قرص کنکور (Concor)؛ کاربردها، عوارض، تداخلات و هشدارها

قرص کنکور (Concor)؛ کاربردها، عوارض، تداخلات و هشدارها قرص فشار خون "کنکور" ممکن است علائم هیپوگلیسمی (افت قند خون) را پنهان کند. توقف ناگهانی مصرف این دارو در افراد دارای پرکاری تیروئید، ممکن است منجر به یک وضعیت مرگ آور با نام طوفان تیروئیدی شود.

قرص کنکور 5 میلی گرم (کونکور)، قرص ضد فشار خون است که به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای کاهش فشار خون بالا استفاده می شود؛ که این افزایش فشار خون، ناشی از عوامل ژنتیکی یا محیطی است. این دارو برای بیماران مبتلا به بیماری های ریه، با احتیاط تجویز می شود. با سلام دنیا همراه باشید تا با کاربرد ها، عوارض جانبی، تداخلات دارویی و هشدار هایی برای مصرف قرص کنکور آشنا شوید.

جایگزین ها

لیست داروهای 5 میلی گرمی که می تواند جایگزین قرص کنکور (کونکور) 5 میلی گرم شود:

  • قرص Biselect
  • قرص Corbis
  • قرص Trubis
  • قرص Bisokem
  • قرص Besicor

عوارض جانبی

عوارض جانبی کلی و جزئی قرص کنکور (کونکور) 5 میلی گرم

عوارض جانبی و تداخلات دارویی قرص کنکور (کونکور)

تداخلات دارویی

هر دارو می تواند در افراد مختلف، به شکل های متفاوتی اثر بگذارد. شما باید پیش از شروع مصرف، همه تداخلات دارویی احتمالی را از پزشک سوال کنید.

تداخل با الکل

مصرف الکل در طول استفاده از قرص کنکور 5 میلی گرم، ممکن است باعث کاهش فشار خون شود. این مسئله با گذشت زمان می تواند منجر به عارضه جدی شود. در طول استفاده از این دارو از مصرف الکل خودداری کنید؛ به خصوص وقتی که شروع به مصرف یا تغییر دوز آن می کنید. علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تغییرات نبض یا ضربان قلب باید به پزشک گزارش شود.  

تداخل با داروها

تداخلات بیماری

  • آسم
    قرص کنکور 5 میلی گرم نباید در بیمارانی که از تنگی نفس یا هر بیماری دیگر ریه رنج می برند، استفاده شود. در صورت وجود سابقه بیماری های ریه یا سابقه بیماری خانوادگی ریه، به پزشک اطلاع دهید. تنظیم میزان مصرف دارو یا تعیین داروی جایگزین باید بر اساس شرایط بالینی در نظر گرفته شود.
  • کندتپشی یا انسداد دهلیزی (Bradyarrhythmia/Av Block)
    قرص کنکور 5 میلی گرم یا سایر مسدود کننده های بتا در بیماران مبتلا به کندتپشی سینوسی (Sinus Bradyarrhythmia) یا انسداد قلبی بالاتر از درجه اول توصیه نمی شود. در صورت بروز هر گونه بیماری قلبی یا سابقه خانوادگی آن، به پزشک اطلاع دهید. بر اساس وضعیت شما یک داروی جایگزین در نظر گرفته می شود.
  • آب‌سیاه (گلوکوم)
    قرص کنکور 5 میلی گرم باید در بیمارانی که مبتلا به آب‌سیاه (گلوکوم) هستند، با احتیاط تجویز شود. این دارو ممکن است باعث کاهش فشار در چشم شود.  

تداخلات غذایی

اطلاعاتی در دسترس نیست.

تداخل در نتایج آزمایشات

اطلاعاتی موجود نیست.

ما لیست کاملی از تمام تداخلات احتمالی دارو را نداریم. باید درباره تمام تداخلات متقابل داروهایی که مصرف می کنید، با پزشک مشورت کنید.

سوالات متداول درباره قرص کنکور (کونکور) و مواقعی که نباید از این قرص استفاده کرد

سوالات متداول درباره قرص کنکور (کونکور) و مواقعی که نباید از این قرص استفاده کرد

نگرانی ها

معمولاً سوالاتی مطرح می شود:

چه مدت طول می کشد تا این دارو اثر کند؟

اوج تاثیر این دارو در طی 2 تا 4 ساعت پس از مصرف مشاهده می شود.

اثرات این دارو چه مدت طول می کشد؟

تاثیر این دارو به طور متوسط 12 تا 24 ساعت طول می کشد.

آیا مصرف الکل در طول استفاده از این دارو بی خطر است؟

در هنگام استفاده این دارو، از مصرف الکل خودداری کنید، به خصوص هنگامیکه شروع به مصرف یا تغییر دوز آن کرده اید. علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تغییر در نبض یا ضربان قلب باید به پزشک گزارش شود.

آیا این دارو اعتیاد دارد؟

خیر، هیچ اعتیادی به این دارو گزارش نشده است.

آیا می توان این دارو را در دوران بارداری و شیردهی مصرف کرد؟

این دارو برای استفاده در دوران بارداری و زنان شیرده توصیه نمی شود؛ مگر اینکه کاملاً ضروری باشد. قبل از مصرف آن با پزشک خود در مورد فواید و خطرات احتمالی مشورت کنید.

چه موقع نباید از قرص کنکور (کونکور) استفاده کرد؟

  • آلرژی
    اگر سابقه آلرژی به قرص کنکور 5 میلی گرم یا سایر داروهای متعلق به گروه مسدود کننده های بتا (Beta Blockers) را دارید، از مصرف آن خودداری کنید.
  • شوک کاردیوژنیک
    مصرف قرص کنکور 5 میلی گرم برای بیمارانی که از شوک کاردیوژنیک رنج می برند توصیه نمی شود.
  • انسداد قلبی بالاتر از درجه اول
    قرص کنکور 5 میلی گرم در بیمارانی که انسداد قلبی بالاتر از درجه اول دارند، توصیه نمی شود.
  • برادیکاردی سینوسی (Sinus Bradycardia)
    قرص کنکور 5 میلی گرم در بیماران مبتلا به برادیکاردی توصیه نمی شود.

هشدار ها و دوز مصرفی قرص کنکور (Concor)

هشدارها

  • نارسایی قلبی
    قرص کنکور 5 میلی گرم می تواند منجر به نارسایی قلبی شود و جریان خون را به ویژه در افرادی که بیماری قلبی دارند، کاهش دهد. بسته به شدت بیماری ممکن است به تنظیم دوز مناسب و تحت نظر پزشک بودن، نیاز باشد.
  • جراحی بزرگ
    قرص کنکور 5 میلی گرم در بیمارانی که جراحی های بزرگ دارند، باید با احتیاط تجویز شود. یک ماده بی هوشی با فعالیت اینوتروپیک منفی کم باید انتخاب شود تا اثر آن بر قلب را به حداقل برساند.
  • بیماری ریه
    قرص کنکور 5 میلی گرم باید در بیماران مبتلا به بیماری ریه که به سایر داروهای ضد فشار خون پاسخ نمی دهند، با احتیاط مصرف شود. با کمترین دوز ممکن شروع کنید و دوز را بر اساس شرایط بالینی افزایش دهید.
  • دیابت
    قرص کنکور 5 میلی گرم باید در بیماران دیابتی با احتیاط مصرف شود. این دارو ممکن است علائم هیپوگلیسمی (افت قند خون) را پنهان کند. نظارت منظم بر میزان قند ضروری است. بر اساس شرایط بالینی یک داروی جایگزین باید در نظر گرفته شود.
  • ورزش ها
    توصیه می شود هنگام مصرف این دارو، در ورزش های خاص زیاده روی نکنید. باید از تیراندازی با کمان، مسابقه، تیر اندازی و دیگر ورزش های پرخطر اجتناب شود. افراد ورزشکار باید هنگام شرکت در مسابقات ورزشی خاص، به لیست داروهای ممنوعه منتشر شده توسط آژانس جهانی مبارزه با دوپیگ توجه کنند.
  • پرکاری تیروئید
    قرص کنکور 5 میلی گرم باید در بیمارانی با افزایش سطح تیروئید، با احتیاط مصرف شود. توقف ناگهانی مصرف این دارو ممکن است منجر به یک وضعیت مرگ آور با نام طوفان تیروئیدی شود. نظارت مرتب بر سطح تیروئید ضروری است. بر اساس شرایط بالینی باید یک داروی جایگزین برای آن در نظر گرفته شود.
  • استفاده برای کودکان
    بی خطر بودن و کارایی قرص کنکور 5 میلی گرم برای کودکان مشخص نشده است.

دوز مصرف

  • نوبت فراموش شده
    اگر مصرف یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را نادیده بگیرید. برای جبران نوبت فراموش شده، میزان دارو را دو برابر نکنید.
  • مصرف بیش از حد
    در صورت مصرف بیش از حد، با فوریت های پزشکی و اورژانس تماس بگیرید.
دستور العمل های کلی

قرص کنکور 5 میلی گرم (Concor) را با غذا مصرف کنید. بیش از میزان تجویز شده، از دارو مصرف نکنید. در صورت مشاهده هر گونه اثرات جانبی نامطلوب، با پزشک مشورت کنید.

منبع: practo

از
16
رای