهان نامشخص است.
- خستگی
- درد قفسه سینه
- عوارض دیابتی
- سایر اختلالات.
شواهد بیشتری برای رتبه بندی مصرف یوهیمب برای این موارد نیاز است.
عوارض جانبی و ایمنی یوهمبین
- یوهیمب که به شکل خوراکی مصرف می شود، احتمالا خطرناک است. گزارش شده که مصرف یوهیمب، با عوارض جانبی از جمله ضربان قلب سریع یا نامنظم، نارسایی کلیه، تشنج، حمله قلبی و سایر اختلالات مرتبط است.
- ماده اصلی فعال یوهیمب، دارویی به نام «یوهمبین» است. در آمریکای شمالی یک داروی تجویزی در نظر گرفته می شود. این دارو هنگام کنترل توسط پزشک، می تواند در کوتاه مدت مصرف شود. با این وجود، به دلیل عوارض جانبی جدی که می تواند ایجاد کند، برای استفاده بدون نظارت پزشک مناسب نیست.
- کودکان نباید یوهیمب را مصرف کنند. احتمالا برای کودکان خطرناک است، زیرا به نظر می رسد که کودکان در برابر اثرات یوهیمب حساس تر هستند.
- هنگامی که یوهمبین در دوزهای معمولی به شکل خوراکی مصرف می شود، باعث ناراحتی معده، هیجان، لرزش، مشکلات خواب، اضطراب یا بی قراری، فشار خون بالا، ضربان قلب تند، سرگیجه، مشکلات معده، هذیان گفتن، درد سینوس، تحریک پذیری، سردرد، تکرر ادرار، نفخ، جوش، حالت تهوع و استفراغ می شود.
- مصرف مقدار زیاد آن نیز می تواند باعث مشکلات جدی دیگر مانند مشکل تنفسی، فلجی، فشار خون پایین، مشکلات قلبی و مرگ شود. پس از مصرف یک دوز از یوهمبین، شخصی بروز واکنش آلرژی زا مربوط به تب، لرز، بی حالی، خارش و پوسته پوسته شدن، نارسایی پیش رونده کلیه، و علائمی که مانند بیماری خودایمنی مانند لوپوس را گزارش کرد.
اقدامات احتیاطی و هشدارهای مصرف یوهمبین
- بارداری یا شیردهی: یوهیمب احتمالا خطرناک است. یوهیمب ممکن است رحم را تحت تاثیر قرار دهد و حاملگی را به خطر بیاندازد. همچنین ممکن است کودک متولد نشده را مسموم کند. اگر در حال بارداری یا شیردهی هستید، یوهیمب مصرف نکنید.
- در شرایط خونریزی: مصرف یوهیمب در افراد مبتلا به اختلال خونریزی ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
- اسکیزوفرنی: از یوهیمب با احتیاط مصرف کنید. یوهمبین موجود در یوهیمب، می تواند افراد مبتلا به اسکیزوفرنی را روان پریش کند.
- مشکلات پروستات: با احتیاط از یوهیمب مصرف کنید. یوهیمب می تواند علائم هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) را وخیم تر کند.
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): از یوهیمب مصرف نکنید. گزارشی وجود دارد مبنی بر اینکه چهار فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه PTSD پس از استفاده از یوهیمب دچار علائم وخیم تری شدند.
- بیماری کبد: از یوهیمب استفاده نکنید. بیماری کبد ممکن است نحوه هضم یوهیمب را تغییر دهد.
- بیماری کلیه: یوهیمب مصرف نکنید. نگرانی هایی وجود دارد که یوهمبین می تواند جریان ادرار را آهسته کرده یا متوقف کند.
- فشار خون بالا یا فشار خون پایین: از یوهیمب استفاده نکنید. میزان کمی از یوهمبین، می تواند فشار خون را افزایش دهد. مصرف زیاد آن می تواند فشار خون را به طرز خطرناکی کاهش دهد.
- درد قفسه سینه یا بیماری قلبی: از یوهیمب استفاده نکنید. یوهمبین می تواند به طور جدی به قلب آسیب برساند.
- اضطراب: از یوهیمب استفاده نکنید. یوهمبین می تواند اضطراب را وخیم تر کند.
- افسردگی: از یوهیمب استفاده نکنید. یوهمبین ممکن است علائمی مثل جنون در بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی یا تمایلات و افکار خودکشی در اثر افسردگی ایجاد کند.
- دیابت: از یوهیمب استفاده نکنید. یوهیمب ممکن است بر اثرگذاری انسولین و سایر داروهای دیابت اختلال ایجاد کرده و باعث پایین آمدن قند خون شود.
- جراحی: یوهیمب ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. افراد باید مصرف یوهیمب را حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی متوقف کنند.
تداخلات دارویی یوهمبین
الف: تداخلات دارویی اساسی
با این ترکیبات مصرف نکنید!
داروهای افسردگی (مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز) با یوهیمب تداخل دارند
یوهمیب حاوی یک ماده شیمیایی است که بر بدن اثر می گذارد. به این ماده یوهمبین گفته می شود. یوهمبین ممکن است به همان روش برخی از داروهای افسردگی مهار کنندههای مونوآمین اکسیداز در بدن اثر بگذارد. مصرف یوهیمب همراه با مهار کنندههای مونوآمین اکسیداز، ممکن است عوارض جانبی یوهیمب و مهار کنندههای مونوآمین اکسیداز را افزایش دهد. برخی از داروها جهت درمان افسردگی: فنلزین (ناردیل)، ترانیل سیپرومین (پرنات) و سایر داروها.
ب: تداخلات دارویی متوسط
مراقب این ترکیبات باشید!
1. کلونیدین (Catapres) با یوهیمب تداخل دارد
کلونیدین (Catapres) برای کاهش فشار خون استفاده می شود. یوهیمب ممکن است فشار خون را افزایش دهد. مصرف یوهیمب با کلونیدین (Catapres) ممکن است اثربخشی داروی کلونیدین (Catapres) را کاهش دهد.
2. گونابنز (Wytensin) با یوهیمب تداخل دارویی دارد
یوهیمب حاوی یک ماده شیمیایی به نام یوهمبین است. یوهمبین می تواند اثربخشی گونابنز (Wytensin) را کاهش دهد.
3. داروهایی برای افسردگی (داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای) با یوهمیب تداخل دارند
یوهمیب می تواند بر قلب اثر بگذارد. برخی از داروهای مورد استفاده برای افسردگی که «داروهای افسردگی سه حلقه ای» نامیده می شوند، نیز می توانند بر قلب تاثیر بگذارند. مصرف یوهمیب همراه با این داروها برای افسردگی، ممکن است خطر مشکلات قلبی را افزایش دهد. اگر این داروها را برای افسردگی مصرف می کنید، از یوهمیب استفاده نکنید. برخی از داروهای افسردگی سه حلقه ای که جهت درمان افسردگی استفاده می شوند، به شرح زیر هستند: آمی تریپتیلین (الاویل)، ایمی پرامین (توفرانیل) و سایر داروها.
4. داروهای فشار خون بالا (کاهش دهنده فشار خون بالا)، با یوهیمب تداخل دارویی دارند
به نظر می رسد که یوهیمب فشار خون را افزایش می دهد. مصرف یوهیمب همراه با داروهای فشار خون بالا ممکن است اثر بخشی داروهای فشار خون را کاهش دهد. برخی از داروهای فشار خون بالا به شرح زیر است: کاپتوپریل (کاپوتن)، آنالاپریل (وازوتک)، لوزارتان (کوزار)، والسارتان (دیووان)، دیلتیازم (کاردیزم)، آملودیپین (نورواسک)، هیدروکلروتیازید (HydroDiuril)، فوروزماید (Lasix) و سایر داروها.
5. نالوکسان (Narcan) با یوهیمب در تداخل است
یوهمیب حاوی یک ماده شیمیایی است که می تواند بر مغز تاثیر بگذارد. به این ماده شیمیایی یوهمبین گفته می شود. نالوکسان (Narcan) نیز می تواند بر مغز اثر بگذارد. مصرف نالوکسان (Narcan) همراه با یوهمبین ممکن است عوارض جانبی از جمله اضطراب، عصبی بودن، لرزش و گر گرفتگی را افزایش دهد.
6. فنوتیازین با یوهمبین تداخل دارویی دارد
یوهیمب حاوی یک ماده شیمیای به نام یوهمبین است. برخی از داروها به نام فنوتیازین، اثراتی مشابه با بوهمبین دارند. مصرف یوهیمب همراه با فنوتیازین ممکن است اثرات و عوارض جانبی یوهمبین را افزایش دهد. برخی از فنوتیازین ها به شرح زیر است: کلرپرومازین (تورازین)، فلوفنازین (پرولیکسین)، تری فلوپرازین (استلازین)، تیوریدازین (ملاریل) و سایر داروها.
7. داروهای محرک با یوهیمب تداخل دارند
داروهای محرک باعث سرعت بخشیدن عملکرد سیستم عصبی می شوند. با تسریع عملکرد سیستم عصبی، داروهای محرک می توانند باعث لرز و تپش قلب شوند. یوهمیب نیز ممکن است عملکرد سیستم عصبی را تسریع کند. مصرف یوهیمب همراه با داروهای محرک ممکن است باعث مشکلات جدی از جمله افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا شود. از مصرف داروهای محرک همراه با یوهیمب اجتناب کنید. برخی از داروهای محرک به شرح زیر هستند: دی اتیل پروپیون (Tenuate)، اپی نفرین، فنترمین (Ionamin)، سودوآفدرین (سودافد)، و سایر داروها.
دوز مصرفی دارو
دوزهای مصرفی زیر در تحقیقات مورد بررسی قرار گرفته است.
خوراکی
- برای مشکلات مربوط به عملکرد جنسی: 15 تا 30 میلی گرم یوهمبین در روز، که ماده فعال یوهیمب است. دوزهای بیشتر از 100 میلی گرم یوهمبین در روز استفاده شده است. با این وجود، عوارض جانبی قابل توجه که برخی کمی خطرناک بوده (از جمله احتمال مرگ)، با مصرف چنین دوز بالایی انتظار می رود.
منبع: webmd